Bu şartlar altında ev almak / almamak ?

Ev mantikli brnce. Ankara'yi bilmedigim icin muhit konusunda yorum yapamam ama dediginiz gibi ev kredisiz alinmiyor. Ilk zamanlar zorlaniliyor ama sonra oyle yasamaya alisiyorsunuz. Bir bakmissiniz bitmis.

Bu peşinat ve maaşla ev alsanız hayat standartlarınız çok düşmez mi? Nasıl geçineceksiniz. Aylık rutin gideri hesaplayıp ona göre düşünmek gerek. Ben cesaret edemezdim sanırım.

Bu peşinat ve maaşla ev alsanız hayat standartlarınız çok düşmez mi? Nasıl geçineceksiniz. Aylık rutin gideri hesaplayıp ona göre düşünmek gerek. Ben cesaret edemezdim sanırım.
zaten kira veriyoruz. üstüne 1500 tl vereceğiz sadece. şu an mesela kenara biraz koyabiliyoruz. çok bişey değişmeyecek bizim için.

Reactions: 000
Biraz göz karartmak gerekiyor.
Hele özel sektör çalışanıysanız fırsatları geciktirmeden değerlendirin.

250bin dediğiniz muhit daha mantıklı görünüyor.
Ulaşım çok önemli, çocuk olursa ve çalışırsanız insan destek arıyor, aileye yakınlık önemli.

Biz ev alacağımız zaman çok acele ediyoruz diyordum eşime, ufaktan başlayalım borcumuz bitince daha yeni bir ev alırız diye ikna oldum.
Ta tamm eşim işsiz sayılır şu an, o zaman benim lafıma baksaydık kira derdine düşecektik şimdi.

Ankara'yı bilmiyorum ama ev almayı düşündüğünüz muhitte uzun yıllar yaşamayı düşünüyorsanız bence alın. Ev fiyatları çok uygun geldi bana.

Ankarayı bilmiyorum ama ev fiyatları baya ucuzmuş. Ev bir defa alınıyor bence iyi ve düzgün bir semtten olmalı. Okul kreş hastane alışverişe yakın olan yeri tercih edince pişman olmazsınız. 50 bin lira pek bir para değil. Zaten kira öder gibi ödersiniz. Kamuya geçme durumunuz da yok faizler düşmüşken değerlendirin

Ben para biriktirmeyi beceremeyenlerdendim. O yüzden bes baslattim kk dan odemeli. Her ay belli miktar bese cekiyor bende kart borcunu oduyorum. O miktari kenari ayirayim desem olmuyordu. O yuzden alip borc odemek daha mantikli. Ev evdir. Deger kaybetmez aksina degerlenir.

eşimin işi merkezi bir yerde değil.
zaten batıkent dışına çıkmak istemiyor. eryaman bile bir ihtimal.
Şartınız Batıkentse önerim geçersiz olacaktır.
Ama yine de inceleyin derim.
Bir arkadaşımı bu öneri ile banka kredisi çekmekten vazgeçirmiş ev aldırmıştım.
Hatta peşinatı fazlaydı 2 ev almıştı.

eşim tokiden ev almaz. benim ailem tokide oturuyor mesela, evler küçük ama iyi. eşim sabit fikirli, asla almam diyor.
zaten yapracık var şu an, eryamandan daha beter uzak. ankaranın ters tarafında kalıyor bize göre.

Lokasyon ve evin genel yapısı güneş alması filan iyiyse içinin bir önemi yok. Bence içi yapılı diye bir eve büyük fark ödemek anlamsız. Türkiye tadilat ülkesi her fiyata her kaliteye malzeme ve çeşit çeşit usta seçeneği var. Bir yıl mutfağı yaptırırsın bir yıl banyoyu ne olacak. Ayrıca aşırı zevkli bir şey ben evini dökülat aldım ve her seramiğine kadar kendi zevkime göre seçip yaptırdım. Bir de Batıkent ye ev alma ihtimali varsa Eryaman söz konusu bile olamaz zaten

Ev almak derim açıkçası ..Ben öyle yaptım iyi ki de yapmışız.Şimdi evimi kiraya verdim, iyi bir semtte istediğim evde kiradayım.

Şu zamanları değerlendirin sonra daha zor olabilir.

Ankara da bir çok semtte yazdığınız fiyat aralığında ev bulabilirsiniz.

Karartın gözünüzü derim.
Eşinin ailesiyle de aran iyiymiş, sıkışınca destek olurlar. Bu çok iyi valla maşallah.

Bizde eşimin memleketinde uygun bulduk, eşim pazar günü gidip bakacak.
Ödemesi bizi zorlamaz.

Çocuğun olursa sıkıntı yapma bak devlet deyip geçmeyeceksin çok iyi ilgileniyorlar.
Çocuk olunca da eşinin ailesi bakarsa çalışmaya devam edersin.

Aynen aynen.
Eşim çok uyguna ev buldu.
Dedim alalım imkanı yok İstanbul da o metrekare o konumda ev bulamayız.
İçinde kiracisi da varmış.
Dedim öderiz öderiz.

Sonrası senin gibi düşünüyorum. Ya Allah nasip ederse ikinci eve girer bu evin kirası ile ödemesi kolay olur ya da daha iyi bı yere kiraya çıkarım ordan aldığımın üzerine ufak bı takviye yaparım.

Eşim geçen yaz ev kredilerine kızdı gitti araba aldı çok yüksekti ev kredi faiz oranı yüksekti.
Bu oranlar çok iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…