Bu yasda ailem karisiyor

Sokakta, barda, orda burda öbüşüyorum zaten. Katmerli kötü kadın olabilirim 😂
Öylesin zaten, sokakta öbüşmek (ağzından mi?) nedir hümme haşa...sen de herkes gibi sokakta dayak yiyebilirsin kocandan, kimse de dönüp bakmaz, özgürsünüz sonucta tabii ki ama geceleri ağızdan öbüşerek ahlaklı kadınlarımızı rahatsız edip evlerine kapatıyorsunuz.Yapmayin böyle seyler.

Öylesin zaten, sokakta öbüşmek (ağzından mi?) nedir hümme haşa...sen de herkes gibi sokakta dayak yiyebilirsin kocandan, kimse de dönüp bakmaz, özgürsünüz sonucta tabii ki ama öbüşerek ahlaklı kadınlarımızı rahatsız edip evlerine kapatıyorsunuz.Yapmayin böyle seyler.
Anaa bende öbüşüyom arada ahlaksız mışım ya :KK42::KK42:kötü kadında olduk bugun gene şükür dinimiz amin :dua:

Bence muhafazakarlıkla ilgisi var. Ha her muhafazakar aynı mı tabi ki değil. Ne muhafazakar kişiler var asla baskı yapmayan. Ama konu sahibi anne kızını kendi görüşüne zorlamak istiyor bence. Ben böyle düşünüyorum siz düşünmeyebilirsiniz saygı duyarım
Konu sahibinin annesi baskı yapan muhafazakarlardan olsaydı giyimine kuşamına, erkek arkadaşına da karışırdı. Konu sahibi sadece akşam eve giriş saatine karıştığını yazmış.

Aslında sadece bu konu bağlamında değil de genel olarak çoğu konuda hep olayı dini içeriğe bağladiniza denk geldim, sadece bu konu için geçerli değildi söylediklerim.

Bu tarz kadınlarin hepsi muhafazakarlık kaygilariyla yapmıyorlar. Sapla samanı karıştırmamak gerekir. Muhafazakarlık kaygısı (öyle bir kaygı mi var) kızının yuzune tükürmek demek değildir.
Sanırım muhafazakar olduğunuz için alınganlık gösterdiniz. Ben bütün muhafazakarlar baskıcı diye bir şey demedim ki. Bir sürü muhafazakar insan var bunlardan kimileri baskıcı yani siz kendinizi biliyorsanız bunda alınacak bir şey yok. Ben konu sahibinin annesinin elalem ne der vs kaygılarla kızını kısıtladığını düşünüyorum sonuçta bu da muhafazakarlığa giriyor. Her muhafazakar aynı olacak diye bir şey yok kimileri çok saygılı insanlar mesela. Ama demek istediğim şey konu sahibinin annesinin endişelendiğinden böyle davranmadığı

Konu sahibinin annesi baskı yapan muhafazakarlardan olsaydı giyimine kuşamına, erkek arkadaşına da karışırdı. Konu sahibi sadece akşam eve giriş saatine karıştığını yazmış.

Aslında sadece bu konu bağlamında değil de genel olarak çoğu konuda hep olayı dini içeriğe bağladiniza denk geldim, sadece bu konu için geçerli değildi söylediklerim.
Giyimine veya benzeri şeylerine karıştığını yazmamış belki de karışıyordur bilmiyoruz. Yorumlarımın kurallara aykırı olduğunu düşünüyorsanız kibleyebilirsiniz. İyi forumlar

Sanırım muhafazakar olduğunuz için alınganlık gösterdiniz. Ben bütün muhafazakarlar baskıcı diye bir şey demedim ki. Bir sürü muhafazakar insan var bunlardan kimileri baskıcı yani siz kendinizi biliyorsanız bunda alınacak bir şey yok. Ben konu sahibinin annesinin elalem ne der vs kaygılarla kızını kısıtladığını düşünüyorum sonuçta bu da muhafazakarlığa giriyor. Her muhafazakar aynı olacak diye bir şey yok kimileri çok saygılı insanlar mesela. Ama demek istediğim şey konu sahibinin annesinin endişelendiğinden böyle davranmadığı
Hayır demek istediğinizi anladım. Muhafazakarin karşılığı tutucu demek. İnançlı olan veya olmayan biri de tutucu olabilir. Fakat ilk yorumda olayı dini bir açıdan ele aldınız. Diğer yorumumda dediğim gibi birçok konuda konu sahiplerinin anlattığı olayla bir ilgisi olmadığı halde yorumlarınızda dini icerikli bir cümle geciyor. Yani alindigim bir durum olduğundan değil de üst üste bu kadar denk gelince bu kez alintilayip sormak istedim.

Açılın canlı müzikçi geldi 😂 Canlı müzik delisiyim, en son 10 gün önce rum tavernasına gittim ( ben, eşim, annem, kızım ) 2 de bitti. 2 ‘ye kadar hayat kadını vb veya hayat kadını satıcısı benzeri birileri gelmedi. oldukça eğlenildi kızım bu şekilde büyüyor, yarın kendi başına da gitmek isteyecektir ilginç olacak ama çevremdeki insanlar beni görece olarak muhafazakar tanımlar ya da ortaya karışık bir tipim diyelim. Saat 10 da mekana hayat kadını geliyorsa orası pavyondur , bence pavyona canlı müzik için gitmeyin yani ne bileyim ya da ankara havası delisi iseniz gidin 10 da dönersiniz 😂

Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.

Giyimine veya benzeri şeylerine karıştığını yazmamış belki de karışıyordur bilmiyoruz. Yorumlarımın kurallara aykırı olduğunu düşünüyorsanız kibleyebilirsiniz. İyi forumlar
Bakın üstte konu sahibinin bu konuya ilk mesajından bir kısım var. Kendi yazmış.
Yorumlarınızın aykırı olduğunu düşündüğümden değil de neden bu kadar ön yargı ile yaklaştığınızı merak ettiğim için yazıyorum.

Hayır demek istediğinizi anladım. Muhafazakarin karşılığı tutucu demek. İnançlı olan veya olmayan biri de tutucu olabilir. Fakat ilk yorumda olayı dini bir açıdan ele aldınız. Diğer yorumumda dediğim gibi birçok konuda konu sahiplerinin anlattığı olayla bir ilgisi olmadığı halde yorumlarınızda dini icerikli bir cümle geciyor. Yani alindigim bir durum olduğundan değil de üst üste bu kadar denk gelince bu kez alintilayip sormak istedim.
Kesinlikle katılıyorum. İnançsız bazı insanlar da tutucu olabiliyor. Sadece inançlı insanlar tutucudur diye düşünmüyorum ben de. Sanırım kendimi yanlış ifade ettim

Bakın üstte konu sahibinin bu konuya ilk mesajından bir kısım var. Kendi yazmış.
Yorumlarınızın aykırı olduğunu düşündüğümden değil de neden bu kadar ön yargı ile yaklaştığınızı merak ettiğim için yazıyorum.
Boşa kürek çekiyorsun. Arkadaş “bugün patlıcan musakka mı yapsam yoksa fırın makarna mı” konusunu muhafazakarlık ve atatürkçülüğe bağlayabilir. 😂😂

Merhaba herkese,
Ben 29 yasinda calisan ve kimseye muhtac olmayan biriyim.
Sorunum su
Annemle yasiyorum ve her disari ciktigimda eve gelecegim saate karisiyor. Bana kural koymus saat 10da evde olmam lazim.
Mesela saat 9.30 oldugunda mutlaka telefonum calmaya baslar mesajlar atilir artik gel saatini bil diye.
Ha gecikmem olursa telefon terörü yapiyor arka arkaya aramalar mesajlarda tehtitler. Ee eve geldigimde halimi siz düsünün bir sürü laf isitiyorum agir laflar ediyor yüzüme tükürüyor. Bende kendimi savunuyorum ve tartisma cikiyor günlerce benimle konusmuyor.
Ha kural olmasi güzel tabi ama bu yasda gerek varmi gercekten? Sonucta bu zamana kadar hic bir yanlis yapmadim esek gibi calisiyorum, arabam var yani genelde arabayla cikarim disari zaten.
Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.
Buarada erkek arkadasimda var. Bazen istiyoruz aksam yemegine cikmayi hatta sartlar bazen oyle gerektiriyor ikimiz calistigimiz icin. Rahat rahat yemek yiyemiyorum iste hep icimde bir baski var, aha saatim yaklasti yada her an telefonum calabilir küfür yiyebilirim diye.
Pskolojim bozuldu artik. Her disari ciktigimda saat 9 oldumu telefonu elimden düsürmüyorum huzursuzlasiyorum ve o an ortama konsantre olamiyorum.
Inanin ne yapacagimi bilmiyorum, güzel dille oturup kac kez konusmaya calistim, olmuyor. Ha hergün sabahlara kadar gezicek halim yok, istedigimde bu degil.
Ama bazi özel durumlarda insan bir kutlama olsun yemek olsun bu tür yerlere rahat kafayla gitmek istiyor. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi
Bu durum normal mi sizce?
Fikirlerinize ihtiyacim var lütfen..
Ben de sizinle benzer problemleri yaşiyorum. Üstelik 34 yaşindayim. Bir kaç sene iş için şehirdişinda tek yaşadim sonradan gelip ailemle yaşamak daha da zorlaşti. Üstelik erkek arkadaşim yabanci ona durmumu anlatmaya çalişirken o kadar zorlaniyorum ki. Neden senin yaşinda bir kadin ailesinden izin almak zorunda diyor mesela.

Ben hiç türkü bara gitmedim mesela. O yüzden bu konu hakkında yorum yapamam. Bilmiyorum çünkü. Ama bildiğim bir şey var bir yerde masaya kons geliyorsa o yer tekin değildir, bir kez görsem bir daha önünden geçmem. O yüzden siz de bilmediğiniz ortamlar hakkında yorum yapmayın. Dediğim gibi normal yerlerde masaya kons gelmez. Tipini beğenmediklerini içeri bile sokmazlar kapıdaki güvenlikler. Kavga falan da çıkmaz çünkü insanlar eğlenmeye gelmiştir başkasının masasındaki kadına salça olmaya değil.

Ben gitmiştim masalara kadın falan gelmiyor😂

Ben gitmiştim masalara kadın falan gelmiyor😂
Tahmin ettim de hiç gitmediğim için bilmediğim bişey hakkında yorum yapmayayım dedim. Pavyon dışında bi yerde neden masaya kadın gelsin zaten, çok saçma. Kim bilir nerelere götürdüler kızcağızı da korktu, gece hayatını öyle sandı yazık 😂

Tahmin ettim de hiç gitmediğim için bilmediğim bişey hakkında yorum yapmayayım dedim. Pavyon dışında bi yerde neden masaya kadın gelsin zaten, çok saçma. Kim bilir nerelere götürdüler kızcağızı da korktu, gece hayatını öyle sandı yazık 😂

Türkü bar adı altında kaçak yapılanma pavyona gittiyse bilemiycem😂

Yani tamam özgürlük kendi paranı kazanma cart curt falan da karşınızdaki anneniz. Üslubu kesinlikle yanlış ona bişey diyemem ama hergün haberler nelerle dolu. Endişelenmesi çok normal. Yurt dışında olsanız yorumlar çok güzel sen özgür bir insansın ayrı eve çık rahatla neden onun kahrını çekiyorsun vs.
Yaşadığımız ülke belli. Gece (ona göre) geç saatte insan biricik kızını merak etmeyecek de ne yapacak? Telefonda sakinleştirici konuşun tamam güvendeyim geliyorum deyin. Erkek arkadaşınızla tanıştırın o da konuşsun annenizle benim yanımda güvenme merak etme merak edersen beni de ara desin.
Annelik bambaşka birşey. Doğur büyüt sonra arayıp nerde kaldın dedin diye ben gidiyorum bıktım saatlerden desin gitsin. Yok öyle. Güzel güzel konuşup anlaşın. "Sen bana kırıcı konuşma bana güven ben de iyi evlat olacağım" deyin.

Dogru, annelik evladin istedigini yapmiyor diye yüzüne tükürmek, küfür atmak dimi?

Bu iliskiyi niye anne degil de, evlat tahamir etmek zorunda? Anne niye demiyor "empati yapayim kizim 29 yasinda, genç kendi arabasi var tabiki gezecek" diye? Be

Anne olmak, evladin senin tapulu malin demek degildir. Bende bir anneyim ve 18 yasindan sonra benim kizim serbesttir. O yüzden o yasa kadar bildiklerimi anlatirim kizima, özgüvenli olmasini saglarim. Her zaman ben yaninda olmayacagim çünkü. Artik dünya koca bir köy oldu. Kizim yurtdisindada okuyabilir, oralardada kalabilir, dünyayida gezebilir. Bir anne olarak tabiki hep endiselerim olacak, ancak anne olunca beyin gitmiyor yani. Benim korkularim varsa ben buna çare bulurum, gerekirse tedavi olurum. Evladimin görevi degildir sürekli beni pispislamak.

X