Hı hı aynen.. Devam böyleBanane ayoltahminen öyle yaparlar herhalde dedim..
olabilir hem :) vardir cidden.. ama türkiye toplumunun yarisi kuduruk asisi olmustur malum etrafda gezinen ac susuz birakilan cok hayvan var.
asidan olsa gerek kuduran kudurana saldiran saldirana ..belki ters etki yapiyordur bu asi kimbilir
asisiz olanlar kudurmuyor ve asili olanlar kuduruyordur.. yani öyle gözüküyor uzaktan bakinca
Evet çünkü önce kendimizi kudurtup sonra başkalarına bulaştırmak özgürlüğümüz dahilinde, hem de aşı ile korunma gibi bir ihtimalimiz varken :)))
Ben mühendisim, yurtdışında yapay zeka ve makine öğrenmesi ile aşı geliştirilen bir enstitüde doktora yapıyordum geçen seneye kadar. Bu aşı karşıtları yüzünden motivasyonum büyük ölçüde bitti ve tez alanımı değiştirdim. Şimdi yine yapay zeka ve makine öğrenmesi kullanıyorum ama gerçekten yerine ulaşabilecek -keyfi olarak reddedilmeyecek- bir alanda çalışıyorum, daha huzurluyum.
aa yazik olmus. ama demekki asi olayina kendiniz de inanmamissiniz.
yoksa birseyden emin olan insan etrafindaki sesleri duymaz dinlemez :)
Aşıdan ziyade cehaletle başa çıkamayacağını anlamıştıaa yazik olmus. ama demekki asi olayina kendiniz de inanmamissiniz.
yoksa birseyden emin olan insan etrafindaki sesleri duymaz dinlemez :)
Evet hanımefendi, her şeyi olduğu gibi bunu da en iyi siz ve genellemeleriniz bildiniz!
Gecemi gündüzümü sizin gibi insanlara heba etmek yerine, gerçekten yerine ulaşabildiğini gördüğüm alana geçmek benim tercihimdi. Kendi doktora tez konumla ilgili size hesap vermeyeceğim. Becerebiliyorsanız buyurun siz doktora yapın aynı alanda. Haddini bilmek iyidir, tavsiye ederim.
Aşıdan ziyade cehaletle başa çıkamayacağını anlamıştı
Ben ve genellemelerim mi?
Burda asi böyle böyle kötüdür sunu yapar sakin yaptirmayin diye birseyler mi yazdim acaba?
Bence siz haddinizi bilin. Kendi fikirlerimi sundum. Cevremdeki gördüklerimi anlattim.
Kendi basarisizliginizi benden cikarmayin.
Ben asi karsiti bir insan da degilim :)
Daha gecen gün bir baska arkadasim vize icin asi yaptirdi mesela
Yani ben kimseye karismiyorum ve her kesimden arkadaslarim da vardir. Hepsine saygi duyuyorum.
Ama asi karsitlari olan insanlara sizin gibileri saygi duymuyor ..
Burda resmen size ne dedigim icin asi karsiti ilan edilecegim :) pesss ..
Hangi Avrupa ülkesiymiş o. Ben Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyorum. Aşı olmazsanız üç uyarı sonrası sosyal hizmetler geliyor hanım efendi. Atıp tutmayın böyle bilmedenYurtdisinda bu konular cok yaygin.
Yani bircok yabanci insan da böyle düsünüyor.
Türkiyede bu konularda bir avuc insan var ama yurtdisinda baya kalabaliklar.
Ben sakincali bulmuyorum.
Kati kurallarim yok ama bu tarz insanlardan bircok seyler ögrendim.
Insanlari uyarmaniza gerek yok. Akli yerinde biri zaten her okuduguna inanmaz. Dogru mu diye arastirir veya kendisi deneyimler ona göre hayatini sürdürür.
Ki cehaletle alakasi yok.
Herkesin kendi tercihi. Herkes istedigi gibi yasayabilir bence.
Avrupada ki yasayan cogu doktor dahi asilara karsi..
Asi konusunda kati degilim ben. Pek üzerinde durmadim arastirmadim cunki ama dogal yollarla yasam bana güzel geliyor mesela. Ev dogumunda kötü ne olabilir ki?
Avrupa olsun amerika olsun cok yaygin.. ebe veya doktor esliginde yaptiriyorlar.
Veya hazir mama red etseler ne varmis bunda?
Sizde yeni birsey kesfetmis gibi konu acmissiniz gülesim geldi..
Gerci türkiye sinirlari icerisinde bu konular yeni o yüzden sanirim.
Bence o tarz insanlari dislamak yerine kabul edin belki sizde birseyler ögrenirsiniz
Başarısızlık??? Her şey bitti konu benim akademik başarıma mı geldi :))) Sizi bilmem de ben hala dünyada ilk 20' de olan bir üniversitede doktoramı yapmaya devam ediyorum, sadece tez konumu değiştirdim, akademi de oldukça yaygın bir durumdur bu. Bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmaya devam ettikçe komik oluyorsunuz :)))
Ve evet aşı karşıtlığına 'düşünce özgürlüğüm dahilinde' saygı duymuyorum. Tartışmayı kişiselleştirdiğiniz için size daha fazla cevap yazmayacağım.
Arap yarımadasını Avrupayla karıştırmış olabilir mi ?Hangi Avrupa ülkesiymiş o. Ben Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyorum. Aşı olmazsanız üç uyarı sonrası sosyal hizmetler geliyor hanım efendi. Atıp tutmayın böyle bilmeden
Siz yaptırın yaptırmayanlara saygı duyun diye birşey söz konusu olabilir mi? Toplum sağlığını ilgilendiren bir konu bu. Kızamık geçen seneye oranla 5.2 kat artmışken bunda 23 bin bilmem kaç tane dangalağın hiç mi payı yok yani?
Aynen öyle, benim yaşadığım ülkede yasal regülasyonlar sebebiyle aşı karşıtlığı yok (yaka paça götürüp aşı yaptıracak potansiyel görüyorum aşı yaptırmayana :))) çünkü böyle bir olay normalleştirilmemiş. O yüzden dünyada artan hastalık oranını gördükçe şok oluyorlar, çok basit bir yöntemle büyük oranda elimine edilebilecek hastalıkların dünyada hala var olması inanılmaz trajikomik.
Benim arkadaşlarımdan bir tanesi rotasyonla bir ortadoğu ülkesi ve bir ABD eyaletine gitti (yeni geliştirdikleri bir aşı için klinik deneylerin yapıldığı iki ülkeydi), aşı karşıtlığı konusunda şok olmuş bir şekilde döndü. Olay düşünce özgürlüğünün çok ötesinde, normalleştirilmesi çok tehlikeli bir düşünce yapısı bu.
Arap yarımadasını Avrupayla karıştırmış olabilir mi ?
Siz yaptırın yaptırmayanlara saygı duyun diye birşey söz konusu olabilir mi? Toplum sağlığını ilgilendiren bir konu bu. Kızamık geçen seneye oranla 5.2 kat artmışken bunda 23 bin bilmem kaç tane dangalağın hiç mi payı yok yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?