Bu yasda ailem karisiyor

Bu dediğinin tek bir cozumu var ...
Benim annem de 'kendince' sinirli bir insan..bir de hastalığı var sinir yapan,ona da sığınıp ağzına geleni düşünmeden söyler. Yılda bir kere falan düzenli olarak büyük bir kavga ederdik, genelde evlatlıktan reddederdi,salak salak sözler. Yok 'ölüme de gelme', yok 'senin gibi çocugum artık yok' falan filan... En son kavgamiz mart 2019 yilinda bir seçim günündeydi. Sebebi de; Normalde kavga etmemek için asla siyaset vs vs konusu acmayiz evde,beraber haber falan da asla izlemeyiz. Hatta seçim günleri de sayım bitene kadar eşimle dostumla takılırim,evde olmam. Ama o gün gece yarısına kadar bitmeyen bir sayım vardı, heyecanlı olduğu için TV karşısından takip ediyordum. İste sırf o gün ağzım kulaklarimda izliyorum diye beni terörist ilan etmişti, onun sütü mü bozukmus da nasıl onun gibi bir insandan benim gibi şerefsiz bir terörist doğmuş falan filan. Tekrar ediyorum, evde kavga çıkmasın diye asla siyaset konuşmam, herhangi bir laf falan da atmadım. Sadece TV dibinde izlerken çok mutluymusum!
O gün çok buyuk bir kavga ettik, yine evlatlıktan reddedildiğim.
Sonrasında iki aydan fazla bir süre annemle bir cümle bile konuşmadım. Normalde çok neşeli ve cıvıl cıvıl konuşan biriyimdir, kapıdan yüzümü askıtıp girip doğru odama gittim, evi otel gibi kullandım,karnımı doyurup geldim, karnım açsa evdeki bana ayrılan yemeği yemeyip kendime iki yumurta kırdım,akşamları çay içmedim,odamdan cikmadim,kirli camasirlarimi odamda biriktirip kendi makinami kendim actim... Yani beni nasıl reddettiyse işte öyle,evde yokmuşum gibi davrandım. İki ayın sonunda babama onu çok sevdiğim için hala bu evde kaldığımı ama bunları hak etmedigimi, eve ayaklarımın geri geri geldiğini, hiç bir arkadasimin- ilişkimin bana asla en ufak hakaret bile edemeyeceği bir hayat yaşarken/kendim bir insana asla bagirmazken ve en ufak saygisizlikta on yıllık arkadaşlarımı bile hayatımdan çıkarırken evde bunlari isitmeyi hak etmedigimi,kenarda köşede kaporayi eşyaları ve birkaç aylık kirayı odeyebilecek kadar param olduğunu, şimdilik sadece babamın huzuru kaçmasın diye aynı evde durduğumu ama bir sonraki büyük kavgada kesinlikle (zaten çok istediğim ve uni yıllarında yaptığım gibi) kendi evime cikacagimi,bunun da tek sebebinin annem olacağını söyledim... ev içi hakarete bugün 'ay nasıl olacak,ay babam üzülecek' vs diye karşı çıkip kendimi koruyamazsam yarın evlenince 'ay nasıl olacak,ay çocuğum uzulecek' vs diye ev içi hakarette pusup oturacağımi , bunu kendime yakistiramayacagimi da ekledim. O da annemle konuştu,aynı konuşma bir kere de onla gecti,annem özür diledi,konustuk- ateşkes imzaladık, sarıldık barıştık.
Sonuç olarak bak,Mart 2019 / Ağustos 2021...
Bunca sene bir kavga bile etmedik. O kendini tutamayan, sinir yapan hastalığı olan, burç ikizler yükselen aslan insan artık bana karşı Kendini tutabiliyor. Ağzından laf çıkmadan önce düşünüyor, ne kadar sinirlenecegi ve endiselenecegi bir şey yapsam da (mesela bu satırları kendi çadırımda evimden epey uzakta bir yerde yaziyorum) "ne halin varsa gör" diyor:))
Yani böyle insanlara yapılması gereken budur bence.
senin sessiz olman,özür dilemen falan anca olumlu pekistirec olur ona, yapmaya devam eder.
bence isyan bayraklarını aç.
değil annenin babanın,kocanın,çocuğunun bile yüzüne tükürmeye hakkı yok.. sana bunu yapmalarına izin verme lütfen
Sizin adınıza çok sevindim. Çok benziyor annelerimiz. Benim annemin de sinir yapan hastalığı var. Hatta en son kanser atlattı. Bir şey diyemiyorum bu yüzden. Sinirlenmesin diye huyuna gidiyorum. Yaşım büyüdükçe kavgaların arası açılıdı. Belki 6 ayda bire düştü. Ancak daha 3 gün önce olduğu için canım bu konuda sıkkın. Konu sahibi olsun, siz olsun okuyunca yalnız olmadığımı bilerek rahatlatıyorum. Umarım biz de huzuru buluruz.

Benim annemde böyledi. Hatta saatt 6 dıydı benim 😃üniversitesi hayatımı memelkete pkıduğum için rezalete çevirmişti. Şimdi ekmeğimi elime aldkm başka şehre gittim ve kimsye hesap vermiyorum. 8 yıl oldu ne zaman saat kaçta eve gideceğimi de bilirşm. Ama dışardaykende o tel çalmıyor ya. Çokk huzurluyum beee

Offf bu ne yaaa.. Ben de anneyim. Anneler de insan. Onlar da hata yapar. Sırf anne diye hataları söylenmeyecek mi?

Evet annelik zor çok emek istiyor hakları ödenmez ama bu onlara sınırsız hak vermez çocukları üzerinde.

Çocuğunu doğurup sokağa atan çöpe bırakan hatta çocuğunun taciz edilişine göz yuman anneler de var! Onlar da doğurmuş onlar da anne. Ne diyelim onlara da ama onlar anne mi diyelim?

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama kendisi için üzüldüm. Belli ki ileride aman sütüm helal etmem ben senin annenin gibi konuşup her istediğiniz olsun diye uğraşacak bir annesiniz.
Sizin çevreniz bu şekil insanlarla dolu olduğundan bayaa etkilenmişsiniz eee tabi nedemişler hacı hacıyı mekkede ……. Anladınız siz ☺️ Sevgiler

Sizin çevreniz bu şekil insanlarla dolu olduğundan bayaa etkilenmişsiniz eee tabi nedemişler hacı hacıyı mekkede ……. Anladınız siz ☺️ Sevgiler
Ne kadar küçük bir dünyanız var, bodrum kat gibi, dışarı açılan küçük bir pencere yetip artıyor. Orda mutlu olun.

Tatlım evet son 15 yıldır durumlar çok fena, daha da kötüye gidiyor hepimiz farkındayız hepimiz önlem alıyoruz ama çocuklarımızı kısıtlamak bu önlemlerden biri değil . Senin örneğinden yola çıkarak ben de kızımın güvende olması için şehir veya ülke dışında okuması ihtimaline karşı doğduğundan beri birikim yapıyorum ,çocuk 13 yaşında daha güvenli ve nitelikli olduğu için özel okula gidiyor şu anda 18 yaşına gelince kullanılmak üzere deli birikimi var, ister ev alır, ister yurtdışında kimseye minnet etmeden okur, doğduğundan beri ağır dil eğitimleri, spor eğitimleri aldırıyorum kendine yetebilsin diye, herşeyden önemlisi de ne olursa olsun biz seninleyiz duygusuyla yetiştiriyorum....ha tabi bütün bunları yaparken 2. Çocuktan vazgeçmek ve kendi lukslerimizi ertelemek zorunda kaldık ama annelik bu değil mi? Yoksa Çocuğa hiçbir extra beceri kazandırmadan ve geleceğini güvence altına almadan sadece eve kapatmak mi annelik?
Hayır olur mu öyle şey?
Tabiki eve kapatmak değil.İki kızım var,Mükemmel anne olma çabasında değilim.Onlara her şartı sunmaya çalışacağız.Tek çocuklu kalma fikrinin sıcak geldiği zamanlarda çok ikilemde kalmıştım.Sonra ablamın bana ne kadar iyi geldiğini hatırladım.Yani ona kardeş vermeyi tercih ettik ilerde kimseye bu anlamda imrenmesin,hep bı dayanağı olsun diye(her kardeş iyi anlaşmiyor ama bu anlamda çaba harcayacağız elbet)
Onun dışında her ikisine de mükemmel bir hayat vaad edip birikim yapmam.Ama dürüst vicdanlı yetiştirme gayretinde bulunacağım.Bu kadar emek harcarken de dışarıdaki kötülüklerden koruyabilmek en zoru olacak aslında bunu kastetmiştim tam olarak.Daha kızım 4 yaşında.Buyuyunce o güveni bana verirse güçlü akıllı olursa tabiki gönlüm bi nebze daha rahat olur.Ama annenin aklı her zaman kalır eve geç gelmesi durumunda.

Merhaba arkadaslar
Giremedim uzun zamandir isim cok yogundu. Bayagi tartismalar yorumlar olmus :)
Tum yorumlari tek tek okudum icimi rahatlatanlarda olmus cünki bir süre kendimi suclu görüyordum acaba yaptigim yanlismi saygisizlikmi diye ve sürekli özür diliyordum.
Ha birde buarada annemle yine tartistik aramiz limoni..
Bir ara oturdum güzelce konustum icini rahatlatmaya calistim ama olmadi..
Meselesi sorunu tam olarak ne bende cözemedim. Aciklamasi su:
Bir yandan o saatte gelmem ona karsi saygisizlik oldugunu söylüyor diger yandan erkek arkadasimla o saatlere kadar gezersem benimle ciddi düsünmedigini, beni kullandigini söylüyor.
Neymis bir insanla nasil 7-8 saat gecirebiliyormusum, adam bunalirmis benden. Ayrica adamin yaptigida büyük saygisizlikmis ona karsi.
Oysa zaman okadar cabuk geciyor ki. Ayrica hafta ici zaten kisitli geciriyoruz is güc derken..
Ee mesela önümüzdeki hafta konser var bize süpriz bilet almis ama gel gelelim benim karin agrilarim simdiden basladi.

Bu arada erkek arkadasimla annem tanismiyorlar hatta korkuyorum tanistirmaya cünki annem kesin bu konulari acacak ve ikimizi orda maf edecegini biliyorum..

Ha birde
Cogu yorumlar cok dogru. Bu sekilde yalan söylemeye itiliyoruz.
Ben genel olarak söylerim herseyimi gizlim saklim yoktur pek. Ama bakiyorum ailelerine yalan soyleyen arkadaslarim var o tatil bu tatile giden, onlara hayat daha güzel.
Nedense kiz arkadaslarimla ciktigimda hersey iyi hos ama erkek arkadas dedigimde hemen bir panik kontrolculuk suclamalar, o seni kullanacak, adini koymadan ne gezmesi, seninle bu saate kadar gezen seninle ciddi düsünmez vsvs gibi cümleler. Acikcasi Bazen bu laflardan etkilenmiyorda degilim. Sorguluyorum, acaba bir bildigi varmidir, haklimidir ki acaba diye. Ee haliyle iliskiye yansiyor
Off inanin kafam okadar karisik ki
Yalan soylemek istemiyorum ama buna itiliyorum resmen..

Ha birde
Ben genel olarak söylerim herseyimi gizlim saklim yoktur pek. Ama bakiyorum ailelerine yalan soyleyen arkadaslarim var o tatil bu tatile giden, onlara hayat daha güzel.
Nedense kiz arkadaslarimla ciktigimda hersey iyi hos ama erkek arkadas dedigimde hemen bir panik kontrolculuk suclamalar, o seni kullanacak, adini koymadan ne gezmesi, seninle bu saate kadar gezen seninle ciddi düsünmez vsvs gibi cümleler. Acikcasi Bazen bu laflardan etkilenmiyorda degilim. Sorguluyorum, acaba bir bildigi varmidir, haklimidir ki acaba diye. Ee haliyle iliskiye yansiyor
'' Belki ben de onu kullanıyorum anneğğ? . '' de, bi ambale olsun ahahahahah.

Erkek arkadaşın seni kullanacak olsa o kadar vakti su gibi yanında geçirmez,artık amaca götürecek bir sürü alternatif varken kimse kimseye bu kadar efor sarfetmez, annenin kafası güncellenmemiş, eski sürümde kalmış. Etkilenme.

Bazen yorumları hayretle okuyorum.
Karşınızdaki anneniz! Evet yüzünüze tükürme kısmı dısında ben normal bir anne davranışı gördüm ortada.
Ben anneme o kadar çok yalan söylerdim ki
Çünkü doğru söylenmiyordu:)

Tavsıyem; annenizle düzgünce konusun
Bir akşam iş çıkışı evden alın ara sıra yemeğe götürün.
Yine anlamıyorsa cok takmayın. Bırakın eve döndüğünüzde biraz söylensin
Takmayın yani sözlerini. Takmadığınız zaman emin olun bir müddet sonra siz de iyi hissedeceksiniz kendinizi.

Üniversitedeyken bazen ortaokulda mıyım acaba diye düşündüğüm olurdu. Ders programım saat saat bilinirdi ve zaten okuldan çıkıp bir yerlere giden bir öğrenci de değildim. Ama es kaza trafik olsa bir yarım saat geciksem defalarca arar, eve gidince de tirip atardı annem. Benim sosyal yaşamdan kısıtlanmam okul bitip de işsiz kaldığım dönem oldu. Çünkü mecburen ailemden harçlık alıp dışarı çıkacaktım ama asla olmadı, olamadı bu. Bir yere bir bardak çay içmeye gidecek olsam kıyamet koptu evde. Ben de arkadaşlarıma yalan söylemek zorunda kaldım her defasında, zamanla onlar da benim onlarla görüşmek istemediğimi düşündüler. Öyle bir yalnız kaldım ki anlatamam size. Arkadaş yok, gezme yok, iş yok, para yok. Full evde, aileyle aile ziyaretleri, sabah uzun bir temizlik seansı, gün içinde memnuniyetsizlikler, tartışmalar… delirmeden nasıl geçirdim o yılları bilmiyorum. Özgüvenim yerle yeksan olmuştu. Zaten işsizliğin verdiği bir utanç vardı üzerimde isterdim ki en azından arada bir annem de desin ki evet sen de git bir kafan dağılsın. Erkek kardeşim var, şimdi o da benim o zamanki yaşlarımda ona asla yapamıyorlar ama mesela. Ben ancak evlendikten ve işe başladıktan sonra kendimin değerini anladım. O yıllarıma çok küskünüm çok kızıyorum kendime. Keşke diyorum ben de ses çıkartabilseydim azıcık. Sinirleniyor, aşağılıyor diye ağzımı açmadan geçirdiğim günler için küskünüm kendime.

Merhaba herkese,
Ben 29 yasinda calisan ve kimseye muhtac olmayan biriyim.
Sorunum su
Annemle yasiyorum ve her disari ciktigimda eve gelecegim saate karisiyor. Bana kural koymus saat 10da evde olmam lazim.
Mesela saat 9.30 oldugunda mutlaka telefonum calmaya baslar mesajlar atilir artik gel saatini bil diye.
Ha gecikmem olursa telefon terörü yapiyor arka arkaya aramalar mesajlarda tehtitler. Ee eve geldigimde halimi siz düsünün bir sürü laf isitiyorum agir laflar ediyor yüzüme tükürüyor. Bende kendimi savunuyorum ve tartisma cikiyor günlerce benimle konusmuyor.
Ha kural olmasi güzel tabi ama bu yasda gerek varmi gercekten? Sonucta bu zamana kadar hic bir yanlis yapmadim esek gibi calisiyorum, arabam var yani genelde arabayla cikarim disari zaten.
Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.
Buarada erkek arkadasimda var. Bazen istiyoruz aksam yemegine cikmayi hatta sartlar bazen oyle gerektiriyor ikimiz calistigimiz icin. Rahat rahat yemek yiyemiyorum iste hep icimde bir baski var, aha saatim yaklasti yada her an telefonum calabilir küfür yiyebilirim diye.
Pskolojim bozuldu artik. Her disari ciktigimda saat 9 oldumu telefonu elimden düsürmüyorum huzursuzlasiyorum ve o an ortama konsantre olamiyorum.
Inanin ne yapacagimi bilmiyorum, güzel dille oturup kac kez konusmaya calistim, olmuyor. Ha hergün sabahlara kadar gezicek halim yok, istedigimde bu degil.
Ama bazi özel durumlarda insan bir kutlama olsun yemek olsun bu tür yerlere rahat kafayla gitmek istiyor. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi
Bu durum normal mi sizce?
Fikirlerinize ihtiyacim var lütfen..
Evlenmeden önce benzer bir saat takıntısı bizimkilerde de vardı. Baktım olacak gibi değil, zamanı delmeye başladım, önce yarım saat, sonra 1 saat… Yaz aylarında 00:00 gibi, kış aylarında 23:00 gibi evde olacak şekilde kendime göre revize ettim. Başlarda babam surat astı vs, ama kafaya takmadım. Onlar da haklı, kadınların başına gelenleri izliyorlar korkuyorlar haliyle. Ama ciddi kısıtlamalar psikolojinizi olumsuz etkiliyorsa kendinize göre esnetmekten başka çözüm yok.

Ben alasını yaşadım psikolojik şiddetın
Annem kapıları kitlerdi
Ben bir sekilde o evden çıkardım.
Hem annem hem ben sorunluydum . Benim aşırı deli dolu ergenliğim oldu. Gercı ergenlik ve evlilik arasındaki mesafemde tam bir kaçıklıktı ama ...hiç-bir zaman normal bir insan olamadım

Yani şöyle soyleyeyım; allah hicbir anneye öyle ergen bir cocuk vermesin o derece soyleyeyeyım

Ama annem de nornal değildi işte, beni o hale kendi getirdi.
Aşırı anlayissiz, bilinçsizdi.
Hakaretler havada uçuşuyordu
Ama ben hiç-bir zaman hakaret etmedim anneme.
Kavga ettım ama hakaret asla etmedim

Eve döndüğümde tonla laf yerdim. Ama gram umrumda olmazdı.
Ben sizin gibi 10 da falan da degil, bazen eve bile gitmezdim.

Herkesin düşüncesi farklıdır işte
Sonuç olarak ne yaşarsak yasayalım o benim annem!
Ve anneye kin duymak bana cok ters gelıyor
Çünkü herkes kendince haklı bir yerde

Merhaba herkese,
Ben 29 yasinda calisan ve kimseye muhtac olmayan biriyim.
Sorunum su
Annemle yasiyorum ve her disari ciktigimda eve gelecegim saate karisiyor. Bana kural koymus saat 10da evde olmam lazim.
Mesela saat 9.30 oldugunda mutlaka telefonum calmaya baslar mesajlar atilir artik gel saatini bil diye.
Ha gecikmem olursa telefon terörü yapiyor arka arkaya aramalar mesajlarda tehtitler. Ee eve geldigimde halimi siz düsünün bir sürü laf isitiyorum agir laflar ediyor yüzüme tükürüyor. Bende kendimi savunuyorum ve tartisma cikiyor günlerce benimle konusmuyor.
Ha kural olmasi güzel tabi ama bu yasda gerek varmi gercekten? Sonucta bu zamana kadar hic bir yanlis yapmadim esek gibi calisiyorum, arabam var yani genelde arabayla cikarim disari zaten.
Baska kiyafetlerime vs hic karismaz, sadece eve gelme saati iste.
Buarada erkek arkadasimda var. Bazen istiyoruz aksam yemegine cikmayi hatta sartlar bazen oyle gerektiriyor ikimiz calistigimiz icin. Rahat rahat yemek yiyemiyorum iste hep icimde bir baski var, aha saatim yaklasti yada her an telefonum calabilir küfür yiyebilirim diye.
Pskolojim bozuldu artik. Her disari ciktigimda saat 9 oldumu telefonu elimden düsürmüyorum huzursuzlasiyorum ve o an ortama konsantre olamiyorum.
Inanin ne yapacagimi bilmiyorum, güzel dille oturup kac kez konusmaya calistim, olmuyor. Ha hergün sabahlara kadar gezicek halim yok, istedigimde bu degil.
Ama bazi özel durumlarda insan bir kutlama olsun yemek olsun bu tür yerlere rahat kafayla gitmek istiyor. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi
Bu durum normal mi sizce?
Fikirlerinize ihtiyacim var lütfen..
Normal degil.. yuze tükürmek de ne yahuuu. Psik siddetin alası. Arabam vardi 12 yi gecmeden eve gelirdim. Gec gelme olayindan ziyade yüze tükürmek asagilamaktir..

Sizinkiler yine genel şeyler , babam beni kumanda misali yönlendiriyor,
@şunu al şuraya koy,
Y yok yüzüm asıkken, "ne oldu hasta mısın" diye laf sokar, bilinçli ,
@esimi aramama bile karışır , müsait olmazmış belki,
Annemi de yönlendiriyor
tek tek kelime etmeden yanından geçsem, havaya bakıp selamünaleyküm diyor alaysi şekilde, sinirden içeri geçip dizlerimi dövüyorum
Evet özgüvensiz, yönlendirmeye açığım ama böyle davranması gerekmez, yeter artık , konu acacaktim açmadım ,
35 yaşına geldim, güya iyiliğim için ama öfke patlaması yasicam, korkuyorum, ne o değişir ne ben bu saatten sonra,
Yılların birikimi, maalesef sevmiyorum artık babamı

Ha birde
Bu tamamen sevgilinizin bakış açısı ve karakterine bağlı.
Annenizin dediği gibi düşünen insanlar da var.
Yalan söyleme konusu da bana saçma geliyor kız arkadaşım deyip erkek arkadaşınla çıksan nereden bilecek?
Kız arkadaş deyince neden bi rahatlama geliyor

Bazen yorumları hayretle okuyorum.
Karşınızdaki anneniz! Evet yüzünüze tükürme kısmı dısında ben normal bir anne davranışı gördüm ortada.
Ben anneme o kadar çok yalan söylerdim ki
Çünkü doğru söylenmiyordu:)

Tavsıyem; annenizle düzgünce konusun
Bir akşam iş çıkışı evden alın ara sıra yemeğe götürün.
Yine anlamıyorsa cok takmayın. Bırakın eve döndüğünüzde biraz söylensin
Takmayın yani sözlerini. Takmadığınız zaman emin olun bir müddet sonra siz de iyi hissedeceksiniz kendinizi.
Kesinlikle normal bir anne davranisi, tükürme ve hakaret haric. Hic sormasin etmesin demiyorum ve asla kin gitmiyorum.
Ki ben bile erkek kardesimden uzun sure haber alamayinca kisa bir Alo yapiyorum.
Ustelik ben disardayken telefonlari aciyorum fakat actigim gibi selam sepet vermeden "saatini bil yola cik artik baska birsey demiyorum" gibi cümlelerle karsilasiyorum
Yada whatsappta hakaretli mesajlar arka arkaya..
Evlenmeden önce benzer bir saat takıntısı bizimkilerde de vardı. Baktım olacak gibi değil, zamanı delmeye başladım, önce yarım saat, sonra 1 saat… Yaz aylarında 00:00 gibi, kış aylarında 23:00 gibi evde olacak şekilde kendime göre revize ettim. Başlarda babam surat astı vs, ama kafaya takmadım. Onlar da haklı, kadınların başına gelenleri izliyorlar korkuyorlar haliyle. Ama ciddi kısıtlamalar psikolojinizi olumsuz etkiliyorsa kendinize göre esnetmekten başka çözüm yok.

X