Bu konuyu lütfen herkes okusun. Aşı konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hı hı aynen.. Devam böyle

aa yazik olmus. ama demekki asi olayina kendiniz de inanmamissiniz.
yoksa birseyden emin olan insan etrafindaki sesleri duymaz dinlemez :)

aa yazik olmus. ama demekki asi olayina kendiniz de inanmamissiniz.
yoksa birseyden emin olan insan etrafindaki sesleri duymaz dinlemez :)

Evet hanımefendi, her şeyi olduğu gibi bunu da en iyi siz ve genellemeleriniz bildiniz!
Gecemi gündüzümü sizin gibi insanlara heba etmek yerine, gerçekten yerine ulaşabildiğini gördüğüm alana geçmek benim tercihimdi. Kendi doktora tez konumla ilgili size hesap vermeyeceğim. Becerebiliyorsanız buyurun siz doktora yapın aynı alanda. Haddini bilmek iyidir, tavsiye ederim.

Ben ve genellemelerim mi?

Burda asi böyle böyle kötüdür sunu yapar sakin yaptirmayin diye birseyler mi yazdim acaba?

Bence siz haddinizi bilin. Kendi fikirlerimi sundum. Cevremdeki gördüklerimi anlattim.

Kendi basarisizliginizi benden cikarmayin.
Ben asi karsiti bir insan da degilim :)
Daha gecen gün bir baska arkadasim vize icin asi yaptirdi mesela

Yani ben kimseye karismiyorum ve her kesimden arkadaslarim da vardir. Hepsine saygi duyuyorum.
Ama asi karsitlari olan insanlara sizin gibileri saygi duymuyor ..

Burda resmen size ne dedigim icin asi karsiti ilan edilecegim :) pesss ..

Aşıdan ziyade cehaletle başa çıkamayacağını anlamıştı

Aynen öyle, ki benim yaşadığım ülkede aşı karşıtlığı gibi bir şey mümkün değil. Hem yasal olarak hem de insanların zihniyeti olarak aşı karşıtı insanlar yok. Ama geneli düşününce, durum ortada... Polio aşısını patentlemeyerek bir servetten mahrum kalan ama dünyadan polioyu elimine etmeyi başaran Jonas Salk' ın kemikleri sızlıyordur.

ne yaparlarsa yapsınlar herkesin kendi hayatı bana saçma geliyor aşı karşıtı olmak.herşeyi abartıyorlar artık ama insanların kendi tercihi neye isterlerse ona inanırlar ne yazıkki çocuklarınıda ona göre yetiştirme hakkına sahipler.bana kalırsa küçük yaşta din dayatmakta yanlış,evcil hayvaların ve çocukların vegan beslenmeside yanlış ama oturup bunlar neden boyle yapiyorlar diye dertlenmem.

Başarısızlık??? Her şey bitti konu benim akademik başarıma mı geldi :))) Sizi bilmem de ben hala dünyada ilk 20' de olan bir üniversitede doktoramı yapmaya devam ediyorum, sadece tez konumu değiştirdim, akademi de oldukça yaygın bir durumdur bu. Bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmaya devam ettikçe komik oluyorsunuz :)))

Ve evet aşı karşıtlığına 'düşünce özgürlüğüm dahilinde' saygı duymuyorum. Tartışmayı kişiselleştirdiğiniz için size daha fazla cevap yazmayacağım.

mama konusundan tam emin değilim o konuda bir şey diyemem.Ama diğer çoğu şeye katılıyorum.O instamomlar doktorlar mıymış tıp mı okumuşlar.2 Kitap okumakla akımlarla bilmem nelerle karar verilecek konular değil bunlar.Ne zamanki bilimselliği kanıtlanır doktorlar aşıyı bırakın vs der ki zannetmiyorum doktorların dediklerine uyarız.

Hangi Avrupa ülkesiymiş o. Ben Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyorum. Aşı olmazsanız üç uyarı sonrası sosyal hizmetler geliyor hanım efendi. Atıp tutmayın böyle bilmeden

Sizin gibi insanlar diyen siz degil misiniz bana? Yok haddini bil vs derken?
Yani kisisellestiren ve cirkinlesen sizsiniz önce ben degil !

Beni daha fazla alintilamayin zaten. Üste cikmak da üstünüze yok.
Önce motivasyonum böyleleri yüzünden düstü diyor sonra yasadigim ülkede asi karsiti insanlar yok diyorsunuz .. bahaneler, basarisizliklar vsvs..

Bende sizin gibi insanlarin fikirlerine ve kararlarina saygi duymayan kisilere saygi duymuyorum.

R Rosalind Franklin
asi karsiti olmadigim halde direk saldiriya geciyorsun sizin gibiler vs diye cirkinlesiyorsun, yanci topluyorsun dediklerimi carpitiyorsun.

Komik sensin. Beni ilk sayfada alintiladigindan simdiye dek gülüyorum. Alaninda basarizliga ugramis ve acisini benden cikariyorsun halbuki sadece kendi fikirlerimi söyledigim halde :)

Sana cevap verdigim hicbirseye yanit da vermedin.
Öfkeni git baska biryerde kus.
Yoksa sende mi kuduz asisi yaptirdin ?

Aynen öyle, benim yaşadığım ülkede yasal regülasyonlar sebebiyle aşı karşıtlığı yok (yaka paça götürüp aşı yaptıracak potansiyel görüyorum aşı yaptırmayana :))) çünkü böyle bir olay normalleştirilmemiş. O yüzden dünyada artan hastalık oranını gördükçe şok oluyorlar, çok basit bir yöntemle büyük oranda elimine edilebilecek hastalıkların dünyada hala var olması inanılmaz trajikomik.

Benim arkadaşlarımdan bir tanesi rotasyonla bir ortadoğu ülkesi ve bir ABD eyaletine gitti (yeni geliştirdikleri bir aşı için klinik deneylerin yapıldığı iki ülkeydi), aşı karşıtlığı konusunda şok olmuş bir şekilde döndü. Olay düşünce özgürlüğünün çok ötesinde, normalleştirilmesi çok tehlikeli bir düşünce yapısı bu.

Cok sükür ki bu alanda basarisizliga ugramis ve sen yaka paca atilmissin

Asi karsiti olan insanlara karsi öfken kücümsemen böcek gibi görüp yaka paca atmak götürmek diyen biri zaten bu alanda basarili olmasi ve devam etmesi mümkün degil ..

Bir insani zorla alikoymak nasil hadsiz bir düsünce.. birde böyleleri okuyor ..terbiyeden bahsediyor..

Arap yarımadasını Avrupayla karıştırmış olabilir mi ?

Yoo gayet avrupadan bahsediyorum.
Dogdugum büyüdügüm avrupa ülkesinden.

Yani otuz yildir yasadigim avrupadan

Yani kuduz asisi yaptiran ve tez yazmaya yurtdisina cikmis biri degilim.
Yasadigim topraklarda insanlar birbirine saygi duyar.
Isine geldigi gibi olaylari evirip cevirip hadsizlik yaparken terbiye dersleri vermez :)

Bizim millet böyle geldi böyle gidecek ..
Kafa yapilarini nereye gitseler de götürecekler..

Son düzenleme:

Tabi ki saygi duyacagiz?
Ne yapacaktik? Kolundan tutup igne mi yapalim?

Yan etkileri var asilarin. Ve bir insan bunun kanina karismamasini istemiyorsa saygi duyacagiz tabi ki de. Ayrica ne tür bir karisimin kanimiza ve yan etkileri neler oldugunu veya ise yarayip yaramadigini biz dahi bilmiyorsak emin degilsek fazla üzerlerine gitmemeli o tarz insanlarin.

Ayni sekilde evde doguran, hazir mama almayan veya ilaclara karsi olan kisilere de saygi duyacagiz.

Toplum sagligi... insan vucudu güclüdür. Normal sartlar altinda kendini iyilestirir.
Ki önemli olan zaten kendisini iyilestirmesi ve direnc olusturmasi. Yoksa zaten yasayan ölüsünüz demek.

Ayrica bir cocuk nekadar steril ortamda büyürse okadar gücsüz düser bunu bilmeyen yoktur.
Steril esit asi

Ilac sirketleri insanlari bile bile hasta ediyor tabiki.
Yoksa saglikli bir insan üzerinden nasil kazanc saglasinlar?
Doktorlara ögretilmesi gerekenler ögretiliyor .. bunun disinda arastirma yapan ve bunu duyurmak isteyen doktorlar yok ediliyor. Ve amerika avrupa bu tarz olaylarin farkinda buyuk cogunlukla. Darisi türkiyenin basina..

Yarin öbürgün toplum sagligi diye sizin cocuklarinizi ve torunlarinizi toplayip zorla asi yaptirsalar hosunuza mi gider?
Toplum sagligi adina her türlü sacmalik enjekte edilir haberiniz olmaz.. ki size soran yok izin alan yok zaten ozaman. Cunki zaten kabullenmissiniz. .

Birde iyi birseymis gibi bunu isteyenler var ciddi ciddi..

Hastaliktan kacar iken hastalik enjekte ettiklerinden habersizce

Bu konu nereden yayildi biliyir musunuz? İlk olarak mormonlarla basladi dunyada. Hani su asiri katolikler var ya sonra aiden salih diye bir kadin cikti. Sanirim ozbek. Kitabi okuyamadim sinirden. Tup bebekler ruhsuzmus mesela kadin buna inanmis. Asi ilac vs herseye karsi. Cehalet akıyor yazilanlardan. Yahu burada bile yazmisti birtanesi bana bir dr diyormus ki havale ates dusurucuden iyidir. Yemin ederim tartismadim bile bu zeka piriltisiyla. Beddua edecegim de iste geri doner diye korkuyorum.
Bir de bunun modernleri var asi yaptirmamis ama propolis kullaniyor. Wuhuuuu cok akillisin. Romotologlar bas bas bağırıyor gelecekte ne olacagi belli degil bir durun kullanmayin diye ama yok instagramda o sevimli instamomlar yazmis ya hemen kullan.
Keske yasa ciksa asisiz cocuklar okula alinmasa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…