- 31 Ağustos 2012
- 7.700
- 27.459
- Konu Sahibi captain price
bence gayet mantıklı evler var 200.000 e
şimdi baktım sahibindene
biraz tadilatla süper olur
şimdi baktım sahibindene
biraz tadilatla süper olur
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayirli olsun o zamansıfır ev almayacağım ki.
sıfır olmayan evler var o fiyata. sahibinden.com'a bakabilirsiniz.
full+full yapılı evlere bakmıyorum.
29 yaşındayım. Eşim de 27 yaşında. O da çocuk istiyor ama benim kadar değil ve benden daha geç istiyor. Biraz daha gezelim tozalım durumunda. Ama iş güç çok da gezemiyoruz zaten. Yaşım çok genç değil ama şimdi 35e kadar bekleyen bile var. Yani istiyorum ama şartlar oturmadan yapamam.Bence alın.
Pesinatta varmış.
Arabayı şimdilik boşverin.
Zaten kullanabileceğiniz bir araba varmış.
Ben olsam bu fırsatı kaçırmazdım.
Bir de ev sıfır olmayabilir. Herkes ilk evini sıfır 3+1 alamıyor. Öyle beklerseniz 10 yıl sonraya kalırsınız. Şimdiden uyguna alın. Belki ileride satıp daha genişini alırsınız.
2 bin civarı kredi ödenir gibi geldi.
Ama ben olsam çocuk işini biraz daha bekletirim.
Maaşların daha yükselmesini beklerim.
Yenidoğan masrafı az değil. En az ayda 1000 - 1500 tl gidiyor.
Yaşınız kaç?
35'ten sonra çocuk düşünen bile var.. tahminen bende onlardan biri olacağım inşallah ..29 yaşındayım. Eşim de 27 yaşında. O da çocuk istiyor ama benim kadar değil ve benden daha geç istiyor. Biraz daha gezelim tozalım durumunda. Ama iş güç çok da gezemiyoruz zaten. Yaşım çok genç değil ama şimdi 35e kadar bekleyen bile var. Yani istiyorum ama şartlar oturmadan yapamam.
tüm mahalleler için bakıyoruz sahibinden.comdan filan. biz limit koyduk, bu fiyata da var. yoksa sıfır olsun yapılı olsun vs derseniz 800.000e bile ev var mesela astim bloklarında.ben de batıkent derdim. ulaşım araçları daha çok, daha merkezi ve baktığınız evler gayet ucuz.
Batıkent'te 400 500 civarı diye biliyodum ben, nereden bakıyosunuz?
Bizimde elimizde 50 bin kadar para vardi..direk eve girdikArkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.
kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.
altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.
bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.
50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.
neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.
tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.