Bu konu hakkında son kez yazıyorum

Evet bende öyleyim maalesef. Ve böyleyken bir rahatsızlığının olması da iyice tetikledi
 
Lütfen adamın fiziksel ve ruhsal sağlığı için ondan ayrılın
 
2 tümörüm vardı biri beyinde olmak üzere. Biri alındı biri duruyor. Demek ki eşimin gece gündüz düşünüp beni strese sokup ayyy bı kadın her an ölebilir diye plan yapması lazım tövbe tövbe. Konu sahibi gibi hasta yakını evlerden ırak olsun. Adama 3 ay ömür biçmişler gibi davranıyor. Bir de internet doktoru olup kendi kendine teşhis koymuş peski pesss
 
Evet bende öyleyim maalesef. Ve böyleyken bir rahatsızlığının olması da iyice tetikledi

Ablacım burda 100 kez doktora görün yazıldı, neden gitmiyorsun? Bu kadar sinir, stres kafanda kurma sana zarar. İnan adam bu kadar dert edinmiyordur. İlacını alıyordur, yediğine içtiğine dikkat ediyordur daha fazlası kimsenin elinden gelmez zaten.
 
Araştırdım bu hastalığı yaşayan onlarca insanla sohbet ettim. Evet ömğr biçilmemiş ben zaren bunları söylemiyorum. Problem bende diyorum fazla kaygılıyım ne yapabilirim diyorum

daha önce de yazmıştım yine yazıyorum. öncelikle genetik olarak çocuğa aktarılan bir hastalık olup olmadığını araştırmalı ve aktarılan bi hastalıksa ya çocuk yapmamayı ya da ayrılmayı göze almalısınız.
akabinde de hiçbirimizin yarına çıkacağının garantisi yok. bu takıntılarınız için acilen tedavi görmelisiniz.
 

hem anne hem baba şeker hastası olduuğu halde şeker hastası olmayan çocuklar var. genetik aktarımı da %100 kabul edemezsiniz.
 
ben her halükarda bunu bir risk olarak kabul ederim kişisel olarak. bu da benim çocuk yapma konusundaki bakış açım.
Teşekkürler .En azından bir kişi empati kurarak kendisi aynı durumda olursa ne yapacağı hakkında yorım yapmış. Ben çoğu yorumu taşlama olarak gördüm. Herkes saldormak istiyor ama kimse ben olsam ne yapardım diye cevap vermiyor bana .
 

insanların sizde eleştirdiği konu bu değil. sizin de aslında bir rahatsızlığınız varken bunu önemsemeyip sadece karşıdaki kişiye takılmanız.
sizin önce kendinizi iyileştirmeniz lazım.
yoksa o erkek de psikolojik rahatsızlığı olan bir kadından aynı yatkınlıkta çocukları olacağını düşünüp sizi istemeyebilir. mümkün, değil mi ?
 
o zaman evlenmeden önce karşınızdaki insanı her türlü genetik teste tabi mi tutacaksınız ? gerçekten merak ettiğimden soruyorum.

şuna inanabilirsiniz, eşimle 5 yıl sevgili kaldım bu süre zarfında ailesindeki tüm fertlerin sağlık durumlarını didik didik ettim. benim ailemde de genetik bir problem yoktu ve biz bunu hep konuştuk zaten eşimle. ikimizin de anneanne/babaanne/dedeleri 85 üzerinde ve ırsi bir hastalık olmadan yaşadılar hep.
doğuracağım çocuk için sağlıklı genler benim için önemli. tabi ki doğum esnasında veya sonrasında da bir sürü sıkıntı olabilir bunlar her daim kabulümüz ama kendi elimizde olabilecek ve kontrol edebileceğimiz şeyler varken bunları gözardı etmek bana makul gelmiyor. bu da benim görüşüm.
örnek vermeden geçemeyeceğim, bir komşumuz karı koca talasemi taşıyıcısı olduklarını bile bile evlendi ve 3 çocuk yaptı, çocukların 3ü de hasta. şimdi hangimiz daha makul bunu bi düşünelim.
 
o zaman evlenmeden önce karşınızdaki insanı her türlü genetik teste tabi mi tutacaksınız ? gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
bedensel hastalıklarla bitmiyor ki şizofrenisi var bipolar bozukluğu var var da var.adamı 1 aylığına hastaneye yatırıp tüm testlerini yaptırsın da içi rahat etsin
 
Ben o hanımefendinin söylediğine katılıyorum demedim bu 1. Sadece gerçekten empati kurup yorum yaptığını düşündüm ve öyle yazdım . 2. Olarak benim konum da psikolojij rahatsızlığım değildi onu zaten kabul edip anksiyetem olduğunu destek slacsğımı belirttim ve şuanki durumda onun dışında neler yapabilecrğimi sordım . Abartıyorsam ya da internetten yamloi bilgiler slıp canımı sıkmışsam onları öğrenmek ietedim.
 

sakin :) suçlayarak sormadım. ben hayatı bu kadar kontrolcü yaşamadığım için enteresan geldi sadece.
ayrıca talasemi ile diyabet çok farklı şeyler. keza tip 1 diyabet genellikle genetik yatkınlığa bağlı olmadan, genellikle stres ve kötü beslenme sonucu gençlerde görülen bir diyabet tipi mesela.

tabii sadece babaanne/dede kuşağı yeterli olmuyor. aslında ortalama 7 kuşak kadar geriye gidilebilecek hastalıklar var. onları öğrenmek de o yılların tıp koşulları nedeniyle bunları bilebilmek de çok mümkün olamayabiliyor.

genetik bir hastalık olmayabilir ama kaza vb sebeplerle - allah korusun - kalıcı sakatlıklar vb sağlık problemleri başımıza gelebilir.

herkesin hayat görüşüne kimse karışamaz tabii.
 

ama bunları kaç konudur yazıp soruyorsunuz. herkes de bilgi veriyor yardımcı olmak amacıyla. siz hala asıl çözüm olan tıbba dönmüyorsunuz. bu yüzden eleştiriliyorsunuz.
yoksa sabaha kadar hepimiz yazalım, fikriniz ve tutumunuz değişmiyor.
 
bedensel hastalıklarla bitmiyor ki şizofrenisi var bipolar bozukluğu var var da var.adamı 1 aylığına hastaneye yatırıp tüm testlerini yaptırsın da içi rahat etsin

bilemiyorum. ben bu derece kontrolcülüğü yapamıyorum. zaten yazdığım gibi hastalıklar birkaç kuşak geriden de geliyor olabilir. yani ben babaannemi biliyorum ama babaannemin babaannesini bilmem zor.
ki sadece insanların sağlık durumlarına bakıp genetik yatkınlık olmaz demek yeterli olsaydı sanırım "moleküler biyoloji ve genetik" bölümleri olmaz, oralardan bilim adamları çıkmaz.

resesif genler nedeniyle 3 kuşak görülmeyen bir hastalık, bir şekilde ileriki kuşaklardan birinde görülebilir. yani bütün bunları oturtmak çok zor bence
 
genetiğe hak verelim haydi bir trafik kazasına bir depreme kapar ölmezsek sakat kalması yatağa bağımlı olunması.ailemin genetiğinde 3 nesildir olmayan hastalıklarım var mesela o nolacak?komik geliyor bana o yüzden bu kadar irdelenmesi.
 
Bir adam vardı sevdiğinin öleceğini bile bile evlenmişti , sevgilisi hastahanede evet demişti ona , ve evlendikten bikac ay sonra kanserden kaybetti karısını, bence sevmek böyle bişey... Sevginizden emin değilseniz uzak durun , bu kaygılarla yaşanmaz...
 

benim ailemde de bildiğimiz kuşaklarda, hatta sadece nine dede değil, hala-amca-vs de tip1 veya 2 diyabet yok. ama bende 16 yaşında tip 1 oldu.
babamda tansiyon var, benim büyüğü 10'u geçmemiştir. ha bu beni elbette riskli yapar ama 36 yaşındayım, diyabete rağmen tansiyonum çıkmadı mesela.
 
Eşimde evlendikten iki sene sonra çıktı üstelik 29 yaşındaydık o zaman, yani insanın başına ne geleceği belli olmuyor sadece yediklerini içeriklerine dikkat etmeli, ölümcül bir durumu yok ki biraz abartılı buldum hastalığa yaklaşımınızi.
Başkasıyla evlenip sonradan da başka hastalıklar çıkabilir Allah korusun,insan herşeyi planlayıp,ongoremiyor hayatta
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…