- 21 Kasım 2021
- 265
- 264
-
- Konu Sahibi kurdelemsi
Evet çıkarabilir de nasıl bir çevresiniz ki böyle bir duruma yalan diyebiliyorsunuz pes cidden!Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Kim iki yil boyunca numara yapabilir ki. Evet cikardigi sesler normal , bu tarz sesleri cikarabilirler . Hem kadinin hastaligini ihmal etmis hemde yalan sayan bir cevre acil tedaviye ihtiyaclari varMerhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Konunuzda kadından diğerleri gibi şüphe ettiğinizde gayet açık.Tabii ki onun oyun oynadığını düşünmüyorum. İnsan neden hayatını bile bile bu kadar zorlaştırır üstelik 3 çocukla. Tabii ki çocuklarına kızdığı zaman duvara vurmasının onda yarattığı yıpranmanın, yenidoğan çocuğu ona gülumserken onunla oyun oynamak istediğinin, topluluk içinde onun da kendini ifade etmek istemesinin, hastaneye gittiğinde kendini ifade ederken anlaşıldı mı anlaşılmadı mı diye düşünmek, kocasıyla oturup konuşamak, herkesin ona acıyan gözlerle bakması onun için ne kadar zor farkındayım. Böyle söyleyenlere internetten araştırıp bulamadığım cevapları vermek için yazdım. Çünkü neden böyle bir şey yapsın demek onlar için yeterli değil. Buralara taşımanın başka ne amacı olabilir? Saptırmayalım lütfen..
Neden kaybetmiş konuşma yetisini kaza filan mı geçirdi?Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Benim söylediğim sadece varsayım yaşamadan bilemem ki. Çevresindekilerin söylediği bambaşka. Ben dilini döndürdü konusuverecek sanki diyorum inanmıyorum demiyorum.Konunuzda kadından diğerleri gibi şüphe ettiğinizde gayet açık.
Dilini döndürse konuşacak gibi.
Birkaç kez gördüm, çıkardığı sesler dikkatimi çekti.
Etraftakilere açıklama yapacaksınız demek,çok inandırıcı gerçekten.
Doktorların söylediği yeterli gelmiyor buradan aldığınız cevaplarla tatmin olacaksınız yaniTabii ki onun oyun oynadığını düşünmüyorum. İnsan neden hayatını bile bile bu kadar zorlaştırır üstelik 3 çocukla. Tabii ki çocuklarına kızdığı zaman duvara vurmasının onda yarattığı yıpranmanın, yenidoğan çocuğu ona gülumserken onunla oyun oynamak istediğinin, topluluk içinde onun da kendini ifade etmek istemesinin, hastaneye gittiğinde kendini ifade ederken anlaşıldı mı anlaşılmadı mı diye düşünmek, kocasıyla oturup konuşamak, herkesin ona acıyan gözlerle bakması onun için ne kadar zor farkındayım. Böyle söyleyenlere internetten araştırıp bulamadığım cevapları vermek için yazdım. Çünkü neden böyle bir şey yapsın demek onlar için yeterli değil. Buralara taşımanın başka ne amacı olabilir? Saptırmayalım lütfen..
Evet aslında dilini döndürse konusur da fantazi olsun diye öyle konuşmuyordur.Benim söylediğim sadece varsayım yaşamadan bilemem ki. Çevresindekilerin söylediği bambaşka. Ben dilini döndürdü konusuverecek sanki diyorum inanmıyorum demiyorum.
Tabii ki onun oyun oynadığını düşünmüyorum. İnsan neden hayatını bile bile bu kadar zorlaştırır üstelik 3 çocukla. Tabii ki çocuklarına kızdığı zaman duvara vurmasının onda yarattığı yıpranmanın, yenidoğan çocuğu ona gülumserken onunla oyun oynamak istediğinin, topluluk içinde onun da kendini ifade etmek istemesinin, hastaneye gittiğinde kendini ifade ederken anlaşıldı mı anlaşılmadı mı diye düşünmek, kocasıyla oturup konuşamak, herkesin ona acıyan gözlerle bakması onun için ne kadar zor farkındayım. Böyle söyleyenlere internetten araştırıp bulamadığım cevapları vermek için yazdım. Çünkü neden böyle bir şey yapsın demek onlar için yeterli değil. Buralara taşımanın başka ne amacı olabilir? Saptırmayalım lütfen..
Doktorlar vitaminsizlikten olduğunu söyledi saçma sapandı yani o yüzden ilgilenmediklerini söyledimDoktorların söylediği yeterli gelmiyor buradan aldığınız cevaplarla tatmin olacaksınız yani
Bütün doktorlar böyle mi söyledi yani? İnandırıcı değil kusura bakmayın. Başka doktora giderdi öyle bir durum olsa.Doktorlar vitaminsizlikten olduğunu söyledi saçma sapandı yani o yüzden ilgilenmediklerini söyledim
Bence kadının tek derdi sizsiniz,biraz ferahlık verin açılır o dili...Doktorlar vitaminsizlikten olduğunu söyledi saçma sapandı yani o yüzden ilgilenmediklerini söyledim
İki yıldır nasıl aklına gelmemiş kadının dilini döndürmek, siz söyleyin döndürür belkiBen dilini döndürdü konusuverecek sanki diyorum inanmıyorum demiyorum
İki yıldır nasıl aklına gelmemiş kadının dilini döndürmek, siz söyleyin döndürür belki
Hem duyamayan hem konuşamayan bir arkadaşım var dikkatle dinleyince ben çıkardığı seslerden demek istediğini anlıyorum bana sanki konuşmuş gibi geliyorMerhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Bir tanıdığımın ms hastalığı böyle başlamıştı. Dr lar önce anlayamadı. Zaman geçtikçe arttı anca öyle anlaşıldı. Kas hastalığı olabilir belki.Doktorlar vitaminsizlikten olduğunu söyledi saçma sapandı yani o yüzden ilgilenmediklerini söyledim