Bu yasda ailem karisiyor

Aşağılayan sizsiniz ben genelevde çalışanlara saygı duyabilen biriyim siz kendi kendinizi benim hakkımda atıp tutuyorsunuz yeter saygılı saygılı cvp veriyorm. Anlamıyorsunuz ben o görüntüden rahatsız oldum için kalkıyorum o mekandan içkili yerlerde kavga da oluyor kadınların erkeklerin o görüntüsü hoşuma gitmiyor o kadının hikayesine ön yargı ile bakmyrm çoğunun isteyerek çalışmadığını bilip kahroluyrm yüreğimi sorgulamak size düşmez yeter cvp vermicem yazmayın hakkına giren sizsiniz

Tamam iste, o mekana gitmeye özgürdün dimi? Kendin seçiyordun saat kaçta girdigini, kaçta çiktigini. Buna özgürlük denilir iste. Tipki konu sahibin yapmak istedigi birsey. Sana annen dese "gitme etme yasaaaakk ve tükürse" ne olurdu? Sen gittinde ne oldu? Yetiskin biri oldugun için kendi rahatsizlik seviyene göre o mekanlara gittin.

Konu sahibinde bu ayni hakki var. Onun hakkida mekanlara gitmek degil, geç saatte gelmektir. Cünkü oda yetiskin bir birey ve oda tipki senin gibi neyin dogru, neyin yanlis oldugunu gayet iyi biliyor. Cocuk yetistirmek zaten budur. Yetiskin oluncaya kadar cocugun özgüvenini pekistirmek, neyin dogru yanlis oldugunu anlatmak ve yetiskin oldugunda o özgürlügü vermektir.

Ve burda kimse muhafazakar hayata laf atmadi. Sen o sekilde anlamak istedin sadece çünkü madur rolu oynamak, karsindakini anlamaktan kolaydir. Özgürlük sadece geç saatlerde gelmek degildir. Özgürlük istersen saat aksam 6da eve gelmektir, istersen namaz kilmaktir, istersen gece 2 disarlarda gezip sarap, bira içmektir. Ve herkesin hakki bu esit sekilde olmalidir. Senin savundugun muhafazakarliktir, özgürlük degil.

Tamam iste, o mekana gitmeye özgürdün dimi? Kendin seçiyordun saat kaçta girdigini, kaçta çiktigini. Buna özgürlük denilir iste. Tipki konu sahibin yapmak istedigi birsey. Sana annen dese "gitme etme yasaaaakk ve tükürse" ne olurdu? Sen gittinde ne oldu? Yetiskin biri oldugun için kendi rahatsizlik seviyene göre o mekanlara gittin.

Konu sahibinde bu ayni hakki var. Onun hakkida mekanlara gitmek degil, geç saatte gelmektir. Cünkü oda yetiskin bir birey ve oda tipki senin gibi neyin dogru, neyin yanlis oldugunu gayet iyi biliyor. Cocuk yetistirmek zaten budur. Yetiskin oluncaya kadar cocugun özgüvenini pekistirmek, neyin dogru yanlis oldugunu anlatmak ve yetiskin oldugunda o özgürlügü vermektir.

Ve burda kimse muhafazakar hayata laf atmadi. Sen o sekilde anlamak istedin sadece çünkü madur rolu oynamak, karsindakini anlamaktan kolaydir. Özgürlük sadece geç saatlerde gelmek degildir. Özgürlük istersen saat aksam 6da eve gelmektir, istersen namaz kilmaktir, istersen gece 2 disarlarda gezip sarap, bira içmektir. Ve herkesin hakki bu esit sekilde olmalidir. Senin savundugun muhafazakarliktir, özgürlük degil.
Çok güzel yazmissiniz öncelikle okdr beğenerek okudum ki haklısınız bir anne olarak bunları not aldm evet doğruyu yanlışı seçecek şekilde yetiştirmek daha doğru ben zaten kötü bişey yazmadm ki sırf on normal bir saat dedim diye aman Allahım brda ters görüşe kimse tahammül edemyr siz muhafazakar hayata laf atmadi kimse demişsiniz ama herkes asıl ona laf attı neyse yazdıklarinuz için tşkler guzel şeyler okudum en azından eleştirdiniz ama en azında saçma sapan şeyleri degil

Çok güzel yazmissiniz öncelikle okdr beğenerek okudum ki haklısınız bir anne olarak bunları not aldm evet doğruyu yanlışı seçecek şekilde yetiştirmek daha doğru ben zaten kötü bişey yazmadm ki sırf on normal bir saat dedim diye aman Allahım brda ters görüşe kimse tahammül edemyr siz muhafazakar hayata laf atmadi kimse demişsiniz ama herkes asıl ona laf attı neyse yazdıklarinuz için tşkler guzel şeyler okudum en azından eleştirdiniz ama en azında saçma sapan şeyleri degil
Hanımefendi kimse sizin kendinize has muhafazakarliginiza laf söylemedi zaten, kendi yaşam tarzınız üzerinden konu sahibinin ve şiddete uğrayan kadınların uğradığı zorbalığı aklamaya çalışmanıza tepki gösterdi insanlar. Hatanizi görebilmeniz için istatistik de verildi, yorumlarınızdaki tutarsızlık da gösterildi alay da edildi ama ne çare düştüğünüz kavram kargaşasından cikamadiniz bir türlü. Burda o saçma sapan dediğiniz her argüman aslında cocuklariniz için bir can simidiydi. Yazık.

Hanımefendi kimse sizin kendinize has muhafazakarliginiza laf söylemedi zaten, kendi yaşam tarzınız üzerinden konu sahibinin ve şiddete uğrayan kadınların uğradığı zorbalığı aklamaya çalışmanıza tepki gösterdi insanlar. Hatanizi görebilmeniz için istatistik de verildi, yorumlarınızdaki tutarsızlık da gösterildi alay da edildi ama ne çare düştüğünüz kavram kargaşasından cikamadiniz bir türlü. Burda o saçma sapan dediğiniz her argüman aslında cocuklariniz için bir can simidiydi. Yazık.
Kendinizden ne kdr eminsiniz Mevlanaya bile sormuşlar ne blrsn okadar okudum ama en cok haddini bilirim demiş sadece siz doğrusunuz sizin can simidi biz var ben böyle koruyorm.cocuklarimi annemde beni böyle korudu çok şükür kendi hayatım bu. İzin hayatinizada bir tek kelime.dahi etmedm ama siz benim hayatıma sürekli laf arıyorsunuz begenmyrsnz

Mesneviyi okuyup anlamış olsanız şu anda bunları konuşuyor olmazdık ben de farkındayım ama hakkınızı teslim etmeliyim; her şart ve koşulda mağdur olmayı nasıl başarıyorsunuz? Gerçekten splendid perfectly :KK52:

Merhaba herkese,
Ben 29 yasinda calisan ve kimseye muhtac olmayan biriyim.
Sorunum su
Annemle yasiyorum ve her disari ciktigimda eve gelecegim saate karisiyor. Bana kural koymus saat 10da evde olmam lazim.
Mesela saat 9.30 oldugunda mutlaka telefonum calmaya baslar mesajlar atilir artik gel saatini bil diye.
Ha gecikmem olursa telefon terörü yapiyor arka arkaya aramalar mesajlarda tehtitler. Ee eve geldigimde halimi siz düsünün bir sürü laf isitiyorum agir laflar ediyor yüzüme tükürüyor. Bende kendimi savunuyorum ve tartisma cikiyor günlerce benimle konusmuyor.
Ha kural olmasi güzel tabi ama bu yasda gerek varmi gercekten? Sonucta bu zamana kadar hic bir yanlis yapmadim esek gibi calisiyorum, arabam var yani genelde arabayla cikarim disari zaten.
Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.
Buarada erkek arkadasimda var. Bazen istiyoruz aksam yemegine cikmayi hatta sartlar bazen oyle gerektiriyor ikimiz calistigimiz icin. Rahat rahat yemek yiyemiyorum iste hep icimde bir baski var, aha saatim yaklasti yada her an telefonum calabilir küfür yiyebilirim diye.
Pskolojim bozuldu artik. Her disari ciktigimda saat 9 oldumu telefonu elimden düsürmüyorum huzursuzlasiyorum ve o an ortama konsantre olamiyorum.
Inanin ne yapacagimi bilmiyorum, güzel dille oturup kac kez konusmaya calistim, olmuyor. Ha hergün sabahlara kadar gezicek halim yok, istedigimde bu degil.
Ama bazi özel durumlarda insan bir kutlama olsun yemek olsun bu tür yerlere rahat kafayla gitmek istiyor. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi
Bu durum normal mi sizce?
Fikirlerinize ihtiyacim var lütfen..
Yani benim de annem sizinki gibidir .Mudaheleci tüm hayatı ikimiz üzerine olsun diyen bir bayan .Önceleri ben üzülüyordum ama şu anda diyorum ki haklı mı değil mi.Benim de gezmek hakkım değil mi asla kimse karışamaz karissa da sınırlar dahilinde olabilir .Şöyle yapıyor um insan gibi konuşuyorum .Ama net bir şekilde onun duygu somurulerine kulak asmiyorum .Çünkü bu benim hayatım onu kıracak ona kötülük dokunacak birşey yapmıyorum .Ama tabiki kalp asla ve asla kırmam ama gezeceksem de gezerim .Kusura bakmasın kimse .

Millet senin kendi hayatinda ne yaptiğina asla laf atmadi. Kime ne, bize ne? Ancak konu sahibin özgürlügün kisitlamasini doğru bulduğuna laf atti. Cocuklari fazla kisitlamanin doğru bulduğuna laf etti. Ve en çok "evlende öyle gez" söylemene laf atti.

Sanki bir kadin, erkeksiz gezemezmiş gibi. Nasil kimse sana kalkip "aaa sen nasil mekanlara gittiin öylee" diyemeyeceği gibi, sende "saat 10dan sonra olmaaz, hayat daha tehlikeli" diyemezsin.

Hatta bu son dediklerin için istatistikler paylaşildi ve ona gerçekten bakmak yerine, kendini madur ilan etmek daha kolayina geldi.

Herkes istediği hayati yaşar. Buna kimse karişamaz. Bir yetişkin birine hakaret, küfür edilemez bu hayati istediği şekilde
yaşamak istediği için, annesi tarafindan bile. Sen o mekani gittin diye, hakaret küfür hak ediyormusun?

Ve bu hakkin yani sira hayatin doğrulari vardir. Sen saat aksam 6da evde olmaya seçebilirsin. Konfor alanin bu. Ancak bu demek değil ki gece gezenlerin hayati tehlikede olduğu. Statistikler ile millet bunu kanitlamaya çalişiyor. 'Neler duyuyoruz' demenin yerine aktif bir araştirma yap, duymanin yerine.

Bunu kendin tam fark etmesende, bilgisizliğin üzerine yargi dağitiyorsun. Asil laf buna atildi. Türkiyede yaşayan bir kadin ve bir anne olarak, aktif olarak bu kadin cinayetlerini araştirmani öneriyorum. Bir gör bak, saat kaçta öldürüldü, kim tarafindan.

Bende 28 yaşındayım bende tamamen aynılarını yaşıyorum. Sadece annem pek tartışmaz hakaret etmez yüzüme tükğrmez ama trip atar . Akşam 9-10dan donra dışarıda kaldığımı çok nadşr hatırlarım. Benimde iyi bir işim var arabam var . Aileme oldukça maddi açıdan desteği olan biriyim. Desteğimden ötürü tartışma yaratılmıyor. Ama istemediklerini bildiğim için triplerini gördüğüm için geç saatte gelme dedikleri için artık bunaldım. O kadar bunaldım ki artık kimee bi şey demesin yeterki diyşp kabullenme aşamasına geötim. Ve bu çok daha kötü bir durum. Asosyalleşmeue başladım, hayattan soğumaya başladım ve ağır depresyona girdim. Düşünüyorım da tek çaresi evlilşk gibi görünüyor . Ama tek çarenin bu olması insanı üzüyor. Ben bekarken gençken hayatımı uaşamak ietiyorum evliyken değil ki. Evliliğin yeri ayrı tabi ama hep içimde kalacak bekarken keşel şunları yapabilseydim diyecem. Ama ben bir yoluny bylamadım siz bulursanız bana da söyleyin lütfen:)

Ay aman sakın ha, evliliği çare görmeyin lütfen o hatayı yapmayın size yorum yapmak için yazıyorum sadece gerçekten yapmayın bunu

Tepkinizi daha sert dile getirin mesela telefonu kapatarak birkaç kez yaptğınızda hatasını anlayacaktır. Eve geldiğinizde düzgnce konuşursunuz ama çıkarken 10dan sonra geleceğim sürrkli arama demeyi unutmayın haklıyken haksız olmayın. Ama alışması gerek eşimle evlenmeden tatile gidiyorduk ne demek yani 10 da evde ol koskoca kadına.

Millet senin kendi hayatinda ne yaptiğina asla laf atmadi. Kime ne, bize ne? Ancak konu sahibin özgürlügün kisitlamasini doğru bulduğuna laf atti. Cocuklari fazla kisitlamanin doğru bulduğuna laf etti. Ve en çok "evlende öyle gez" söylemene laf atti.

Sanki bir kadin, erkeksiz gezemezmiş gibi. Nasil kimse sana kalkip "aaa sen nasil mekanlara gittiin öylee" diyemeyeceği gibi, sende "saat 10dan sonra olmaaz, hayat daha tehlikeli" diyemezsin.

Hatta bu son dediklerin için istatistikler paylaşildi ve ona gerçekten bakmak yerine, kendini madur ilan etmek daha kolayina geldi.

Herkes istediği hayati yaşar. Buna kimse karişamaz. Bir yetişkin birine hakaret, küfür edilemez bu hayati istediği şekilde
yaşamak istediği için, annesi tarafindan bile. Sen o mekani gittin diye, hakaret küfür hak ediyormusun?

Ve bu hakkin yani sira hayatin doğrulari vardir. Sen saat aksam 6da evde olmaya seçebilirsin. Konfor alanin bu. Ancak bu demek değil ki gece gezenlerin hayati tehlikede olduğu. Statistikler ile millet bunu kanitlamaya çalişiyor. 'Neler duyuyoruz' demenin yerine aktif bir araştirma yap, duymanin yerine.

Bunu kendin tam fark etmesende, bilgisizliğin üzerine yargi dağitiyorsun. Asil laf buna atildi. Türkiyede yaşayan bir kadin ve bir anne olarak, aktif olarak bu kadin cinayetlerini araştirmani öneriyorum. Bir gör bak, saat kaçta öldürüldü, kim tarafindan.
Ya size ne kdr Zoe birine haklısın demek yada tşk etmek yada TM demek yada geçmek gerçekten sizin gibilerle ugrasilmaz Allah'ın adaleti iyiki var sizin gibiler adami lincler idam edersiniz düşüncesinden nem kapiyorsunz insanın benim burda yazdgn iki kelime ile beni tanıdın öyle mi kendimi artık anlatmicak yok kimse linclememis beni ben mağduru oynamışm benim buna ihtiyacım ne olablr eleştirdn tşkler dedk yetti gayrı ya ben hayatımdan memnunum düşüncelerinden memnunum hayatımdan memnunum asla sizin gibi iki üç kişi icn bir daha aslaa bu platformda yorum yazmam siz daha cesaretli olup yazmışsınız emin olun dışarda benim gibi düşünün yüzlercesi var gttgm mekanlar a biri yanlış derse ben ben blyrm doğru demem olablr demek daha dikkatli olurum derim bunu siz diyemedibiz için sorun orda hep doğru herşeyi siz blrsnz şimdi banlatin hepiniz bir anda basın begenmyrm u bravo size alkışlar kendi aranizdada gururu duyun birini daha gönderdik oh olsn diye. Egonuzu burda tatmin ediyorsnz sanki

Ya size ne kdr Zoe birine haklısın demek yada tşk etmek yada TM demek yada geçmek gerçekten sizin gibilerle ugrasilmaz Allah'ın adaleti iyiki var sizin gibiler adami lincler idam edersiniz düşüncesinden nem kapiyorsunz insanın benim burda yazdgn iki kelime ile beni tanıdın öyle mi kendimi artık anlatmicak yok kimse linclememis beni ben mağduru oynamışm benim buna ihtiyacım ne olablr eleştirdn tşkler dedk yetti gayrı ya ben hayatımdan memnunum düşüncelerinden memnunum hayatımdan memnunum asla sizin gibi iki üç kişi icn bir daha aslaa bu platformda yorum yazmam siz daha cesaretli olup yazmışsınız emin olun dışarda benim gibi düşünün yüzlercesi var gttgm mekanlar a biri yanlış derse ben ben blyrm doğru demem olablr demek daha dikkatli olurum derim bunu siz diyemedibiz için sorun orda hep doğru herşeyi siz blrsnz şimdi banlatin hepiniz bir anda basın begenmyrm u bravo size alkışlar kendi aranizdada gururu duyun birini daha gönderdik oh olsn diye. Egonuzu burda tatmin ediyorsnz sanki
Allahın adeletiyle konuyu anlamadım ama Allah rızası için Türkçe yazsan keske demim demim dedim ama artık gözlerim kanadi

anne olarak söylüyorum ki kadın haklı. (küfür hakaret gibi şeyler anneden uzaklaştırıyor maalesef)
piskolojik olarak hepimiz yıprandık. haberleri görüyoruz.
ben bile şimdiden düşünmeye başladım nasıl izin verecem diye.
anneni rahatlatacak şeyler yapabilirsin. arkadaşlarınla tanıştır, gittiğin yerlere onuda götür beraber güzel vakit geçirin. rahatlat kadını. küfür hakaret olursa blöf yap böyle yaparsan olmaz diyerekten.

Merhaba herkese,
Ben 29 yasinda calisan ve kimseye muhtac olmayan biriyim.
Sorunum su
Annemle yasiyorum ve her disari ciktigimda eve gelecegim saate karisiyor. Bana kural koymus saat 10da evde olmam lazim.
Mesela saat 9.30 oldugunda mutlaka telefonum calmaya baslar mesajlar atilir artik gel saatini bil diye.
Ha gecikmem olursa telefon terörü yapiyor arka arkaya aramalar mesajlarda tehtitler. Ee eve geldigimde halimi siz düsünün bir sürü laf isitiyorum agir laflar ediyor yüzüme tükürüyor. Bende kendimi savunuyorum ve tartisma cikiyor günlerce benimle konusmuyor.
Ha kural olmasi güzel tabi ama bu yasda gerek varmi gercekten? Sonucta bu zamana kadar hic bir yanlis yapmadim esek gibi calisiyorum, arabam var yani genelde arabayla cikarim disari zaten.
Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.
Buarada erkek arkadasimda var. Bazen istiyoruz aksam yemegine cikmayi hatta sartlar bazen oyle gerektiriyor ikimiz calistigimiz icin. Rahat rahat yemek yiyemiyorum iste hep icimde bir baski var, aha saatim yaklasti yada her an telefonum calabilir küfür yiyebilirim diye.
Pskolojim bozuldu artik. Her disari ciktigimda saat 9 oldumu telefonu elimden düsürmüyorum huzursuzlasiyorum ve o an ortama konsantre olamiyorum.
Inanin ne yapacagimi bilmiyorum, güzel dille oturup kac kez konusmaya calistim, olmuyor. Ha hergün sabahlara kadar gezicek halim yok, istedigimde bu degil.
Ama bazi özel durumlarda insan bir kutlama olsun yemek olsun bu tür yerlere rahat kafayla gitmek istiyor. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi
Bu durum normal mi sizce?
Fikirlerinize ihtiyacim var lütfen..
Benim evlenmeden onceki halimi tarif etmissin benide oglen 3 de eve cagirirlardi ve yaz tatillerinde evdeb disari cikamazdim babam telelfonlarima bakardi bazen de alırdı az sey yasamadim sevmek guzeldir aile sevgisi ama bu severken bogmak olayina donerse asla istemezsin evlendim oyle kurtuldum ben açıkçası tabiki evlendigim insani iyi secme surecim oldu sonucta daha kotu olmak var kacmak icin de evlenmek yagmurdan kacarken doluya tututlmamak icin sevdim sonra evlendim belki sende ilerde yuvani kurunca karismazlar bazi aileler severken boğuyor sevmeyi dogru sevmeyi bilmek lazim boyle devam ederlerse onlar kaybeder koruyayim derken hic korunmayacak hale gelir dengini kurmak zor anne baba icin birde haberlerden etkileniyorlar hakli olarak birsey gelmesin başına diye anne baba olmak da zor korunan evlat olmakda zor hele ki kizsan orta yolu bulmak lazim konuşup

Pek anlamadım ama anladığım kadarıyla yorum yapayım. Size defalarca söylendiği gibi kimse sizin yaşam tarzınızla ilgili tek kelime etmedi. Yanlış bilgileriniz ve bilmediğiniz şeyler hakkında yaptığınız yorumlar düzeltildi. Ama öyle sabit fikirli bir insansınız ki bu kadar insan bana neden karşı argüman sunuyor, bir okuyup anlayayım demek yerine 18253828 mesajda ağlayıp mağduru oynuyorsunuz.

Buradan gitmeniz, yorum yapmamanız inanın kimsenin umurunda değil. Ne site ne üyeler arkanızdan ağlamayacak. Dışarda evet sizin gibi insan çok var. Onları da konuşarak doğruya sevketmeye çalışıyoruz. Laftan anlamayanı da hayatımızda tutmuyoruz.

Okadar haklısınızki çoğu evden ayril.yazmis evden ayrilanlari görüyoruz ne hale düşüyorlar Allah korusun ya saat on da çok çok erken bir saat değil normal bir saat evlenin sonra on ikide mi geliyorsnz birde mi siz karwr verirsiniz üni okurken ailem kaçta evde olduğumu bilmedigi halde ben kendime sinir koymustm ondan sonra asla cikmazdm bence normal bir durum biride arsız ol demiş geçen gün daha bir kız covidli olduğu halde evden ayrılıyor gece gelmiyor. Sonuç öldürüyor okdr üzücü ki
Evlenince ne oluyor? Evli kadınlar gecenin 3 ünde de gelse sokaktaki kötülüklerden muaf mı oluyorlar?

Haksızsınız ve annenin korkusu yersiz. Hiç bir kadını baskılayarak, kısıtlayarak kadın cinayetlerinden koruyamayız. Sadece gece çıkan kadınlar mı öldürülüyor sanıyorsunuz?
Baskılanan kısıtlanan kadın bir gece vakti mecburen dışarda iken korkmuş ve omuzları düşmüş vaziyette oluyorlar. Sapıklar onların kokusunu alıyor. En iyi ihtimalle bir predatör tarafından uzun süre kullanılacakları, manipule edilecekleri bir ilişkiye başlıyorlar. Ben de böyle biriydim. Hasbelkader yara almadan gözüm açıldı.

Bakın buradan rastgele birkaç isim seçip aratın. Nerede ne zaman kim tarafından öldürülmüş bir bakın lütfen.
Ben ara sıra bakıyorum. Bu kadınların pek azı yabancılar tarafından öldürülmüş.

Baskılanan kısıtlanan kadın bir gece vakti mecburen dışarda iken korkmuş ve omuzları düşmüş vaziyette oluyorlar. Sapıklar onların kokusunu alıyor. En iyi ihtimalle bir predatör tarafından uzun süre kullanılacakları, manipule edilecekleri bir ilişkiye başlıyorlar. Ben de böyle biriydim. Hasbelkader yara almadan gözüm açıldı.

Ben ara sıra bakıyorum. Bu kadınların pek azı yabancılar tarafından öldürülmüş.
Araştırma istatistiği de paylaştım aralarda bir yerlerde. Şiddet en yakından geliyor çoğu zaman. Ama bunu anlatamadık 15 kişi saatlerdir 😂

Araştırma istatistiği de paylaştım aralarda bir yerlerde. Şiddet en yakından geliyor çoğu zaman. Ama bunu anlatamadık 15 kişi saatlerdir 😂

İnanmak zor geliyor çünkü.

Sokaktaki bir yabancının zarar vereceğine inanmak, kocanın/babanın öldüreceğine inanmaktan daha kolay. Hatta babadan dayak yemişseniz bunu normal görüp ne var ki bile diyebilirsiniz. İyi bir aileniz varsa da başka bir ailenin böyle olabileceğine inanamıyor olabilirsiniz.

Sokaktaki tehlike için yine aman geç çıkmam, aman şuraya gitmem diyerekten yine kendinizi avutabiliyorsunuz. Gece koynunda beraber uyuduğunuz kocanız için ne yapacaksınız? Babadan nasıl uzak duracaksınız?

Allah insanı iyilerle karşılaştırsın, herşeyden öte manyaklardan uzak tutacak özgüven versin. Burada okuyoruz “kıyafetime laf etmiyor beni kısıtlamıyor acaba beni sevmiyor mu” diyenleri. O zaman şöyle omuzlardan bir sarsmak istiyorum.

İnanmak zor geliyor çünkü.

Sokaktaki bir yabancının zarar vereceğine inanmak, kocanın/babanın öldüreceğine inanmaktan daha kolay. Hatta babadan dayak yemişseniz bunu normal görüp ne var ki bile diyebilirsiniz. İyi bir aileniz varsa da başka bir ailenin böyle olabileceğine inanamıyor olabilirsiniz.

Sokaktaki tehlike için yine aman geç çıkmam, aman şuraya gitmem diyerekten yine kendinizi avutabiliyorsunuz. Gece koynunda beraber uyuduğunuz kocanız için ne yapacaksınız? Babadan nasıl uzak duracaksınız?

Allah insanı iyilerle karşılaştırsın, herşeyden öte manyaklardan uzak tutacak özgüven versin. Burada okuyoruz “kıyafetime laf etmiyor beni kısıtlamıyor acaba beni sevmiyor mu” diyenleri. O zaman şöyle omuzlardan bir sarsmak istiyorum.
Kıskanmayan adam sevmiyordur diyenlerin de ağzına ıslak tuvalet terliğiyle vurmak istiyorum.

Konduramayabilirsin de insan ülkesinin gerçeklerinden bu kadar bihaber de olmasın bir zahmet ya. Gelişine yaşıyorlar. Ana babadan ne görüp duydularsa üzerine hiç bir şey koymadan aynen devam ediyorlar.

Kons degl Disardan gelen kötü kadinlar :) bende sizin dilinizdn yazaym artık olay sacmalamaya girdi.

Nasıl mekanlardan bahsediyoruz burada?
Masaya garson dışında başkaları geliyorsa orada içki yemek değil başka birşeyler de var demektir anında kaçarım ben oradan. Benden cesursunuz ne diyeyim. 😰

Düzgün yerde bırak masaya kadın gelmesini, yan masa laf atsa korumanın gelip dışarı atmasını beklerim. Hatta barmenler hızlı çağırmak için fener falan kullanıyor, bir zahmet müşteri güvenliğini sağlayacaklar. Sarhoş falan olma da yok, fıtfıt biranın köşesi yudumlanıyor ancak.

Bunları geçtim kültür turunda gayet ciddiyim arkadaşlar. Millet parasını verdik her yeri gezelim gezelim diyor, dönüş yolunu düşünen yok. Sonra pörtlemiş gözlerle ertesi gün işe gidiyorsunuz.

Konu sahibinin annesinin yasağı aslında barı değil Kapadokyayı engelliyor, yine gitmek istese 10 dan önce de gider de otobüse gaza bas diyemezsiniz. 😅

X