Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bu zamanda Türkiye'ye dönmek mantıklı mı?
- Konu Sahibi Mimoza08
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evet hem o, hemde prosedürü çok uzun. Minimum 6 ay kadar sürüyor sanırım işlemler. Yani şirket bugün işlemlere başlasa beni en erken 6 ay sonra çalışmaya başlatabilir. Bu da tercih sebebi değil onlar için doğal olarakSponsor olmanin bi de su yani var mesela ben turkiyedeki calisanlarimin çoğunu getiremiorum çünkü ince eleyip sık dokumam lazim burda herhangi bi suca karisirlarsa ayagi tasa değse benden bilecekler. Sponsor olmanin sirketler icin bi de oyle hukuki sorumluluklari var.
kaban mont falan değil işte pantolon kazak sweat fiyatları .mont kotonda bile 580 tl idi.gözüme inanamadım tekrar baktım vallahi öyleydii
- 2 Şubat 2014
- 1.731
- 3.800
- 333
Ben normalde gelme derdim ama cevaplarinizi okuyunca biraz ikilemde kaldim. Ben de yurtdisinda yasiyorum ama calisamadiktan sonra ailenizden daha ne kadar yardim alabileceksiniz? Tr den size gonderebilecekleri baska bir para kaynagi var mi? Bilemedim. Ispanya guzel bir ulke biz okul gezisiyle Barcelona'ya gelmistik. Hollanda'dan cok baska oldugu icin cok acayip gelmisti o zamanlar tabi yil 2003 falan:)) Allah yardimcin olsun, insallah dogru karari verebilirsin.
- 3 Ağustos 2014
- 700
- 1.050
- 313
İzmire dönecekseniz söyleyeyim gerçi yazanlar olmuş ama genel olarak işsizlik sıkıntısı var şuan. Izmirde zaten çok fazla sirkülasyon olmuyordu genel olarak iş konusunda şimdi ekonominin kötüleşmesiyle daha da beter oldu. Ben alanım olmayan bir işe girdim daha yeni o da asgari ücret. Arkadaşlarım falan asla bulamıyor iş. Bulursanız bile maaşlar az. Kiralar zaten baya arttı. Bu şartlar altında dönmek mantıksız. İş bulup dönseniz bile ne olacağımız belirsiz yani işten çıkarmalar da olabiliyor. Hayırlısı olsun yine de.
- 3 Şubat 2009
- 9.873
- 16.850
- 773
- 44
Evet biraz zaman alio iki elemanim icin ikisinde de 10hafta falan sürdü ama biraz da pandemiden. 8hafta bu isin standardi. Hadi ispanyollar agir kanli 3ay olsun. 6 ay sürmez. Umudunu yitirmeEvet hem o, hemde prosedürü çok uzun. Minimum 6 ay kadar sürüyor sanırım işlemler. Yani şirket bugün işlemlere başlasa beni en erken 6 ay sonra çalışmaya başlatabilir. Bu da tercih sebebi değil onlar için doğal olarak
- 20 Ağustos 2021
- 1.907
- 737
- 73
Türkiye’ye gelme dayan lütfen dayan okadar sabretmişsin. Yerinde olmayı çok isterdim, değerlendir kardeşim orayı. Tabi büyük ve kaliteli bir ülkedeysen. Türkiye’de kendini yurt dışına atmaya çalışan gençler var binlerce2 yıl önce master için yurtdışına gelmiştim. Amacım bir şekilde burda düzenli yaşama yolunu bulmaktı bir süre sonra. Ama pandemiydi falan derken çok zorlandım, iş bulamadım mezun olduktan sonra. Ama dayanmaya çalıştım ailemden destek rica ettim. Hadi 1 ay daha lütfen 1 ay daha lütfen diye diye 2 yılı devirdim. 3 yılın sonunda çalışma izni alma hakkı kazanacağım. Bu yılı da geçirmek için başka bir master programına kayıt olmuştum bi kaç ay önce.
Şimdi de 6 aylık bir staj buldum. Ama tahmin edeceğiniz üzere çok ödemiyorlar. Yine fazlaca sefil yaşıyorum.
Bilmiyorum, sabretmeli mi 1 yıl daha ( çünkü şu an önümde ki tek engel çalışma izni, çok iyi firmalarla çok iyi pozisyonlar için görüşmeler yaptım Apple, Amazon gibi olumlu geçmesine rağmen çalışma izni sorunundan bir şekilde olmadı ), yoksa dönmeli miyim.
Buraya gelmeden önce Tr de ailemden ayrı bir şehirde(İzmir) 4 yıl çalıştım. Son yıl ki maaşım (2018) aylık 5800tl idi. Bu maaş ile şehrin en iyi semtinde 1+1 bir dairede kira faturalar ev alışverişimi herşeyimi rahatça ödeyebiliyordum. Neredeyse hergün dışarda yemek yiyordum. Her haftasonu yakınlardaki kasabalara, yaz mevsimi ise çeşmeye vs. gidebiliyor, hem yeme içme hem eğlence karşılayabiliyordum. Aylık 2-3 parça kozmetik ürünlerimi, kıyafetlerimi iyi markalardan (sephora, mango, zara, wakkorama vb. ) alabiliyordum. Bir de üstüne para bile biriktirebildim ki buraya gelme fırsatı buldum. O zamanlar euro sanırım 4 falandı, hatta ilk işe başladığım sıralar daha da düşüktü (2014-2017), o zamanlar benim zaten altın çağım:).
Bu arada piyasayı ölçmek için türkiyede de remote pozisyonlara başvuru yapıyorum, şimdiye kadar minimum 40-50 başvuru yapmışımdır. Mülakata bile çağırılmadım hiç Belki sadece uzaktan çalışma modüllü işlere başvurduğum içindir bilmiyorum.. Burada daha çok iş imkanı var gibi ama ben çalışamıyorum sorun orada
Şimdi gelsem oraya, iş buldum diyelim ne kadar kazanabilirim bu yaşam standardıma ulaşabilir miyim tekrar? Biliyorum ne kadar kazandığına bağlı diyeceksiniz ama, mesleğim aslında top nokta bir meslek değil, yazılım, web tasarım vb gibi bir meslek değil. O yüzden çok yüksekten başlayamayabilirim.
Yukarıda yazdığım standardla şimdi türkiye'de yaşamak için ne kadar bir gelir gerekir?
Sizce dönmek mi, burada sabretmek mi mantıklı?
- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.329
- 298
Yine buca iyi.
Adamlar torbaliui bile yükseltmisler
Sen torbalisin ya Kendine gel diyemedim her ay 3000 kira ödedik durduk zaten KArsiyaka da da
Ev bakıyorum ben satın almak için emlakçı diyor kaç paraya kadar bakıyorsunuz 400-450 bin arası diyorum.
Adam karşımda gülüyor 450 bin tl para mı diye
1+1 ancak alırsın diyorlar
- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
- 448
2018 in 5800 maaşı iyi şartlarda yaşamaya yetiyormuş ama 2021 sonu bizler 15 bin tl gelirle geçinemiyoruz bilesinizzz.defacto dan lcw den giyinmeye başladık bilesiniz.arada iyi markadan 300 e 400 e ürün alınca içimize oturuyor bilesiniz.ona göre karar verirsiniz artık
Önceden tüm alışverişimi mango, zara, network gibi markalardan yapabilirken şimdi bir kazak 500, nıne west çizme 800 ipekyol kabanı sormayın gitsin..
Valla dönmeyin bence, o eski halimizden eser yok gerçekten de, gözünü sevdiğimin Trendyol' u olmasa ne yapardık?
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.473
- 1.123
- 39
Arkadaşlar haftasonu Network te bir gömleğin üzerinde 2999 lira etiketi gördüm, bakın gömlek diyorum mont falan değil.
Dolabımda birkaç parça Network kazak, pantolon falan var. Eve geldim onları naftalinleyip sandığa kaldırdım, kızımın çeyizine koymayı düşünüyorum. Ya da bir dar zamanda bozdurup nakde çeviririz
Dolabımda birkaç parça Network kazak, pantolon falan var. Eve geldim onları naftalinleyip sandığa kaldırdım, kızımın çeyizine koymayı düşünüyorum. Ya da bir dar zamanda bozdurup nakde çeviririz
Hangi ülkede yaşıyorsunuz şu an.
2018'de ben de aşağı yukarı sizin kadar kazanıyordum. O zamanlar kral gibi yaşıyordum. Yurt dışlarına seyahate de giderdim, istediğim gibi harcardım. Şu an 3 katını kazanıyorum ama asla yetmiyor. 3 sene önceki hayat standartlarımın yanından dahi geçemiyorum. İnanılmaz bir enflasyon ve hayat pahalılığı var. İmkanım olsa 1 dk. Türkiye'de yaşamam.
2018'de ben de aşağı yukarı sizin kadar kazanıyordum. O zamanlar kral gibi yaşıyordum. Yurt dışlarına seyahate de giderdim, istediğim gibi harcardım. Şu an 3 katını kazanıyorum ama asla yetmiyor. 3 sene önceki hayat standartlarımın yanından dahi geçemiyorum. İnanılmaz bir enflasyon ve hayat pahalılığı var. İmkanım olsa 1 dk. Türkiye'de yaşamam.
İspanyada.Hangi ülkede yaşıyorsunuz şu an.
Bendeee. Gayet krallar gibi yaşıyordum, iki yıl üst üste yıllık iznimde yurtdışına gitmiştim. Bide para bile biriktirdim. Ki 5800 + yemek + yol, kazancımdı. Şimdi herkesin yazdığını okuduğumda şoka giriyorum. Uzun zamandır TR ye gelemedim. Kimsede bahsetmiyor telde konuştuklarım, şu şu kadar oldu diye, acaba yavaş yavaş arttıda insanlar alıştı mı bi yandan şok geçirmiyolar. Çünkü ben şoka girdim şu an.
İnanamıyorum. İyi ki zamanında alabilmişiz o zaman. En azından bazı markaların ürünleri uzun ömürlü. Şu an bişeylerim eskicek olsa, ucuzundan bile alamam belli kiArkadaşlar haftasonu Network te bir gömleğin üzerinde 2999 lira etiketi gördüm, bakın gömlek diyorum mont falan değil.
Baya hızlı olmuş :) . Yani burada Google'ın falan sahibi değilseniz 10 haftada izin falan çıkaramazsınız sanıyorum. Benim bir kaç tanıdığım var. Biri 6 ayda çıktı dedi (ki çok büyük bir firma transfer etti onu), diğeri 8 ay oldu hala bekliyorum demişti. Süre konusu, sıkıntılı burada. Ben geçen yıl öğrenci olarak oturumumu uzatma başvurusu yaptım, 5 ay sürdü sonucu almam. Yani 10 hafta ütopik ve rüya gibi geldi şimdi.Evet biraz zaman alio iki elemanim icin ikisinde de 10hafta falan sürdü ama biraz da pandemiden. 8hafta bu isin standardi. Hadi ispanyollar agir kanli 3ay olsun. 6 ay sürmez. Umudunu yitirme
- 3 Şubat 2009
- 9.873
- 16.850
- 773
- 44
Yok artik ya pandemiden dolayi mi oyle önceden de oyle miydi? Ingilizler de cok tez canli diil ondan sasirdim surekli bi ittirmen hatirlatman lazim bugun olmazsa haftaya olmadi obur haftaya bakariz chill dostum relax dostum modundalar. Seninkiler siestayi gunde 7 saate uzatti heralde 6 ay sürecek ne var bunda ya. Oturum uzatmalari da maksimum 6 ayda oldu o da lockdown varken, yoksa max 3 ayda sonuc gelio.Baya hızlı olmuş :) . Yani burada Google'ın falan sahibi değilseniz 10 haftada izin falan çıkaramazsınız sanıyorum. Benim bir kaç tanıdığım var. Biri 6 ayda çıktı dedi (ki çok büyük bir firma transfer etti onu), diğeri 8 ay oldu hala bekliyorum demişti. Süre konusu, sıkıntılı burada. Ben geçen yıl öğrenci olarak oturumumu uzatma başvurusu yaptım, 5 ay sürdü sonucu almam. Yani 10 hafta ütopik ve rüya gibi geldi şimdi.
Valla pandemi olabilir, göçmen artışıda olabilir. Latin amerika da işler kesat son 2-3 yıldır, onlarda dil açısından daha kolay adaptasyon olanağı var diye göç için burayı seçiyorlar.Yok artik ya pandemiden dolayi mi oyle önceden de oyle miydi? Ingilizler de cok tez canli diil ondan sasirdim surekli bi ittirmen hatirlatman lazim bugun olmazsa haftaya olmadi obur haftaya bakariz chill dostum relax dostum modundalar. Seninkiler siestayi gunde 7 saate uzatti heralde 6 ay sürecek ne var bunda ya. Oturum uzatmalari da maksimum 6 ayda oldu o da lockdown varken, yoksa max 3 ayda sonuc gelio.
Ama 6 ay sürdü diyen arkadaşın süreci taa 2018 de olmuş. O yüzden pandemisiz ortalama 6 ay denebilir
Şunu okuyunca şaşırdım. Çünkü o zamanlar Türkiye mis gibiydi. Şimdi gelseniz kalp krizi falan gecirirsiniz heraldeSon yıl euro falan artınca panik olmuştum. Bir süre psikoloğa falanda gittim. Biraz belki fazlaca duyardı fazlaca mükemmelliyetci ve gelecek için planlı yaşayan biriyim. Bu yüzden çok etkileniyordum. Sonra Avrupaya göçme kararı verdim. Bunuda eğitim yolu ile yapayım dedim.
2018 yilinda yine sorsaniz o zamanda gelmeyin diyen olacakti. Bazıları sürekli her durumda Türkiye'yi yerme kötüleme çabası içinde olduğu için. Mesela ben 2015 yıllarında Türkiyenin iyi oldugunu düşünüyordum. Öğrenci oldugum halde çoğu şeyi aldığımı ve etrafımdakilerin durumunun iyi oldugunu arabası olmayan akrabamın olmadiğini gorunce ekonomi iyi bence diyordum ama o zaman da ülke sürekli kötüleniyordu. 2021 de gecmise baktigimda hakliymis çogu insan da aynı şeyi diyor o zaman eleştirenler de önceden iyi oldugunu söylüyor.
Demek istedigim bu yorumların her zaman yapılan yorumlar olduğunu düşünmeyin. 2015'te iyi ekonomimiz var diyen birisi olarak şu an çok kötü diyorum. Maaşım var şükür yetiyorda ama her markete girdigimde her şeye zam geldigini görmek insanin psikolojini bozuyor. 2 hafta önce aldigim yogurda %30 zam gelmis. Küçük Bisküvinin fiyatı 4₺. Zam yapmazlarsa gramajı kucultuyorlar. Çogu şeyin tadı değisti kalitesizleşti.
Geçen abur cubur aldım birkac kisi yiyelim diye 50 lira verdim ya.
Ben bu yaz şeftali nektarinin fiyatını en az 8₺ gördüm. Bu artislarin sebebinin sadece dolar oldugunu da dusunmuyorum. Doların sabit kaldigi zamanda zam geliyor harekete gectiginde de geliyor. Durduramiyoruz marketlere surekli zam zam zam geliyor. Kiyafet elektronik esyalari soylemiyorum bile.
Bunlari yazmazdim. Cunku aileden arkadaslardan uzak yasamak bence cok zor. Istedigin zaman gorememek bu zamlardan daha zor benim icin ama siz euro 4 oldu diye psikologa falan gittiyseniz şu duruma katlanacaginizi dusunemiyorum.
Ya evet bi çok söylediğinize katılıyorum. ama dediğim gibi ben ailemi arkadaşlarımı seviyordum çok toksik bir ortamım yoktu e gelirimde fena değildi ve mutluydum bulunduğum hayattan. Yıl 2014 yeni mezun olmuşum, babam bana dedi ki yurtdışına git. Biz destek oluruz, gençsin bi daha oku ne olacak, ya da master yap. O zamanki alım gücüne göre ailemin durumu çok iyiydi. Ben dedim ki yok baba ben burda kalmak istiyorum, seviyorum burayı. Daha önce de avrupaya dil kursuna gezmeye falan gitmiştim, yaşamak için çok çekici gelmiyordu..Şunu okuyunca şaşırdım. Çünkü o zamanlar Türkiye mis gibiydi. Şimdi gelseniz kalp krizi falan gecirirsiniz heralde
2018 yilinda yine sorsaniz o zamanda gelmeyin diyen olacakti. Bazıları sürekli her durumda Türkiye'yi yerme kötüleme çabası içinde olduğu için. Mesela ben 2015 yıllarında Türkiyenin iyi oldugunu düşünüyordum. Öğrenci oldugum halde çoğu şeyi aldığımı ve etrafımdakilerin durumunun iyi oldugunu arabası olmayan akrabamın olmadiğini gorunce ekonomi iyi bence diyordum ama o zaman da ülke sürekli kötüleniyordu. 2021 de gecmise baktigimda hakliymis çogu insan da aynı şeyi diyor o zaman eleştirenler de önceden iyi oldugunu söylüyor.
Demek istedigim bu yorumların her zaman yapılan yorumlar olduğunu düşünmeyin. 2015'te iyi ekonomimiz var diyen birisi olarak şu an çok kötü diyorum. Maaşım var şükür yetiyorda ama her markete girdigimde her şeye zam geldigini görmek insanin psikolojini bozuyor. 2 hafta önce aldigim yogurda %30 zam gelmis. Küçük Bisküvinin fiyatı 4₺. Zam yapmazlarsa gramajı kucultuyorlar. Çogu şeyin tadı değisti kalitesizleşti.
Geçen abur cubur aldım birkac kisi yiyelim diye 50 lira verdim ya.
Ben bu yaz şeftali nektarinin fiyatını en az 8₺ gördüm. Bu artislarin sebebinin sadece dolar oldugunu da dusunmuyorum. Doların sabit kaldigi zamanda zam geliyor harekete gectiginde de geliyor. Durduramiyoruz marketlere surekli zam zam zam geliyor. Kiyafet elektronik esyalari soylemiyorum bile.
Bunlari yazmazdim. Cunku aileden arkadaslardan uzak yasamak bence cok zor. Istedigin zaman gorememek bu zamlardan daha zor benim icin ama siz euro 4 oldu diye psikologa falan gittiyseniz şu duruma katlanacaginizi dusunemiyorum.
2018 yılı ağustos ayını hatırlıyor musunuz? O ağustosta İtalya'ya arkadaşımla yıllık iznim için tatil organize etmiştik. Sonra euro dolar bir anda 1 ayda fırladı uctu. 4tü 6 mı oldu yoksa 4ten düşüktü de 4e mi çıktı bak onu unuttum şimdi .. ama birikimim vardı ve euro cinsinden değildi. Bir anda param küçüldü. 1 hafta italya turuydu planımız, sonra arkadaşımla konuştuk, iptal mi etsek napsak, para yetmicek en son İtalya turu değil ama gidelim sadece 1 şehrine 3 gece kalalım dönelim dedik, programı değiştirdik. O ağustos ayından sonra hiç düzelmedi zaten. Ben 2019 eylül ayında buraya geldim. 2018 - 2019 enflasyonun kendini en çok bu kadar hissettirdiği zamanlardı. 2019 yazının başında sezonun ilk Alaçatı gezisine gittim arkadaşımla, iki dondurmaya 50tl ödedik. .. Ağlayacaktım neredeyse sinirim bozulmuştu hahha.
Ben haberlerde kötü bişeyler okuyunca falan etkilenen biriyim. Mini etek davasından bişeyler olmuştu, mini etek giymeyi falan bıraktım. Çünkü o haberlerde ki bi çok şey bizim yaşam tarzımızda etliye sütlüye bulaşmayan insanların başına da geliyor. Benim başıma gelme ihtimali, o gün eve tecavüze uğramadan ya da dayak yemeden ya da öldürülme ihtimalim %50, güvenle normal dönme ihtimalim %50 gibi geliyordu. Paranoyaya çevirmeye başlıyordum. Dediğiniz gibi, başıma bişey gelmese bile o ortamda yaşamak beni yıpratan bişey.