Bu konuyu lütfen herkes okusun. Aşı konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Branlım tarih olmasına rağmen bugün benim bile tıp sektörüyle ilgili yazacağım makaleye inanacak insanlar var Lütfen herkes kendi branşıyla ilgilensin.

Asinin ne olduğunu biLiyoruz habersizce hastalik enjekte demissiniz ya
Zaten vücut onu tanışın diye direnci düşürülüp veriliyor ki diğerine daha iyi korusun vücut kendini diye
Ya komiksiniz

Aşı karşıtlığı tamamen özentidir, saçma sapan birkac doktorun öne sürdüğü makaleleri baz alarak çığ gibi büyümüştür.

O ülkelerde dünyanın düz olduğunu savunan 1 milyon insan var. Kendince bilimsel dayanaklarıyla körü körüne savunuyorlar. Ya da tanriya inanmayan 7 milyon insan var. Yurtdışında yaşayan insanlarin bu düşüncelerini bu kadar önemsemeyin yahu.

Nasil yani propolis mi iyi degil onu anlayamadim
Yoksa diger yazdijlariniza katılıyorum

Anlatmayin bosuna cenenizi yormayın anlamaz bunlar anca ya kendileri ya cocuklari bu durumdan nasiplerini alinca atarlar kendilerini hastanelere . Aslinda bir arkadsta yazmis ya asisiz cocuklari okullara almasinlar diye cok dogru. bir egitimci olarak 2 suriyeli nin 1000 kisilik okula su cicegini yaydigini Bizzat yasadim hem de ne salgin kirildi cocuklar resmen neden mi asilama sayesinde su cicegi ulkemizde yillardir gorulmemisti ve asi takviminden kaldirilmisti 2012 ye kadar olan cocuklara bu asi yapilmadi. Simdi tekrar baslandi. Iste basit bir ornek ve sonuclari

Haşılar ne idüğ belirsiz, çoçuklarımızı new world order yapacaklar, dnasında domuz ve termometre civası var, bundan ötürüğ aşı zararlı. Ğuduz aşısı da olmamalıyız, kudurmayı yeylemeliyiz mesela. Hem vüçut onu sağlıklı beslenerek kendisi affedersiniğz bk yoluylan dışarı atıyor, doğal bir şekilde sönmemiş kireci içmek suretiylen de kudurmaların önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Saygı duyun banağ!

Eskiler diyip durmuşlar ama eski dönemlerdeki bebek ve çocuk ölümlerinden haberleri var mı bu şahısların? Eşimin ablası rotadan ölmüş mesela... ve daha niceleri..

Kimsenin benim çocuğumun geleceğini bu saçmasapan düşüncelerle tehlikeye atmaya hakkı yok. Artık bu saçma düşünceler yüzünden kreşlerden aşı karnesi talep edilmesini isteyeceğim, aşısız çocukları almasınlar.

Yatak odamıza dahi giren devletimiz(!) keşke çıkıp bir gün de aşıların öneminden bahsetse.

Bekara kari boşamak diyoruz biz buna

gebelikte kullanilan vitamin ilaclari cocuklar icin degil anne icin gerekli. eskilerden duymussunuzdur her cocukta bir dis kaybettim derler, kadinlarda kemik erimesinin yaygin olmasinin sebebi de budur, hamilelikte vucudunun hem bebege hem sana yetecek kadar vitamin almasi genellikle mumkun olmasigi icin destek kullanilir ki annenin sagligi da korunsun.

folic asit in gebelik oncesi kullanilmasi onemli evet, hamile kaldigin esnada vucudunda yeterli folic asit yoksa hamilelikte kullanilmasinin cok artisi olmadigi biliniyor. ama bu demek degil ki folic asit kullanilmasina gerek yok dedigim gibi anne icin gerekli en basta.

gereksiz ilac kullanimina okey de, gerekli durumlarda bile kullanmamayi anlamiyorum.

cocugum 3 aylikken domuz gribi oldu, 40 derece atesle hastaneye gittik kan tahlili temiz olunca doktor klasik ates dusuruculeri dayadi gonderdi. cocuk daha kotuleyince ayni aksam kendi doktorumuzu aradim ve yapilan testlerde domuz gribi olsugu anlasildi. domuz gribinin tek bir ilaci var baska hicbir ilac fayda etmiyor biliyorsunuzdur. acil yatis yapildi 3 gun hastanede yattik cok sukur atlatti, ama doktorumuzun soyledigi ilk 24 saatte donuz gribi ilacina baslamasaydik sonrasinda icmemiz de fayda etmeyecekti.

ilac karsiti olsaydim hastaneye gitmeyi reddetseydim cocugum suan yoktu belki de. bu piskopatliktan baska bisey degil bana gore. bir kabile gibi oldu bu cok bilmis anneler, keske yer kuremizde bir kisim ayirsak, karantina bolgesi diye giris cikislari yasaklasak, hepsi gidip orda organik domates yetistirip kendi virusleriyle bogussalar da bize bulasmasalar.

İnstamomları kaale bile almam kim onlar ya? Ne mezunu, ne okumuşlar? Hayvanların da yapabildiği çocuk doğurma hariç başarıları ne? Ben bir diğer başarılarını söyleyeyim: bilgisiz takipçileri üzerinden reklam alıp köşeyi dönmek.

Hadlerini bilmiyorlar, tıp okumuş gibi ahkam satıyorlar. Bir tanesi sahte psikologluk yapıp seminerler verdi. Niye? Çünkü arkasında 500k sayıda sorgulamayan takipçisi var. (Hakaret yazamıyorum siz anlayın). Hâlâ aynı takipçileri mevcut ortaya çıktı ona rağmen devam ediyor.

Aynı kişi geçen 3 yaşındaki bebeğinin empati yapabildiğini söylemiş. Yorumda birisi "bu mümkün değil 6 yaşına kadar benmerkezci düşünür" demiş. O da "benim çocuğum düşünebiliyor valla" demiş. Ve millet bu kadını kaale alıp dinliyor. Piaget mezarında ters döndü.

Kızlarıma özel aşılar dahil her aşıyı yaptırıyorum, çünkü doktorumuz öneriyor, çünkü doktorumuza güveniyorum, çünkü doktorlar kadar bilmiyorum. Laboratuvara girip daha iyisini kendim bulmadığım ya da tıp dünyası bu konuda gerçekten ikiye ayrılmadığı sürece (aşı karşıtları tıp dünyasını temsil edebilecek yetkinlikteki bir çoğunluktan oluşmadığı için onları bir taraf bile sayamıyorum) doktorlarımıza güvenmek zorundayım. Bunun başka bir alternatifi olması bile mantık dışı.

Tabiki bende bu cahilligi savunmuyorum tabiki anne ivindir mutlaka ama doktorun dedigi kan eksikligimi var 10 tane kuru uzum ye dogal yollarla al yani bu vitin haplarinin illaki bir zarari vardir.kan testlerine gore verilmeli fakat bizim doktorlarimiz hamile oldugunu duyduklari an hop decavit elevit ki o elevitin icinde domuz jelatini varmis bilmeden kullandim cok kizginim o yuzden.yani ben bunu o kaar dogru bulmuyorum

Neyse siz Avrupa da kalin ki türkiye de sizlere yetissin

Saygı duymak ne kelime, önünüzde ceketimi ilikliyorum efeniimmm.

Valla tıp ne diyorsa ben ona uymaktan yanayım çocuğumun da tüm aşılarını zamanında yaptırırım hadi aşı karşıtlığını bir derece anlayabilirim de hasta olunca doktora göturmeme falan ne ya çocuğu ihmaldir benim gozumde guya dogal yontemlerle iyilestirecekler.

Konu aşı konusundan ziyade “ben Avrupa’da doğdum büyüdüm Amerika’da okudum” a nasıl geldi anlamadım.Oralarda doğup,büyüyüp,okuyunca ne oluyor?Çok mu akıllı,kültürlü,zeki olunuyor?Bizim insanımızdaki bu Avrupa havası nedir ya aklım almıyor.
Aklıma Almancı bi akrabamızın Türkiye’ye geldiklerindeki havası geldi.1 yıl sonra yanlarına gittiğimde gördüm o havalarının boş olduğunu.Toplu taşımalarda Türkçe konuştuklarını görünce surat asarak bakanlar mı kızlarının lisesinde saçlarının siyahlığı yüzünden lakaplar takıp eve ağlatarak gönderenler mi,asansörde selam dahi vermeyen komşular mıydı o bize yaptıkları hava dedim hele okulda Almanca öğrenince o kızlarının yanımda konuştukları Almancayla alakası dahi olmayan dil için miydi bunca tatava dedim

Evet ve aşılanma azaldığında hastalıklar form değiştirecek yeni aşılar üretilmesi gerekecek şuan menenjitin farklı formaları yayıldığı gibi.

Arkadaşlar çocuklarınıza aşı yaptırmayıp iyi yaptığını sanan insanlar var ama çocukları hasta olduğunda akılları başlarına geliyor. bu yüzden ölen çocuklar var. yetişkin dönemde çocukluk aşısı yapılmamış hastalığı geçirdiği için kısır kalan erkekler, engelli olan çocuklar var. sanmayınki aşı yapılmayan her çocuk hasta olduğunda kendiliğinden evde iyileşir. Hastaneye geldiğinde yapılacak ilaçlar çok mu organik. uzun lafın kısası zayıflatılmış mikrop vücudu savaşa karşı hazırlar. aşısız çocuk demek topsuz tüfeksiz çocuk demek. çocuklarınızı bu riske atmayın. ben kızamıklı bir çocuğa hastanede müdahale edebiliyorsam ve hasta olmuyorsam bana yapılmış aşı sayesinde. yok gavur işiymiş,yok organik değilmiş, yok civa varmış aşılarda. O zaman elinizdeki telefonuda bırakın bak o da gavur işi o da zararlı. Bir çocuk hemşiresi olarak gördüklerimi görseydiniz keşke. Çocuklarınızın aşılarını yaptırın.

Saygı duymak ne kelime, önünüzde ceketimi ilikliyorum efeniimmm.

Est. efenim bi sn ben de hemen sudyeğn kopçamı ilikliyorum. O saygı bizden.
Bakığn ne güzel anlaşıyoruğz. Ayrıca bu dediklerimin hebsi bilimzel şeyler.
Baqın litfen buraya çok önemli bilinsel bir veri atıyorum:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…