• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu saatten sonra evlilik değişir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yaşadığınızı tam olarak bilemem ama size karsı hakaret, küfür vs yoksa az da olsa gidip gelseniz ne olur ki? Yani varsın onlar sizin pişman Oldugunuzu düşinsünler. Herkes zaten istediği seyi düşünüyor bu hayatta siz ne kadar çabalasanızda. Esiniz arada kalmaktan yprulmus ve size baskı yapıyor (bunu da tasvip etmiyorum ama durum bu) esinizin hatırı için bi düşünün. He derseniz ki haketmiyor o zaman bosanın cünkü değişse bugune kadar değişirdi.
Bana karşı küfür yok ama etrafa vs kötüleme çok var. Konu bu da değil aslında. Ben evliliğimizin ablalarıyla aramdaki ilişkiye bağlı olmasını kaldıramıyorum. Yani eğer ben gidince iyi ben gitmeyince kötü olacaksam bi 10 yol sonra da onlarla aram bozulsa yine evliliğim bozulacak mı? Yoksa ben gözü gözüme değmesin tarzında değilim. Buyur gelsinler, kapım açık diyorum. Yok onlar gelmezmiş, ben adım atacakmışım.

Tek yol bu değil seviyeli ilişki... Dünyanın en kötü ailesi olabilirler ama onlar böyle dediğin zaman tek kötü sen olursun...Bu gerçek hiçbir zaman değişmez...Benim eşimin aileside problemli özellikle kız kardeşi...Yaklaşık dört senedir evliyim. Birkaç kez arayı düzeltmek için adım attım pişman oldum.İkinci bebeği oldu yeni hayırlı olsun dedim oda bizim cenazemiz vardı başın sağolsun dedi sağol dedim olay kapandı.Evinede gittik yarım saat uğradık.Kandil geçti mesaj bile atmadı.Herkesin insanlığı kendine...Kaynanasının boğazına yapışıp onu boğmaya çalışan neredeyse kendi evinden kovan insandan birşey beklemiyorum ben...Kimse kör değil bana koyan bana değil eşime kıymet verilmemesi ama yapacak birşey yok daha yeni eşime dedim sen beni bil ben seni bu hayatta en yakının benim istesende istemesende bu gerçekle yüzleş dedim ses çıkarmadı... Diyeceğim o ki boşver görme varsın bilsinlerde sadece onu bilsin kıymet versinler sen sana düşeni yap gerisi insanlığından utansın...
Benimki de bu cümleleri kendi kurdu. Sen olmasan napardım, sensiz yaşayamam onlar kim ki. Neler neler. Ama icraatte? Ya hiç mi düşünmüyor evine gelebilirler diyorum. Biraz zamana bırak içimden gelince ben görüşürüm zaten, zorlayınca hiç yapasım gelmiyor diyorum. Onlar evinde kocasıyla mutluluğuna bakarken, o burda beni yiyor. Bunu yakıştıramıyorum geçen senelerime

Eşiniz salak degil sizi anliyor ama cevap vermek işine gelmiyor cünkü klasik erkek tavri.
Nerdeyse ayni durumlari yasiyorum malesef erkekler ailesinin durumunu gorse bile hep bizlerden alttan almamizi ezilmemizi ne olursa olsun kotu birsey soylemeden gorusmemizi bekliyorlar, bizimde insan oldugumuzu duygularimizi gururumuzu yok sayiyorlar.. bu durum gururunuzu kirdigi icin bosanmak istiyorsunuz ama esinizle aranizda bi problem yok problem onlarin yuzunden olusuyor ve bu bosanmada insani cok zorluyo kafa karistiriyor sanirim.. hakkinizda hayirlisi olsun..
Gerçekten boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor. Benim evliliğimin devam etmesi demek ki onların ağzına bakıyor. Demek ki ben evliliğimi sürdürmek için kendimi onlara yaranmak için uğraşmalıyım. Arkamda duran, ama bi dk bu da insan böyle yapamazsınız diyecek bir insan olur mu oturup beklemem gerek demek ki. Aminn. Hayırlısı olsun

Merhaba.
bu günlerde böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Daha önce de vardı benzer konularım. Ama geçtiğini sanmışım. Ah salak kafam.

sizden fikir almak istiyorum. Zira artık aklımın bana yetmediğini düşünüyorum. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum.

size durup da bir olayı anlatmayacağım. Kısaca 7.5 yılımı özetleceğim. Biraz uzun olabilir.

21 yaşımda evlendim. esimle aramızda 12 yaş fark var. Eşim evin en küçüğü ve tek erkek. Haliyle ablalarıyla hep problem yaşadık. Ayrı bir evimiz olduğunu hiç kabullenemediler. Beni sanki oğullarının eşi değil de, evlatlık almış gibi çoook şey beklediler benden. 3 yıl sonra yine onlar sebepli gidip boşanma davası açtım. Tabi o da karşı dava. Böyle böyle bir ton şey. Sonra 3-4 ay sonra barıştık. Tek şartım ailesiyle görüşmek zorunda bırakılmamaktı.

Üstünden tam 4 yıl geçti. zaman zaman tabiki kavga gürültü koptu. Ama genel olarak onlardan başka en ufak problemimiz yoktu. Ve haliyle çok mutluyduk. Zaman zaman geldiler, biz gittik. Hep bir mesafe oldu aramızda. Ama 1.5 yıl önce onlarla bir problem yaşadık. İpler daha da koptu. 1.5 yıldır görüşmüyorum diyebilirim. Eşim istediği gibi görüşüyor konuşuyor. Evimize gelmeyi talep etmiyor kimse. Beni görmemek için. Ben de davet etmiyorum ne yalan söyleyeyim. Eşimi tek davet ediyorlar kendi evlerine. Zaman zaman da tek gidiyor.

bu süre içerisinde tüp bebek denemem de olsa, hem bir çocuğum olmasını çok istedim. Hem de böyle bir evliliğe çocuk getirme fikrinden hep korktum. Ve Allah da vermedi zaten.

az önce yaşadığımız bir tartışma bana tümm bu 7.5 yılı sorgulattı. Yaş neredeyse 30. Bana sen onları takıntı yapmışsın, gidelim diyen bir insan var karşımda. Bunun için evi yıktı bağırışıyla diyebilirim.

şimdi sorum; haksizlık edilen benken, kale alınmayan, bir gün olsun aranmayan sorulmayan, evlere davet edilmeyen veya evine girilmeyen benken neden benim adım atmam gerekir?
çok kırgınım. Öyle böyle değil.illa haklı sebeplerim olduğu gibi abarttıklarım da vardır. Ama bir gün olsun kimse kale alıp konuşmadı. Yanlış anladın kusura bakma denmedi. Çözelim denmedi. Ben 1 yüzümü astıysam onlar 10 yaptı.

Evine gidersem karşımdakiler bak öyle davrandık ki pişman oldu yine ayağımıza geldi diyecekler biliyorum. Ve kendimi tanıyorum. Gururum her şeyden önde gelir. Böyle bir durumda yine kaldıramam ben. Yeni evli değilim ki bir şans vereyim. Belli ki anlaşamıyoruz. Bunun tek yolu illa gidip gelmek midir? Bir arpa boyu yol almamış hissediyorum kendimi. Ve bu evlilik böyle gider mi sizce?
Merhaba size bir soru sorabilir miyim konuyla hiçbir alakası yok ama

1 surat astıysanız 10 surat atılmış peki 1 güldüğünüzde ne yaptılar? Yani ortada aşılamayacak ne var onu anlamadım pek. Eşimi seviyorsam ayda veya birkaç ayda bir giderim ki öylr yapıyorum onlar beni sevmiş sevmemiş pek umrumda değil açıkçası. Eskiden olsa kesin takardım. İnsanlardan sıkıldım. Ortamına göre davranıp geçiyorum. Bence bu durumun bu kadar uzaması bile gereksiz olmuş. Onun ailesi iyi veya kötü ailesi. Size kaldıramayacağınız affedeneyeceğiniz durumlar yoksa biraz politik davranmayı öğrenin bence. Eşinizi sevmiyorsanız o başka o zamanda sürdürmenin alemi yok bırakın kafasına göre birini bulsun
Evet bu kadar uzaması bence de saçma. Şöyle ki ben ikisiyle problem yaşadım. Hepsi birden bana tavır aldığı için bu kadar uzadı. Yani onlar ne yaparsa ne ederse haklılar. Çünkü çoğunluk onlar. Ben haklı da olsa haksızım çünkü tek kişiyim. Olaya bakışları bu. Benim istediğim zorlanmamak. Çocuk değilim ki. Bana hakaret edip eşimi arıyorlar ondan özür diliyorlar. Ama o mesajı bana atsa, kusura bakma dese olay bitecek. Ama yok. Ben kimim ki önemli olan oğulları küsmesin onlara. Eşim de bunlara çanak tuttuğu için kendimi eğer kuyruğu dik tutmazsam daha çoook gururumu ezecekler diye düşünüyorum. O nedenle benim de adım atasım gelmiyor.

Ya senin eski konularını biliyorum. Bunun ablaları sana bir ortamda,cenazeydi sanirim koluna giripte gelsene diyip ,bak bu arkadasin cocugu olmuş nasil olmus sana anlatsın gibisinden biseyler dememiş miydi?
Sende bana degil kardeşlerine söyleseler ya diyordun sanki.
Ondan sonra tup bebek denemişsin onu bilmiyordum.
Insallah çocuğun olur.
Ama bu adamla mi onu bilemicem çünkü,kaynanası görümcesiyle görüşmeyen,tek sen değilsin ve her erkek bunu kafasına takmıyor. Benim eşim de kendi görüşüyor,gidiyor,geliyor . Kaynana gelmiyor bende gitmiyorum ki hiç görmek istemiyorum onu.
Simdi kısmetse çocuğumuz olcak ve tabi gelcek torunumu görmek istiyorum diyipte yüzsüz bunlar derisi kalın. Ben de düşündükçe sinir oluyorum.
Görüşmek zorunda değilsin.
Ne yaşadığını sen bilirsin başkası bilmez.
Kocan da görmüyorsa bunu kendi körlüğü.
Zaten biz mesafe koyunca kocalar da koysa bu günlere gelinmezdi.
Bir söz vardır. Dünkü yediğin hurmalar gelir bugun seni tırmalar diye.
O hesap.
Geçmişte akıllı olsalardı karim da karim.deselerdi biz bu kadar bileylenmezdik. Lafta kıymet veriyorlar cok seviyorlar bizi falan. O zaman haklılığımı kabul edecek ha etmesin onemli degil gorüsmicem ben.
Ben çok kinlendim çoook.
Yani kocan seni ne kadar sevse de.evinde olsa da dost degil bazen
Ha ayni sekilde evlat icinde geçerli bu. Bazen cocugun da senin dostun değil. Gerçekten..
Bunlar bu kadar Sende de çözülmediyse bu saatten sonra zor çözülür ki eşinin yaşi var 40 yasinda sanırım cocuk mu yani o ..
Valla kabul ettireceksin onlar seni saymıyor ne diye gideceksin onlara mi yaranacaksın
sana yemin ederim benim eşim denen insan olmasa ben kaynanamın saçlarını kopartır sonra onu ona yedirirdim. Kolunu kanadını kırardım . Benim anneme bizim evliliğimizin oturmadigini ama cocuk istediğimizi söylemiş bir kandil günü arayıp kandil.kutlama bahanesiyle
annem.de ben karışamam onlarin bileceği iş demis.
Ayni zamanda ama bana cocuk yapın diyordu :))
Yapında sevelim diyordu.
Boyle 2 yüzlü insanlardann korusun Allah hepimizi.
Ama benim annem.de anne degil ki. Anne olsa derdi ki öyle mi?peki madem kızımı evliliğini beğenmiyorsun yolla onu. Gelirdim damadin da kaynananında ayarını bi güzel verirdim
Ama.Allah dağına göre kar veriyor.iste istedim de kızım olmasını. Ama oğlum olcak🤗🤗
Ben annemle de görüşmüyorum zaten gözüm 2sini de görmesin diyorum.
Sen dik dur. Boşan diyemem esime kabul ettir ama bağrış çağrış devam edicek se boşan
Oyle olmaz kavgayla seni susturamaz yani beyefendi

Çok mu söylendiniz eşinize ailesi ile ilgili?
Yada geçmişi mi döküyorsunuz sık sık?
ailesine gidip geldiğinde surat mı yapıyorsunuz?
Size takıntı yapmışsın demesi için elle tutulur bir sebep var mi?

Ben gitmezdim.
Eğer konuştuğumda anlayacak bir esim varsa, bunun inattan olmadığını, onlarla benim aramdaki meseleye de karışmaması gerektiğini söylerdim.
Uzatmadan, ailesini kötülemeden, açıklayın kendinizi.
Yok hala anlamıyorsa, peki sen bilirsin, der geçerim.
Sonu neye gidiyorsa da oraya gider.
Ben beni anlamayan bir adamla evlilik sürdüremezdim sanırım
Tabiki her düşüncemiz aynı olamaz, ama bana saygı duymak zorunda. Yok sayamaz.

ben suna takıldım mınel senı tek hatalı gordugum konu su
gorumce yuzunden kaynana kayınpeder kayın yuzunden bosanılmaz
kocanın dengesızlıgı kıymet bılmemesı aradakı ıletısımı saglayamaması kendısının bır aıle oldugunu farkedememesı yuzunden bosanılır

en basta aılesıyle sorunlar yasadın dıye bosanmak ıstemen hata
halıyle nasıl olmus bılıyor musun gecımsız gelın , ne var ıdare edebılırdı bu ugurda evını dagıttı ... aynen boyle dusunulmus hakkında o yuzden senı onemsememıs umursamamıslar

baktın esın eş gıbı davranmıyor mu acık acık konusursun ben senı cekemem yasım kucuk evlenmıs olabılırım ama gerızekalı degılım kımseye ıhtıyacım yok ya aıle kavramını anlarsın herkesle mesafeyı korumamıza yardımcı olur bana saygı duyarsın ya da gıder ananla yasamaya devam edersın deyıp hatayı tekrarladıgında da senden adam olmaz dıyerek ayrılman gerekıyordu

sen gorumce kayınvalıde yı sebep gosterdıgın ıcın esın senın ılk adımı atman gerektıgını dusunuyor halbukı sorunun ta kendısı esın

hatta soylekı... ne evın en kucuk olusu ne tek erkek olusu, hanı yazmıssın ya evın en kucugu ve tek erkek bu yuzden halıyle gorumcelerımle sorun yasadım dıye
hayır ondan degıl o , kocan rustunu ıspat edememıs oldugundan kardeslerı kocana guvenemedıgınden bu becerıksız dıye dusunduklerınden tabırı caızse gorumcelık yapıyorlar

sen adım atma kotu olunacaksa olunsun once esın adam gıbı davranmayı ogrenecek kapını kapattın mı herkes dıs kapının mandalı ama ıcerdekı bozuk olunca kapı kılıt tutmuyor

sorun esınızın ta kendısınde ne kayınvalıde ne gorumce, kardesını cocugunu seven esını de sever . onların aıle sevgısını ve esının kapasıtesını sorgula ve esıne de net bır konusma yap bence kendını toparlayacaksa adam gıbı toparlasın yoksa gıtsın anasıyla yasasın

Karşımda rest çekebileceğim bir adam yok ki. Ne demeliyim mesela?
Bu akşam mesela dedim ki ee gittik diyelim. Suratı asık karşıladı hiç benle konuşmadı. O zaman napacaksın? Cevap; suratını asarsa bir daha gelmeyecek misin?
dedim ki bana bir seçenek sun. Ben senle bu şartta barışmadım. Bana de ki senin içinden gelene kadar beklerim, yada de ki böyle olmaz görüşmezsen ayrılalım. Ben de ona göre seni anlayayım. Cevap; beni tehdit mi ediyorsun.
tam olarak ne anlattığımı bile anlayacak değil şu halde. Sizin sağlam rest dediğiniz nedir ?
karsında duvar gıbı adam varsa sen nıye ısrar edıyorsun kı o zaman ?
ya bu deve gudulecek ya da ?

benım karsımda suratsız duran bırı oldu mu
yuregımı cekme, durumu kavrayamadan haklı olana hakkını vermeden ne ıyı es ne ıyı kardes ne ıyı evlat olunur. sen boyle davranarak hıc bır anlamda dogru yapmıs olmuyorsun . orta yolu bulmak senın gorevın benım degıl ve benı hıc bırsey ıcın zorlayamazsın
su suratını duzeltmeyeceksen gıt baska odada otur benı germenı ıstemıyorum buna hakkın yok derdım ben olsam

kıyamet kopacaksa ınceldıgı yerden kopacaksa sorun cıkacaksa cıksın ya

zaten bıtmıs hıc olmamıs bır evlılık . bırde buna cocuk getırmeye calısman cok cok cok yanlıs
cocuk olunca duzelır ıyı olur daha mutlu olursun mu sanıyorsun cocuk sahıbı olmak ıstıyorsan bu adamdan degıl. cocuga da yazık kımse boyle muhakeme yetenegı olmayan adamın cocugu olup boyle akrabalara sahıp olup boyle evlılıgın meyvesı olmak ıstemez dogacak cocuguda dusun.

bosandıgında dunyanın sonu da olmayacak belkı hayatın daha duzelecek

boyle adamları ıdare edıp adam edıp bır koseye koyup ugruna kendı hayatınızı harcamayın hanımlar ya. valla kımseye madalya takılmıyor olan kadına oluyor

Bana karşı küfür yok ama etrafa vs kötüleme çok var. Konu bu da değil aslında. Ben evliliğimizin ablalarıyla aramdaki ilişkiye bağlı olmasını kaldıramıyorum. Yani eğer ben gidince iyi ben gitmeyince kötü olacaksam bi 10 yol sonra da onlarla aram bozulsa yine evliliğim bozulacak mı? Yoksa ben gözü gözüme değmesin tarzında değilim. Buyur gelsinler, kapım açık diyorum. Yok onlar gelmezmiş, ben adım atacakmışım.
Anlattıklarınıza göre cocuk gbi inat eden, olgunlasmamıs bir esiniz var. Bazı acılardan mantıklı davranamıyor. Sizde gecmişte aile için bosanmak istediğiniz için evliliği bitiren, kaale alınmayan taraf olmussunuz. 3.kişiler bu kadar etken olmamalı evlilik hayatımızda yani bir evliliğin sürmesi onlara baglı olmamalı, bu konuda da haklısınız. İnsallah zaman içinde asabilirsiniz bu konuları.

Simdi bazi celiskiler var. Hem esinizle barisiyorsunuz ve ailesiyle gorusmeme sarti kosuyorsunuz,sonra da beni aramadilar sormadilar diyorsunuz. Zaten arayip sormamalarini istiyordunuz, eger ki bu durumu degistirmek istiyorsaniz sizin adim atmaniz lazim. Evet insanlarin kararlari degisebilir,onceden onlara kirgindiniz gorusmek istemediniz en dogal hakkiniz,ama simdi arayip sorulmak istiyorsaniz once siz gitmelisiniz bence. Ha zorunda misiniz asla. Hayatinizin sonuna kadar es ailenize karsi bir sorumlulugunuz yok,ben hep soylerim herkes kendi ailesiyle ilgilensin diye. Adamin annr babasi ve kardesleriyle anlasamiyorsunuz peki diger aile uyeleriyle durumunuz nasil? Misal bir teyze dayi hala var mi gorusmekten memnun oldugunuz?

Kendinden cokca kucuk kadin veya erkek ile evlenenlerde gozlemledigim sey;genelde o kisiyi hakimiyetleri altina almak istemeleri diye dusunuyorum..Esiniz de boyle baskici ablalari oldugunu bildigi icin kendinden 12 yas kucuk bi kizcagizi secti bence..Kendi yaslarinda ve dişli biri ile ne ailesi ne o yapamazdi cunku amac evlendigi kisiyi susturup sindirmek..33 yasinda kocaman bir adam ve 21 yasinda bi genc kiz..Boyle evliliklere keske aileler izin vermese...

Karşımda rest çekebileceğim bir adam yok ki. Ne demeliyim mesela?
Bu akşam mesela dedim ki ee gittik diyelim. Suratı asık karşıladı hiç benle konuşmadı. O zaman napacaksın? Cevap; suratını asarsa bir daha gelmeyecek misin?
dedim ki bana bir seçenek sun. Ben senle bu şartta barışmadım. Bana de ki senin içinden gelene kadar beklerim, yada de ki böyle olmaz görüşmezsen ayrılalım. Ben de ona göre seni anlayayım. Cevap; beni tehdit mi ediyorsun.
tam olarak ne anlattığımı bile anlayacak değil şu halde. Sizin sağlam rest dediğiniz nedir ?
Bu sartlar altinda devam edemeyiz sen bilirsin gibisinden bi rest

Simdi bazi celiskiler var. Hem esinizle barisiyorsunuz ve ailesiyle gorusmeme sarti kosuyorsunuz,sonra da beni aramadilar sormadilar diyorsunuz. Zaten arayip sormamalarini istiyordunuz, eger ki bu durumu degistirmek istiyorsaniz sizin adim atmaniz lazim. Evet insanlarin kararlari degisebilir,onceden onlara kirgindiniz gorusmek istemediniz en dogal hakkiniz,ama simdi arayip sorulmak istiyorsaniz once siz gitmelisiniz bence. Ha zorunda misiniz asla. Hayatinizin sonuna kadar es ailenize karsi bir sorumlulugunuz yok,ben hep soylerim herkes kendi ailesiyle ilgilensin diye. Adamin annr babasi ve kardesleriyle anlasamiyorsunuz peki diger aile uyeleriyle durumunuz nasil? Misal bir teyze dayi hala var mi gorusmekten memnun oldugunuz?
Evet ablaları dışında herkesle, hatta kocalarıyla bile aram iyi. Teyze dayısı beni çok sever. Çocukları keza öyle. Kimseyle problem yok.
şöyle barıştıktan sonra, bana söz verdi ya görüşmek zorunda değilsin diye. Bayram oldu geldiler ses etmedim, bir misafirleri oldu davet ettiler biz gittik. Çok sıkı fıkı olmasak da görüştük. En son 2018 Eylül ayında geldiler bende kaldılar. Hallerini görseniz o teşekkür ediyor, bu çok iyi ağırlanıyoruz diyor. Sonra onun kardeşiyle bozuştum diye bu evimde kalanlar da bir küstü ki, eşime senin karınla uğraşamayız bile demişler. Ben de bakıyorum iyilik de yapsam ilk kötü olayda hepsi böyle tip oluyor, artık onlara iyilik yapasım da görüşesim de gelmiyor. İşte o günden beridir de bu haldeyiz. Aranmadım sorulmadım dediğim bu, yoksa dediğiniz gibi görüşmeye çok meraklı olsam ben arardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X