• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zamanda Türkiye'ye dönmek mantıklı mı?

2018 in 5800 maaşı iyi şartlarda yaşamaya yetiyormuş ama 2021 sonu bizler 15 bin tl gelirle geçinemiyoruz bilesinizzz.defacto dan lcw den giyinmeye başladık bilesiniz.arada iyi markadan 300 e 400 e ürün alınca içimize oturuyor bilesiniz.ona göre karar verirsiniz artık
İyi markalarda 400e bi şey kaldı mı ya 😂

anneniz kanserken siz İzmir'deymişsiniz yine haberiniz olmamış, ki kanser bu yani 1 günde ameliyatı radyoterapisi kemoterapisi olup bitecek bir şey değil ki...demek ki aileniz bir şekilde söylememeyi başarıyor. ki ben buna hayret ettim bizim ailede grip olsa biri herkesin haberi olur. neyse yani Türkiye'de olsanız ailenizle aynı şehirde hattta anı evde yaşayıp iş bulup çalışabilecekseniz hadi neyse ama öyle bile olsa o 1 sene olur 2 sene olur...sonra illa ki yine hayatlar ayrışır. evlenirsiniz. aile evinde kalmaktan sıkılırsınız...vs.

uzaktayken sanki türkiye'de olanlar 7/24 aile yanında herkes biririni kollayıp gözetiyormuş gibi bir kafaya geliyor insan bi böyle hassaslaşıyor... ama öyle bir dünya yok ki..kendiniz diyorsunuz kanserken haberiniz olmamış.

daha kötüsü var, anne-babanız yaşlanıyorlar. hepimizin başında var bu dert. benim de aklım gidiyor elden ayaktan düşecekler, sağlıkları bozulacak diye... ancak Allah uzun ömür verisn daha belki 20 see belki 30 sene yaşayacaklar..bilemeyiz ki. [hani Allah korusun son dönem hasta olur birisi, dönün gelin tabi son günlerinde yanlarında olun denir, ama öyle bir durum yok ki] sizin çok sıkıldığınız için 6 ay 1 sene dönüp yanlarında olmanızdan daha sağlam olanı anne babanızın "mimoza zorlandı etti ama şimdi istediğini lde etti, mutlu" lafını 20 sene 30 sene etmeleri.
Annemin tedavi sürecine tabi biliyordum ama, ilk kanser olduğunu öğrendiği, haldır haldır doktor aradıkları ve ameliyat olduğu dönemi bilmiyorum. Zaten zor bir süreç kimseyi paniklendirmeyelim demişler. Sonra öğrendim, kemoterapi döneminde de işini bırakma işini bırakma diye tutturmuştu, mutlu olmamı istiyosan kariyerine devam et başarılı ol benim ihtiyacım yok kardeşlerim annem baban bana bakıyor demişti. İçim yana yana 6 ay devam etmiştim o işe her haftasonuda atlayıp uçağa yanına gidiyordum.

Ama söylediklerinizde çok haklısınız. İkisi de şu an sapasağlam ayaktalar çok şükür. Belki ve umarım uzun yıllar daha yaşarlar. Ama ben onların yanına, o şehre göçsem şimdi 2 ay falan sabredebilirim belki🙄 .. Ama burada da bazen öyle bir özlem öyle bir kuruntu anı geliyorki, aman psikolojim çökük çökük yaşarım onlarla ölene kadar o evde, bu daha zor gibi geliyor..

Bilmiyorum biraz yıprandım, psikolojim ve kararlarım çok sağlam değil gelgitli.

Yuuh.. Bende bi tane pantolon vardı Wakkoramadan geriye kalan, az giyiyimde eskitmiyim bari. Max. 200tl ye almışımdır
Baska bir örnekte benden o zaman. Dört yaşında bir oğlum var. Özel durumundan dolayı haftada altı saat özel eğitim alıyor ve kreşe gidiyor. Aylık eğitim maliyeti ortalama beşbin. Benim maaşım sadece yedibin

Senin de dediğin gibi 2014-2017 arası altınçağdı herkes yurtdışına gidiyordu. 5800 maaş max 7-8 olmuştur ama ortalık yangın yeri şu an. Kiralar market doğalgaz her şey kat kat zamlandı. 1 yıl daha dayanın bence.
Ah keşke o zaman gelseydiiim bendee. bide aileme de hiç koymazdı açıkçası, o dönemlerde beni burada 3 yıl rahat rahat beslerlerdi. Tabi onların geliri de diğer zamlarla aynı oranda artış göstermediği için herkes gibi, onlarında standardı o zamana kıyasla düştü.

Ve evet muhtemelen ben orda çalışmaya devam etseydim, yıllık artışla max. 7-8e gelmiş olurdum. Sanmıyorum ki bir yer beni ilk girişte değil 15k, 7-8k maaşla alsın. Pek mantıklı değil.

Ah keşke o zaman gelseydiiim bendee. bide aileme de hiç koymazdı açıkçası, o dönemlerde beni burada 3 yıl rahat rahat beslerlerdi. Tabi onların geliri de diğer zamlarla aynı oranda artış göstermediği için herkes gibi, onlarında standardı o zamana kıyasla düştü.

Ve evet muhtemelen ben orda çalışmaya devam etseydim, yıllık artışla max. 7-8e gelmiş olurdum. Sanmıyorum ki bir yer beni ilk girişte değil 15k, 7-8k maaşla alsın. Pek mantıklı değil.

Dövizle maaş veren bir yer bulmadığın sürece türkiyede bu saatten sonra ortam çok kötü 😢

Bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ediyorum 🙏
Oo ispanyada o kadar sıkı olduğunu bilmiodum. Ben londrayim burda turkler diger turkleri kaçak calistirio hep :) üstelik asgariden az ücrete. Kontroller burda da artti ama oyle hala sıkı degil. Ve pandemi sonrasi acayip bi enflasyon olustu devlet uretim olmadan insanlara para dağıtinca, cidden pound kazanmiosan cok cok zor yasamak. O yuzden sen daha sansli bi yerdesin evet. Dayanmaya calis bence dayanabildigin noktaya kadar.

Amerikada daha kolay avrupadan. Güncel durumdan %100 emin olmamakla birlikte ylisansinin son yilini takiben 1yil staj hakkin +2yil uzatma hakkin olsa gerek calisma vizeni.

Baska bir örnekte benden o zaman. Dört yaşında bir oğlum var. Özel durumundan dolayı haftada altı saat özel eğitim alıyor ve kreşe gidiyor. Aylık eğitim maliyeti ortalama beşbin. Benim maaşım sadece yedibin
Allah kolaylık versin.. İnanamıyorum şu an, bir zaman 7 bin bizim şirkette ki en üst pozisyonda ki insanın maaşıydı. Havasından geçilmezdi, araba son model, janti giyinmeler parfümler, en güzel restoranlarda yemekler falan. Çok değil 3 yıl önce

Allah kolaylık versin.. İnanamıyorum şu an, bir zaman 7 bin bizim şirkette ki en üst pozisyonda ki insanın maaşıydı. Havasından geçilmezdi, araba son model, janti giyinmeler parfümler, en güzel restoranlarda yemekler falan. Çok değil 3 yıl önce
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 10 000 i geçti.biz eskiden orta gelirli sayılıyorduk artıkım fakir sınıfındayız.sakın gelmeeeeee :KK45:

Ben dün kazak bakıyordum 500den başlıyor yine 🤦‍♀️
İyi markadan 400 deyince bi heyecanlandım 😥
Zayıflayınca alırım diye erteledim 😂
kaban mont falan değil işte pantolon kazak sweat fiyatları .mont kotonda bile 580 tl idi.gözüme inanamadım tekrar baktım vallahi öyleydii :KK45:

Sponsor olmanin bi de su yani var mesela ben turkiyedeki calisanlarimin çoğunu getiremiorum çünkü ince eleyip sık dokumam lazim burda herhangi bi suca karisirlarsa ayagi tasa değse benden bilecekler. Sponsor olmanin sirketler icin bi de oyle hukuki sorumluluklari var.

Gecen merakimdan networkten kaban baktim trde ne kadar oldu diye 3binden basliodu o da yun bile degil iyisi 5bin. Burda bi yemek parasi 120£ pounda aldim diye beni tefe tuttular yuh o kadar mi verdin falan diye. Araba desen 30bin pounda yeni tarihli range e biniosun. Trde ayni araba 1.5milyon.

Ya o ailesinden falan aliodur evi vardir kirada diildir fln filan :) 2012de enerjisada calisiodum 8bin aliodum. 10 sene olmus bak gene o kadar havam asla yoktu.

Back