- 11 Aralık 2018
- 40.211
- 249.540
-
- Konu Sahibi CicimBalim
Annemizden de almadık, kocamızdan da almıyoruz. Birey olmayı tercih ediyoruz diye bence. Bi de gece 10’dan sonra sokağa çıkabiliyoruz.Kocamızdan izin almıyoruz diye mi ki?
Biz gece çıkıyoruz dedik diye kötü kadın olduk, bı de kocamizdsn izin almadan sokağa cikabiliyoruz desek recme adam yollatacakKocamızdan izin almıyoruz diye mi ki?
Elinden gelse yapacak da gelmiyor işte. O yüzden kin kusuyor. Özgür kadın görmeye katlanamıyor.Biz gece çıkıyoruz dedik diye kötü kadın olduk, bı de kocamizdsn izin almadan sokağa cikabiliyoruz desek recme adam yollatacak
Valla gülüyoruz kudra ama gidişat bunların lehine, recme 5 kaldıElinden gelse yapacak da gelmiyor işte. O yüzden kin kusuyor. Özgür kadın görmeye katlanamıyor.
Biz gece çıkıyoruz dedik diye kötü kadın olduk, bı de kocamizdsn izin almadan sokağa cikabiliyoruz desek recme adam yollatacak
Ben yazılı şekilde izin alıyorum eşim izin verirse eveti işaretliyor tavsiye ederim.Biz gece çıkıyoruz dedik diye kötü kadın olduk, bı de kocamizdsn izin almadan sokağa cikabiliyoruz desek recme adam yollatacak
Tatlım evet son 15 yıldır durumlar çok fena, daha da kötüye gidiyor hepimiz farkındayız hepimiz önlem alıyoruz ama çocuklarımızı kısıtlamak bu önlemlerden biri değil . Senin örneğinden yola çıkarak ben de kızımın güvende olması için şehir veya ülke dışında okuması ihtimaline karşı doğduğundan beri birikim yapıyorum ,çocuk 13 yaşında daha güvenli ve nitelikli olduğu için özel okula gidiyor şu anda 18 yaşına gelince kullanılmak üzere deli birikimi var, ister ev alır, ister yurtdışında kimseye minnet etmeden okur, doğduğundan beri ağır dil eğitimleri, spor eğitimleri aldırıyorum kendine yetebilsin diye, herşeyden önemlisi de ne olursa olsun biz seninleyiz duygusuyla yetiştiriyorum....ha tabi bütün bunları yaparken 2. Çocuktan vazgeçmek ve kendi lukslerimizi ertelemek zorunda kaldık ama annelik bu değil mi? Yoksa Çocuğa hiçbir extra beceri kazandırmadan ve geleceğini güvence altına almadan sadece eve kapatmak mi annelik?Evlenene kadar aynı birebir sizin durumunuzu yaşardım.Annem hep derdi seninde çocuğun olsun gör bak onzaman diye.Şimdi iki kızım var.Sonuç annem çok haklıymış.Hergün kadın cinayetleri çıkıyor birde insan etkileniyor.
Taman siz yanlış yapmıyorsunuz ama işte annede kendince önlemler alıyor.Büyük kızım 4 yaşında şimdiden diyorum ünv şehir dışında okutamam.Ama bekarken asla karışmam diyordum ama zaman çok kötü
Kendisinden başka herkes “ kötü kadın “ namus din ahlak hepsi bunların tekelinde. Midem bulanıyor artık kendileri gibi yaşamayan herkes ama herkes ahlaksız, bir tek evine 22 de gelen kocası izin verdiği ölçüde yaşayan kadınlar ahlaklı. Kim kime gittiğin yol yol değil diyebilir ya ! Kimin ne haddine ne biçin hadsizlik bu ? Zerre kadar dinle alakası olsa , insanlar hakkında atıp tutmanın ne kadar dinden uzak bir yaklaşım olduğunu bilir. İyi kötü tartışılıyor ama bu seviye lağım seviyesi.. Mevlanadan buraya gelen bir serüven , samimiyetsiz sadece beyni bacakarasından ötesine çıkamayan zaten ötesine de çalışmayan bir ahlak anlayışı..Gittiğimiz yol yol değilmiş, gördün mü?
Sakin ol. Yaşayamadıklarının, içinde kalanların acısını bizden çıkarıyor sadece. Bizi yerip kendini yücelterek hafifletmeye çalışıyor.Kendisinden başka herkes “ kötü kadın “ namus din ahlak hepsi bunların tekelinde. Midem bulanıyor artık kendileri gibi yaşamayan herkes ama herkes ahlaksız, bir tek evine 22 de gelen kocası izin verdiği ölçüde yaşayan kadınlar ahlaklı. Kim kime gittiğin yol yol değil diyebilir ya ! Kimin ne haddine ne biçin hadsizlik bu ? Zerre kadar dinle alakası olsa , insanlar hakkında atıp tutmanın ne kadar dinden uzak bir yaklaşım olduğunu bilir. İyi kötü tartışılıyor ama bu seviye lağım seviyesi.. Mevlanadan buraya gelen bir serüven , samimiyetsiz sadece beyni bacakarasından ötesine çıkamayan zaten ötesine de çalışmayan bir ahlak anlayışı..
Kız eşin izin vermiyor mu yoksa seninEşim izin verir mi? Offffff....
Yalnız şurayı kaçırıyorsunuz : Konu sahibinin annesi onun için endişelenmiyor. Böyle bir derdi yok. Eve kafasına göre giriş saati koymuş. Kendi dediği olsun diye uğraşıyor ve resmen kızını taciz ediyor. Üstüne hakaret ediyor küfür ediyor.İşte. Onyargilariniz size bişey anlatılmıyor hemen onyargilisiniz ben gece geç gelirseniz bişey olmaz yada onda eve erken dönerseniz kötülüklerden korunuyorsunuz öldürulmuyorsunuz demedm. Evlenince eşiniz izin verir elbet çıkarsnz şuan anneniz izin vermiyor anne olarak haklı hayat kötü. Gerçekten bende çocuğum için endişelenirim ama kalkıp suratına tükürmem ama konu sahibinin annesini değiştiremez bu böyle gelmiş böyle gidiyor. Annelerimiz nasıl bizim zamanımıza ayak uyduramyrsa bizde onların zamanlarını blmyrz eskilerin yüzde doksanı böyle yüzde onluk kısmı da var elbet benim annem babamda akşam izin vermez dışarı cikmama Binde bir izinverirdi bu doğru demyrm ben ama öyle. Diye de anneme ayar çekmedim yada ayrı eve cikmadm burda anne yanlış yorumu yazan kişilerde yanlış bence siz elestrysnz beni bende eleştireblrm gerçekten. Anlatma şeklim daha ne kdr açıklayıcı olablr
Ben ilk evlendiğimizde eşimden beni hastaneye sınava götürmesini istiyordum, psikolojim yerinde değildi, şehir değiştirdim falan. '' Artık az buçuk işlerini kendin görebilmelisin, ben her an yanında olamam, bu gidişle işsiz kalacağım. '' demişti.Biz gece çıkıyoruz dedik diye kötü kadın olduk, bı de kocamizdsn izin almadan sokağa cikabiliyoruz desek recme adam yollatacak
İzin diyor, evlenene kadar anamız sonra da kocamız izin verecekmiş. İnteresting.Kız eşin izin vermiyor mu yoksa senin
Geçtiğimiz kış ortası, şubat ayı falan. Kar kıyamet her yer. İzmirden ankaraya gitmem gerekti. Eşime “uçağa binmek istemiyorum birlikte gidip gelsek arabayla iki günlüğüne” dedim. On küsur yıllık sürücüsün, defalarca uzun yola gittin, kardan mı korlacaksın atla git arabayla dedi.Ben ilk evlendiğimizde eşimden beni hastaneye sınava götürmesini istiyordum, psikolojim yerinde değildi, şehir değiştirdim falan. '' Artık az buçuk işlerini kendin görebilmelisin, ben her an yanında olamam, bu gidişle işsiz kalacağım. '' demişti.Ne biçim koca
Ve buna izin verdi abbbooowwwwGeçtiğimiz kış ortası, şubat ayı falan. Kar kıyamet her yer. İzmirden ankaraya gitmem gerekti. Eşime “uçağa binmek istemiyorum birlikte gidip gelsek arabayla iki günlüğüne” dedim. On küsur yıllık sürücüsün, defalarca uzun yola gittin, kardan mı korlacaksın atla git arabayla dedi.Benimkine kocalık hiç yüklenmemiş
Sekiz saat yol, vakitli çıkmayınca geceye de sarkabiliyorVe buna izin verdi abbbooowwwwbu nasıl koca Allah bilir gecede araba sürmüşsündür