Bu konuyu lütfen herkes okusun. Aşı konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
693
323
Öncelikle lütfen rica ediyorum konumu yanlış yere açtıysam taşımayın herkes okusun istiyorum çok dertliyim bu konuda.

İnstagramda denk geldim şu aşı karşıtı instamomculara. Şaşırılacak derecede inananlar var. Çok garip ama bu insanlar doktorunu dinlemek yerine instagramdakilerin pesine takılmıs gidiyorlar. Kuduz aşısına bile karşılar ve kuduzun tedavisi yok düşünebiliyor musunuz? (Yorumlarda kuduz şüphesi olursa aşı yapılmalı mı diye sormuş biri hanım abla yaptırmam demiş) Hastanede doğumu da reddetmeye başlamışlar evde doğuruyorlar artık. Mamalara ve ilaçlara da karşılar. Sanki mama değil zehir sütüm yok diyene süt bitmez diyor mamayı bırakın diyor. Kadının biri yazmış birde 3 gündür 40 derece ateşli çocuğu hastaneye götürmemis ilac serum vermesinler diye. Baska biride alternatif tıpçıymış ateş istediğimiz bişey diyor 40.5 olursa kulaktan kan aldırıyorlarmış bilmem ne yağı kullanıyorlarmış.(fotoğrafları var bu yorumların bende) Resmen cehalet akıyor. Eskiyi savunuyorlar ama eskiden hastalıkların, ölümlerin ne derece olduğundan haberleri yok galiba. Eskiden ülkemizde göç yoktu şehirleşme yoktu herşey organikti çok şaşkınım okuduklarıma daha çok varda bunlar yazabildiklerim. Yazık günah o çocuklara. Ateşten kırılıyorlar belki enfeksiyon var sepsisten ölecek çocuk haberi yok.

Birde ağızlarında hep aynı aşılıysan niye korkuyorsun melodisi. Arkadaşlar aşılar hastalığı olmamak için değildir etkilerini en aza indirmek için yapılır. Ülkede o hastalığı tamamen kaldırmak hedeflenir ancak aşılanma olmazsa hastalık yayılırsa virüs form değiştirmeye başlar yani bu olunan aşılar işe yaramaz. Bu kadar cahillik beni benden aldı. Birde aşı konusunda 60 kitap okudum diyor. Evet 60 kitapla uzaya çıkabilecek kadar bilgilendin çünkü. Örnek verdikleri kişilerde öyle dünyaca ünlü tıp bilgileri değil yani. Okuduğu kitapların sahibinin görüşlerini kanıtlamış olsalar gerek körü körüne inanış :) folik asite takmışlar kafayı otizm yapıyormuş peki ya nöral tüp defektleri ne olacak (tr de görülme 3 binde 1 sık yani). Bu insanlar internette yaşıyorlar o çocuklara gerektiği gibi bakabiliyorlar mı merak ediyorum otizm aşıya folik asite kaldı sanki tv tablet paketli gıdalar saymakla bitmez. Nolur inanmayın sağlığınızı riske atmayın kimsenin iki satır bilgisine geleceğinizi sunmayın hayatın, sağlığın ikamesi yok...

Biraz zaman geçince biraz da kurunun yanında yaş da yanınca düzelir herşey. Şimdilik yapacak bir şey yok. Hayat tarzı olarak bunu benimsemiş ve inanmışlar çünkü..
O zamana kadar olan olacak zaten. 60 yıldır mı desem 40 yıl mı yalan olmasın uzun yıllardır görülmeyen hastalıklar görülmeye başlanmış. öksürük krizi sanıyormuş aileler boğmaca çıkıyormuş hastalık.

Boyle dusunen ebeveynleri bir yerde toplayip hepsini dövesim geliyor. Bunlarin hicbir bilimsel dayanagi olmayan sacma sapan entel dantel düşünceleri yüzünden eski hastaliklar yeniden nüksedecek. Hic de diyemiyorum ne hali varsa görsünler diye. Bizim cocuklarimizin da sagligi söz konusu. Onlarin elindeki cocuklara yazik. Keske azicik beyinleriyle düşünebilseler.

Ben küçükken olmuştum boğmaca o zaman da anlamamıştı doktorlar. Aylarca bitmeyen öksürük krizleri gidilen 5.doktorun doğru teşhis koyması falan iğrenç bişeydi

Yurtdisinda bu konular cok yaygin.
Yani bircok yabanci insan da böyle düsünüyor.
Türkiyede bu konularda bir avuc insan var ama yurtdisinda baya kalabaliklar.

Ben sakincali bulmuyorum.
Kati kurallarim yok ama bu tarz insanlardan bircok seyler ögrendim.

Insanlari uyarmaniza gerek yok. Akli yerinde biri zaten her okuduguna inanmaz. Dogru mu diye arastirir veya kendisi deneyimler ona göre hayatini sürdürür.

Ki cehaletle alakasi yok.
Herkesin kendi tercihi. Herkes istedigi gibi yasayabilir bence.

Avrupada ki yasayan cogu doktor dahi asilara karsi..

Asi konusunda kati degilim ben. Pek üzerinde durmadim arastirmadim cunki ama dogal yollarla yasam bana güzel geliyor mesela. Ev dogumunda kötü ne olabilir ki?
Avrupa olsun amerika olsun cok yaygin.. ebe veya doktor esliginde yaptiriyorlar.
Veya hazir mama red etseler ne varmis bunda?

Sizde yeni birsey kesfetmis gibi konu acmissiniz gülesim geldi..
Gerci türkiye sinirlari icerisinde bu konular yeni o yüzden sanirim.
Bence o tarz insanlari dislamak yerine kabul edin belki sizde birseyler ögrenirsiniz

Aşı karşıtları toplum sağlığını riske atmaktan yasal olarak yargılanmalı.

Ayrıca aşı ve otizm arasındaki ilişkiyi ortaya atan makaleyi çıkaran doktor makalesi tekrarlanabilir ve güvenilir olmadığı için geri çekti (bilen bilir akademik camiada bu bir utanç sebebidir) ve hem kendi ülkesi olan İngiltere hem de sonradan gittiği ABD hekimlik lisansını iptal etti toplum sağlığını tehlikeye attığı için. Kısaca otizmi aşı değil farkındalık arttırdı çok geniş bir spektrum olduğu için artık daha iyi tanınıyor ve daha çok tanı konulabiliyor.

Toplum sağlığını riske atan konularda herkes istediği gibi yaşayamaz. Özgürlüğünüz başkasının alanına girdiğiniz anda biter. Bulaşıcı hastalıkları toplumdan büyük oranda elimine etmenin tek yolu toplu aşılanmadır, tercihe tabii değildir.

Valla ben asiliyim ama tekrarlamak istiyorlarsa kabul etmeyecegim büyük ihtimalde. Cok yan etkileri varmis okudugum kadariyla.
Yasadigim avrupa ülkesinde ki cevremdeki bircok yabanci arkadaslarim da yaptirmiyor. Cocuklari var onlara da yaptirmiyorlar. Dogal yollarla besleniyorlar et tüketmiyorlar vs.. ve hepsi sizden bizden daha saglikli. Hasta da cok olmuyor onlarin cocuklari niyeyse.. olduklarinda kisa ve zorluk cekmeden atlatiyorlar.

Valla Isteyen istedigi gibi sinirlensin.
Asi olmak istemeyen ve yaptirmayan sayisiz insan var butun dünyada ve cesitli ülkelerde

Hayir yani birde ben asi dahi yaptirsam yaptirmayanlara cemkirmem neyin kafasi bu yani..

Asi yaptirma konusuna karsi olanlarin yaninda ulasim yerleri kötü olan ve asi yaptirmamis insanlar kayniyor dünyanin heryerinde ..

Her türlü b*ku yedik yani öyle düsünürsek, rahat olun o yüzden :) Birbirinizi sevin. Ölecegimiz varsa yolda tasa takilir ölürüz.

Son düzenleme:
Valla çocuğum yok o yüzden bu konuyu araştırmadım ama şöyle bir şey gözlemledim. Teyzemin 3 tane torunu var 3, 4 ve 6 yaşlarında. Anneleri de bu aşıya karşı olan tayfadan. Çocuklar neredeyse hiç hasta olmuyorlar maşallah. Artık tesadüf mü bununla ilgisi var mı bilmiyorum? Bide şey mesela küçük olanı kedi ısırmıştı kuduz aşısı yaptırmışlardı. Yabi kuduz aşısı yaptırmam diyen baya öylesine konuşmuş bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz spesifik konuşucam ama hayvan ısırmalarında türkiyede hastaneye gittiğinizde kuduz aşısı olmak zorundasınız. Eğer ben olmayacağım bu aşıyı derseniz kolluk kuvvetleri sizi zorla hastaneye götürüyor toplum sağlığını riske attığınız için. İngiltere kuduzdan ari olduğunu söylediği için ülkeye hayvan girişlerinde karantina ve sıkı bir kontrol uyguluyor. Mesela orada kuduz aşısı olup olmamak sizin insiyatifinizde olabilir ama burada değil. Ciddi bir iş yani bu

O sayfayı ben de gördüm. Bir şeyler yazmak istedim ama baş edilemeyecek kadar çok ve kör cahiller. Laf anlatmak mümkün değil. Kendi çocuklarını geçtim, bizim çocukları ve bizi de yakacaklar salgınlara sebep olarak. Bunların karantinaya alınması lazım. Özel bi bölge ayrılmalı, alayını toplama kampı düzeniyle oraya yerleştirip buyrun özgür fikir ve uygulamalarınız burada yaşayın demek lazım. Resmen tıp ve medeniyet düşmanı olmuşlar. Primatlıktan hallice işte. Geriye evrim.

E tamam zaten cogu zaman mecbur birakiliyor insanlar asi olmaya. Sadece türkiye icin gecerli degil ki.

Zaten türkiyede yasayan ve hayvan isirigina maruz kalan insan hastaneye bildirmez bunu eger asiya karsiysa. Ozaman kolluk kuvvetleri felan da hikaye kalir yani..

ülkede kuduz görüldüğü ve tedavisi olmadığı için bu sıkı yaptırımlar uygulanırken kimselere söylemem evimde beklerim belki de kudurmam demek çok mantıklı gerçekten

ülkede kuduz görüldüğü ve tedavisi olmadığı için bu sıkı yaptırımlar uygulanırken kimselere söylemem evimde beklerim belki de kudurmam demek çok mantıklı gerçekten

Evet çünkü önce kendimizi kudurtup sonra başkalarına bulaştırmak özgürlüğümüz dahilinde, hem de aşı ile korunma gibi bir ihtimalimiz varken :)))

Ben mühendisim, yurtdışında yapay zeka ve makine öğrenmesi ile aşı geliştirilen bir enstitüde doktora yapıyordum geçen seneye kadar. Bu aşı karşıtları yüzünden motivasyonum büyük ölçüde bitti ve tez alanımı değiştirdim. Şimdi yine yapay zeka ve makine öğrenmesi kullanıyorum ama gerçekten yerine ulaşabilecek -keyfi olarak reddedilmeyecek- bir alanda çalışıyorum, daha huzurluyum.

Banane ayol tahminen öyle yaparlar herhalde dedim..
olabilir hem :) vardir cidden.. ama türkiye toplumunun yarisi kuduruk asisi olmustur malum etrafda gezinen ac susuz birakilan cok hayvan var.

asidan olsa gerek kuduran kudurana saldiran saldirana ..belki ters etki yapiyordur bu asi kimbilir
asisiz olanlar kudurmuyor ve asili olanlar kuduruyordur.. yani öyle gözüküyor uzaktan bakinca

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…