• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu saatten sonra evlilik değişir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendinden cokca kucuk kadin veya erkek ile evlenenlerde gozlemledigim sey;genelde o kisiyi hakimiyetleri altina almak istemeleri diye dusunuyorum..Esiniz de boyle baskici ablalari oldugunu bildigi icin kendinden 12 yas kucuk bi kizcagizi secti bence..Kendi yaslarinda ve dişli biri ile ne ailesi ne o yapamazdi cunku amac evlendigi kisiyi susturup sindirmek..33 yasinda kocaman bir adam ve 21 yasinda bi genc kiz..Boyle evliliklere keske aileler izin vermese...
Kesinlikle çok doğru. Daha gözleri açılmadan tabiri caizse baskı altına alırız gibi. Çünkü bana demişlerdi hayalimizdeki gelin sen değildin diye.

Anlattıklarınıza göre cocuk gbi inat eden, olgunlasmamıs bir esiniz var. Bazı acılardan mantıklı davranamıyor. Sizde gecmişte aile için bosanmak istediğiniz için evliliği bitiren, kaale alınmayan taraf olmussunuz. 3.kişiler bu kadar etken olmamalı evlilik hayatımızda yani bir evliliğin sürmesi onlara baglı olmamalı, bu konuda da haklısınız. İnsallah zaman içinde asabilirsiniz bu konuları.
Ama işte aslında 3. Kişiler değil eşimmiş problem. Onlar gel dediler gitti. Gidemeyince de hayatı bana zehir etti. Ya onların yaşadığı gibi yaşayacaktık, ya da bitecekti ki bu teklifi o zaman o sunmuştu sözde beni tehdit etmek için. Böyle devam etmez demişti. Ben de etmesin deyip onun haberi olmadan hemen gidip dava açmıştım

Boyle aileler cokca var cevremde inanin.Siz onlara kole olmayi kabul etmediginiz icin sevilmediniz.Bu saatten sonra kimse degismez bence..Siz kendi yolunuza bakin daha cok gencsiniz

Bunu söyledim. Cevabı sen zaten hep kaçmak istersin oldu. Garip.
Kaç o zaman minel.. kacma sebebininde onun ailesi degil onun koca olma sartlarina haiz olmamasi olarak goster. Cok gencsin cok.. onun seni simartip kaybetme korkusu yasamasi gerekirken sen yasiyorsun bu stresi.. birak o kart horozu ve hayatina bak. 33 yasindayim daha yeni evlenme karari aldim . Her evlilikte zorluklar vardir ama senin sorunlarin gecici degil. Henuz gencecik bi kadinken bosa o kart herifi ve zamani gelince iyi bi adam tarafindan kosulsuz sevilmenin keyfini sür

Kendi gidip gorusuyormus zaten neden sizi israrla goturmek istiyor?
Ustelik es ailesinin bir istegi de yok bu yonde. Demek ki kendince ego yapmis bunu. Bu durumda tabi ki gitmeyin bagirsin dursun.
Cocuk olmamasi cok buyuk şans
Bana nasıl geliyor biliyor musun?
ablasıyla arası da bozuldu geçenlerde tabi barıştılar.
sanki bak seni seviyorum söylediğini yapıyorum gibi beni peşine takıp onun gururunu okşayacak. Karşıdaki diyecek ki ben gitmedim ki kendileri kalktı geldi affettim gibi. Bunu söyledim kabul etmiyor ama bence sebebi bu.

Ama işte aslında 3. Kişiler değil eşimmiş problem. Onlar gel dediler gitti. Gidemeyince de hayatı bana zehir etti. Ya onların yaşadığı gibi yaşayacaktık, ya da bitecekti ki bu teklifi o zaman o sunmuştu sözde beni tehdit etmek için. Böyle devam etmez demişti. Ben de etmesin deyip onun haberi olmadan hemen gidip dava açmıştım
Evet, Zaten burada olay esiniz . Siz onu kısıtlamayacaksınız görüşmesi için o da sizi zorlamayacak.Ancak bu sekilde bir çözüm olabilir. O da mümkün görünmüyor...

Erkekler bir sure ısteklerini erteliyor ıster 7 yık olsun ıster 10 yıl aynı sey için kavga ederken buluyorsun kendini.

Erkek kendi ailesine gidip gelirken senin soylediğin kurallar ya da istekler hep yok oluyor, ben dolduruşa geldiğini düşündüm her erkek gibi. Zaten kendiniz dediniz bir arpa boyu yol almamiş degişen birşey yok diye ama ben bu durumda cocuk düşünmezdim.

ben suna takıldım mınel senı tek hatalı gordugum konu su
gorumce yuzunden kaynana kayınpeder kayın yuzunden bosanılmaz
kocanın dengesızlıgı kıymet bılmemesı aradakı ıletısımı saglayamaması kendısının bır aıle oldugunu farkedememesı yuzunden bosanılır

en basta aılesıyle sorunlar yasadın dıye bosanmak ıstemen hata
halıyle nasıl olmus bılıyor musun gecımsız gelın , ne var ıdare edebılırdı bu ugurda evını dagıttı ... aynen boyle dusunulmus hakkında o yuzden senı onemsememıs umursamamıslar

baktın esın eş gıbı davranmıyor mu acık acık konusursun ben senı cekemem yasım kucuk evlenmıs olabılırım ama gerızekalı degılım kımseye ıhtıyacım yok ya aıle kavramını anlarsın herkesle mesafeyı korumamıza yardımcı olur bana saygı duyarsın ya da gıder ananla yasamaya devam edersın deyıp hatayı tekrarladıgında da senden adam olmaz dıyerek ayrılman gerekıyordu

sen gorumce kayınvalıde yı sebep gosterdıgın ıcın esın senın ılk adımı atman gerektıgını dusunuyor halbukı sorunun ta kendısı esın

hatta soylekı... ne evın en kucuk olusu ne tek erkek olusu, hanı yazmıssın ya evın en kucugu ve tek erkek bu yuzden halıyle gorumcelerımle sorun yasadım dıye
hayır ondan degıl o , kocan rustunu ıspat edememıs oldugundan kardeslerı kocana guvenemedıgınden bu becerıksız dıye dusunduklerınden tabırı caızse gorumcelık yapıyorlar
sen adım atma kotu olunacaksa olunsun once esın adam gıbı davranmayı ogrenecek kapını kapattın mı herkes dıs kapının mandalı ama ıcerdekı bozuk olunca kapı kılıt tutmuyor

sorun esınızın ta kendısınde ne kayınvalıde ne gorumce, kardesını cocugunu seven esını de sever . onların aıle sevgısını ve esının kapasıtesını sorgula ve esıne de net bır konusma yap bence kendını toparlayacaksa adam gıbı toparlasın yoksa gıtsın anasıyla yasasın
karsında duvar gıbı adam varsa sen nıye ısrar edıyorsun kı o zaman ?
ya bu deve gudulecek ya da ?

benım karsımda suratsız duran bırı oldu mu
yuregımı cekme, durumu kavrayamadan haklı olana hakkını vermeden ne ıyı es ne ıyı kardes ne ıyı evlat olunur. sen boyle davranarak hıc bır anlamda dogru yapmıs olmuyorsun . orta yolu bulmak senın gorevın benım degıl ve benı hıc bırsey ıcın zorlayamazsın
su suratını duzeltmeyeceksen gıt baska odada otur benı germenı ıstemıyorum buna hakkın yok derdım ben olsam

kıyamet kopacaksa ınceldıgı yerden kopacaksa sorun cıkacaksa cıksın ya

zaten bıtmıs hıc olmamıs bır evlılık . bırde buna cocuk getırmeye calısman cok cok cok yanlıs
cocuk olunca duzelır ıyı olur daha mutlu olursun mu sanıyorsun cocuk sahıbı olmak ıstıyorsan bu adamdan degıl. cocuga da yazık kımse boyle muhakeme yetenegı olmayan adamın cocugu olup boyle akrabalara sahıp olup boyle evlılıgın meyvesı olmak ıstemez dogacak cocuguda dusun.

bosandıgında dunyanın sonu da olmayacak belkı hayatın daha duzelecek

boyle adamları ıdare edıp adam edıp bır koseye koyup ugruna kendı hayatınızı harcamayın hanımlar ya. valla kımseye madalya takılmıyor olan kadına oluyor
sen önceki konularımı da biliyorsun. Yazdığın her şey o kadar ben yazmışım gibi ki. Bir 8 yılım gitti, bir 8 yılım daha gitsin istemiyorum. Bilmiyorum halim ne olacak
Biri dedi ki sen şimdi boşansan hepsi bayraklarla meydana dökülecek bak zaten problemliydi oğlumuz def etti diye. Aynen de öyle yapacaklar. Allah yanlarına bırakmasın. Ama ben de bir son göremiyorum

Ya senin eski konularını biliyorum. Bunun ablaları sana bir ortamda,cenazeydi sanirim koluna giripte gelsene diyip ,bak bu arkadasin cocugu olmuş nasil olmus sana anlatsın gibisinden biseyler dememiş miydi?
Sende bana degil kardeşlerine söyleseler ya diyordun sanki.
Ondan sonra tup bebek denemişsin onu bilmiyordum.
Insallah çocuğun olur.
Ama bu adamla mi onu bilemicem çünkü,kaynanası görümcesiyle görüşmeyen,tek sen değilsin ve her erkek bunu kafasına takmıyor. Benim eşim de kendi görüşüyor,gidiyor,geliyor . Kaynana gelmiyor bende gitmiyorum ki hiç görmek istemiyorum onu.
Simdi kısmetse çocuğumuz olcak ve tabi gelcek torunumu görmek istiyorum diyipte yüzsüz bunlar derisi kalın. Ben de düşündükçe sinir oluyorum.
Görüşmek zorunda değilsin.
Ne yaşadığını sen bilirsin başkası bilmez.
Kocan da görmüyorsa bunu kendi körlüğü.
Zaten biz mesafe koyunca kocalar da koysa bu günlere gelinmezdi.
Bir söz vardır. Dünkü yediğin hurmalar gelir bugun seni tırmalar diye.
O hesap.
Geçmişte akıllı olsalardı karim da karim.deselerdi biz bu kadar bileylenmezdik. Lafta kıymet veriyorlar cok seviyorlar bizi falan. O zaman haklılığımı kabul edecek ha etmesin onemli degil gorüsmicem ben.
Ben çok kinlendim çoook.
Yani kocan seni ne kadar sevse de.evinde olsa da dost degil bazen
Ha ayni sekilde evlat icinde geçerli bu. Bazen cocugun da senin dostun değil. Gerçekten..
Bunlar bu kadar Sende de çözülmediyse bu saatten sonra zor çözülür ki eşinin yaşi var 40 yasinda sanırım cocuk mu yani o ..
Valla kabul ettireceksin onlar seni saymıyor ne diye gideceksin onlara mi yaranacaksın
sana yemin ederim benim eşim denen insan olmasa ben kaynanamın saçlarını kopartır sonra onu ona yedirirdim. Kolunu kanadını kırardım . Benim anneme bizim evliliğimizin oturmadigini ama cocuk istediğimizi söylemiş bir kandil günü arayıp kandil.kutlama bahanesiyle
annem.de ben karışamam onlarin bileceği iş demis.
Ayni zamanda ama bana cocuk yapın diyordu :))
Yapında sevelim diyordu.
Boyle 2 yüzlü insanlardann korusun Allah hepimizi.
Ama benim annem.de anne degil ki. Anne olsa derdi ki öyle mi?peki madem kızımı evliliğini beğenmiyorsun yolla onu. Gelirdim damadin da kaynananında ayarını bi güzel verirdim
Ama.Allah dağına göre kar veriyor.iste istedim de kızım olmasını. Ama oğlum olcak🤗🤗
Ben annemle de görüşmüyorum zaten gözüm 2sini de görmesin diyorum.
Sen dik dur. Boşan diyemem esime kabul ettir ama bağrış çağrış devam edicek se boşan
Oyle olmaz kavgayla seni susturamaz yani beyefendi
Evet öyle demişti. Şimdi problem demişler ki karından korkuyor musun sözünü geçiremiyor musun? O yüzden adam egosu tatmin olsun bak sözümü geçirdim diyebilmek için beni götürmek istiyor bence.

sen önceki konularımı da biliyorsun. Yazdığın her şey o kadar ben yazmışım gibi ki. Bir 8 yılım gitti, bir 8 yılım daha gitsin istemiyorum. Bilmiyorum halim ne olacak
Biri dedi ki sen şimdi boşansan hepsi bayraklarla meydana dökülecek bak zaten problemliydi oğlumuz def etti diye. Aynen de öyle yapacaklar. Allah yanlarına bırakmasın. Ama ben de bir son göremiyorum
canım benım suan zaten senı haksız ve sorunlu goruyorlar
sen bosanınca oyle gormeyecekler zaten onların gozunde sorunlu olan sensın
onların ne dedıgının hıc onemı yok onları cok onemsıyorsun
hele gorumce kaynana falan gercekten bombos hıc geregı yok onları hıc dusunme
senın suan uzulecegın tek sey bunca zaman esının hıc kıymet vermemıs olması onun yuzunden bunca zaman uzuntu yasamıs olman bu kadar

ben bu adamın senı uzuntuden hasta edecegını dusunuyorum suan gencsın yasın sabrın kaldırıyor ama 20 yıl sonrasını dusun

nıye kendını bu adamla cezalandırasın gıtsın ne halı varsa gorsun asıl sen ayrıldıgında ortaya cıkacak onun ne oldugu. sen duzenını kurarsın o senden sonra yıne baskalarına sorun yasatmaya devam eder

haksızın yanlısın kotunun kım ve ne oldugunu herkes bılır cunku dogru bır tanedır . sen kendınden yana ve arkandan soyleneceklerden yana kaygısız ol kendıne guven .

Birileri gelip gitmemesiyle ilgili onu dolduruyor olabilir mi?
Evinize siz çağırsanız yemeğe hem adım atmış olursunuz hem ayağına gitmemiş olursunuz.
Ben de eşimin babasıyla sorunluyum. Annesini kardeşlerini severim ama babasıyla dalgınız. Ama adam genel anlamda dünyayla küs olduğu için eşim barışmamı umursamıyor. Ama ben yılda iki kere üç kere eşim ve annesinin hatırına gider kalırım. Genelde o odaya girdiyse ben mutfağa geçerim odama geçerim. Yani gerginlik çıkarmamaya gayret ederim. Ama bana konuş barış deseler asla adım atmam o ayrı.
Yani biraz orta yolu bulmaya çalışabilirsiniz. Arada gidip pek muhabbete katılmamak mümkün. Yani arada çok büyük sorunlar yoksa gidip gelinmemesi doğru değil.
Üzülüyor da olabilir.

canım benım suan zaten senı haksız ve sorunlu goruyorlar
sen bosanınca oyle gormeyecekler zaten onların gozunde sorunlu olan sensın
onların ne dedıgının hıc onemı yok onları cok onemsıyorsun
hele gorumce kaynana falan gercekten bombos hıc geregı yok onları hıc dusunme
senın suan uzulecegın tek sey bunca zaman esının hıc kıymet vermemıs olması onun yuzunden bunca zaman uzuntu yasamıs olman bu kadar

ben bu adamın senı uzuntuden hasta edecegını dusunuyorum suan gencsın yasın sabrın kaldırıyor ama 20 yıl sonrasını dusun

nıye kendını bu adamla cezalandırasın gıtsın ne halı varsa gorsun asıl sen ayrıldıgında ortaya cıkacak onun ne oldugu. sen duzenını kurarsın o senden sonra yıne baskalarına sorun yasatmaya devam eder

haksızın yanlısın kotunun kım ve ne oldugunu herkes bılır cunku dogru bır tanedır . sen kendınden yana ve arkandan soyleneceklerden yana kaygısız ol kendıne guven .
Doğru diyorsun. Allah yanına bırakmasın kimsenin. Tek isteğim bu. Dediğin gibi ben şuan da sorunluyum onların gözünde.

Birileri gelip gitmemesiyle ilgili onu dolduruyor olabilir mi?
Evinize siz çağırsanız yemeğe hem adım atmış olursunuz hem ayağına gitmemiş olursunuz.
Ben de eşimin babasıyla sorunluyum. Annesini kardeşlerini severim ama babasıyla dalgınız. Ama adam genel anlamda dünyayla küs olduğu için eşim barışmamı umursamıyor. Ama ben yılda iki kere üç kere eşim ve annesinin hatırına gider kalırım. Genelde o odaya girdiyse ben mutfağa geçerim odama geçerim. Yani gerginlik çıkarmamaya gayret ederim. Ama bana konuş barış deseler asla adım atmam o ayrı.
Yani biraz orta yolu bulmaya çalışabilirsiniz. Arada gidip pek muhabbete katılmamak mümkün. Yani arada çok büyük sorunlar yoksa gidip gelinmemesi doğru değil.
Üzülüyor da olabilir.
Ben de böyle söyledim. Hatta bir akrabaları da var. Ona da dedim. Buyrun gelin hep beraber çaya dedim. Onlar gelmez senin gitmeni bekliyorlar dedi. Hadi gittim orda surat asarsa ne yapacaksınız dedim. El birliğiyle bir surat asar iki yapar üçüncüde artık o da senin iyi biri olduğunu anlar yapmaz diyorlar. Şaka gibi. Sanki git ne şekilde olursa olsun onlara yaran der gibi. Peygamber soyundan mı geldiler tövbe, niye ben iyi biriyim diye gidip onları ikna ediyorum. Niye kendimi bu kadar değersiz gurursuz yapayım ?

Çok mu söylendiniz eşinize ailesi ile ilgili?
Yada geçmişi mi döküyorsunuz sık sık?
ailesine gidip geldiğinde surat mı yapıyorsunuz?
Size takıntı yapmışsın demesi için elle tutulur bir sebep var mi?

Ben gitmezdim.
Eğer konuştuğumda anlayacak bir esim varsa, bunun inattan olmadığını, onlarla benim aramdaki meseleye de karışmaması gerektiğini söylerdim.
Uzatmadan, ailesini kötülemeden, açıklayın kendinizi.
Yok hala anlamıyorsa, peki sen bilirsin, der geçerim.
Sonu neye gidiyorsa da oraya gider.
Ben beni anlamayan bir adamla evlilik sürdüremezdim sanırım
Tabiki her düşüncemiz aynı olamaz, ama bana saygı duymak zorunda. Yok sayamaz.
Çok konuşmuş olabilirim çünkü ailede herkes biliyor durumumuzu. Haliyle herkes konuşuyor. Ben de konuşuyorum yeri gelince.
mesela her akşam diyor hadi ablama gidelim kahveye. Arkadaşım ben kendi anneme gitmiyorum 10 gündür bu virüs belasına oraya neden gideyim dedim. Diyor 10 yaşındaki yeğenim aradı belki bize gelirsiniz dedi.
dedim hayırdır her akşam bunu dile getiriyorsun. Gitmeyeceğimi biliyorsun. Ha gittim diyelim o da surat yapacak bana, her şey daha beter olacak. Ben yine sana söyleneceğim falan. Diyor ne yani surat yapsa bir daha gelmeyecek misin ? Gel bi yapar iki yapar sonunda senin iyi biri olduğunu anlar. Böyle bir mantık var mı Allah aşkına. Ben 8 yıldan sonra Ben iyi biriyim bakın, oğlunuzla evlenmeme müsaade edin gibi mi takılacağım? Onlar gelsin benim gönlümü alsın madem dedim. Ooo olay orda koptu. Yeter bıkmış milletin aaa ablasıyla görüşmüyorlar karısını götüremiyor demesinden. Vs. Başladı gitti.

Senin bence tek problemin görümceler ne düşünür ya ben boşansam kim ne düşünürse düşünsün ortada cocuk yok bir bağ kalmamış sen neden takıyorsun ki bu kadar isterlerse kına yaksınlar boşver.

Kim ne yaparsa yapsın eger ki ben bu evlilikte mutlu değilsem.

Burada önemli olan onların ne düşündüğü değil bence senin bu konularda ne yapmak istediğin.

Eskiler boşa dememiş '' Ele karışacağına yele karış diye. ''

Ben şunu merak ettim sen onun ailesi ile görüşmüyorken eşinin senin ailene tavrı nasıl ?
Benim ailem eşime daha bir kere bir laf etmemiştir. Boşanma aşamasında tabiki sorunlar oldu. Sonra geçti. Dün bana diyor ki senin ailen bana hiç bir şey dememesi beni sevdiği anlamına gelmiyor. Belli ki ailen yapmacık, sana korkusundan beni seviyor gibi davranıyor. Ailen numara yapıyor falan. Şaka gibi. Ailem karışmasa bile bir yerden kötü yaptı onları. Dedim olabilir bilemem. O zaman senin ailen de böyle yapsın. Yok onun ailesi yapmacık değilmiş.

Benim ailem eşime daha bir kere bir laf etmemiştir. Boşanma aşamasında tabiki sorunlar oldu. Sonra geçti. Dün bana diyor ki senin ailen bana hiç bir şey dememesi beni sevdiği anlamına gelmiyor. Belli ki ailen yapmacık, sana korkusundan beni seviyor gibi davranıyor. Ailen numara yapıyor falan. Şaka gibi. Ailem karışmasa bile bir yerden kötü yaptı onları. Dedim olabilir bilemem. O zaman senin ailen de böyle yapsın. Yok onun ailesi yapmacık değilmiş.

Sonuçta sen görüşmüyorsan ben de görüşmem.
Sen de tek başıan gideceksin ailene.
Bizim eve de davet etmeyeceksin.
Dedi mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X