Bu şartlar altında ev almak / almamak ?

Bence muhit önemli ev bir kere alınıyor ve yaşayabileceğiniz bir yer olmalı ileride çocuk dusunuyorsaniz bir aileye de yakın olmak şart bence ve içinize yatacak bir ev alın sonra pişman olmayın ev alıp bize çok küçük geliyor her yere çok uzak deyip pişman olan çok insan tanıyorum

Anladım, bakacağım teşekkürler

Yasam şartlarınızı bilmediğim için 2500 tl ödeyerek zorlanarakta olsa idare edilebilir gibi geldi.
Ama elinizde ki para açıkçası çok az tapu+ekspertiz+emlakçı en az 15000 tutar.Ee birde tamirat gerektirecek ev alırsanız en az 10000 de ona gider.
9 yıl ev almaya çalışıp 4 ay önce almış biri olarak iki tavsiye de bulunmak istiyorum.En önemlisi muhit 50000 100000 fazla olsun ama muhiti iyi olsun
Ikinci tavsiyem ev aldıktan sonra elinize sağlık işsizlik gibi durumlarda idare edebilmeniz için bir miktar para kalmalı.Cunku bu ödemeyle zaten ucu ucuna yeteceksiniz ekstra acil durumları düşünmek lazım.

Merhaba bu toki ev fiyatlarını nasıl öğrenebilirim,bu daireler bitmiş mi

Merhaba bnde ankara da ikamet ediyorum:arabadan ziyade ev bnm icin daha onem teskil eden bir yatirim eger odeme aacisindan sıkısmayacaksaniz ve esinizin isi saglamsa yatirim tercihiniz ev olsun derim ayrica dediginiz gibi eryaman biraz daha sehir disi hem batikent tam cocuk yetisecek ortam benim ilk cocukluk ve genc kizlik zamnalarim batikentte gecti cok severim

Daha önce bir arkadaş da aynı şeyi yazdı. Tapu ve ekspertiz bilmiyorum ama emlakçı komisyonu zaten ilandaki fiyatın içinde olması lazım.
Emlakçı komisyonu ayrı hesaplanıyor diye biliyorum
Tapu da gösterdiğiniz ev bedelinin yüzde üçü müydü tam hatırlamıyorum ama yine bir bakın siz
Evi 250 bin gösterirseniz ki çektiğiniz kredinin altında gösteremezsiniz 7,5 milyar kesin tapu harcı tutar

yurtdişindayim bende artik düşünüyorum tr de bir evim olsun .
faiz oranlari senelikmi yoksa aylikmi hesaplaniyor .
mesela 0,75 x12=% 9 senelikmi oluyor .
yurdişinda yaşayanlara kredi veriyormu bankalar?

Hazır düşükken girin bence
Muhit konusunda elli bin fazla vermek olurdu tercihim çünkü ulaşım büyük sıkıntı
Umarım en kısa zamanda şartları güzel bir iş bulursunuz
İşsizlik dara düşmek riski her zaman var bu ülkede ama risk almadan ev sahibi olmanız çok zor, o yüzden bir yerden başlamak lazım, en güzelini, içinize sineni alabilirsiniz inş

yurtdişindayim bende artik düşünüyorum tr de bir evim olsun .
faiz oranlari senelikmi yoksa aylikmi hesaplaniyor .
mesela 0,75 x12=% 9 senelikmi oluyor .
yurdişinda yaşayanlara kredi veriyormu bankalar?
Bankaların sitesinden (ben ziraatten bakıyorum) hesaplayabilirsiniz.

Canim kaynım 7 bin maaş alıyor eşi ev hanımı iki çocuk var kendi evi olduğu halde bankadan kredi almayıp fâizsiz ev alma yerleri varya onlara yazıldı nasıl bir sistem bilmiyorum araştır. Fikir olsun diye yazdım maaşları yakın. Onun iki çocuğu var üstelik. Bu zamanda zor kredi ne olacağı bellisiz. Allah yardimcin olsun. Birde herkes en iyi muhitte oturmak ister ama gel gorki ulaşım giderleri olsun evin büyüklüğü olsun bazı sorunlar illaki olacak krediye yüklenecegine çocukta yokken 2+1 ev biraz merkeze uzak ev işini görür sonra çocuk olunca durumlara göre biriktirirsen daha büyük eve geçersiniz birden bire değilde yavaş yavaş buyumek bana böyle daha mantıklı geliyor.ne demek 200 e 300 340 istemek ömrün faiz ödemekle mi geçecek üstelik ne olacağı bellisiz.

Ben bekarken cesaret edip girmiştim şimdi olsa yine girerdim ev için kira odeyeceginize üstüne biraz daha katıp ömürlük sizin olması çok daha mantıklı eşinizin işi sağlamsa bence korkmayın siz calisamazsaniz bile iş kadında bitiyo harcama konusunda aile bütçesinde istedikten sonra rahatlikla ödersiniz diue düşünüyorum ki iş bulursanız çok çok daha rahat gecinirsiniz

Merhaba bu toki ev fiyatlarını nasıl öğrenebilirim,bu daireler bitmiş mi

Tokinin satışta olan evleri sitesinde var.
Evet bitmiş
Önce kura ile dağıtırlar evleri sonra kurası çıkıp evi alamayanlar olur onları da toki kendi satışa çıkarır. %10 - %15 - %20 peşinat ile satış yapılır ve taksitle ödemeye başlanır siz içine yerleştikten sonra.
Toki evi her zaman müteahhitin yaptığı evden daha sağlam daha iyidir.
Çünkü müteahhit malzemeden çalar ama tokinin mühendislerinin malzemeden çalma kaygısı yoktur.

Falanevim, filanevim gibi yerler faizsiz ev vaadetmiyor. Sizin adınıza para biriktirelim, hem o parayı değerlendirerek hem de sizden direkt masraf parasıya biz kazanalım, sonra parayı aynen size verelim sistemi.

Bir yakınım bi kaç sene önce böyle bir yere girdi. Girdiği sene baktığı türde evler 150.000 civarıydı. O kadar sene sonra sıra ona gelip toplu parayı aldığında aynı evler 300.000 olmuştu. Yatırdıkları para artmadı ama değeri düştü.

Bankadan kredi çekince evet faiz ödüyorsunuz ama ödediğiniz aylık miktar aynı kalırken maaşınız artıyor. Yani falanevimde paranız enflasyona yenilirken bankadan çekilen kredide bankanın alacağı enflasyona yeniliyor.

Bu arada banka dediğimiz sistem öyle kolay kolay batmaz. Ama bu falanevimler nedir necidir belli değil. Üstelik sistemleri aynı piramit sistemler gibi. Alttakilerin ödediği paralarla üsttekilere ödeme yapılıyor. Yani yeni müşteriler besliyor sistemi. Onlar da illa ki azalacakken ne kadar güvenilir olabilir. Bugün dükkanı kapatıp gitseler tosuncuk gibi kaybolsalar ne yapabileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…