• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Zor.evet 2 parçaya ayrılıyorum aksama kadar ev büyük temizlik yemek zor çamaşırımızda çok oluyor katla as yerleştir falan ayy ne çileliyim be :KK70:
Sen anlatırken ben yoruldum.:KK53:Kıymet bilseler bari.:KK12:

Yalanci iskembe corbasi mi :rolleyes:
Tarifini alabilirmiyim canim :kk77: iskembe corbasini cok severim :)
Afiyet olsun simdiden :KK19:

Aslında tavuk çorbası ama böyle işkembe gibi bir tadı var sarımsakla mı alakalı anlamadım ama nefis oldu hastalığıma çok iyi geldi :KK68:

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

• 500gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber
Servis yapılırken istenirse üzeri için:

• Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır tekrar tencere konur. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir

Aslında tavuk çorbası ama böyle işkembe gibi bir tadı var sarımsakla mı alakalı anlamadım ama nefis oldu hastalığıma çok iyi geldi :KK68:

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

• 500gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber
Servis yapılırken istenirse üzeri için:

• Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır tekrar tencere konur. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir

Tesekkur ederim nehircim :KK60:

Zor.evet 2 parçaya ayrılıyorum aksama kadar ev büyük temizlik yemek zor çamaşırımızda çok oluyor katla as yerleştir falan ayy ne çileliyim be :D

Yukun cok agirmis ama , evi derli toplu tutsalar bari katkilari olsa sana :KK19:
Benim de bi abim bi de erkek kardesim var ,annem 7/24 temizlik yapiyor ama yetisemiyor malesef , ben gidince cemkiriyorum bazen "hizmetciniz yok kalkin kendi isinizi kendiniz gorun yormayin kadincagazi" diye :KK53: ben yokken yine ayni :KK45: :D

Yukun cok agirmis ama , evi derli toplu tutsalar bari katkilari olsa sana :KK19:
Benim de bi abim bi de erkek kardesim var ,annem 7/24 temizlik yapiyor ama yetisemiyor malesef , ben gidince cemkiriyorum bazen "hizmetciniz yok kalkin kendi isinizi kendiniz gorun yormayin kadincagazi" diye :KK53: ben yokken yine ayni :KK45: :KK70:
Yaa bizim ayucuklar bebek gibi bi yemeklerini ağızlarına gösütmüyorum o kadar çok şımarttım onları ama bir dediğimi iki etmezler herşeyime koşarlar önce bana sorarlar evin bi nevi reisi gibiyim :-)

Bana yardım edin hamarat hatunlar bu pazar önemli misafirlerim var akrabalarım büyüklerimiz gelinleri falan evde rahat 10 kişi falan olacağız kafam da menü belirledim ama az mı kararsız kaldım öğlen gelecekler çay yanı yapılacak yani belki masa hazırlarım bilemedim gerçi kalabalık olursa masa anca olur yetmeyenler sehpalara artık :KK70:Düşündüğüm menü 3 tuzlu 2 tatlı çeşiti oldu:KK52:

Makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarması
Kıymalı sodalı börek
Patatesli sirkeli çıtır börek(sirke kokusu yok kesinlikle)
Kedidilli tiramisu
Çilekli puding irmikli toplar

Bana yardım edin hamarat hatunlar bu pazar önemli misafirlerim var akrabalarım büyüklerimiz gelinleri falan evde rahat 10 kişi falan olacağız kafam da menü belirledim ama az mı kararsız kaldım öğlen gelecekler çay yanı yapılacak yani belki masa hazırlarım bilemedim gerçi kalabalık olursa masa anca olur yetmeyenler sehpalara artık :KK70:Düşündüğüm menü 3 tuzlu 2 tatlı çeşiti oldu:KK52:

Makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarması
Kıymalı sodalı börek
Patatesli sirkeli çıtır börek(sirke kokusu yok kesinlikle)
Kedidilli tiramisu
Çilekli puding irmikli toplar
Menü bence süper:KK53:

Bugün ki Menümüz
Öğlen: dünden kalan dolma ve yayla çorbası

Akşam:kıymalı bezelye yemeği
Pirinç pilavı

Muhallebili kadayıf tatlısı

(Yarın dışarda olucam o yüzden yarın için akşamdan birşeyler yapmma gerek :KK51:)

Menü bence süper:KK53:
Teşekkür ederim canım az değil diyorsun yani sevindim:KK68:
Bugün ki Menümüz
Öğlen: dünden kalan dolma ve yayla çorbası

Akşam:kıymalı bezelye yemeği
Pirinç pilavı

Muhallebili kadayıf tatlısı

(Yarın dışarda olucam o yüzden yarın için akşamdan birşeyler yapmma gerek :KK51:)

Harika bir menü bezelyeyi çok severim yazın alıp dolaba koymadım çok pişmanım:KK43:

Biz çok koyduk :)
Ne azı kız yeter daha ne olsun önce bi kahve ikram edersin bi 20 dk sonra falanda ikramlarını çayla servis edersin

Keşke bende yapsaydım yeni evliydim misafir ağırlarken uğraşmadım hiç :KK43:

Canım çay isterler yanına kahve isterlerse belki sorarım tatlıları kahveyle mi alırsınız diye tiramisuya çok yakışır aslında ama çayla devam ederler diye düşünüyorum
:KK53:

Keşke bende yapsaydım yeni evliydim misafir ağırlarken uğraşmadım hiç :KK43:

Canım çay isterler yanına kahve isterlerse belki sorarım tatlıları kahveyle mi alırsınız diye tiramisuya çok yakışır aslında ama çayla devam ederler diye düşünüyorum
:KK53:
Aman canım o yoğunluktan aklınamı gelcekti sende :KK19: bencede çay ertürlü gider:p

Back