Cok sukur Rabbime, o boyle davrandikca kat be kat artiyor sevgim simdi gidip opucem :)Canim bunda utanarak birsey yok ben bir keresinde kızımla uyurken üstüne yapmışım kızım sabah sordu nolmus yaa burda bende gece altına kacirmissin dedim bana dediki;10 yıllık hayatımda böyle bişey yapmamistim gerçekten çok rezil bir durum içindeyim deyip ağlamaya basladiöyle olunca bende itiraf ettim ama baya bir dalga geçtiler şimdi bende umursamiyorum. umursamayincada zaten olmuyor şartlı yatıyorsun rahat birak kendini eşine de espriyle karışık itiraf et 2senedir bunu biliyor ve senden kacmadiysa seni çok seviyordur oyuzden eşine sarıl ve böyle bir eşe sahip oldugundan dolayı şükür et.
Canım bak arkadaşım aynen şunu dedi: Hamileliğini takip eden doktora durumu anlatsın, doğumu da aynı doktorda yaparsa doğumda o işi de halleder. Devlet hastanesi bu işlemi ücretsiz olarak yapıyor. önemli olan paylaşması. Sen hangi ildesin, hangi hastaneye gidiyorsun? Eğer İstanbul ise arkadaşım FSM Hastanesinde çalışıyor. Sana oradaki en iyi bu işi yapan hocanın adını versin. Git güzelce muane ol, takibini yaptır, kurtul.Tesekkur ederim paylasacagim doktorumla bir arkadas da bahsetmisti.
Devlet hastanesine gidiyorum ben acaba orada da ilgilenirler mi bu konuda yoksa ozeli mi tercih etmeliyim dogumda
Merhaba arkadaslar 27 yasinda 2 senelik evli yeni hamile bir bayanim. Benim derdim esurezis olmam, yani geceleri altimi islatiyor olmam.
Aslinda bir saglik problemi ama psikolojimi de o kadar etkiliyor ki doktorlara gittim ilac kullandim ama gecmiyordoktor mesanemin ne zaman tam anlamiyla gelisecegini bilemeyeceklerini zamanla olacagini soyluyor. Hatta bir ilac verdi bu ilacla 6 ay yada 1 senede sonuc aliriz dedi ama nafile gecmedi.
Aksam belli bir saatten sonra sivi almazsam bir nebze rahattim ama simdi hamile oldugum icin siviyi kesemiyorum, ilac ta alamiyorum hamilelikten oturu bilirsiniz.
Aslinda 3 yasimda gece gunduz tuvalet aliskanligi kazanmisim ama nasil olduysa 7-8 yaslarimda tekrar islatmaya baslamisim ve su ana kadar da araliksiz devam ediyor.
O kadar zor bir durum ki arkadaslar kkimsede kalmaya gidemiyorum, evlenirken 2000 tlye aldigim yatak su an kullanilmaz durumda, borcumuz da var degistiremiyorum yatagi hos olmasa da nasil diyecegim bunu esime2. El yatak fiyatlarina bakiyorumiyi birsey bulsam almayi kafama koydum. Yatak islak oldugu zaman esimi hadi televizyon izleyerek uyuyalim bahanesiyla salondaki kanepede yatiriyorum ve bir iki defa salondaki kanepelere de kacirdim evimden nefret ediyorum kimse gelmesin istiyorum koktugunu hissediyorum evimin
Bebek bezi aldim marketten yatarken onu kullaniyorum ama yetmeyebiliyor bazenesim yakinlasmak isteyecek diye odum kopuyor hatta bazen istiyor ve sacma bahanelerle kavga cikartiyorum rezil olmayayim diye. Cok iyi bir adam esim tabiki anlamistir ama hic yuzume vurmadi bu zamana kadar.
atamalari bekliyorum insallah bu sene atanirsam elimde param olursa hem esyalarimi degistirecegim hem en iyi doktora gidecegim bu sorun icin, alarm sistemi varmis cok arastirdim ama yakana takiyorsun esim sormaz mi bu kablolar ne diye
cok utaniyorum cok cok cok cokk son gunlerde tek dusundugum sey bu, evimi yakmak istiyorum, Allahtan korkum olmasa yakar sigortadan alirim parami yeni bastan duzerim evimi.
Bahara Allah nasip ederse geliyor bebegim, ama bebek gormeye geleceklerin stresi sardi beni simdiden, surekli elimde bez yatagi silmekten biktim, her yer kokuyormus gibime geliyor gunde iki kere yerleri siliyorum bol kokulu deterjanla oda spreyi 5 dakikada bir puskuruyor ama benim burnumda hep ayni koku. Bu arada evime gelen hic kimse soylemedi daha boyle bisey. Hatta arkadasimin agzini aradim su dokuldu kanepeye kuruyunca da sanki koku yapti diye hayir yok oyle birsey dedi.
Aileme cok kiziyorum neden beni doktora goturmediler kucukken diye, neden ben hayatimin her evresinde bunun altindan kalkmak icin milyon tane yalan soyledim milyon cakallik yaptim kendi kendimehele kyk da kalirken yasadiklarimi o 8 kisilik odada yasadiklsrimi bir Allah bilir hic kimseyle arkadas olamadim ben gelip yatagima oturur diye kimseyle birseyimi paylasamadim
kimseye de farkettirmem bu yasadiklarimi burnum diktir insanlara karsi.
Boyle iste arkadaslar benim derdim de bu, belki bir dua edersiniz belki bir kocakari ilaci bileniniz vardir artik ben ne yapacagimi sasirdim cunku
okudugunuz icin tesekkurler, evet uzun oldu yazsam daha da uzun olurdu.
Simdi size bunun utancini yasamis biri olarak sunu soyleyebilirim. Bende ortaikiye kadar altima kacirdim. Akşamları su bile icemiyorum karpuz kavun herkes yerdi canim istese bile bi lokma yiyemezdim. Anlıyorum sizi nasil bi psikolojidir bunu yasamayan bilmez.
Ama bende arkadaslara katılıyorum esinize açılın saklanacak sey değil. Elinizde olan bi sey yok çünkü. Bilerek isteyerek yapılacak sey değil.
Bana hep adet ol gecer dediler. Ben adet olmadan kismet namaza basladim 5 vakit. İkinci gun kesildi altima kacirmalarim. Ve namazi hiç birakmadim.. Manevi olarak yararinin yaninda gunde arti olarak en az 5 kere de abdest almak icin tuvalete gidildiği dusunulunce bir de sabah namazina kalkinca vücut alisiyor. Eger tubbi bi rahatsizlik değilse bence psikolojik olarak tedaviye kendiniz baslayin. Önemli olan sizsiniz ve su an bebeginiz. Bencil olun azicik. Esiniz ne dusunur destek veriri mi vermez mi kendinizi yiyip de daha da takinti haline getirmeyin bu durumu açıklayın hamilelikden kaynakli diyin ne o yataga rahat girin bence kendinizi hep kastiginiz için bu durum bu yaşa kadar ilerlemis. Her zaman sizi dinlemeye hazirim. Bende ergenligimi bu sorunla geçirdim . Rabbim yar ve yardimciniz olsun
Kegel egzersizi, doktoruma ben sormustum bunu ama illa yap dememisti yap tabi ama pek ise yaramaz tarzi birsey soylemisti. O balli karisimlari hamilelikte yiyemem sanirim dogumdan sonra olabilir ama tesekkur ediyorumCanim ben de 10_11 yasima kadar kacirmisim geceleri doktora falanda gitmistik doktor egzersiz vermisti hatirliyorum. Normal zamanda tuvalete gittiginde idrarini yaparken tut birak tut birak seklinde yap demisti hatta ben onu cocuk aklimla anlamamistim yarisini yapar yarisini tutar 1_2saat sonra giderdim lavaboya bu egzersiz kas kontrolu icin ise yarar diye dusunuyorum. Sonra hatirliyorum annem bir aktardan karisim almisti adam kendi hazirliyordu bala karistiriyordu ve gercekten ise yaradi o kavanoz bittiginde gercekten artik geceleri kaza yasamaz olmustum. Istersen bir bak cevrene boyle karisimlar hazirlayan bir aktar bulursan ise yarayabilir
Amin tesekkur ederim.Canım çok geçmiş olsun Rabbim sifani versin inşallah ama esine söyle bence olabilir aynı durumda oda olabilirdi hayat arkadaşısınız sonuçta hiç saklama daha kolay olabilir işin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?