Bu yasda ailem karisiyor

Yaş kaç olursa olsun anne için evlat çocukdur kuzum seni nekadar düşünüp önemsediğini endişelendiğini düşün bide bu hayatda unutma sakın seni annen kadar sevip düşünemez zaten son yaşanan haberler kızlarımıza olan olaylar oldukça psikoloji bozucu annende etkilenmiş olabilir bu yüzden orta yolu bulun kırma annenin kalbini annen hakaretde etse yüzünede tükürse dünya biyana sen biyanasındır buna çok eminim hee ben yaptığını onaylamıyorum tabi ama hakaret olarak yani bazen insan sinir endişe korku anında düşünmeden konuşup hareket ediyo sonra pişman oluyo canım lütfen bi düşün yazdıklarımı Allah seni korusun 🤲🏼

Düzeleceğini sanmıyorum. Benim annem de böyle birisi. Birebir aynı konu değil yani eve gelme saati değil ama tavırları benzer. Maalesef anneleriniz bizi birey olarak görmüyor. Dünki çocuk olarak düşünüyor.

Bu arada anneye hak verenlerene toplu cevap veriyorum; bu psikolojik şiddeti yaşamadığınız için basit geliyor ama konu sahibi ile benzer bir anneye sahibim ve bazen intihar edesim geliyor. Evet dediğinizi anlıyorum, anneme de sorsan benden daha çok sevdiği kimse yok, tüm dünyası benim ama en çok da kendisi zarar veriyor.

Geçtiğimiz kış ortası, şubat ayı falan. Kar kıyamet her yer. İzmirden ankaraya gitmem gerekti. Eşime “uçağa binmek istemiyorum birlikte gidip gelsek arabayla iki günlüğüne” dedim. On küsur yıllık sürücüsün, defalarca uzun yola gittin, kardan mı korlacaksın atla git arabayla dedi. 😂 Benimkine kocalık hiç yüklenmemiş 😂😂😂
Arkadaşlarımla tatildeyim birkaç gündür, git kafan dağılsın diye beni teşvik eden, işten izin alıp çocuklarla ilgilenen koca hakkında düşünürsünüz hocam, kocalık müessesesine hakaret bu yaptığı sanırım :KK43:

Yalnız şurayı kaçırıyorsunuz : Konu sahibinin annesi onun için endişelenmiyor. Böyle bir derdi yok. Eve kafasına göre giriş saati koymuş. Kendi dediği olsun diye uğraşıyor ve resmen kızını taciz ediyor. Üstüne hakaret ediyor küfür ediyor.

Bu endişelenen ebeveyn davranışı değil manyak ebeveyn davranışı. Anne değil baba olsa çok net kadın cinayeti faili olacak bir erkek davranışı hem de.
Siz zaten bi anneye manyak dedikden sonra söz bitiyo umarım evlatlarınızdan aynı sözleri duymazsınız ..!

Anneden çok dertli kızlar varmış ben çekileyim en iyisi 😊
Annem dünyanın en tatlış annesidir. Kılına zarar gelse dünyayı yakarım. Ama konudaki annenin psikopat bir anne olduğu gerçeğine gözümü kapatmıyorum. Sırf anne diye uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddeti görmezden gelmiyorum. Hiç bir ebeveynin sırf kendi doğurdu diye çocuğuna böyle davranmaya hakkı yok. Şiddeti bu şekilde meşrulaştıramazsınız. Şiddet şiddettir.

Eşim izin verir mi? Offffff....

Tatlım sen kimsin ki?
Anandan babandan izin alacaksın evlenince de kocandan. Daha öğrenemedin mi.
Çocuk doğurup izin veren konumuna yükselebilirsin belki. Yüzde 50 şansın var bu konuda erkek çocuğun olursa artık şansına küs asla izin verende olamazsın😎

Siz zaten bi anneye manyak dedikden sonra söz bitiyo umarım evlatlarınızdan aynı sözleri duymazsınız ..!
Valla bizim burda manyaga manyak, anneye anne denir...bı manyakligimi görürse de bunu ilk kızımdan duymak isterim,bana en yakın insan herkesten önce yüzüme söylesin ki tedavi olayım, değil mi? Ayrıca bütün annelerin aklı başında mükemmel insanlar olduğunu dusunmeniz çok ilginç.Doguran hiçkimseye otomatik olarak nur indiğini görmedim şahsen ben

Yaş kaç olursa olsun anne için evlat çocukdur kuzum seni nekadar düşünüp önemsediğini endişelendiğini düşün bide bu hayatda unutma sakın seni annen kadar sevip düşünemez zaten son yaşanan haberler kızlarımıza olan olaylar oldukça psikoloji bozucu annende etkilenmiş olabilir bu yüzden orta yolu bulun kırma annenin kalbini annen hakaretde etse yüzünede tükürse dünya biyana sen biyanasındır buna çok eminim hee ben yaptığını onaylamıyorum tabi ama hakaret olarak yani bazen insan sinir endişe korku anında düşünmeden konuşup hareket ediyo sonra pişman oluyo canım lütfen bi düşün yazdıklarımı Allah seni korusun 🤲🏼
Kadın 29 yaşında. Ne yapsın saat dokuz olunca kül kedisi gibi eve mi koşsun. Tam bir travma bu. 29 yaşında biri iyiyi kötüyü bilir. Ailesi bu kadar müdahale edemez. En büyük şiddet bu.

Yani tamam özgürlük kendi paranı kazanma cart curt falan da karşınızdaki anneniz. Üslubu kesinlikle yanlış ona bişey diyemem ama hergün haberler nelerle dolu. Endişelenmesi çok normal. Yurt dışında olsanız yorumlar çok güzel sen özgür bir insansın ayrı eve çık rahatla neden onun kahrını çekiyorsun vs.
Yaşadığımız ülke belli. Gece (ona göre) geç saatte insan biricik kızını merak etmeyecek de ne yapacak? Telefonda sakinleştirici konuşun tamam güvendeyim geliyorum deyin. Erkek arkadaşınızla tanıştırın o da konuşsun annenizle benim yanımda güvenme merak etme merak edersen beni de ara desin.
Annelik bambaşka birşey. Doğur büyüt sonra arayıp nerde kaldın dedin diye ben gidiyorum bıktım saatlerden desin gitsin. Yok öyle. Güzel güzel konuşup anlaşın. "Sen bana kırıcı konuşma bana güven ben de iyi evlat olacağım" deyin.
Yurt disiyla hiç alakası yok aslinda sapiklar heryerde. Ama o saatte isede gidiyor da olabilir.

Gündüz vakti bile tacize ugrayan var .hayat biz kadınlar için zaten zor neden birde annesinden tukuruk ve baskı yesin.

29 yaş çocuk değil. Gayet olgun bir yaş hata elbette her yasta yapılır ama kiziyla kurmasi gereken iletisim bu degil malesef bu hem aralarini acar hemde başka evde yasama fikrine iter kisaca korumak istedigi kizini tamamen kaybeder.

Bu dediğinin tek bir cozumu var ...
Benim annem de 'kendince' sinirli bir insan..bir de hastalığı var sinir yapan,ona da sığınıp ağzına geleni düşünmeden söyler. Yılda bir kere falan düzenli olarak büyük bir kavga ederdik, genelde evlatlıktan reddederdi,salak salak sözler. Yok 'ölüme de gelme', yok 'senin gibi çocugum artık yok' falan filan... En son kavgamiz mart 2019 yilinda bir seçim günündeydi. Sebebi de; Normalde kavga etmemek için asla siyaset vs vs konusu acmayiz evde,beraber haber falan da asla izlemeyiz. Hatta seçim günleri de sayım bitene kadar eşimle dostumla takılırim,evde olmam. Ama o gün gece yarısına kadar bitmeyen bir sayım vardı, heyecanlı olduğu için TV karşısından takip ediyordum. İste sırf o gün ağzım kulaklarimda izliyorum diye beni terörist ilan etmişti, onun sütü mü bozukmus da nasıl onun gibi bir insandan benim gibi şerefsiz bir terörist doğmuş falan filan. Tekrar ediyorum, evde kavga çıkmasın diye asla siyaset konuşmam, herhangi bir laf falan da atmadım. Sadece TV dibinde izlerken çok mutluymusum!
O gün çok buyuk bir kavga ettik, yine evlatlıktan reddedildiğim.
Sonrasında iki aydan fazla bir süre annemle bir cümle bile konuşmadım. Normalde çok neşeli ve cıvıl cıvıl konuşan biriyimdir, kapıdan yüzümü askıtıp girip doğru odama gittim, evi otel gibi kullandım,karnımı doyurup geldim, karnım açsa evdeki bana ayrılan yemeği yemeyip kendime iki yumurta kırdım,akşamları çay içmedim,odamdan cikmadim,kirli camasirlarimi odamda biriktirip kendi makinami kendim actim... Yani beni nasıl reddettiyse işte öyle,evde yokmuşum gibi davrandım. İki ayın sonunda babama onu çok sevdiğim için hala bu evde kaldığımı ama bunları hak etmedigimi, eve ayaklarımın geri geri geldiğini, hiç bir arkadasimin- ilişkimin bana asla en ufak hakaret bile edemeyeceği bir hayat yaşarken/kendim bir insana asla bagirmazken ve en ufak saygisizlikta on yıllık arkadaşlarımı bile hayatımdan çıkarırken evde bunlari isitmeyi hak etmedigimi,kenarda köşede kaporayi eşyaları ve birkaç aylık kirayı odeyebilecek kadar param olduğunu, şimdilik sadece babamın huzuru kaçmasın diye aynı evde durduğumu ama bir sonraki büyük kavgada kesinlikle (zaten çok istediğim ve uni yıllarında yaptığım gibi) kendi evime cikacagimi,bunun da tek sebebinin annem olacağını söyledim... ev içi hakarete bugün 'ay nasıl olacak,ay babam üzülecek' vs diye karşı çıkip kendimi koruyamazsam yarın evlenince 'ay nasıl olacak,ay çocuğum uzulecek' vs diye ev içi hakarette pusup oturacağımi , bunu kendime yakistiramayacagimi da ekledim. O da annemle konuştu,aynı konuşma bir kere de onla gecti,annem özür diledi,konustuk- ateşkes imzaladık, sarıldık barıştık.
Sonuç olarak bak,Mart 2019 / Ağustos 2021...
Bunca sene bir kavga bile etmedik. O kendini tutamayan, sinir yapan hastalığı olan, burç ikizler yükselen aslan insan artık bana karşı Kendini tutabiliyor. Ağzından laf çıkmadan önce düşünüyor, ne kadar sinirlenecegi ve endiselenecegi bir şey yapsam da (mesela bu satırları kendi çadırımda evimden epey uzakta bir yerde yaziyorum) "ne halin varsa gör" diyor:))
Yani böyle insanlara yapılması gereken budur bence.
senin sessiz olman,özür dilemen falan anca olumlu pekistirec olur ona, yapmaya devam eder.
bence isyan bayraklarını aç.
değil annenin babanın,kocanın,çocuğunun bile yüzüne tükürmeye hakkı yok.. sana bunu yapmalarına izin verme lütfen

Son düzenleme:
Offf bu ne yaaa.. Ben de anneyim. Anneler de insan. Onlar da hata yapar. Sırf anne diye hataları söylenmeyecek mi?

Evet annelik zor çok emek istiyor hakları ödenmez ama bu onlara sınırsız hak vermez çocukları üzerinde.

Çocuğunu doğurup sokağa atan çöpe bırakan hatta çocuğunun taciz edilişine göz yuman anneler de var! Onlar da doğurmuş onlar da anne. Ne diyelim onlara da ama onlar anne mi diyelim?

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama kendisi için üzüldüm. Belli ki ileride aman sütüm helal etmem ben senin annenin gibi konuşup her istediğiniz olsun diye uğraşacak bir annesiniz.

X