Bu kadari da fazla...

Tesekkur ederim yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin. Evet derdim suan onun kursa gidip 4 yil bu evliligin ertelenmesi degil. Ben bu adamla evlenirsem basima neler gelcegi. O kadar sey ust uste geldi ki mantigimi yitirmekten korktum. Herkesin keyfi yerinde, su saatte bile sunlari dusunup uzulen benim. Her sey ortada. Yapayalniz kaldim hayalkirikliklarim ve ben. Degersizligim ve ben.

Hayır kesinlikle değersizim diye düşünmek yok. Siz kendinize hangi elbiseyi biçerseniz emin olun size aynen onu giydirirler. Elbette ki çok değerlisiniz. Duygusal değil de mantıklı davranırsanız şu aşamada aslında çok ta şanslı olduğunuzu ileride görebileceksiniz. Bir Büyüğünüz olarak söylemek zorundayım.. 37 yaşındaki nişanlınız bırakın görümcenizin maddi , manevi sıkıntılarını, evlenebilmek için bu yaşında bile sizinle ortak birikim yapmaya ihtiyaç duyuyor. Burada bile bir durup düşünmeliydiniz. Siz tüm samimiyetinizle, iyiniyetinizle birşeyleri oldurmaya çalışıyorsunuz. Ama habire yepyeni sorunlar geliyor önünüze değil mi? Nereye kadar? Çok iyi düşünün.. Daha önce de yazdım. Çok gençsiniz. Bunun kıymetini bilin. Ve kıymetinizi bilenle , denginizle birlikte olun derim. Sevgilerimle..

Mesajinizi gozyaslariyla okudum.
Cok tesekkur ederim ,gercekten. Nasil oluyor da hic tanimadigim insanlarin mesajlari bana iyi geliyor,kalbime dokunuyor, etrafimda bu kadar insan varken . Gercekten belki cok klise ve basit gelecek ama buraya yazan tum arkadaslara cok tesekkur ederim.

Siz evlendikten sonra, kardeşinin sizinle birlikte kalması konusunda ağzını mı arıyor diye düşündüm. Her türlü kötü. Beynine mi hükmediyorum ne demek, nasıl saçma bir kaçma çabası :) Kardeşim benim için çok değerlidir ama eşime ters konuşmaz. İlk başta dener gibi oldu, kesin bir dille uyardım. Evlenirsen üzülürsün bence. Görünen köy kılavuz istemez. Belli olacaklar, başlangıç daha bu. Evlenin kardeşi sizinle kalır, ailesini senin tepene de çıkarır. 37 yaşında kazık kadar insan, hala iradesi yoksa, orayı da idare ederim burayı da idare ederim diyorsa, ondan ne köy olurrr ne kasabaa..

Ben de oyle dusunuyorum. Hatta sadece agzimi aradigini degil evlendikten sonrasi icin zemin hazirliyor. Ya ne var canim kalsin tabi dmemi bekledi heralde.

Okurken ben sinirlendim buradan. Nasil tahammul ediyorsunuz? Kardesi madem kursa gidecekmis gitsin bi ogrenci yurdunda kalsin ya da ogrenci evinde. Cesarete bak. Gorumce kişisi prenses yerine konulmus. Şu estetik olayinda ben olsam ortaligi ayaga kaldirirdim. Ne demek kardesim dugun paramin alinmak istenmesi, ustelik estetik icin.. nasil cesaret etmis boyle? Kusura bakmayin ama nisanliniz asalak konumunda.size bu konulari aksettirmeden kendisi cozmesi gerekirdi. Madem abi kardes pek duskunler birbirlerine, omurlerinin sonuna kadar beraber yasasinlar. Lutfen sizi degersiz goren insandan kaçın uzaklasin. Elinizde mesleginiz var. Yasiniz da cok genç. Paranizi da bi güzel cekin. Hatta hemen cekin paranizi. Bakalim tepkileri ne olacak. Eger bu adamla evlenirseniz yaza, bu salak gorumce sizinle yasar soyliyim ben size. Abisi de "ama ne yapayim kardesim o benim, kovayimmi" der. Yazik etmeyin kendinize. 37 yasina gelmis adam (!) Su saatten sonra karakter degistirmez.

Ben de oyle dusunuyorum. Hatta sadece agzimi aradigini degil evlendikten sonrasi icin zemin hazirliyor. Ya ne var canim kalsin tabi dmemi bekledi heralde.
Kesin bir şekilde evlendikten sonra bu tür bir şeyle karşına çıkmaması gerektiğini belirt. Tehdit eder gibi konuşma ama nikahla köprüyü geçmeyeceğini, evliliğin sana her şeyi kabul ettirmeyeceğini söyle. Ben olsam pat diye yüzüne söylerim, evlendikten sonra böyle bir şeyle gelirsen boşanırım diye. Herkesin karakteri farklı, sen nasıl konuşacağını bilirsin.

Basima agrilar giriyor. Gercekten. Nisanlim kabul etmemis ama gelip bana anlatabiliyor. Bilmiyorum ya olur tamam sorun yok dememi mi bekliyor. O kadar sogudum ki..

Nişanlınız su anda iki tarafı da kendince idare ettiğini düşünüyor. Kendi fikriniz ne ise net olarak nişanlınızla paylaştığınızı da düşünmedim sizin. Karşılıklı olarak günü kurtarıyorsunuz diye düşünüyorum.

Yok bunu bana soyledikten sonra konusmadik hala. Ben bunu duyduktan sonra kendime gelemedim haliyle. O an konusmak istemedim yalniz kalmak istedim. Derse de girmem gerekiyordu. Ama bu mevzuyu acik acik enine boyuna konusmadan bana huzur yok.

Oz ablama olanlari anlatiyorum. Ne var bunda sen evliligi ne sandin diyor. Hakikaten yalnizim ben. Bunlara "ne var" dicek kadar kafayi yemedim cok sukur dedim. Ben neyin icindeyim boyle..

Ay sinir oldum bu konuya bende.
Ablana bakma. Evlilik boyle olmasi gerekmiyor. Secim yapabiliriz. Ve boyle bir evliligi secmek kim ister degilmi?
Bu yasina gel. Ailen el ustunde tutsun sonra iki asalak gelsin dalga gecer gibi seni arka plana atsinlar lukslerinden bahsetsinler senin birikimin uzerinden.

Adamin maddi sikintilarinla mi ugrasacaksin..kardesinin absurt luksleriyle mi..abisinin bunlari normal gormesiyle mi?
Bana kalsa direk bitir derim. Sonra iki cumlesiyle yumusayabilirsin. Ama sana yasattiklari ortada. Sana kendini degersiz hissettiren kimseyle evlilik dusunme.
Kendi degerini de boyle asalaklarin gozlerinden gorme.
İkisi bir olsa bir insan etmezler.

Yok bunu bana soyledikten sonra konusmadik hala. Ben bunu duyduktan sonra kendime gelemedim haliyle. O an konusmak istemedim yalniz kalmak istedim. Derse de girmem gerekiyordu. Ama bu mevzuyu acik acik enine boyuna konusmadan bana huzur yok.

Su nişanlılık döneminde kaldıramayacağınız yükün altına girmeyin. Evlenince gerçekten somluluguz ve dertleriniz ağırlaşacak ve çeşitlenecek. O zaman tavrınızı koymaniz hem zorlaşacak hem de daha yıpratıcı olacak. Eski insanlar gibi değiliz gerçekten. Rahat yetişiyoruz ve tahammül sınırımız dusuk. İyi düşün, ölç tart canim.

Allah affetsin ama artık ciddi ciddi 30,30 küsur yaşlarına kadar evlenmemiş,evlenememiş BAZI kadınların ciddi anlamda çevrelerindeki ilişkileri çekemediklerini ve fitne fesatlık yaptığını düşünüyorum.
Benim çevremde de vardı böyle bir tip. Lütfen oyuna gelmeyin. Erkek arkadaşınızı karşınıza alıp, dürüstçe,sakince durumu izah edin.

Çok saçma
restini çek

Canım sen bu kadından çok çekersin diyim ben. Kadının kafası çok farklı çalışıyor baksana.
Ve ne yazık kı nişanlında bunu sonunu getirecek bir yapı yok gibi görünüyor.
Bence sen otur paşa paşa konuş.
Ben böyle şeylere gelemem. Beni seviyorsan (içime aranızda bir aşk olmadığı doğuyor nedense? )
Böyle böyle sınırları bileceksin diyeceksin...
Yoksa gönder gitsin.

Tebrik ederim tam da olmasi gereken gibi bi abla bi büyük gibi kisa ve öz olarak yazmissiniz gercekleri.

Konu sahibi bu yorumu defalarca oku gercekden

Ben size önceki konumunda da soylemistim. Nişanlinizin evlenince maddi desteği üzerinden çekeceğini ve ilçeye dönmek zorunda kalacağını düşündüğü için evlenmesini istemiyor diye. Siz nisanlinizla açık açık konuşacaksıniz. Herkes AÖF okumak için kursa gitmiyor otursun bu zahmet kitaptan internetten çalışsın. Siz de mesafeli davranın. Kolay kolay söylemem ama baktınız kimsenin değişmeye ve akillanmaya niyeti yok o zaman yollarinizi ayırırsiniz. İnsan kardeşinin mutluluğunu hiç mi düşünmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…