- 15 Haziran 2016
- 7.707
- 20.418
- 38
Ben size saygısızlık mı yaptım?gereksiz kaderci olmanın manası yok. bile bile lades başka bir şey temkinli olmak başka bir şey. ben kimseye kendi fikrimi dayatmıyorum farkındaysanız bu da benim görüşüm ben elimden geldiğince herhangi bir sıkıntının benden kaynaklanmaması için çaba gösteriyorum, benim dışımda gelişebilecek her şey de sonuna kadar kabulümdür.
en basitinden devlet talasemi testini neden yapıyor? bu genetik bir hastalık ve olasılığı vatandaşına bildirmek durumunda.
biz hamileliğin ilk haftalarında neden testler yaptırıyoruz? olasılıkları bilmek için. her olasılığı kötü çıkan gebeliği sonlandırmadığı gibi bazıları da sonlandırıyor.
özlü sözle bitireyim eşeğini sağlam kazığa bağla sonra allaha havale et. benim çocuk doğurma ile ilgili görüşüm budur.
başkalarınını fikirlerine nasıl saygı gösteriyor ve eleştirmiyor sadece yorum yapıyorsam aynı saygıyı beklemenin benim de hakkım olduğunu düşünüyorum.
fikriniz enteresan geldi, kendi ailemdeki birkaç örnekle konuşmak istedim. Nasıl isterseniz öyle karar verir yaşarsınız. Benim demek istediğim bu işlerin bir garantisi yok. Ben evlendiğimde hiçbir hastalığım yoktu, sonradan başıma gelmeyen kalmadı. Hayatta herşey planlandığı gibi gitmiyor.
ayrıca ben size saygı duysam ne farkeder duymasam ne farkeder, bir hükmüm yok.
Konu hastalık olunca bunun önleminin olmadığını son 16 yıldır kendimde ve babamda yaşadıklarımdan çok sert biçimde öğrendim. Boş beleş yazayım demedim.
Neyse size ve evladınıza sağlıklı bir ömür dilerim