- 5 Nisan 2011
- 1.180
- 624
- Konu Sahibi kurdelemsi
istese yürür gibi olmuş sizinki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Tabii ki onun oyun oynadığını düşünmüyorum. İnsan neden hayatını bile bile bu kadar zorlaştırır üstelik 3 çocukla. Tabii ki çocuklarına kızdığı zaman duvara vurmasının onda yarattığı yıpranmanın, yenidoğan çocuğu ona gülumserken onunla oyun oynamak istediğinin, topluluk içinde onun da kendini ifade etmek istemesinin, hastaneye gittiğinde kendini ifade ederken anlaşıldı mı anlaşılmadı mı diye düşünmek, kocasıyla oturup konuşamak, herkesin ona acıyan gözlerle bakması onun için ne kadar zor farkındayım. Böyle söyleyenlere internetten araştırıp bulamadığım cevapları vermek için yazdım. Çünkü neden böyle bir şey yapsın demek onlar için yeterli değil. Buralara taşımanın başka ne amacı olabilir? Saptırmayalım lütfen..
Kimse böyle bir yalanı uzun süre sürdüremezBenim söylediğim sadece varsayım yaşamadan bilemem ki. Çevresindekilerin söylediği bambaşka. Ben dilini döndürdü konusuverecek sanki diyorum inanmıyorum demiyorum.
Yahu ne tuhafsınız , evet benim bir tanıdığım dilsizdi ve her türlü ses çıkarıyordu ama konuşamıyordu, ne kadar kötüsünüz yaaaa...Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Allah bu kadına şifa,etrafındaki insanlara mantık ve vicdan versin ..kadıncağızın hayatını nasıl kolaylaştıracaklarını düşüneceklerine arkadan dedikoduya başlamışlar ...kadıncağızın eşinin ailesi oldukları o kadar belli ki bu yorumu yapan insanlarınİlginiz gözlerimi yaşarttı.(!) Duyan da çare aramaktan helak oldunuz ,doktor tavsiyesi istiyorsunuz sanacak.
O yüzden mi "bana ne" deyip geçebildiniz ve "Bu kadın yalan mı söylüyor ? " başlığıyla konu açtınız ?
Allah tez vakitte kadına şifa versin.
Ben şeyi merak ediyorum yalan söylüyor denilirse ne yapacaksınız?
Kadın sarsalayıp konuş konuş mu diyeceksiniz?
Açtığınız konunun başlığı bile kadının tarafında olmadığınızı belli ediyor.
Allah bu kadına şifa,etrafındaki insanlara mantık ve vicdan versin ..kadıncağızın hayatını nasıl kolaylaştıracaklarını düşüneceklerine arkadan dedikoduya başlamışlar ...kadıncağızın eşinin ailesi oldukları o kadar belli ki bu yorumu yapan insanların
Kadının yaşadığı sorun çok büyük olasılıkla nörolojik.Yani ses kaybı şeklinde değil.Benim kuzenim nodül ameliyatı sırasında doktor hatası nedeniyle (sonradan mahkeme süreci oldu ve doktor kusurlu bulundu) sesini kaybetti.Doktor ses tellerine hasar vermişti.Buna rağmen fısıltı şeklinde kendini anlatabiliyor.Konuda geçen kişi ya felç geçirdi ,ya da konuşma merkezini etkileyen nörolojik bir sorun yaşıyor..tabi bir de çevresindeki bu cahil güruhla mücadele etmek zorunda.Amin. Bir anda bu duruma gelmemiştir kadın. Kimse nasıl ses kaybını fark etmez; şifa için doktor aramaz , anlayamıyorum.
Kadının yaşadığı sorun çok büyük olasılıkla nörolojik.Yani ses kaybı şeklinde değil.Benim kuzenim nodül ameliyatı sırasında doktor hatası nedeniyle (sonradan mahkeme süreci oldu ve doktor kusurlu bulundu) sesini kaybetti.Doktor ses tellerine hasar vermişti.Buna rağmen fısıltı şeklinde kendini anlatabiliyor.Konuda geçen kişi ya felç geçirdi ,ya da konuşma merkezini etkileyen nörolojik bir sorun yaşıyor..tabi bir de çevresindeki bu cahil güruhla mücadele etmek zorunda.
Kadın bir kere dilsiz değil hasta. Bu durumundan ne gibi bir kazanç sağlıyor ki bilerek yapsın bunu?Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.
Merhabalar eşimin ailesinden bir kadın var, iki yıl önce konuşma yetisini kaybetti ilk başta kekeliyordu şimdi ise konuşamıyor. Ama çocuklarına kızarken ı ıh diyor offfff diyor ahhhhhh diyor hı hı diyor ama sadece boğazdan. ağzını hareket ettirmiyor ama sanki dilini ve dudağını oynatsa sanki konuşacak dönüvericek kelimeler. Birkaç kişi yalan söylediğini oyun yaptığını söylüyor amacı bilinmiyor. Ben banane diyip geçiyordum ama neredeyse her gün görüyorum o çıkardığı sesler çok dikkatimi çekiyor. asıl sorum çevrenizde konuşma engelli biri var mı dilsizler bu tarz sesleri çıkartabilirler mi? Bu arada doktora gitti ama üzerinde durmadılar kabullendiler gibi bir şey oldu.