- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
Ağzını
Geçmiş olsun, umarım siz de bebeğiniz de iyisinizdir.
ben de bi an küfür geliyor sandım
ben de bi an küfür geliyor sandım
sorun değil canım :)))Ay Allah korusun, çok özür dilerim. Küfre ve edene karşıyım.Mesajı görünce editlemeye çalıştım, süreyi kaçırmışım.
Siz de bilirsiniz ki akademik camiada bu tarz provakasyonlar cok yapilir ben o yuzden kisisellestirmiyorum arkadasin dediklerini. Uzatmamak icin cevap yazmadim ama size yazayim su an yaptigim is de cok farkli degil aslinda.
Kanser alaninda yine yapay zeka ve makine ogrenmesi kullanarak kisiye ozgu ilac tasarlamak (personalized medicine) ve metastazi onceden tahmin ederek riskleri en aza indirgemek amaciyla calisiyorum. Ve bunu dunya uzerinde herkesin gerceklestirebilmesi amaciyla bir program kodladim, su an kendi labim onu kullaniyor. Yayinlandiktan sonra daha da gelistirerek kamuya acmayi hedefliyorum.
Benim alanim zaten yapay zeka ile ilgili; asi gelistirme degil, uzmanligimi da istedigim alanda kullanabilirim :) Su an yaptigim isin ise manevi tatminine bayiliyorum.
En korkuncuda bu meme kanseri kaç tane hasta alternatif tıp denemek istediği için hayatını kaybetti daha bir ay olmadı 30 yaşında kadın komşumuz kendisi tedaviyi kabul etmiyor hacamat falan yaptırıyormuş
Siz de bilirsiniz ki akademik camiada bu tarz provakasyonlar cok yapilir ben o yuzden kisisellestirmiyorum arkadasin dediklerini. Uzatmamak icin cevap yazmadim ama size yazayim su an yaptigim is de cok farkli degil aslinda.
Kanser alaninda yine yapay zeka ve makine ogrenmesi kullanarak kisiye ozgu ilac tasarlamak (personalized medicine) ve metastazi onceden tahmin ederek riskleri en aza indirgemek amaciyla calisiyorum. Ve bunu dunya uzerinde herkesin gerceklestirebilmesi amaciyla bir program kodladim, su an kendi labim onu kullaniyor. Yayinlandiktan sonra daha da gelistirerek kamuya acmayi hedefliyorum.
Benim alanim zaten yapay zeka ile ilgili; asi gelistirme degil, uzmanligimi da istedigim alanda kullanabilirim :) Su an yaptigim isin ise manevi tatminine bayiliyorum.
Asilarin olunmasi gerektigi kanisindayim.folik asite gelirsek cok unlu bir profesor anamoli ölu dogum yapan arkadasima ki cocugun oyle oldugunu anlayan tek doktor sadece gebelik oncesi 2 ay folik asit kullanacaksin gebelikte 9 ay boyunca hic bir vitamin kullanmani istemiyorum beslenmene dikkat edeceksin sifir sitres yasayacaksin demis.acikcasi bende ne kadar dogru bilmem ama gebelere bu kadar vitamin yuklemenin yanlis oldugunu dusunuyorum bide doktordan sunu duydum folik asit hamilelik oncesi kullanilmali hamile kaldiktan sonra pek bi ise yaramiyor demisti yanlis yonlendirmek istemem uzmanina tabiki danisinÖncelikle lütfen rica ediyorum konumu yanlış yere açtıysam taşımayın herkes okusun istiyorum çok dertliyim bu konuda.
İnstagramda denk geldim şu aşı karşıtı instamomculara. Şaşırılacak derecede inananlar var. Çok garip ama bu insanlar doktorunu dinlemek yerine instagramdakilerin pesine takılmıs gidiyorlar. Kuduz aşısına bile karşılar ve kuduzun tedavisi yok düşünebiliyor musunuz? (Yorumlarda kuduz şüphesi olursa aşı yapılmalı mı diye sormuş biri hanım abla yaptırmam demiş) Hastanede doğumu da reddetmeye başlamışlar evde doğuruyorlar artık. Mamalara ve ilaçlara da karşılar. Sanki mama değil zehir sütüm yok diyene süt bitmez diyor mamayı bırakın diyor. Kadının biri yazmış birde 3 gündür 40 derece ateşli çocuğu hastaneye götürmemis ilac serum vermesinler diye. Baska biride alternatif tıpçıymış ateş istediğimiz bişey diyor 40.5 olursa kulaktan kan aldırıyorlarmış bilmem ne yağı kullanıyorlarmış.(fotoğrafları var bu yorumların bende) Resmen cehalet akıyor. Eskiyi savunuyorlar ama eskiden hastalıkların, ölümlerin ne derece olduğundan haberleri yok galiba. Eskiden ülkemizde göç yoktu şehirleşme yoktu herşey organikti çok şaşkınım okuduklarıma daha çok varda bunlar yazabildiklerim. Yazık günah o çocuklara. Ateşten kırılıyorlar belki enfeksiyon var sepsisten ölecek çocuk haberi yok.
Birde ağızlarında hep aynı aşılıysan niye korkuyorsun melodisi. Arkadaşlar aşılar hastalığı olmamak için değildir etkilerini en aza indirmek için yapılır. Ülkede o hastalığı tamamen kaldırmak hedeflenir ancak aşılanma olmazsa hastalık yayılırsa virüs form değiştirmeye başlar yani bu olunan aşılar işe yaramaz. Bu kadar cahillik beni benden aldı. Birde aşı konusunda 60 kitap okudum diyor. Evet 60 kitapla uzaya çıkabilecek kadar bilgilendin çünkü. Örnek verdikleri kişilerde öyle dünyaca ünlü tıp bilgileri değil yani. Okuduğu kitapların sahibinin görüşlerini kanıtlamış olsalar gerek körü körüne inanış :) folik asite takmışlar kafayı otizm yapıyormuş peki ya nöral tüp defektleri ne olacak (tr de görülme 3 binde 1 sık yani). Bu insanlar internette yaşıyorlar o çocuklara gerektiği gibi bakabiliyorlar mı merak ediyorum otizm aşıya folik asite kaldı sanki tv tablet paketli gıdalar saymakla bitmez. Nolur inanmayın sağlığınızı riske atmayın kimsenin iki satır bilgisine geleceğinizi sunmayın hayatın, sağlığın ikamesi yok...
Ben de tam bunu yazacaktim kızamık gecen yıla gore cok fazla artmis ve doktorlar ası yaptirilmayan cocuklarda ölumlerin de artacagi dusuncesindeSiz yaptırın yaptırmayanlara saygı duyun diye birşey söz konusu olabilir mi? Toplum sağlığını ilgilendiren bir konu bu. Kızamık geçen seneye oranla 5.2 kat artmışken bunda 23 bin bilmem kaç tane dangalağın hiç mi payı yok yani?
Tabi ki saygi duyacagiz?
Ne yapacaktik? Kolundan tutup igne mi yapalim?
Yan etkileri var asilarin. Ve bir insan bunun kanina karismamasini istemiyorsa saygi duyacagiz tabi ki de. Ayrica ne tür bir karisimin kanimiza ve yan etkileri neler oldugunu veya ise yarayip yaramadigini biz dahi bilmiyorsak emin degilsek fazla üzerlerine gitmemeli o tarz insanlarin.
Ayni sekilde evde doguran, hazir mama almayan veya ilaclara karsi olan kisilere de saygi duyacagiz.
Toplum sagligi... insan vucudu güclüdür. Normal sartlar altinda kendini iyilestirir.
Ki önemli olan zaten kendisini iyilestirmesi ve direnc olusturmasi. Yoksa zaten yasayan ölüsünüz demek.
Ayrica bir cocuk nekadar steril ortamda büyürse okadar gücsüz düser bunu bilmeyen yoktur.
Steril esit asi
Ilac sirketleri insanlari bile bile hasta ediyor tabiki.
Yoksa saglikli bir insan üzerinden nasil kazanc saglasinlar?
Doktorlara ögretilmesi gerekenler ögretiliyor .. bunun disinda arastirma yapan ve bunu duyurmak isteyen doktorlar yok ediliyor. Ve amerika avrupa bu tarz olaylarin farkinda buyuk cogunlukla. Darisi türkiyenin basina..
Yarin öbürgün toplum sagligi diye sizin cocuklarinizi ve torunlarinizi toplayip zorla asi yaptirsalar hosunuza mi gider?
Toplum sagligi adina her türlü sacmalik enjekte edilir haberiniz olmaz.. ki size soran yok izin alan yok zaten ozaman. Cunki zaten kabullenmissiniz. .
Birde iyi birseymis gibi bunu isteyenler var ciddi ciddi..
Hastaliktan kacar iken hastalik enjekte ettiklerinden habersizce
Ya siz neden anlama zorluğu yasiyorsunuz. Normalde banane bizene senin cocugun dan ama sizin gibiler yuzunden bizim asili cocuklarimiz hastslaniyor yada yenidogmus bebekler hasta olup belki öluyor. Bu yuzden herkese yaptirim olmali zorunlu olmali bunu anlatiyor arkadaslar 9 sayfadir.Herkes kendi cocugunu istedigi gidalarla büyütebilir bende ne var bunda diyorum.. siz öyle büyütürsünüz baskasi vegan vs..
Veganlar size karismiyo yargilamiyor siz niye yargiliyorsunuz
Saygı mi duyuyorlar.Merak ettim bu avrupa ulkesini neresi acaba kendileri onlem.alıp asi yaptirdiklari cocuklari ile birlikte digerlerinin de gitmesine saygı duyulanYoo gayet avrupadan bahsediyorum.
Dogdugum büyüdügüm avrupa ülkesinden.
Yani otuz yildir yasadigim avrupadan
Yani kuduz asisi yaptiran ve tez yazmaya yurtdisina cikmis biri degilim.
Yasadigim topraklarda insanlar birbirine saygi duyar.
Isine geldigi gibi olaylari evirip cevirip hadsizlik yaparken terbiye dersleri vermez :)
Bizim millet böyle geldi böyle gidecek ..
Kafa yapilarini nereye gitseler de götürecekler..
Asilarin yan etkileri ne acaba ya siz ne yiyip iciyorsunuz simdiye kadar asi bulunanlarda gelişen alerjik reaksiyon antibiyotik kullanımındaki alerjik reaksiyondan bile daha azTabi ki saygi duyacagiz?
Ne yapacaktik? Kolundan tutup igne mi yapalim?
Yan etkileri var asilarin. Ve bir insan bunun kanina karismamasini istemiyorsa saygi duyacagiz tabi ki de. Ayrica ne tür bir karisimin kanimiza ve yan etkileri neler oldugunu veya ise yarayip yaramadigini biz dahi bilmiyorsak emin degilsek fazla üzerlerine gitmemeli o tarz insanlarin.
Ayni sekilde evde doguran, hazir mama almayan veya ilaclara karsi olan kisilere de saygi duyacagiz.
Toplum sagligi... insan vucudu güclüdür. Normal sartlar altinda kendini iyilestirir.
Ki önemli olan zaten kendisini iyilestirmesi ve direnc olusturmasi. Yoksa zaten yasayan ölüsünüz demek.
Ayrica bir cocuk nekadar steril ortamda büyürse okadar gücsüz düser bunu bilmeyen yoktur.
Steril esit asi
Ilac sirketleri insanlari bile bile hasta ediyor tabiki.
Yoksa saglikli bir insan üzerinden nasil kazanc saglasinlar?
Doktorlara ögretilmesi gerekenler ögretiliyor .. bunun disinda arastirma yapan ve bunu duyurmak isteyen doktorlar yok ediliyor. Ve amerika avrupa bu tarz olaylarin farkinda buyuk cogunlukla. Darisi türkiyenin basina..
Yarin öbürgün toplum sagligi diye sizin cocuklarinizi ve torunlarinizi toplayip zorla asi yaptirsalar hosunuza mi gider?
Toplum sagligi adina her türlü sacmalik enjekte edilir haberiniz olmaz.. ki size soran yok izin alan yok zaten ozaman. Cunki zaten kabullenmissiniz. .
Birde iyi birseymis gibi bunu isteyenler var ciddi ciddi..
Hastaliktan kacar iken hastalik enjekte ettiklerinden habersizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?