Annen yemek yapmıyor mu Feraceli.bugün ki menümüz 180 derece değişti
biber doolması
yayla çorbası yedik sadece ayucuklarım akşam arkadaşlarına gitti de
Annem ablama gitti il dışına nirmaldede ben yapıyorum ama o arada yaparAnnen yemek yapmıyor mu Feraceli.
İşin zor canım.Erkeklere yemek yetiştiremezsin.Annem ablama gitti il dışına nirmaldede ben yapıyorum ama o arada yapar
Zor.evet 2 parçaya ayrılıyorum aksama kadar ev büyük temizlik yemek zor çamaşırımızda çok oluyor katla as yerleştir falan ayy ne çileliyim beİşin zor canım.Erkeklere yemek yetiştiremezsin.
Sen anlatırken ben yoruldum.Zor.evet 2 parçaya ayrılıyorum aksama kadar ev büyük temizlik yemek zor çamaşırımızda çok oluyor katla as yerleştir falan ayy ne çileliyim be
Yalanci iskembe corbasi mi
Tarifini alabilirmiyim canimiskembe corbasini cok severim :)
Afiyet olsun simdiden
Aslında tavuk çorbası ama böyle işkembe gibi bir tadı var sarımsakla mı alakalı anlamadım ama nefis oldu hastalığıma çok iyi geldi
Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası
Servis yapılırken istenirse üzeri için:
- 500gr kemiksiz tavuk eti
- 4-5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2-3 tane ezilmiş sarımsak
- Yarım fincan sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz, karabiber
- Pul biber
- Sirke veya limon suyu
- Ezilmiş sarımsak
Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır tekrar tencere konur. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir
Zor.evet 2 parçaya ayrılıyorum aksama kadar ev büyük temizlik yemek zor çamaşırımızda çok oluyor katla as yerleştir falan ayy ne çileliyim be
Ne demek canım rica ederimTesekkur ederim nehircim
Yaa bizim ayucuklar bebek gibi bi yemeklerini ağızlarına gösütmüyorum o kadar çok şımarttım onları ama bir dediğimi iki etmezler herşeyime koşarlar önce bana sorarlar evin bi nevi reisi gibiyimYukun cok agirmis ama , evi derli toplu tutsalar bari katkilari olsa sana
Benim de bi abim bi de erkek kardesim var ,annem 7/24 temizlik yapiyor ama yetisemiyor malesef , ben gidince cemkiriyorum bazen "hizmetciniz yok kalkin kendi isinizi kendiniz gorun yormayin kadincagazi" diyeben yokken yine ayni
Menü bence süperBana yardım edin hamarat hatunlar bu pazar önemli misafirlerim var akrabalarım büyüklerimiz gelinleri falan evde rahat 10 kişi falan olacağız kafam da menü belirledim ama az mı kararsız kaldım öğlen gelecekler çay yanı yapılacak yani belki masa hazırlarım bilemedim gerçi kalabalık olursa masa anca olur yetmeyenler sehpalara artıkDüşündüğüm menü 3 tuzlu 2 tatlı çeşiti oldu
Makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarması
Kıymalı sodalı börek
Patatesli sirkeli çıtır börek(sirke kokusu yok kesinlikle)
Kedidilli tiramisu
Çilekli puding irmikli toplar
Merhabalar ellerinize sağlık harika görünüyor, bu yemegin tarifi nedirr rica etsemm :)
Teşekkür ederim canım az değil diyorsun yani sevindimMenü bence süper
Bugün ki Menümüz
Öğlen: dünden kalan dolma ve yayla çorbası
Akşam:kıymalı bezelye yemeği
Pirinç pilavı
Muhallebili kadayıf tatlısı
(Yarın dışarda olucam o yüzden yarın için akşamdan birşeyler yapmma gerek)
Biz çok koyduk :)Teşekkür ederim canım az değil diyorsun yani sevindim
Harika bir menü bezelyeyi çok severim yazın alıp dolaba koymadım çok pişmanım
Biz çok koyduk :)
Ne azı kız yeter daha ne olsun önce bi kahve ikram edersin bi 20 dk sonra falanda ikramlarını çayla servis edersin
Aman canım o yoğunluktan aklınamı gelcekti sendeKeşke bende yapsaydım yeni evliydim misafir ağırlarken uğraşmadım hiç
Canım çay isterler yanına kahve isterlerse belki sorarım tatlıları kahveyle mi alırsınız diye tiramisuya çok yakışır aslında ama çayla devam ederler diye düşünüyorum
Bir daha ki sene depolayacağım ama buzluğu akıllandımAman canım o yoğunluktan aklınamı gelcekti sendebencede çay ertürlü gider
Bizde eskiden koymazdık ama bu kışa iyi hazırlık yaptık bezelye,domates ,biber koydukBir daha ki sene depolayacağım ama buzluğu akıllandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?