BU SEFER SORUM FARKLI:) EVLENMELİ MİYİM

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
merhaba :)
Beni tanıyanlarınız vardır mutlaka
ilişkimin, hayatımın her anını burda sizlerle paylaşıp fikir alarak faydalı ve eğlenceli bir şekilde geçirdim :)
Fakat uzun bir süredir yoktum buralarda
Üniversiteden mezun oldum, artık iş hayatındayım ve binbir derdimin o zamanlar başrolü olan sevgilimle birlikteyiz. Az önce eski konularımı açıp okudum da neler geçip gitmiş hayatımdan, şuan evlilik planları yaptığım sevgilimle neler neler yaşamışız Ne küçük şeyleri dert etmişim kendime ne büyük yanlış anlaşılmalar olmuş. hepsi bir rüya gibi geliyor şuan
Şuan da bir derdim var ve sizden fikirlerinizi almak istiyorum
Özetle şuan ki hayatımı anlatayım;
Sevgilim sonunda tecilini bozdurup askere gitti, şırnakta vatani görevini yapıyor şuan
4 yıllık ilişkimiz var
İlişkimiz boyunca çok badireler atlatarak geldik bugünlere, yazsam kitap olur derler ya, gerçekten yazsam roman olacak derecede

Geçmişe dönüp baktığımda saçma sapan komplekslerim yüzünden defalarca kez ayrılmalarımız oldu, hepsi de benim isteğimle. Fakat ne o beni bırakabildi ne ben onu. Konu ne olursa olsun her seferinde ensemde varlığını her zaman hissettirdi
Ona aşığım. Fakat sevgi ölçülecek olsaydı eğer eminim ki onun sevgisi çok daha ağır basar bu ilişkide
İkimizde ilklerimizi birbirimizde yaşadık, birlikte ağladık, birlikte güldük, her şeyi birlikte yaşayıp gördük, ilişkiye başaladığımızda küçük ve toyduk birlikte büyüdük
Yani velhasılkelam bir ilişkiden çok tek beden tek yürek olduk
Ben çokça yanlış yapmama rağmen, bana karşı sevgisinden emin oldum
Onun ailesi beni biliyorlar
Benim de ailem onu
Babam bilmiyordu sadece, artık o da biliyor
İlişki malum 4 yıl olunca birikimler yapıldı, hayaller kuruldu, şuan askerden döndüğünde ciddi bir adım atılması isteniyor.
Aklımı kurcalayan soru için geç olduğunun inanın farkındayım ama iş ciddiye bindikçe endişelerim daha yeni yeni göz önüne gelmeye başladı.
Şuan kendime sorduğum sorular var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum
Açık bir şekilde karşılaştırma yaparak örnekler vereceğim.

-Ben sınırları olmayan, her zaman her konuda daha fazla nasıl yükselebilirim, daha fazla nasıl iyi olabilirim hesapları yapan biriyim
Sevgilim gelecek hakkında planlarımı sunmam karşısında pek arkamda durduğunu hissetmiyorum. Aksine 'yine nerden çıktı bu plan' gibisinden düşündüğünden eminim.
Hedeflerimi hayallerimi ona anlattığımda benimle birlikte mutlu olduğunu görmek istiyorum. Fakat sanırım kendi oturmuş yaşantısından dolayı böyle yeni planlara karşı oldukça kapalı. O hayatı rutininde yaşayan bir insan, bende yeniliklere cesurca dalan, hayatta doğrunun yanlışın yaşanıp görülmesi gerektiğine inanan girişimci bir insanım
Atıyorum, ben bi fikir sundum ortaya, kariyerimle alakalı
O başta istemiyor, fakat benim çok ısrar ettiğimi gördükçe, tartıştıkça, ayağıma dolanmaktan ziyade, fikir sunmaya başlıyor.

-Ailem pek tasvip etmiyor erkek arkadaşımı
Okul okumaması, dışarıdan bakıldığında özgüvensiz duruşu vs.

-Ailesiyle pek yıldızlarımız barışmıyor, yüksekten uçan bir ailesi var. Annemde durumun farkında ve pek hoşuna gitmiyor bu durum annemin de, benim de

-Toplum içine girmeyi, gezmeyi, eğlenmeyi, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seven biriyim ve bunlara karşı saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Fakat sevgilim bunları onunla yaşamadığımda hoşnut olmuyor. Her şeyi onunla yaşamak zorundaymışız gibi, kendimize özel bir hayatın olmasından ziyade her şeyi birlikte yaşamamız gerektiğini düşünen biri.

-İlişkide yönetici bir taraf olmasını istemeyen bir insanım ne ben olayım ne de o olsun. Fakat bizde ben yöneten tarafım, önemli bir işi olduğunda hatırlatıp, itmem gereken, yapması gerekeni söylen kişi benim

-Karşılıklı sevgimizden eminim
Fakat bu olayları gördükçe eşelemeye başladım bende. İlişkide yanlışlar, olmaması gerekenler neler gibisinden
Bir kavga karşısında olayları çok büyütmesi, benim önüme geçmeye çalışması ve bahsettiğim bu karşılaştırmaları düşünmeye başladım artık
Mantıklı bir evlilik olmayacak bizimkisi belki
Fakat sevgi olacak bu evlilikte, beni ondan başka bu kadar çok sevebilecek biri olacağını düşünmüyorum. Aynı şekilde benimde başka bir insanı bu kadar sevebileceğimi..

Gelelim benim bunları görmeme karşılık, benim için olumsuz yönlerini silen ondan vazgeçememe nedenlerime;
-Duyarlı biri
-Aileme ve bana karşı saygılı
-Kendi aile ve çevresine karşı efendi
-Çalışmayı seven
-Beni mutlu etmek adına yapmayacağı şey olmayan
-Vicdanlı
-Bugüne kadar başka kız muhabbetlerinin lafını geçirmeyen
-Beni sevdiğinden eminim
-onu seviyorum
-Onunla bir hayatı paylaşmayı, her zaman yan yana olmayı istiyorum
-Kendi işleri olduğundan dolayı, maddi açıdan çok iyi olmasakta geçinebilir düzeydeyiz

Evlilikte mantık mı aşk mı sorusuna cevap bulamayan biriyim
Sevmediğin bir insanla sadece mantıken birlikte olup aynı yatağa girmek tiksinç ve menfaatçilik gibi geliyor gözüme..
Sizce nasıl yapmalıyım, bu saatten sonra bazı şeyler için geri dönüş zorda olsa yapılmalı mı?
Yoksa iş ciddiye bindikçe, her ilişkide yaşanan ufak sorunlar gözümde gereksiz yere mi büyümeye başladı? Ondan ayrılmamamda ki nedenler yeterli de ben mi pürüz arıyorum?
İnanın yazık etmek istemiyorum ona,kendime, ilişkimize.
Binbir hevesle aldığım, onunla kullanma hayali kurduğum çeyizlerim, hayallerim var.
Ama ikimiz adına en doğru kararı da ancak ben alabilirim. Ne onu ne de kendimi üzmek istemiyorum. Sizden de fikirlerinizi bekliyorum. Fikirleriniz benim için çok çok önemli, her bir yorumunuzu dikkatle okuyacağım
Herkese şimdiden fikirlerini benimle paylaştığı için teşekkür ediyor, hepinizi öpüyorum

Son düzenleme:
Bence 4 yılın sonunda hala kafanda acaba? sorusu varsa o iş olmaz.
Kafamda ki acaba sorusu, karşımdaki insanın yanlış olmasından ziyade, karşımda kusursuz bir insan olsa da kafamda olacak bir soru. Bir adım atmadan önce çok düşünen bir insanım, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum bu davranışım. O yüzden fikir almak istedim

Mantıklı bi şekilde aşk evliliği.Şimdi sevgi yeter sanıyorsunuz da yet mez.Okul okumaması,sosyal hayatınızdaki farklılıklar,maddiyat hepsi sorun olacak evlenince emin ol.

Ayrıca konularına bakmadım ama o kadar ama şöyle ama böyle aşığım demissin ki sanki ayrılmanı gerektiren ciddi nedenleri görmezden gelmişsin gibi hissettim niyeyse :)

Eski konunuza baktım ufak tefek şeyleri dert etmişim dediniz diye ama aldatmak ufak tefek bir şey mi?
Dedim herhalde eski sevgilisidir ama 4 yıldır birlikteyiz demenize göre şimdiki sevgiliniz. Bence ailenizi dinleyin derim.
Aldatma durumları inanın söz konusu değil
her biri yanlış anlaşılma
o yuzden konumda da belirttim eski konularımın şuan komik geldiğini

Kaç yaşındasınız? Sevgilinizin mesleği ne, arada gerçekten bir uçurum var mı?

Şu hayaller konusunda da şunu söyleyebilirim. Benim de bir arkadaşım vardı anlatırdı da anlatırdı ama biraz bol kepçeden.. en başta heyecanlanır destekler fikir verirdim. Sonra baktım bu kızın anlattıkları sadece lafta.. o zaman artık yeni başka planlarından bahsettiğinde heyecanlanmamaya ve içten içe yav he he demeye başladım. Sizinki de böyleyse sevgilinizin tepkisini / tepkisizliğini anlayabilirim.

Evlilik kişinin kendi kararı ama işin içine duyguları katmadan yazdiklariniza bakınca diyebileceğim tek şey evlenmeyin.
Zaten evlenebilecek kadar emin olsanız bunu kimseye sormazsiniz.

Ciftlerin her konuda dort dortluk eslesebilecegini dusunmuyorum varsa da enderdir onemli olan birbirinizi ne kadar tolere edebilirsiniz asil bunu dusunmelisiniz.bence evlilik icin daha fazla ne aranir ki diye dusunuyorum ama elbette son karar senin ve kararini merak ediyorum son kararini yazarsaniz sevinirim

senin kariyer hedeflerini engelliyor mu engellemiyor mu ben ona takıldım
şahsen benim kariyerimi destekleyen birisi ile olmak isterim..

Evlilik kişinin kendi kararı ama işin içine duyguları katmadan yazdiklariniza bakınca diyebileceğim tek şey evlenmeyin.
Ama gercekten boyle mi dusunuyorsunuz her konu da bu kadar net misiniz.mesela kim milyoner olmak isteri izlerken cok emin oldugum bir cvb da bile acaba dogru muydu diye tirsarim hatta yarismacilar da bile boyle itifarlar oluyor

Ama gercekten boyle mi dusunuyorsunuz her konu da bu kadar net misiniz.mesela kim milyoner olmak isteri izlerken cok emin oldugum bir cvb da bile acaba dogru muydu diye tirsarim hatta yarismacilar da bile boyle itifarlar oluyor

Sevginin gücü onun için kendi isteklerine gem vurmaya yeterse yA da sevginin gücü isteklerini beraber yaptırmaya yetecekse evlen.

Ya kendin olmaktan vazgecip onunla olacaksin ya da ondan vazgecip kendin olacaksin. İsin ozeti bu.

Merak ettiğim şey, kaç mesaj sonra bir arkadaşım evlenmeli mi diye konu içeriğini değiştireceğin.
düzeltmeler yaptım fakat konuyu değiştiren tek bir şey yazmadim. Yorumlardan yola çıkarak eksiklik olduğunu farkettim ve düzeltmeyle bir "cikartma" değil "ekleme" yaptım. Sizi rahatsız eden şey ne oldu anlayamadım?

senin kariyer hedeflerini engelliyor mu engellemiyor mu ben ona takıldım
şahsen benim kariyerimi destekleyen birisi ile olmak isterim..
Fikirlerimi sunduğumda başta engellemek icin elinden geleni yapıyor. Fakat benim kararlı olduğumu gördüğünde, aramızda tartışmalar yaşandığında önümde engel olmaktan vazgeçip yanımda durmaya başlıyor. Ama kavgadan yada tartışmadan sonra benim zorumla yanımda durması sanki kavgayı önlemek icin yapıyormuş gibi geliyor ve ben bunu istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…