• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:) bugün kpss için ne yaptın :)

hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?

üniversite sınavlarına hazırlanan kuzenim üniv azanınca kitaplarımdan istediğini alablrsn dedi ve ondan bi mat kitabı aldım körfez yayınlarının ygs için mat 1 kitabı , kesinlikle tavsiye ederim ben çok beğendim... benimde mat zayıf ve çok kolay örneklerle işlemlerle başlıyor... sonra fem yayınlarının ilk adım mat kitabı varmış matematiği kötü olanlara tavsiye edilen bir kitap çok duydum ama bende yok.... antramanlarla mat kitabı da güzel... elinde 2-3 tane mat kitabı olmalı cnm.... bide biriz eğitimin mat videolarını bir arkadaşım almış çok beğenmiş ve bana da kopyalayıp yollayacağını söyledi, elime geçerde memnun kalırsam sana da yollayablrm

matematik çalışıyorum bütüngün :/ rasyonel sayılardayım ama hala oturmadı bazı şeyler. soru çözerken zorlanıyorum. en şaşırdığım soru tipleride kesir verip,bide iki ayrı parantez içinde toplama işlemi ama bu parantezler aynı zamanda çarpım durumundalar. ilk konuya başladığım sıralar. kural önce parantez içiydi ama. parantez içi ve dışlarında çarpım durumunda olsa bile parantezi kaldırıp sadeleştirme yapılıyor. toplama ve çıkarma işlemi olduğu halde. oyy ben nere gideeeemm nası gidemmm :ssz:
matematik çocuğum olsa zerre kadar sevmem evlatlıktan reddederim. o kadar bozdu moralimi.

bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt

cnm çöze çöze mat oturacak... fakat ilk önce kolay işlemlerle başlamalısın. matematiği hangi kaynaktan çalşyorsun şu an???

cnm rasyonel sayılara çalşmadan önce sadeleştirme, payda eşitleme, işlem önceliği, artı eksi olayı gibi kısımları hallettiysen o zaman rasyonel sayıları çok kolay halledersn... ilk başta karmaşık gibi görünür belki ama matematikte en kolay rasyonel sayılar vardır... cnm zamanla oturacak bak gör, bende mat öğrenmeye yeni başladığım zamanlarda senin gibi hiç anlamamıştım ama arkadaşlardan yardım ala ala oturdu...

bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt

cnm valla onları bende akılda tutmakta güçlük çekiyorum.. Dersaneye göre gittiğim için henüz selçuklulara gelmedim fakat o dertten bende muzdaribim.... varsa bi yöntem söylesin biri:1:

Kızlar elimde istikrar yayıncılığın kpss için coğrafya kitabı var ve çok beğendim kesinlikle tavsiye ediyorum....... coğrafyam kötü değil ama ful çıkarmayı düşündüğüm için üzerine düşmek için ayrı bir kitap alayım dedim ve tesadüf denk geldi gayet güzelmiş.... Kitaplarda bu arada indirimde 2013 basımları... coğrafya da bi değişiklik olmadı zaten diye biliyorum o yüzden kitap eski olsada sorun olmaz diye düşündüm:52:

Dün istikrar yayıncılıktan coğrafya soruları çözdüm hakketten on numara sorular var..... 47 doğru / 7 yanlş... yanlışların çoğu dikkatsizlikten :19: fakat tek şu soru bilgi eksikliğinden oldu.. şu soruya bi bakar mısınız kızlar??

Aşağıdaklerden hangisi Türkiye'nin özel konumuna bağlı bir sonuç değildir?

A) Akarsuların genelde hızlı akışa sahip olması ( bu sanırım yükselti ve engebe ile ilgili yani özel konum)

B) Ekili dikili arazi oranının az olması ( bu da engebe, yer şekillerinin kısa mesafede değişiklik göstermesi yani özel konum)

C) Sıksık yıkıcı depremlerin olması ( bu da ülkemizin jeolojik yapısıyla ilgili genç araziye sahip olmasıyla ilgili bu da özel konum)

D) Transit taşımacılğn gelişmiş olması (Asya ve Avrupayı birbirine bağlaması ve ticarte yollarının türkiye üzerinden geçmesiöz.k.)

E) Fiyort ve skyer kıyı tiplerinin görülmesi ( burada ki kıyı tiplerini tam bilmiyorum ama sonuçta kıyı tipi yani bu da özel onum olmuyo rmu? kafam karıştı :44:)

Bu soruya bakabilecek biri var mı?:31:

canım cevap E
çünkü bu kıyı tipleri buzul etkisiyle görülür
bu da Türkiye'nin matematik konumuyla ilgili:34:
Dün istikrar yayıncılıktan coğrafya soruları çözdüm hakketten on numara sorular var..... 47 doğru / 7 yanlş... yanlışların çoğu dikkatsizlikten :19: fakat tek şu soru bilgi eksikliğinden oldu.. şu soruya bi bakar mısınız kızlar??

Aşağıdaklerden hangisi Türkiye'nin özel konumuna bağlı bir sonuç değildir?

A) Akarsuların genelde hızlı akışa sahip olması ( bu sanırım yükselti ve engebe ile ilgili yani özel konum)

B) Ekili dikili arazi oranının az olması ( bu da engebe, yer şekillerinin kısa mesafede değişiklik göstermesi yani özel konum)

C) Sıksık yıkıcı depremlerin olması ( bu da ülkemizin jeolojik yapısıyla ilgili genç araziye sahip olmasıyla ilgili bu da özel konum)

D) Transit taşımacılğn gelişmiş olması (Asya ve Avrupayı birbirine bağlaması ve ticarte yollarının türkiye üzerinden geçmesiöz.k.)

E) Fiyort ve skyer kıyı tiplerinin görülmesi ( burada ki kıyı tiplerini tam bilmiyorum ama sonuçta kıyı tipi yani bu da özel onum olmuyo rmu? kafam karıştı :44:)

Bu soruya bakabilecek biri var mı?:31:

princes, alıntı yapmayı unuttumm :1: antremanlarla mat kitabından çalışıyorum şimdilik. sadeleştirme vs. olayını anladımda. bazı kurallar uygulanmadan çözülüyor sorular o kafamı karıştırıyo

hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Karekök matematik sıfır olabilir canım. Elindeki kitabı bitirdin mi?

canım cevap E
çünkü bu kıyı tipleri buzul etkisiyle görülür
bu da Türkiye'nin matematik konumuyla ilgili:34:

cnmcımmm çok teşekkür ederim gerçekten düşün düşün aklıma gelmiyıor halbuki kıyı tipinin oluşumunu bildkten sonra kolay bi soru da bilgi eksklğnden oldu... çok teşekkürederm:16:

princes, alıntı yapmayı unuttumm :1: antremanlarla mat kitabından çalışıyorum şimdilik. sadeleştirme vs. olayını anladımda. bazı kurallar uygulanmadan çözülüyor sorular o kafamı karıştırıyo
cnm o kitabı sırayla geç atlama kesnlkle.. ve takıldğnda muhakkak yardım al, öyle öyle öğreneceksn

cnmcımmm çok teşekkür ederim gerçekten düşün düşün aklıma gelmiyıor halbuki kıyı tipinin oluşumunu bildkten sonra kolay bi soru da bilgi eksklğnden oldu... çok teşekkürederm:16:

rica ederim canım
burda birbirimize yardım etmek için varız:29:
bu arada ben bugün kpss için hiçbir şey yapmadım:43:
aöf çalıştım,soru çözmek istiyorum ama kızımı uyutmam lazım
galiba bugünü böyle kapatıcam:ssz:

Kızlar bugün coğrafya çalştım.. dağlar, ovalar, platolar, akarsulara kadar çalştım.. göllere geldmm.... bugün öğle sonu misafir falan geldi pek bakamadm... annem çalışıyor gece 11 de geliyor malesef ev işleri de bana kalıyor... şimdi bulaşı yıkıcam vaktim olursa da mat çalşıp yatarım

rica ederim canım
burda birbirimize yardım etmek için varız:29:
bu arada ben bugün kpss için hiçbir şey yapmadım:43:
aöf çalıştım,soru çözmek istiyorum ama kızımı uyutmam lazım
galiba bugünü böyle kapatıcam:ssz:

yarın telafi edersn inşallah cnm... çocukla zor olur... yaş kaç bu arada?

sabahtan ev işleriyle meşgul oldum mutfağı temizledim...Şimdi de içeriyi süpürcem..... 12 de derse başlamayı planlıyorum Allah nasip ederse.... Akşam yazarım... bu arada bu aralar kpss için pek fazla bişi yapan yok sanırım:ssz:

Son düzenleme:
selam:3:
yarın telafi edersn inşallah cnm... çocukla zor olur... yaş kaç bu arada?
ben 24 kızım ocakta 3 yaşına girecek
sabahtan ev işleriyle meşgul oldum mutfağı temizledim...Şimdi de içeriyi süpürcem..... 12 de derse başlamayı planlıyorum Allah nasip ederse.... Akşam yazarım... bu arada bu aralar kpss için pek fazla bişi yapan yok sanırım:ssz:

ben de şimdi evi süpürcem:6:
bugün de aöf günüm,öğleden sonra başlarım derse,inşallah
akşam tarih sorusu çözmek istiyorum bakalım,inşallah:31:

Son düzenleme:
Görsel ve sayısal hafızam daha kuvvetli , ezber yeteneğim zayıf benim. Tarih çalışmak için ne yollara başvurdum bir bilseniz, kalemleri savaş yaptırdığım dönemleri bilirim :1:

hoşbulduk canım
sana tarih konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim
olayları gerçekleştiren sanki tanıdığın kişiler gibi yüksek sesle kendine anlat
mesela''bizim Teo Asya'da Hun devleti kurmuş bir de tutmuş çinlilere set yaptırmış''vs gibi
kendi kendine ve yüksek sesle anlatmak bence çok işe yarıyor:34:
tarihleri ezberlemek lazım tabi ona yapacak bi'şey yok:1:

Özel sektör çalışanı sömürme derdinde , devlet memurluğu gibisi yok, ohh git miss gibi çalış :51:
İstesem şuan çıkarım , ihtiyacım yok ama azıcık köşeye para koyayım diye ocak ayına kadar sabır :34:
Annen babanda olsa onlardan para istemek benimde zoruma gidiyor.

Buarada Güya 9 gün bayram tatilinde paso ders çalışacaktım ama çalışamadım dinlendim, akşam inkılap tarihine başlıycam inşallah :44:

bunu düşünmek ve uygulamakta geç bile kalmışsın :) sadece yorgunluk bi köşede dursun. iş yerinde ki stress bile insana ders çalışma şevki bırakmıyor. benim tek bi hatam var. işten çıkmadan önce köşeye para atmadım. amannn evdekiler var dedim. işten çıktım. ahh kafam ahhh:59: dedim. şimdi kitaba ihtiyacım oluyo mesela evdekilere söyleyemiyorum bile. işten çıkasıya kadar az da olsa birikim yapmalısın

çıldırıciiimmm:5:
uykumdan kalktım soru çözeyimde diye. yanlış çıktı deli oldum. normaldede kk ya foto atmak işkence bnm için. bu saatte bide pc açtım. :ssz: kızlar yardımcı olar mısınız bana? 10. sorunun cevabı 13/4 11. sorunun cevabıda 33/16 :53::53::53: çıkmış. o kadar denememe rağmen çözemedim :25::25::25: 11. soruya şaşırdım. bu kadar çıkarma işlemi olan bi soruda yüksek sayı nasıl çıkıyo

$10.webp$11.webp

Back