Bu ruh halinden nasıl çıkarım

SuSesi006

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2022
6
5
28
Herkese merhabalar,
Bu sitede daha önce pek çok şey için gezdim fakat ilk defa başlık açıyorum, o yüzden yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim.
Ben 26 yaşında bir barda garsonluk yapan bir kadınım. Öncesinde başka bir iş yapıyordum fakat pandemi yüzünden işten çıkarıldım. Erkek arkadaşım çalıştığım barın sahibinin yeğeni, o da burada çalışıyor. Yani hergün beraberiz. Tam olarak değil ama aynı evde yaşıyor sayılırız.
Benim sorunum şu ki, öncelerde ben kendime çok bakan bir kadındım. Kıyafetim makyajım saçım herşeyim jilet gibi olmadan dışarı çıkmazdım. Kendimi çok severdim, kilom çok yerindeydi ve dışarı çıktığımda herkes bana hayran olurdu. Pandemide bile kendi bakımımı hiç eksik etmedim. Fakat sonradan sonraya kendime bakmamaya başladım. 2 sene içerisinde çöktüm, çok kilo aldım, sporu bıraktım, hobilerimi bıraktım, yataktan çıkamaz oldum. Mesai saatlerim akşam 18, gece 4. Ve tek yaptığım uyanıp işe gitmek, işten dönüp uyumak. Duş almaya, saçımı taramaya bile üşenir oldum. Önceden böyle bir insan olmadığım için şimdi yaşadığım hayat zoruma gidiyor. Fakat içimden hiçbir şey yapmak da gelmiyor. Bar ortamında çalıştığım için genelde gelen tüm kadınlar güzel giyimli bakımlı makyajlı oluyor. Onların yanında kendimi çok kötü hissediyorum. Fakat motivasyonum olmadığı için aynısını yapasım gelmiyor. Erkek arkadaşım çok anlayışlı, beni her halimle seviyor. Hiç benden uzaklaşma gibi bir durumu olmadı o yüzden içim o konuda rahat, fakat ben kendim için bu ruh halinden çıkmak istiyorum. Sizler de benim gibi bir durum yaşadınız mı? Bundan nasıl kurtuldunuz? Çok arkadaşı olan biri değilim, genelde diğer insanlara derdimi anlatamam. Yakın olduğum birkaç kadın arkadaşım eski haline dön, çık artık bu depresyon kafasından diyor ama ben bir türlü bunu başaramıyorum. Onların dedikleri beni motive etmiyor. Ne yapmalıyım, lütfen yardım edin.

Depresyondan ziyade devamli gece çalışmak insani yipratan bir şey zaten. Sebebi iş saatleriniz olabilir.
Haklısınız, çalışma saatlerim de beni çok etkiledi. Genelde uykumu alıp gündüz vakti uyanmış oluyorum (sabah 11 gibi) fakat canım bir şey yapmak istemediğinden yataktan çıkmıyorum, kalkıp bir şey yapmıyorum. Öylece yatıp işe gitmeyi bekliyorum.

Depresyondan ziyade devamli gece çalışmak insani yipratan bir şey zaten. Sebebi iş saatleriniz olabilir.

++++

Gece uykusu çok önemli.Vücuttaki enzim ve hormonların dengeli salınımı biraz da buna bağlı.Biz insanoğlu olarak gün ışığında uyanık olacak şekilde evrilmişiz,salınımlar da buna paralel oluyor o yüzden.Siz ise gecenin en verimli uyku saatlerini ( 11-3 arası ) çalışarak geçiriyorsunuz,doğal olarak vücut dengeniz normal çalışmıyor.Bence bir uzmana görünün eğer mümkünse,ama sosyal hayatınızda sizi aşağı çekecek bir şey olmadıysa bahsettiğim sebep bir etken olabilir.

Neden başka bir iş bakmıyorsunuz?

Zorunlu bir durum yoksa, gece çalışmak ve gece uykusundan mahrum kalmak çok çok yanlış ve sağlıksız. Gece uykusunun yeri bambaşka, insan bedeni gece uyumak için tasarlanmış gece pekçok hormon gece salınıyor. Bu şekilde sağlığınızın bozulması çok normal, gece uykusu olmadan dinlenemezsiniz, sürekli yorgun olursunuz.

Bu işte öyle ahım şahım para olduğunu da sanmıyorum bence gündüz çalışılan bir fulltime iş bakın.

Uykunuzu aldiginizi dusunuyorsunuz da gunduz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Dün gece 3e kadar oyun oynadim mesela ve uykumu alinca uyandim ama markete gidecektim ( market dibimde) oraya gitmeye bile üşendim koltuğa yapiştim resmen bugun. Ben de gece ayakta durmayi seviyorum ama boyle etkileri oluyor siz bi de devamli yapiyorsunuz.

Aslında gündüz işi yapmak isterdim fakat şu an bulunduğumuz ekonomiye göre iyi kazandığımı düşünüyorum (tiple beraber 6.5-7 civarı), bu parayı şu anlık bir gündüz işinde çalışarak kazanamam gibi geliyor bu yüzden mecbur burada çalışmaya devam edeceğim gibi, ama çekilmiyor evet karanlık ve gürültülü oluyor

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim, genelde ortak paydada buluştuk bu da benim gece işi yapmam oldu, çok haklısınız gece yaşamak etkileyebilir fakat bir kişiye verdiğim cevapta iyi kazandığımı söyledim, ve açıkçası eskiden kendimi iyi hissettiğim dönemde de burada çalışmazken de genelde hep gece yaşıyordum. Evet bu kadar geç olmayabiliyordu bazı günler fakat gece insanı olduğum için çoğu zaman öğleden sonra, akşam saatlerinde uyanıp genelde sabahlardım. Benim asıl sıkıntım gece uykusu alamamak değil (uzun vadede bana zarar vereceğini biliyorum o yüzden iyi bir fırsat bulduğumda işimi değiştireceğim) benim genel olarak, hayata karşı ve kendime karşı olan motivasyonsuzluğum. Önceki işimde de çoğunlukla gece çalışmam gerekiyordu ama o zaman uykusuz kaldığım zamanlarda bile kendime bakmayı beceriyordum şimdi ise erken uyandığım zamanda bile kalkış bir spor yapmak, bir alışverişe gitmek, dışarı çıkıp bir kahve içmek, arkadaşlarla buluşmak, yani kısacası canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Hayattan soğumuş gibiyim kendimden nefret ediyorum, 1.5 aydır kaşlarımı bile aldırmadım yani öyle bir kendini sevmemek aynaya bakmamak. İzinli günümde kalksam 15 dklık mesafede olan kuaförüme gidebilirim ama hep yarın, sonra diyerek geçiştiriyorum

bende gece çalışıyorum basın çalışanıyım ofiste işim olmasına rağmen duş almaya bile aşırı üşeniyorum. genelde izinli günlerimde bakım yapmaya çalışıyorum. tırnaklarınızla oje olmasını seviyorsanız jel tırnak öneririm 4-5 haftan kadar bakımlı gösteriyor en azından. bende hastayım sürekli full makyaj süslü kadınlara

Gunduzun serri geceden hayirlidir diye bir soz var hakkaten dogru. Bence en buyuk problem bu. Gece calisiyor olmaniz.

Çalıştığınız iş yerinin koşullarından kaynaklandığını düşünüyorum bu ruh halinin.

Bara gelen kadınlarla kıyaslamışsınız ama onlar oraya stres atıp eğlenmeye geliyolar o yüzden şıkır şıkırlar haftada 1-2 günlüğüne. Ama siz en az 6 gün çalışıyosunuzdur orada akşamdan sabaha ve bu zorlukta şık kalmak bakımlı olmak mümkün değil

Bardan ziyade daha cafe tarzı bir iş bulsanız en azından sabahtan akşama çalışırsınız daha düzenli saat aralıkları olacağı için

Sizi bu duruma iten bi şey oldu mu yani önceden daha enerjik olup şimdi daha enerjik olmayan ruh haline

Bence siz depresyonda değilsiniz. Gece çalışmaya metabolik saatiniz alışamamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…