- 10 Ekim 2014
- 31.464
- 140.724
-
- Konu Sahibi Malefizsin
Konu sahibine niye saldırdınız anlamadım. Bazı minör davranışlar vardır yapılan kişi dışındakiler fark edemez, anlatılınca tam anlaşılmaz ama muhatabı olan kişi fark eder kasıtlı olduğunu. Biri kapınıza aşure getirdiğinde kafasını evden içeri sokmuş inceliyorsa bunu herkes garip karşılar kaldı ki kadın eski sevgili iyice garip. Hatta kapıya aşure getirmesi bile saçma eski sevgilimin eşine niye aşure götüreyim taa başka mahalleden. Eşi aşağıdayken dibinde durup bakıyorsa adamın da bakmasına gerek yok biri size bakarsa süzerse fark edersiniz yani. O an panikleyip eşini çağırmış çağırmasa bu seferde neden haber etmedi diyeceksiniz. Hadi balkonda bağırması vs yanlış anlamadır diyelim ama aşure konusu direkt art niyet. Bu arada sadece konu sahibi ve eşi değil eski sevgilinin annesi de kızmış. Balkondan bağırmış napıyorsun sen diye. Kadın kızının huyunu bilmez mi? Bazen konu sahiplerine sırf laf olsun diye sallıyorsunuz.
Kadında sadece merak var. Sonrası konu sahibinde de iftira atma potansiyeli var. Net..Konu sahibine niye saldırdınız anlamadım. Bazı minör davranışlar vardır yapılan kişi dışındakiler fark edemez, anlatılınca tam anlaşılmaz ama muhatabı olan kişi fark eder kasıtlı olduğunu. Biri kapınıza aşure getirdiğinde kafasını evden içeri sokmuş inceliyorsa bunu herkes garip karşılar kaldı ki kadın eski sevgili iyice garip. Hatta kapıya aşure getirmesi bile saçma eski sevgilimin eşine niye aşure götüreyim taa başka mahalleden. Eşi aşağıdayken dibinde durup bakıyorsa adamın da bakmasına gerek yok biri size bakarsa süzerse fark edersiniz yani. O an panikleyip eşini çağırmış çağırmasa bu seferde neden haber etmedi diyeceksiniz. Hadi balkonda bağırması vs yanlış anlamadır diyelim ama aşure konusu direkt art niyet. Bu arada sadece konu sahibi ve eşi değil eski sevgilinin annesi de kızmış. Balkondan bağırmış napıyorsun sen diye. Kadın kızının huyunu bilmez mi? Bazen konu sahiplerine sırf laf olsun diye sallıyorsunuz.
Emin ol evlenip yuvamı kurmuşsam geçmişte kalan kimse umrumda olmaz. Zaten kalbinden silemediğin duygular varsa başkasıyla evlenip mutlu olamazsın. Mutlu olmadığın bi evlilikte aynen bahsettiğim karakter gibi kendini küçük düşürmekten başka bişeyle uğraşmazsın. Eşimin ortalığı karıştırıp karıştırmama konusuna gelince, ben eşimin ne yaptığını ne yapmaya çalıştığını ne olmasını istediğini biliyorum. Kadına iftira atacak olsam şimdiye kadar çoktan atardım bu kadar beklemezdim. Şükür ki Allah korkumuz var sabrettik. Onun iftira atmasından korktuğum için ailesiyle konuşsam mı diye sordum fikir istedim.Kız biraz merak ediyor işte hepsi bu. Siz olsanız siz de eski sevgilinizin yakınında otursanız şimdiki halini merak edersiniz.
Değerli eşiniz de ortalığı karıştırmaya meraklı.
Siz kıza iftira atacak gibisiniz, bu yüzden taşınmalısınız.
Ay evet son satırlara kesinlikle katılıyorum belki kadın çıkıp iftira atacak eşi bana böyle böyle yapıyor diye. Takıntılı insandan korkulur yani. Durduk yere baş ağrıtacak bir tipe benziyorNe kadar iyi olursa olsun, kız muhtemelen yüz buluyor bu durumdan. Araya mesafe koysanız başınız ağrımaz bence. Bir de sanki kocan çok mu yakışıklı diyorlar hep burara böyle bir konu olunca, insan kocasını beğenmeye korkuyor laf duyacağım diye.Kocamı yakışıklı bulmasam neden aşık olayım. İnsan "aman bunu kim ne yapsın, sanki bred" diyeceği adama nasıl aşık olsun :) Siz annesi ve abisiyle sınırınızı belirleyin. Bazı kadınlar abartılı kur hareketleri yapıyorlar, bunu fark etmemek imkansız zaten. Aman bana ne deyip geçemeyebiliyor insan, eşten emin olmakla da bitmiyor iş, sanki karşıdaki meydan okuyormuş gibi davranında insanın egoları da karışıyor işin içine. üstelik bu denli abartılı davranışlar sergileyen insandan ben de çekinirim, çünkü yapacağı şeyin sınırı nedir bilemem. zaten adaba ve akla aykırı davranıyorsa mantıklı düşünemiyor demektir.
Ben kendi adima kadin iyi niyetlidir, bakmiyordur asla siz yanliş anliyorsunuzdur demedim ama kari koca çok fazla panik halleri var. Yani bakinca bitiyor mu kocasi? Naparsa yapsin ki ne yapabilir en fazla?
Ayrica başka mahalleden getirmiyor kadinin annesi bir ust sokaga tasinmiş alti ustu mahalle kulturu olan bir yer sanirim ki mahallerle sadece kendi binandaki yan komşuya degil bir alt sokagina da asure goturebilir insanlar. Konu sahibinin evine gelmese iyi olurmuş o ayri. Bu kadar korkup panikleyecek bir şey goremiyorum hani takintili olan bir erkek olsa ve fiziksel saldirma, zarar verme ihtimali olsa o ayri.
Boyle bir ihtimal ve yoksa ve kadinin tek yaptigi kendi kendine gulup saç baş savurup evin onunden geçmekse gozmezden gelirdim en fazla nebileyim.
Sonuçta taşinma gibi bir imkanlari da yok. Olayi buyutmeye de gerek yok
Adam ortalığı karıştırıp büyük bir sorun varmış gibi yapıyor. Çok tercih edilen kişi havasına giriyor. Eşi de buna müsait.Ben kendi adima kadin iyi niyetlidir, bakmiyordur asla siz yanliş anliyorsunuzdur demedim ama kari koca çok fazla panik halleri var. Yani bakinca bitiyor mu kocasi? Naparsa yapsin ki ne yapabilir en fazla?
Ayrica başka mahalleden getirmiyor kadinin annesi bir ust sokaga tasinmiş alti ustu mahalle kulturu olan bir yer sanirim ki mahallerle sadece kendi binandaki yan komşuya degil bir alt sokagina da asure goturebilir insanlar. Konu sahibinin evine gelmese iyi olurmuş o ayri. Bu kadar korkup panikleyecek bir şey goremiyorum hani takintili olan bir erkek olsa ve fiziksel saldirma, zarar verme ihtimali olsa o ayri.
Boyle bir ihtimal ve yoksa ve kadinin tek yaptigi kendi kendine gulup saç baş savurup evin onunden geçmekse gozmezden gelirdim en fazla nebileyim.
Ne merakı yahu iki tarafta evli çoluğu çocuğu var. Çok merak ettiyse bile göz ucuyla bir bakar geçersin diğer mahalleden kalkıp aşure getirmezsin dalga geçer gibi. İftirayı karşı taraf da atabilir takıntılı olduğu için. Konu sahibi iftira atacak olsa buraya konu açmak yerine ortalığı ayağa kaldırırdı.Kadında sadece merak var. Sonrası konu sahibinde de iftira atma potansiyeli var. Net..
Siz iftirayı daha masum görüyorsunuz anlaşılan.
Bugüne kadar sabrettiniz iftira atmadınız ha? Büyük lütuf.Emin ol evlenip yuvamı kurmuşsam geçmişte kalan kimse umrumda olmaz. Zaten kalbinden silemediğin duygular varsa başkasıyla evlenip mutlu olamazsın. Mutlu olmadığın bi evlilikte aynen bahsettiğim karakter gibi kendini küçük düşürmekten başka bişeyle uğraşmazsın. Eşimin ortalığı karıştırıp karıştırmama konusuna gelince, ben eşimin ne yaptığını ne yapmaya çalıştığını ne olmasını istediğini biliyorum. Kadına iftira atacak olsam şimdiye kadar çoktan atardım bu kadar beklemezdim. Şükür ki Allah korkumuz var sabrettik. Onun iftira atmasından korktuğum için ailesiyle konuşsam mı diye sordum fikir istedim.
Kaldırıyorlar zaten belli ki tüm aile mevzusu olmuş. Ortalığı ayağa kaldırıp çirkinleşmeye ne meraklı insanlar var ya hu.. sakin olun.Ne merakı yahu iki tarafta evli çoluğu çocuğu var. Çok merak ettiyse bile göz ucuyla bir bakar geçersin diğer mahalleden kalkıp aşure getirmezsin dalga geçer gibi. İftirayı karşı taraf da atabilir takıntılı olduğu için. Konu sahibi iftira atacak olsa buraya konu açmak yerine ortalığı ayağa kaldırırdı.
Evli çocuklu bir kadın gülüp saç savuracak kadar ileri gidiyorsa konu sahibinin eşine kendisi de iftira atabilir bana bakıyor bana böyle dedi diye. Bu kısım varsayım zaten ama ben kendimi eski sevgilinin yerine koyuyorum gidip de aşure götürmezdim hadi götürdüm kapıdan içeri başımı sokup evi süzmezdim. Konu sahibinin eşinin yerine koyuyorum eğer küçük bir mahalleyse ve herkes sevgililik olayını biliyorsa panikleyip eşimi arayabilirdim. Ben açık açık gel acil durum var demezdim ceketimi getirir misin falan sallardım belki bir şeyler ama çekinip paniklemiş olabilir diye düşünüyorum. Konu sahibinin kocasına falan hakaretimsi şeyler söylemişler, kocayı zor bulmuş ondan korkuyor demişler yorumlar aşırı acayip geldiBen kendi adima kadin iyi niyetlidir, bakmiyordur asla siz yanliş anliyorsunuzdur demedim ama kari koca çok fazla panik halleri var. Yani bakinca bitiyor mu kocasi? Naparsa yapsin ki ne yapabilir en fazla?
Balkona çıkması mı sorun sence? Cidden bu mu o kadar anlattığımdan çıkardığın?Bugüne kadar sabrettiniz iftira atmadınız ha? Büyük lütuf.
Neyine sabrettiniz? Balkona çıkmasına mı?
Gerçekten ilginç bir vaka.
Adam ortalığı karıştırıp büyük bir sorun varmış gibi yapıyor. Çok tercih edilen kişi havasına giriyor. Eşi de buna müsait.
Yılların komşusu, aşure götürmesinde sıkıntı yok. Meraklı bir tip, merak edip bakmış yani.
Balkona da çıkmasın istiyorlar. Yakında kızın adını çıkarabilirler maalesef
Herşeyi okusaydın 1 yıl yan yana evlerde oturduk 2 yıldır üst sokağa taşındılar yazdığımı görürdün. Ayrıca kızın annesinin evi üst sokakta kızın evi yakınımızda değil bana aşureyi getiren annesi değil kız.Kaldırıyorlar zaten belli ki tüm aile mevzusu olmuş. Ortalığı ayağa kaldırıp çirkinleşmeye ne meraklı insanlar var ya hu.. sakin olun.
Ayrıca başka mahalkeden değil. Balkondan balkona annesinin yıllardır komşusu diyor ya
Evli çocuklu bir kadın gülüp saç savuracak kadar ileri gidiyorsa konu sahibinin eşine kendisi de iftira atabilir bana bakıyor bana böyle dedi diye. Bu kısım varsayım zaten ama ben kendimi eski sevgilinin yerine koyuyorum gidip de aşure götürmezdim hadi götürdüm kapıdan içeri başımı sokup evi süzmezdim. Konu sahibinin eşinin yerine koyuyorum eğer küçük bir mahalleyse ve herkes sevgililik olayını biliyorsa panikleyip eşimi arayabilirdim. Ben açık açık gel acil durum var demezdim ceketimi getirir misin falan sallardım belki bir şeyler ama çekinip paniklemiş olabilir diye düşünüyorum. Konu sahibinin kocasına falan hakaretimsi şeyler söylemişler, kocayı zor bulmuş ondan korkuyor demişler yorumlar aşırı acayip geldi
Sandığınız gibi ortalığı ayağa kaldırıyor olsaydım evet dedikodu çıkardı şimdiye kadar çoktan. Bana eşin acil çağırdığımda ne oldu diye saldırdığınız konu var ya en basit örnek o an orda olmasaydım evet çıkardı bu bahsettiğiniz dedikodu.Tam olarak boyle yegenler ayri dolduruyor eşi ayri panik yaratiyor, bu şekilde kadin da surekli huzursuz. Yeğenleri de laf ariyor yok yollarda dayimin içine düşüyordu filan, cocuklar goruyor da millet gormuyor mu? O kadar dedikoducu mahalle simdiye kadar zaten olay cikmasi lazimdi bu kadar anlatmaya.
Konu panikleyip korkmak değil rahatsız olmakBu kadar her şeye panikleyip korkacaklarsa malesef taşinmalari lazim. Ya da gidip aileyle gorusup kavga gurultu yasayacaklar, nasil bir aile bilmem tabi ama kapisina gidip kizin sac savuruyor, esime guluyor vsvsv seyleri saydiktan sonra sakin karşilanmama ihtimali de var.
Konu panikleyip korkmak değil rahatsız olmak
Aslında kızın evini kendim net olarak bilmiyorum ama duyduğum bizden uzak olduğu. Yani taşınmakda çözüm değil gibi taşındığımız yere de gelebilir belki. E bide ben bu kızı görmek istemiyorum diye kurulu düzenimi mi bozucam işin bu boyutuda var. Ben sadece herşeyi bildiğimi hareketlerine dikkat etmesini istiyorum. Bunu nasıl yapmalıyım diye açtım konuyu. Yanlış birşey yapmak istemiyorum gerçekten.O zaman daha uzun seneler rahatsiz olmaya devam edersiniz gibi duruyor ikinizden biri taşinmadan
Evde olmasaydınız peki? Çarşıda markette olsaydınız torbaları fırlatıp eve mi koşacaktınız? Eşiniz biraz tuhaf davranmış kabule edin. Eşiniz niye sokakta saçlarını savuran kahkahalar atan kadına bakıyormuş? Sizi arayıp acil gel diyeceğine kendi niye eve gelmemiş?Hayır eşim kışkırtmaya çalışmıyor. Olayın sadece okuduğunuz kadarını bildiğiniz için böyle geliyor biliyorum. Eskiden sevgililerdi ve mahalledikiler bunu biliyordu ikiside farklı insanlarla evlendi tamam ama kızın o an ki davranışlarını görseydiniz böyle düşünmezdiniz ha ha ha diye kahkaha atmalar saçlarını arkaya savurmalar eşimin gözünün içine bakmalar falan. Bunu dışarıdan biri görse geçmişte olanlarıda bildiğinden yanlış anlaşılmaya çok müsait bi durumdu. Gerçekten o an orda olmam gerekiyordu evet aciliyeti vardı durumun.
Keşke ben de karşı tarafın düşüncesini bilsem. Çarşıda markette olsam eşimde yanımda olurdu zatenEvde olmasaydınız peki? Çarşıda markette olsaydınız torbaları fırlatıp eve mi koşacaktınız? Eşiniz biraz tuhaf davranmış kabule edin. Eşiniz niye sokakta saçlarını savuran kahkahalar atan kadına bakıyormuş? Sizi arayıp acil gel diyeceğine kendi niye eve gelmemiş?
Dediğiniz gibi sadece okuduğumuz kadarını biliyoruz detaylara hakim değiliz. Ben sağlıklı ve tarafsız yorum yapabilmek için karşı tarafın düşüncesini de bilmek isterdim.
Ayni durumu yaşadım evimi demiştim. Bu kez sosyal medyadan rahatsız etmeye başladı. Hesaplarimizi kapattık bu kez telefon, numara değişsen ortak cok fazla kişi vardi buluyordu falan en son polise basvurduk tabi birsey çıkmadı. 3 sene oldu hala dert yani. Eskisi kadar umursamiyorum. Okuluma kardeş ziyareti diye rahatsizlik veriyor gidiyor. Siz esinizle birlikte ortak adimlar atıp sevginize bakın. Bu konuyu ikinizde birbirinize yansitmayin. Zaten karşı tarafın amacı bu. Dikkat cekmek, nifak tohumlari ekmek. Getirdigi yiyecek vs yemeyin, almayin, kapıyı acmayin, muhatap olmayın. Annesi, abisiyle de mecbur kalmadikca görüşmeyin. Sonucta o aileyle gorusmezseniz hayatınız durmayacak. Kimin ne olduğu ne yapacagi belli olmuyor.Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafama takılan bi konu var çevremden kimseyle paylaşmak istemedim. Üye olup sizlerin fikrini almak istiyorum.
3 yıldır evliyim. Eşim benle tanışmadan önce yan komşusunun kızıyla sevgiliymiş. 8 9 aylık bi süre sevgili olmuşlar sonrasında eşim ayrılmak istemiş. Ama kız peşini bırakmamış. Aramalar mesajlar fayda etmeyince artık eve kadar gelmeye başlamış görümcemle hatta kayınpederimle bile konuşmuş. Onlarda bizim yapabileceğimiz birşey yok demişler istemiyorsa zorla olduramayız falan diye konuşmuşlar. ( bunları görümcem anlattı) Kızın ailesinden de babası hariç herkes biliyormuş meseleyi abisi kız kardeşi annesi. En son kızın annesi eşimle konuşmuş 15 gün düşün taşın net bi karar ver evlenin falan demiş. 15 gün sonra halaa istemiyorum diyorsan kızımla konuşucam bidaha seni rahatsız etmicek demiş. Eşim istemediğini söylemiş. Neyse aradan 2 yıl falan geçiyor. Bu arada kız evleniyor ve çocuğu oluyor. Sonra eşimle tanıştım. Biz evlendiğimizde kız zaten evli çocukluydu. Olan bitenide biliyorum tabi daha nişan bile yapmadan önce anlatmıştı eşim. Neyse evlendim balkonlarımız ve evin bi odası kızın annesinin eviyle karşılıklı. Balkonda oturduğumuzda kız koşa koşa balkona çıkıyor. Çocuğu ağlamadığı halde bağıra bağıra annecim bak ben burdayım kızım diye çocuğa sesleniyor dikkat çekmeye çalışıyor yani. Birinde eşim evin önündeydi yeğenleriyle birlikte ben evdeydim bana msj attı acil aşağıya gel diye. Hemen indim aşağıya. Eşim dışarıya çıkınca bu kız da çocuğu dolaştırma bahanesiyle aşağıya inmiş saçma sapan hareketler yapıyormuş. Eşimde yanlış anlaşılacak bi durum olmasın diye beni çağırmış. Kızın annesi bizi dışarıda görünce bağır çağır kızını eve çağırdı naptığını sanıyosun sen diye. Neyse 1 yıl bu durum böyle sürdü. Onlar kirada oturuyorlardı taşındılar. 2 yıldır da bi üst sokakta oturuyorlar. Kız sık sık evin önünden geçiyor sürekli karşılaşıyoruz. Annesiyle ve abisiyle bi problemimiz yok hatta abisi çaya kahveye bile gelir evimize. Annesiyle de birbirimize hiç gidip gelmedik ama konuşuruz karşılaştığımızda. Kız annesiyle birlikteyse kafasını kaldırıp bakmıyor bile ama yalnızsa gözlerini fal taşı gibi açıp ters ters bakıyor bana. Yani şu zamana kadar bakmaktan ilerisini yapmadığı için çok aldırış etmemiştim bu konuya. Sonuçta geçmişte yaşanmış birşey eşim beni tanımıyorken yaşadığı olayı sorgulamak irdelemek çok doğru gelmedi bana. Herkes kendi yolunu çizmiş yuvasını kurmuş birde bitmiş gitmiş bi mesele.
2 gün önce kapı çaldı. Israrla uzun uzun 2 defa zile basıldı üstüm müsait değildi açamadım. Hemen üzerimi değiştim kapıyı açtım kimse yoktu. 10 dakika sonra tekrar kapı çaldı açtım ki kız gelmiş. Elinde tepsi aşure getirmiş. Şok oldum ne yapacağımı şaşırdım. Yine de yüz göz olmadık şimdiye kadar diye düşündüm belki kız benim olaylardan haberim olduğunu bile bilmiyodur. Aldım bi kase teşekkür ettim kaseyi yıkayıp getireceğimi söyledim. Sadece 1 dakikalık mutfağa gittim geldim. Kız kafasını uzatmış evin içine bakıyor dikkatlice. Ne niyetle bunu yaptı bilmiyorum ama kaseyi tepsinin içine bırakıp Allah kabul etsin dedim kapıyı kapattım cevap vermesine fırsat bırakmadan. Yani 2 gündür kendime kızıyorum keşke aşureyi almasaydım. Herşeyi bildiğimi belli etseydim. Davranışlarından rahatsız olduğumu söyleseydim falan diyorum. Bi yandan da Allah için yapılan birşey reddetmek ne kadar doğru olurdu? Kafam baya karışık. Bu durumu artık abisine ya da annesine uygun bir dille anlatmalı mıyım? Ne yapayım ben kızlar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eşimle çok güzel giden bi evliliğim var çok seviyorum eşimi onun da beni sevdiğinden eminim böyle takıntılı biri yüzünden aramızda problem olmasınıda istemiyorum. Kızın tavırları eşimide rahatsız ediyor zaten. Tavsiyeleriniz neler?