-
- Konu Sahibi captain price
Anladım, bakacağım teşekkürlerBenim kast ettigim herhangi bir aksilik durumunda evi kaybetmeden 3 ila 6 ay arasi kredi odemesini ve hayatta kalacak parayi kenara atabilmekti. Kalan kredinin 3 ila 6 ay arasi odenemeyecegini elbette ki biliyorum :) Cok yaygin bir yatirim tavsiyedir. Dave Ramsey' i takip edebilirsiniz mesela, ben faydasini goruyorum.
Merhaba bu toki ev fiyatlarını nasıl öğrenebilirim,bu daireler bitmiş miŞartınız Batıkentse önerim geçersiz olacaktır.
Ama yine de inceleyin derim.
Bir arkadaşımı bu öneri ile banka kredisi çekmekten vazgeçirmiş ev aldırmıştım.
Hatta peşinatı fazlaydı 2 ev almıştı.
Merhaba bnde ankara da ikamet ediyorum:arabadan ziyade ev bnm icin daha onem teskil eden bir yatirim eger odeme aacisindan sıkısmayacaksaniz ve esinizin isi saglamsa yatirim tercihiniz ev olsun derim ayrica dediginiz gibi eryaman biraz daha sehir disi hem batikent tam cocuk yetisecek ortam benim ilk cocukluk ve genc kizlik zamnalarim batikentte gecti cok severimArkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.
kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.
altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.
bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.
50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.
neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.
tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.
Daha önce bir arkadaş da aynı şeyi yazdı. Tapu ve ekspertiz bilmiyorum ama emlakçı komisyonu zaten ilandaki fiyatın içinde olması lazım.tapu+ekspertiz+emlakçı en az 15000 tutar.
Emlakçı komisyonu ayrı hesaplanıyor diye biliyorumDaha önce bir arkadaş da aynı şeyi yazdı. Tapu ve ekspertiz bilmiyorum ama emlakçı komisyonu zaten ilandaki fiyatın içinde olması lazım.
10 yıllık 0,74 faizle 300.000 tl ödüyorsunuz.
ama tabi 200.000 tamamını kredi çekebildiğimizi varsayıyorum. eğer düşük faiz kampanyasında limit varsa iş yatıyor.
ziraat kendi sitesinde normalde 0,94 veriyor oranı. onunla hesaplarsak 10 yıl 2700 ödeme ile 340.000 civarı oluyor toplam ödeme.
Bankaların sitesinden (ben ziraatten bakıyorum) hesaplayabilirsiniz.yurtdişindayim bende artik düşünüyorum tr de bir evim olsun .
faiz oranlari senelikmi yoksa aylikmi hesaplaniyor .
mesela 0,75 x12=% 9 senelikmi oluyor .
yurdişinda yaşayanlara kredi veriyormu bankalar?
Bilmiyorum Ankara da nasıl ama bizim şehirde ayriyetten emlakçı satış fiyatı üzerinden komisyon alıyorDaha önce bir arkadaş da aynı şeyi yazdı. Tapu ve ekspertiz bilmiyorum ama emlakçı komisyonu zaten ilandaki fiyatın içinde olması lazım.
Daha önce bir arkadaş da aynı şeyi yazdı. Tapu ve ekspertiz bilmiyorum ama emlakçı komisyonu zaten ilandaki fiyatın içinde olması lazım.
Ben bekarken cesaret edip girmiştim şimdi olsa yine girerdim ev için kira odeyeceginize üstüne biraz daha katıp ömürlük sizin olması çok daha mantıklı eşinizin işi sağlamsa bence korkmayın siz calisamazsaniz bile iş kadında bitiyo harcama konusunda aile bütçesinde istedikten sonra rahatlikla ödersiniz diue düşünüyorum ki iş bulursanız çok çok daha rahat gecinirsinizArkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.
kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.
altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.
bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.
50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.
neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.
tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.
Evet alandan da satanda aliyolarBilmiyorum Ankara da nasıl ama bizim şehirde ayriyetten emlakçı satış fiyatı üzerinden komisyon alıyor
Merhaba bu toki ev fiyatlarını nasıl öğrenebilirim,bu daireler bitmiş mi
Canim kaynım 7 bin maaş alıyor eşi ev hanımı iki çocuk var kendi evi olduğu halde bankadan kredi almayıp fâizsiz ev alma yerleri varya onlara yazıldı nasıl bir sistem bilmiyorum araştır. Fikir olsun diye yazdım maaşları yakın. Onun iki çocuğu var üstelik. Bu zamanda zor kredi ne olacağı bellisiz. Allah yardimcin olsun. Birde herkes en iyi muhitte oturmak ister ama gel gorki ulaşım giderleri olsun evin büyüklüğü olsun bazı sorunlar illaki olacak krediye yüklenecegine çocukta yokken 2+1 ev biraz merkeze uzak ev işini görür sonra çocuk olunca durumlara göre biriktirirsen daha büyük eve geçersiniz birden bire değilde yavaş yavaş buyumek bana böyle daha mantıklı geliyor.ne demek 200 e 300 340 istemek ömrün faiz ödemekle mi geçecek üstelik ne olacağı bellisiz.
Bence al kesinlikle. İçini zamanla yaptırırsın. İyi kötü kira derdinden kurtul öncesıfır ev almayacağım ki.
sıfır olmayan evler var o fiyata. sahibinden.com'a bakabilirsiniz.
full+full yapılı evlere bakmıyorum.