- Konu Sahibi princes_Pocahontas
hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?
üniversite sınavlarına hazırlanan kuzenim üniv azanınca kitaplarımdan istediğini alablrsn dedi ve ondan bi mat kitabı aldım körfez yayınlarının ygs için mat 1 kitabı , kesinlikle tavsiye ederim ben çok beğendim... benimde mat zayıf ve çok kolay örneklerle işlemlerle başlıyor... sonra fem yayınlarının ilk adım mat kitabı varmış matematiği kötü olanlara tavsiye edilen bir kitap çok duydum ama bende yok.... antramanlarla mat kitabı da güzel... elinde 2-3 tane mat kitabı olmalı cnm.... bide biriz eğitimin mat videolarını bir arkadaşım almış çok beğenmiş ve bana da kopyalayıp yollayacağını söyledi, elime geçerde memnun kalırsam sana da yollayablrm
matematik çalışıyorum bütüngün :/ rasyonel sayılardayım ama hala oturmadı bazı şeyler. soru çözerken zorlanıyorum. en şaşırdığım soru tipleride kesir verip,bide iki ayrı parantez içinde toplama işlemi ama bu parantezler aynı zamanda çarpım durumundalar. ilk konuya başladığım sıralar. kural önce parantez içiydi ama. parantez içi ve dışlarında çarpım durumunda olsa bile parantezi kaldırıp sadeleştirme yapılıyor. toplama ve çıkarma işlemi olduğu halde. oyy ben nere gideeeemm nası gidemmm
matematik çocuğum olsa zerre kadar sevmem evlatlıktan reddederim. o kadar bozdu moralimi.
bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt
cnm çöze çöze mat oturacak... fakat ilk önce kolay işlemlerle başlamalısın. matematiği hangi kaynaktan çalşyorsun şu an???
cnm rasyonel sayılara çalşmadan önce sadeleştirme, payda eşitleme, işlem önceliği, artı eksi olayı gibi kısımları hallettiysen o zaman rasyonel sayıları çok kolay halledersn... ilk başta karmaşık gibi görünür belki ama matematikte en kolay rasyonel sayılar vardır... cnm zamanla oturacak bak gör, bende mat öğrenmeye yeni başladığım zamanlarda senin gibi hiç anlamamıştım ama arkadaşlardan yardım ala ala oturdu...