Bu şartlar altında ev almak / almamak ?

Aynen aynen.
Eşim çok uyguna ev buldu.
Dedim alalım imkanı yok İstanbul da o metrekare o konumda ev bulamayız.
İçinde kiracisi da varmış.
Dedim öderiz öderiz.

Sonrası senin gibi düşünüyorum. Ya Allah nasip ederse ikinci eve girer bu evin kirası ile ödemesi kolay olur ya da daha iyi bı yere kiraya çıkarım ordan aldığımın üzerine ufak bı takviye yaparım.

Eşim geçen yaz ev kredilerine kızdı gitti araba aldı çok yüksekti ev kredi faiz oranı yüksekti.
Bu oranlar çok iyi.
Kesinlikle katılıyorum..Çok iyi yapmışsınız şimdiden hayırlı olsun.
Faizler çok çok iyi.. şu an değerlendirmek lazım.
Bu zamanda borçsuz hiçbir şey olmuyor.

Biz evimizi aldığımızda faizler çok yüksekti 10 yılda çektiğimiz meblanın 2 katını bankaya ödedik. Ona rağmen gözümü kararttım verdiğim kiranın 2 katı bankaya aylık ödeme yaptım.

Zaten ne yapılıyorsa gençken ,çocuk yokken yapılmalı ..
Şimdiden kolaylıklar diliyorum:)

Kesinlikle katılıyorum..Çok iyi yapmışsınız şimdiden hayırlı olsun.
Faizler çok çok iyi.. şu an değerlendirmek lazım.
Bu zamanda borçsuz hiçbir şey olmuyor.

Biz evimizi aldığımızda faizler çok yüksekti 10 yılda çektiğimiz meblanın 2 katını bankaya ödedik. Ona rağmen gözümü kararttım verdiğim kiranın 2 katı bankaya aylık ödeme yaptım.

Zaten ne yapılıyorsa gençken ,çocuk yokken yapılmalı ..
Şimdiden kolaylıklar diliyorum:)
Amin inşallah gidip bakacak işte.

Allah umutsuz kulunu sevmezmiş bilirmisin, bana söylendiğinde hayatımda çok büyük bir travma yaşıyordum.
Bana yol gösterdi.

Zorluk olmadan kolaylık olmuyor.
Mücadele edip pes etmeyene allah yardım ediyor.

İnşallah ikinciyi de alırsınız.
Allah daha iyilerini nasip eylesin.
Yerinizde olsam eve girer ikinciyi öderim. Ve kria geliriniz olduğu için zorlanmazsınız🤗

Ev almak daha mantıklı. Muhit bence de çok önemli yeri gelir ev satılır başka yere daha iyi şartlarda taşınılır. Ama araba sürekli masraf çıkaran bir şey biraz daha beklemek de fayda var. Ki böyle kira masrafı da aradan çıkmış bir şekilde birikim yapmış olacaksınız.
Şu an oturduğum ev eski bir ev ama konumu sebebiyle kiralar bile çok yüksek biz bir şekilde çok uygun fiyatlı bulduk ama çok eski bir evi almak istesek bile milyonlar konuşuluyor. Konum her zaman önemli.

Arkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.

kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.

altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.

bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.

50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.

neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.

tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.
Ben de Batıkentte yaşıyorum.
250 bine ev var mı burada? Varsa da eskidir.Asansörsüzdür.Buralar uçtu, ben yeni yerleşim taraflarındayım.
Ama eski de olsa Batıkentten ev almak mantıklı, buralar çok değerli, değerlenecek de.

Eryamanda oturuyorum temiz ferah gayet güzel batikenttede oturdum evler eski sokak kültürü var kadınlar ev önünde oturuyor genelde emekli vs var
Sanırım Eryaman gelişmekte olan bir yer..
Aslında oralarda sitelerde olan evler ileride değerlenebilir..

Amin inşallah gidip bakacak işte.

Allah umutsuz kulunu sevmezmiş bilirmisin, bana söylediğinde hayatımda çok büyük bir travma yaşıyordum.
Bana yol gösterdi.

Zorluk olmadan kolaylık olmuyor.
Mücadele edip pes etmeyene allah yardım ediyor.

İnşallah ikinciyi de alırsınız.
Allah daha iyilerini nasip eylesin.
Yerinizde olsam eve girer ikinciyi öderim. Ve kria geliriniz olduğu için zorlanmazsınız🤗
Teşekkür ederim. Fakat artık oğlumun eğitimi için planlama yapmak istiyorum. Lisede okuyor ve eğitim gerçekten ucuz değil ..

Onların eğitimi, refahı benim için şimdilik 1.öncelik..
Tabi siz gençsiniz size nasip olsun inşallah 🤲

Ve
Teşekkür ederim. Fakat artık oğlumun eğitimi için planlama yapmak istiyorum. Lisede okuyor ve eğitim gerçekten ucuz değil ..

Onların eğitimi, refahı benim için şimdilik 1.öncelik..
Tabi siz gençsiniz size nasip olsun inşallah 🤲
Ne güzel maşallah.
Allah eğitim hayatını başarılarla ilerletsin.

Amin amin inşallah.

Yerinizde olsam ev alırdım kesinlikle, kira ödemek şu dönemlerde bana hiç mantıklı gelmiyor. Fazla öder krediye girerim, en azından kendi evim olur, bir de ev fiyatları hiç düşmüyor hep yükselişte. Eryaman'ın bazı etapları iyi diye duydum ama sanırım pahalı oralar. İş yerinize neresi yakınsa orayı tercih edin. Ben de kiradayım normalde. Ayrancı civarlarından ev almak istiyorum ama hep 350-400, hatta 450 bin civarlarında ev bulabiliyorum, bir de eski, yapısız evler hiç içime sinmiyor. Ses yalıtımı falan yoktur, gürültü çekmek hiç istemiyorum zaten gürültüden kaçıyorum.

Valla bayağı gelişmiş biryer genelde Tai aselsan tpao çalışanları oturuyor evler genelde benim oturduğum yerde yeni ama bir devlet MH erydma giriyor ev var ev var yani
Bilgi için teşekkür ederim.
O zaman eve göre değerlenebilir.
Eski semtlerde güzel evler artik çok pahalı.
Onları almak beklenirse çok beklenir.
Gelişmekte olan yerlere yatırım yapılabilir aslında.

Tabi konu sahibi için Batıkent.

Is durumunu da düşünmeli.

benim baktığım evler sıfır evler değil ama eski evler. illaki banyo mutfak tadilatı gerektirecek evler.
yani öyle sıfır ev, ya da yapılı ev bakayım desem benim de o fiyatlara çıkmam lazım.
ama ben böyle azıcık yüzüne bakılır ev olsun yavaş yavaş içi yaptırılır diye düşünüyorum. sıfır ev zaten imkansız da yapılı diye mutfak dolabı yapılmış evler bile gereğinden fazla artırıyor fiyatı.
Eski demeyin alabileceğiniz evi alın.
İlk evimiz kullanılmış eski bir evdi ama içi düzgündü.
3 yıl oturup üzerine tekrar kredi çektik ve sıfır bir daire aldık.
Evimiz düzgün bir semtte, cadde üzerinde.
Sağolsun evin beşte bir miktarını da eşimin babası karşılıksız verdi o zaman.
10 yıldır ağız tadıyla oturuyoruz çok şükür.
Annemle, babam muhiti çok güzel sahile
250 mt bir yerden eski ve içi adeta virane bir ev aldılar içini mis gibi yenilediler.
Alınmış mülk her zaman kâr ediyor.
Bizler gibi maaşlı çalışan insanlar için kirada otururken ev için birikim yapmak çok zor.
Üçüncü yıldan sonra kredinin tutarı alınan maaşa göre hafifliyor.
'Allah ev alanla evlenene yardım eder' derler buna çok inanıyorum, iki evimizde de ummadığımız yerden destek geldi.
İnşallah sizin için de her şey gönlünüzce olur.
Şimdiden hayırlı olsun, Allah rastgetirsin.

O krediden yararlanmak için sıfır ev almak şart koşuluyor diye duyduğumu hatırlıyorum ama emin değilim. Bir araştırın isterseniz.

ev sıfır olmayınca bir sene ertelemeli 0.64ten kredi cekilebiliyor mu ben sifir olacak diye biliyorumda bilen aydinlatabilir mi eger eskide alabiliyorsak ucuz birtane alıp sonra yenilerdim

ev sıfır olmayınca bir sene ertelemeli 0.64ten kredi cekilebiliyor mu ben sifir olacak diye biliyorumda bilen aydinlatabilir mi eger eskide alabiliyorsak ucuz birtane alıp sonra yenilerdim

Hayır ikinci el evde 0.74'ten çekiyorsunuz. 0.64 yalnızca sıfır konutlar için.

Senelerce kira vereceksiniz o para havaya gidecek madem öyle krediyle ev almak mantıklı bence. Şartlara bakılınca Batıkent daha mantıklı duruyor.

Bence kesınlıkle ev alın 1100 tl kıra verecegınıze sıze aıt olan bır evı odeyın.Daha sonrada daha ıyı bırıkkm yaparsanız evınızı yukseltırsıbız.Bence hemen alın evınızı.

Bence ev çok mantıklı kiraya o kadar para vericeğinize üstüne koyup kendi evinizi almanız çok daha iyi olur. Eşinin maaşıda günümüz şartlarında çok çok iyi sen de çalışırsan fazlasıyla ıyı geçinirsiniz. Benim bir yakınım sadece evde tek maaşla hem de sizin kadar yüksek maaş değil gayet iyiler. Siz kötü senaryolarıda göz önüne alarak ölçüp tartın sen de ilerde çıkabilirsin. Bir de geçen haberlerde gördüm konut kredileri daha da düşmesi bekleniyormuş

X