• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadari da fazla...

Tek onunla kalmadi ki esim 180 derece dondu. Babasinin gazino borcunu da bize odettirecek oldular.(esimde dahil odeyelim diye bana baski kurdu) esimle hic huzurumuz kalmadi. Ailelerimiz de birbiri ile konusmaz oldu zaten. Kardesi telefon alir borcu bizi bulur. Estetik ameliyat olur bizden isterler. Bak bi isin basinda puruz cikarsa oyle gider. Yol yakinken ayril. Hani hep seviyorum asigim filan diyoruz ya nisanliyken, ama evlenince o adamdan soguyorsun yaptigi seyler icin zaten.sirf kopruyu gecinceye kadar idare ediyorlarmis bizi. Bizde gormezden geliyoruz bazi seyleri ilk basta. Cok iyi dusun daha ne guzel kismetler cikar karsina aile cok onemli hatta en onemlisi o karsidaki kisiden once aile onemli . Domuzdan toklu dogmaz derler burlarda oyleymis

Sadece burda anlattiklarim degil. Cok olay oldu. Gercekten cok cirkin seyler yasadik. Ama abisi bir gun bilr bak ayip ettin demedi. Hic bisey olmamis gibi devam ettiler. Bana aileme yapilan saygisizliklar kaldi geriye. O da ben ne yaparsam yapayim abim bisey demez kafasiyla durmadi. Bugun gelinen durum da bu.
Sizin durumunuza uzuldum. Ve sanirim suan aptal asik gibi ne var bunda dersem k3ndi gelecegimi kendi ellerimle yakacagim.

Biz evlenirsek nerde kalacakmis, kursu ne olacakmis..sinirden artik uykularim kaciyor.
Ben de sizin gibi dusunuyorum. Muhtemelen bu 4 yil gecse baska bir sey bulacak.

Tuhafliklar abidesi resmen o kadar uzuldum ki ya. Neden insanlar bu kadar kotu ki sanki. Niye baskalarinin mutlulugunu istemiyorlar. Ustelik bu kisi uzak da degil abisi ve yengesi olacak kisi. Cok garip ya

Konusacagim. Bu nedir ya, sinirden uyuyamiyorum. Icim icimi yiyor. Ve ben disinda herkes mutlu nisanlim da dahil. Acik acik konusacagim. Ama icim oyle sogudu ki yuzunu gormek istemiyorum..
yarın arayın görümcem izi söyleyin. O mutlaka nişanlı nizam söyleyecektir. Sizde bu durumda nişanlı niçin gerçek yüzünü göreceksin canim

Sadece burda anlattiklarim degil. Cok olay oldu. Gercekten cok cirkin seyler yasadik. Ama abisi bir gun bilr bak ayip ettin demedi. Hic bisey olmamis gibi devam ettiler. Bana aileme yapilan saygisizliklar kaldi geriye. O da ben ne yaparsam yapayim abim bisey demez kafasiyla durmadi. Bugun gelinen durum da bu.
Sizin durumunuza uzuldum. Ve sanirim suan aptal asik gibi ne var bunda dersem k3ndi gelecegimi kendi ellerimle yakacagim.

Bence de bir aile buyuklerinize danisin. Onlar konussunlar buyukler olarak. Yaptiklarini anlatin karsi tarafa

Burada insanların konularını az çok okuyorsunuzdur muhtemelen. Evlenmeden sorun yaratan kaynanalar görümceler vs, neler okuyoruz. Ve çoğu kişide okuduğum cümle şu, düğünden önce yaşananlar sadece fragmanmış, evlendikten sonra beter bir hal oldu. Asla olumsuza yönlendirmek istemem, yapıcı olmayı her zaman daha doğru bulurum ama burada size evlendikten sonra da rahat vermeyecek bir görümceden bahsediyoruz, sizde kalırsa ayrı dert verecek mesela en başta özel hayatınız olmayacak ya da ev işinde yardım etmeyecek yan gelip yatacak, sinir küpü olacaksınız. Ya da sizinle yaşamayacak ama hayatını bozduğunuz için uğraşacak sizinle. 30 yaşında kadın şu an bu kadar çocukca davranıyorsa, siz evlenince farklı davranmaz tahminimce. Kendinize sorun, gerçekten bunlara katlanacak kadar seviyor musunuz nişanlınızı, daha da önemlisi o sizi ne kadar seviyor, korur mu kardeşinin saçmalıklarından. İyice düşünün taşının, evlilik dışardan güzel görünse de, sadece doğru insanla güzel, yanlış kişiyle cehennem oluyor.

Merhaba arkadaslar. Daha once de yazmistim kisa ozet geceyim. Nisanliyim yaza dogru evlenmeye karar verdik. Nisanlim kiz kardesiyle yasiyor, anne babasi ilcede. Biz merkezdeyiz, ilcede sıkıldigi icin abisiyle kaliyor. Bana ve aileme cok cirkin davrandi durduk yere. Hadi beni kiskanmis olabilir , anlamaya calisiyorum. Ama ailem? Onlari karistirmaya gerek var miydi gercekten ? Ben simdiye kadar olanlari bi sekilde sineye cektim,alttan aldim. Ama aileme durup dururken dusmanligi alttan alamiyorum. Iletisimim yok.
Nisanliminin da tepkisi yok. Tepkiden kastim kavgali olsunlar, kussunler degil. Sadece simdiye kadar hic biseyine tepki koymadigi icin ne yaparsam yapayim abim yanimda. Canimin istedigini yaparim modunda. Ve maalesef dozu arttirarak devam etti iliskim boyunca. Bekledigim de En asgari duzeyde bir tepki. " yaptiklarini ciddiye aliyorum" demek icin.
Asil meseleye geliyorum. Kendimize ortak hesap actik. Para biriktiriyoruz, borcla evlenmeyelim diye. Ikimiz de ogretmeniz. Elbette acil, temel durumlar icin ailelerimize destek cikar,yardim ederiz. Ettik de. Yalniz nisanlimin kardesi estetik olmak istiyor o paradan ... Ne var kardesi diyenler oldu aranizdan. Elbette kardesi. Her seyi yapar. Yalniz orda benim de hakkim var, evlenmek icin biriktirdigim. Bu kadar skntili oldugum donemde kendime zorunlu bir sey aldigimda kirk kez dusunurken estetige harcama luksum yok.
Ve bir sey daha oldu bugun.. Allahim sen aklima mukayet ol.
Kardesi , 30 yasinda, aof okuyacakmis. Okusun. Ben bunu asla yadirgamam, beni de ilgilendirmez. Buradaki kurslara (merkezde) gidecekmis. Buraya kadar hic bir sorun yok, ne olabilir. Okul 4 yillik. Okul bitene kadar ilceye donemezmis. (2 saatlik yol, kursu haftada 3 gun). O bitirene kadar abisi evlenemezmis. Ben gercekten artik kaldiramiyorum arkadaslar.
:110:

Not : Nisanlim ortak hesaptan bu sebeple para cekilmesine karsiydi benim hayir dememe gerek kalmadan vermedik. Ama bana bunu anlatti.
Diger meseleye de karsi ama bana anlatiyor. Ben boyle bir mevzuya gereken cevabi verir bir daha acilmamak uzere kapatirdim. Hangi normal insan sunu soylediginde karsi tarafin sinirlenecegini dusunmez? Bana anlatmak yerine bu sacmaligi kapatmamasinin nasil bir amaci olabilir,benim aa ne var canim olur dememi mi bekliyor. Icazet mi bekliyor. Icim buz gibi. Oyle sogudum ki.
gelin ata binmiş, ya nasip demiş.

evlenmeden neden ortak hesap açtınız ki?

Burada insanların konularını az çok okuyorsunuzdur muhtemelen. Evlenmeden sorun yaratan kaynanalar görümceler vs, neler okuyoruz. Ve çoğu kişide okuduğum cümle şu, düğünden önce yaşananlar sadece fragmanmış, evlendikten sonra beter bir hal oldu. Asla olumsuza yönlendirmek istemem, yapıcı olmayı her zaman daha doğru bulurum ama burada size evlendikten sonra da rahat vermeyecek bir görümceden bahsediyoruz, sizde kalırsa ayrı dert verecek mesela en başta özel hayatınız olmayacak ya da ev işinde yardım etmeyecek yan gelip yatacak, sinir küpü olacaksınız. Ya da sizinle yaşamayacak ama hayatını bozduğunuz için uğraşacak sizinle. 30 yaşında kadın şu an bu kadar çocukca davranıyorsa, siz evlenince farklı davranmaz tahminimce. Kendinize sorun, gerçekten bunlara katlanacak kadar seviyor musunuz nişanlınızı, daha da önemlisi o sizi ne kadar seviyor, korur mu kardeşinin saçmalıklarından. İyice düşünün taşının, evlilik dışardan güzel görünse de, sadece doğru insanla güzel, yanlış kişiyle cehennem oluyor.

Haklisiniz. Okuyorum, etrafimdan duyuyorum.
Oyle uzgunum ki. Gercekten cok seviyorum,hayatimda ilk kez seviliyorum.
Ama acaba ? Artik acaba diyorum :(

Kardesinin yaptiklarini aklim almiyor. Neden neden diyip duruyorum. Kendimi yiyip bitiriyorum. Bunlari hak edecek ne yaptim diye.

Nisanlim gorunurde yanimda.hayir diyor,mantiksiz diyor ama gelip bana anlatiyor. Her konuda mantikli davranan adam bunu anlatmamasi gerektigini anlayamaz mi diyorum. Masumca anlatmadigini dusunuyorum.

Ben nasil boyle ilerleyen nisanliligi evlilige gotureyim.. Her seyi bitirdiler. Icimdeki hevesi,mutlulugu oldurduler. Ilmek ilmek islediler bana bunu. Hissizim.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Evet :KK43: nisanlim para biriktiremiyorum,senin hesabina yatirayim kalsin boylece eften puften seylere gitmez dedi. Once yok dedim, hakikaten biriktiremedigi icin tamam dedim :KK43: nerden dedim:KK43:
önce paranı çek.
sonra ciddi bir konuşma yap nişanlınla.
ya tamam ya devam kıvamında.
arkadaşların dediği gibi, o görümce sana kuma olacak.
abi kardeş mutluyken, sen sinir krizi geçireceksin.

Nisanlin klasik "ama o benim kardesim" modunda. Eger isteseydi bu olaylarin hic biri size yansimazdi. Ayrica ailenize ve size yaptigi seylerden sonra da bi ozur dilettirirdi madem hatri var... Benim dusuncem daha nisanliyken boyleyse evlenince cok ugrasacaksin bu kadinla. Esin de yaninda olmayacak, tam tersine "ama o kardesim" moduna devam edecek. Kardesi yuz buldukca dozu daha da arttiracak ve eninde sonunda siz suclu olacaksiniz. Ben olsam boyle biriyle evlenmek icin acele etmem, dahasi ayrilirim.

Bir kere hic kimse abisinin nisanlisiyla ortak paradan estetik olmayi dusunmez. Kimsede o curet yoktur yani. Kizkardese o yuzu nisanlin vermis. Kimse durup dururken boyle bir talepte bulunmaz yoksa.

Ayrica abim 4 sene universitemi beklesin demesi de abisinden aldigi yuzun nirvanaya ulastigini gosteriyor. Bunu rahat rahat soyluyor cunku abisinden bunu bekleyebiliyor.

Buraya yaziyorum bu adamla evlenirsen cok sorun yasarsin.

Nisanlin klasik "ama o benim kardesim" modunda. Eger isteseydi bu olaylarin hic biri size yansimazdi. Ayrica ailenize ve size yaptigi seylerden sonra da bi ozur dilettirirdi madem hatri var... Benim dusuncem daha nisanliyken boyleyse evlenince cok ugrasacaksin bu kadinla. Esin de yaninda olmayacak, tam tersine "ama o kardesim" moduna devam edecek. Kardesi yuz buldukca dozu daha da arttiracak ve eninde sonunda siz suclu olacaksiniz. Ben olsam boyle biriyle evlenmek icin acele etmem, dahasi ayrilirim.

Bir kere hic kimse abisinin nisanlisiyla ortak paradan estetik olmayi dusunmez. Kimsede o curet yoktur yani. Kizkardese o yuzu nisanlin vermis. Kimse durup dururken boyle bir talepte bulunmaz yoksa.

Ayrica abim 4 sene universitemi beklesin demesi de abisinden aldigi yuzun nirvanaya ulastigini gosteriyor. Bunu rahat rahat soyluyor cunku abisinden bunu bekleyebiliyor.

Buraya yaziyorum bu adamla evlenirsen cok sorun yasarsin.

Icimdekileri yazdiniz. Ben bunlari nisanlimdan ogreniyorum. Ozru birakin aileme yaptiklarindan sonra " geri adim atmayacagini " da ondan ogreniyorum.
Benim de bunu aklim almiyordu. Bir insan nasil bunlari teklif eder? Nasil yuzu tutar, bu iliski yillarca boyle surmus. Nisanlim icin kardesi dokunulmaz. Bir sey yapsa ben ne yapayim beynine mi hukmediyorum der isin icinden cikar. Bitti. Butun o saygisizliklar,benim uzulmelerim cop.
Bu kadar teklif nisanlimin asiri tepkisizliginden. Birinde cikip sen ne yapiyorsun,kendine gel demeyisinden.

Sorun yasayacagim asikar. Bu aileye tahammul edemiyorum artik.. Sinirlerim oyle bozuk ki.

Icimdekileri yazdiniz. Ben bunlari nisanlimdan ogreniyorum. Ozru birakin aileme yaptiklarindan sonra " geri adim atmayacagini " da ondan ogreniyorum.
Benim de bunu aklim almiyordu. Bir insan nasil bunlari teklif eder? Nasil yuzu tutar, bu iliski yillarca boyle surmus. Nisanlim icin kardesi dokunulmaz. Bir sey yapsa ben ne yapayim beynine mi hukmediyorum der isin icinden cikar. Bitti. Butun o saygisizliklar,benim uzulmelerim cop.
Bu kadar teklif nisanlimin asiri tepkisizliginden. Birinde cikip sen ne yapiyorsun,kendine gel demeyisinden.

Sorun yasayacagim asikar. Bu aileye tahammul edemiyorum artik.. Sinirlerim oyle bozuk ki.

Kardesi dokunulmaz ama sana hersey yapilabilir. Neden boyle? Hic sorguladin mi? Sana deger verildigini hissediyor musun gercekten?

Nişanlınızla açık açık konuşun şartlarınızı beğenmiyorsa ayrılın evlenip hergün ağlayacagınıza psikolojiniz bozulacağına ayrılın 1 ay ağlarsınız. Bu lafları söyleyebilmesi bile abisinin tepkisiz davrandığının kanıtıdır ki evlenince ailesi daha da kıymetlenecek

Sorguluyorum. Ben sevildigimi saniyordum. Cop gibi hissediyorum kendimi.

Insan kendi cocuguna bile hata yaptiginda hata yaptin der, devam ederse de cezalandirir. Mesela oglum haksiz bir sekilde buyuklerine karsi saygisizlik yapsa o ozru dilettiririm gonullerini aldiririm. Cocugum yahu daha otesi var mi. Nisanlin zerre deger vermiyor dahasi nisanlinin da sana saygi sorunu var. Gozunde hic bir agirligin yok. Kaybetmekten falan da korkmuyor.

Sevgi ask vs bunlar seni seviyorumlarla surprizlerle hediyelerle romantik anlarla anlasilabilecek seyler degil. Insan sevdigi kisiye saygi duyar, onu bi baskasinin uzmesine izin vermez. Sana deger veriyorum demekle olmaz o degeri hissedersin zaten.

Nişanlınızla açık açık konuşun şartlarınızı beğenmiyorsa ayrılın evlenip hergün ağlayacagınıza psikolojiniz bozulacağına ayrılın 1 ay ağlarsınız. Bu lafları söyleyebilmesi bile abisinin tepkisiz davrandığının kanıtıdır ki evlenince ailesi daha da kıymetlenecek

Evet istisnasiz evlenince erkekler icin aile daha da kiymetleniyor.

Nişanlınız kardeşine karşı gerçekten pasif mi yoksa kendi düşüncelerini kardeşi söylemiş gibi size mi aktarıyor?

Normal şartlarda estetik, okul gibi böyle taleplerle gelen kardeşini, size olayı yansıtmadan kestirip atmalıydı. Belki de kızkardeşi laf arasında beğenmediği bir yerini parası olsa estetik yaptıracağını söylüyordur. Nişanlınız da hazır biriken para var iken kardeşinin gönlünü yapmak istiyordur.

Bugün AÖF için kalamaz dersiniz, bebeğiniz olur, bebeğe baktırmak için çağırır nişanlın. Herhalukarda kardeşini yanında istiyor gibi geldi.

Nişanlınız kardeşine karşı gerçekten pasif mi yoksa kendi düşüncelerini kardeşi söylemiş gibi size mi aktarıyor? Normal şartlarda estetik, okul gibi böyle taleplerle gelen kardeşini, size olayı yansıtmadan kestirip atmalıydı. Belki de kızkardeşi laf arasında beğenmediği bir yerini parası olsa estetik yaptıracağını söylüyordur. Nişanlınız da hazır biriken para var iken kardeşinin gönlünü yapmak istiyordur. Bugün AÖF için kalamaz dersiniz, bebeğiniz olur, bebeğe baktırmak için çağırır nişanlın. Herhalukarda kardeşini yanında istiyor gibi geldi.

Kardesi ciddi ciddi bunlari istiyor. Nerden biliyorum, cunku o karakteri anliyorum.
Benim de sorguladigim sey adamin bana bu sacmaliklari duydugu anda kapatmasi gerekirken bana anlatmasi..hayir desen nolur? Bana anlatmanin manasi ne ?
Bana da sizin dediginiz gibi geliyor.yerini yapiyor heralde.

Kardesi ciddi ciddi bunlari istiyor. Nerden biliyorum, cunku o karakteri anliyorum.
Benim de sorguladigim sey adamin bana bu sacmaliklari duydugu anda kapatmasi gerekirken bana anlatmasi..hayir desen nolur? Bana anlatmanin manasi ne ?
Bana da sizin dediginiz gibi geliyor.yerini yapiyor heralde.
İnsallah abi kardeş beraber iş çevirmiyorlardır. Burada ki birçok konuda artık erkeklerin özellikle çalışan kadın tercih ettiklerini ve eşinin maaşıyla kendi ailesini ihya etmeye çalıştığını defalarca okuduk.
Normal de erkekler aile sırlarını kolay kolay eşlerine anlatmazlar.

Dediğim gibi siz bugün kurs konusunda kabul etmesenizde, hamile kalınca yardım etsin diye, doğumdan sonra kardeşim varken bakıcı olmaz kesinlikle diye nişanlınız mutlaka çağıracak.

Nişanlın nasıl biridir, boşboğaz mıdır? Her şeyi anlatan çok konuşan biri midir? Eğer değilse tek bi amacı var kardeşi sizle yaşasın diye sözde seni kötü iki seçenek arasında bırakıyor. Bu kadın 4 sene sonrada gitmez bi yere ben söyliyim. Çünkü okul falan bahane tek amacı abisine yamanmak. Ben senin yerinde olsaydım şuanki aklımla kesinlikle ayrılırdım. Birincisi bu görümceyle başa çıkamazsın. İkincisi sana ailene yaptığı terbiyesizliklere rağmen senden taraf olmayan, kardeşine gerekli tepkiyi koymayan, daha nişanlıyken köprüyü geçmeden bile ailesine bu kadar pasif bi adamla mutlu olamazsın. Yani kardeşinin söylediklerini nabız yoklama niyetiyle sana iletmediyse bile, sana yalancı dediğinde hala kardeşine 5 yaşındaki çocuk gibi affedici olup çikolata götüren adam seni çok ezdirir. Şimdi kardeşinin hatalarını kendi nasıl tolere ediyorsa aynı şekilde senden de bekleyecek pışpışlamanı koca kadını.

Back