Bu şartlar altında ev almak / almamak ?

Bence alın.
Pesinatta varmış.
Arabayı şimdilik boşverin.
Zaten kullanabileceğiniz bir araba varmış.
Ben olsam bu fırsatı kaçırmazdım.

Bir de ev sıfır olmayabilir. Herkes ilk evini sıfır 3+1 alamıyor. Öyle beklerseniz 10 yıl sonraya kalırsınız. Şimdiden uyguna alın. Belki ileride satıp daha genişini alırsınız.
2 bin civarı kredi ödenir gibi geldi.

Ama ben olsam çocuk işini biraz daha bekletirim.
Maaşların daha yükselmesini beklerim.

Yenidoğan masrafı az değil. En az ayda 1000 - 1500 tl gidiyor.
Yaşınız kaç?

Ev alin kesinlikle. Bende hep korkardim, kredi borc vs. ama kirada oturmaktan cok daha mantikli geliyor ve artik bende ev almak istiyorum. Yakin cevrenizde ev alan varsa onlarin tecrübelerindende faydalanabilirsiniz. Bana cok yardimci oluyor mesela ve ayni zamanda o kadar korkulacak birsey olmadigini görüyorum :)

Diger sorunuza gelecek olursam bence evin muhiti cok önemli. Zaten artilarini saymissiniz bile ve bence 50.000 daha fazla ödemeye kesinlikle deger. Cocuk icin ailenin yakininda oturmak cok fayda saglayacaktir. Ben Ankarayi fazla bilmiyorum ama her zaman daha merkezi yerleri tercih ederim. Bir de arabaniz yoksa bu cok daha önemli.

Umarim gönlünüze göre bir ev bulursunuz :)

29 yaşındayım. Eşim de 27 yaşında. O da çocuk istiyor ama benim kadar değil ve benden daha geç istiyor. Biraz daha gezelim tozalım durumunda. Ama iş güç çok da gezemiyoruz zaten. Yaşım çok genç değil ama şimdi 35e kadar bekleyen bile var. Yani istiyorum ama şartlar oturmadan yapamam.

Bence 50 bin daha fazla verip batıkentte kalın. Aranız iyi ve bir sorun yoksa ilerde çocuk yapınca rahat olur doğru düşünüyorsunuz.
Kredisiz artık ev sahibi olmak zor. Eşinizin işine belli ki güveniyorsunuz bence kredi alın. Çocuk için 2022 diyorsanız zaten o zamana kadar siz bi işe girersiniz eşinizin de maaşına zam olur. Kredi sizi iki sene en fazla zorlar sonra zaten maaş zam farkları derken kendi kendini ödemeye başlar. Bence kaçırmayın fırsatı.

35'ten sonra çocuk düşünen bile var.. tahminen bende onlardan biri olacağım inşallah ..
Eğer tek çocuk istiyorsanız ve doğurganlıkta bir durum yoksa beklenebilir.
Ki sizin yaşınız daha 29.

Mantıklı yorumlarınız var. Mantıklı birisiniz. Sizi konulardan biliyorum.
En iyisi şartları sağlamadan çocuk durumuna girmemek bence de. Şimdi ev kredisine girerseniz bir de akabinde çocuk olursa 3500 kafadan gidecek. Mazallah acil bir durum olsa zorlanabilirsiniz. Ondan erteleyin bence dedim.

En güzeli Batıkent. Çocuktan sonra çalışmaya devam edersiniz diye düşünürsek ailelerden birine yakın olmak çok mantıklı.
Evi alın..
Cesaretli olun..
Ödersiniz..

ev hizli degerlenen bir yatirim ama arabanin bir kere kontagini cevir ikinci el demektir aldigin fiyatin ustune satman mumkun degil işsiz falan kalsaniz kredi odemesi size sikinti olur zarar olur oyuzden elinizdekini ev uzerine degerlendirin bence
ev alirsan en azindan satarken 3 5 kâr edebilirsin.
batikent her turlu merkezi ve guzel nezih bir yer 50.000 fazla verir batikentten alirdim

Neva isimli bir site vardı ergazi Mah.
1+1, 2+1 çok güzel evler vardı orada...
Sanırım kabristanın yanında olduğu için fiyatları diğer emsallerine göre daha uygun gibi.
Ben bir ara internetten bakıp beğenmiştim.
Aklınızda bulunsun.

Madem ev yok ,kiraya 1100 gidiyor ev alın.
Üzerine 1500 daha koyacaksınız.

2600 krediye gitse geriye kalir 3400.
(Maaş 6.000 sanirim)
10yil cekecekmissiniz krediyi ama illa 10yil ödeyeceksiniz diye birşey yok.
Çocuk da yokken idareli davranıp kenara para atın. Ara ödeme yapar belki de 5yil soňra biriktirdiğin para ile erken bile kapatirsiniz.
Ben ev kredisi 8yillik çekmiştim,para biriktirip 4.yilin sonunda kapattım mesela.

Ayrıca Eryaman yerine batikentten alın. Çünkü ailenin orda olması size avantaj. Belki bir işe girersiniz. Bebek de olunca KV bakar.
Bakıcı kreş vs uğraşmak hem yıpratıcı hem külfetli. Ayrıca artık önümüzde yeni bir süreç var. Toplu alanlar hiç güvenli değil .

Cesaretinizi toplayın alın evi

Bence çok akıllıca planlamışsınız. Sıfır ev almak riskli, çünkü fiyatları çok yüksek oluyor. Bölge yeterince prim yapmazsa fiyatı senelerce benzer seviyede kalıyor, saymaya kalksanız ödediğiniz faizi çıkartmıyor.

Sizin yerinizde olsam eryamanı düşünmezdim bile. 50 bin ucuz olsun diye hem arabadan, hem ileride çocuk olursa alacağınız desteklerden olduğunuza değmez.

Ben eryamanı tercih ederdim açıkçası ama aileye uzak olur diyorsunuz. Batıkent daha mantıklı görünüyor sizin şartlarınızda.
Çocuk olunca gerçekten insan güvenebileceği birilerini istiyor.

Bu tur seyler gozunu karartmadan alinmiyor cunku borc denince gercekten insanin kani cekiliyor.
Fakat bu ara onunuzu gormeye bakin derim.en azindan siz once bir ise girin.az bile olsa dayanak olur size.aileler de arkanizda durabilecek gibiyse daha da iyi olur.eryaman da evler guzeldir, ama merkeze uzak.araciniz yoksa sikinti olur.metroya yakin ev bakabilirsiniz.sitelerin bahceleri genelde cok buyuk oldugu icin cocuklu aileler tercih ediyor.

Insanlar ev kirasina sezlong kiraliyorlar.oyle bakinca evler cok ucuz gorunuyor

ben de batıkent derdim. ulaşım araçları daha çok, daha merkezi ve baktığınız evler gayet ucuz.
Batıkent'te 400 500 civarı diye biliyodum ben, nereden bakıyosunuz?

ben de batıkent derdim. ulaşım araçları daha çok, daha merkezi ve baktığınız evler gayet ucuz.
Batıkent'te 400 500 civarı diye biliyodum ben, nereden bakıyosunuz?
tüm mahalleler için bakıyoruz sahibinden.comdan filan. biz limit koyduk, bu fiyata da var. yoksa sıfır olsun yapılı olsun vs derseniz 800.000e bile ev var mesela astim bloklarında.

Bizimde elimizde 50 bin kadar para vardi..direk eve girdik
2400 lira ödüyoruz aylık ama inan zoruma gitmiyor,çünkü benim evim..kiraya 1 tl bile vermek zoruma gidiyordu,geriliyordum her nisan geldiginde..(biz senelik ödüyorduk)
Arabamızda vardi sattık.. eşim fellik fellik gezmek istiyordu,kapının önünde dursa bile her ay bi masrafı oluyordu,yok vergisi sigortası bilmem ne..eve girin kisaca

anladım canım çok iyi düşünmüşsünüz kendi eviniz olur kiradan kurtulursunuz. Ömür boyu bir güvence hem de.
Krediler çok düştü şu zamanda. Baya avantajlı şu anda. Bence bir an önce gözünüze bir yer kestirin ve başvurun. HAyırlı olsun şimdidennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…