• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadari da fazla...

Ya valla her gun kac kez senin konuna bakiyorum...
Yap artik bisey de sen de rahatla bizi de rahatlat....

Cunku anlamayacaklar ver altinlarini...soyle son lafini...noktayi koy...hatta unlem...

Hmm mesela diyelim siz gittiniz kız kardeşin eksik veya yanlış bir davranışından bahsettiniz ne yapıyor?
Bir de, ailecek planları derken maddi anlamda destek gereken konular mı? Yani sizi banka olarak mı görüyor diyorsunuz?
Mesela bu ne demek?
Yani aslında her anlattığın şeyin altından bin bir türlü travma çıkıyor, neden bunca zaman göremedin ya da ne ikna etti sizi de tolere edebildiniz?

Nasil yapti biliyor musunuz ?
Ornek vereyim.

Kardesi aileme terbiyesizlik yaptiginda,
benim yanimda bu konunun yanlis oldugunu, cirkin oldugunu soyluyor.
Sonra bi bakiyorum, kardesine hc bir sey dememis.
Zaten onceki konum bununla ilgiliydi.
Hic bir tepki yok. Aileme yapilanlara kadar bana yaptigi seylerde de tepkisiz kalmisti ama ben kardesiyle iliskime mesafe koydugumdan, abisinden de bu anlamda bi sey beklemedim.( ise yaradi derken bunu kastetmistim) Ama konu ailem olunca bir tepki bekledim.
Tepkiden kastim da ciddi bir kusluk degil, asgari duzeyde makul seviyede bir seydi. Sizce de abisine saygi duyan biri nisanlisina su kadar seyi yapabilir mi ya da bir seyler yaptiginda abisinin tepkisiyle karsilasacagini bilse yapabilir mi..
Iste tam olarak ordan basliyor benim bu adamin ne oldugunu anlamam.
Akabinde estetik, araba.
Geri kalani biliyorsunuz..

Ya valla her gun kac kez senin konuna bakiyorum...
Yap artik bisey de sen de rahatla bizi de rahatlat....

Cunku anlamayacaklar ver altinlarini...soyle son lafini...noktayi koy...hatta unlem...

Cok haklisiniz.

Yarin arkadasimin dogum gunu var.

Hani benim hasta oldugumdan gidemeyecegim (!) fakat onun gidebilecegi.

Hah iste tam olarak oraya gidecegim.

Hos bir surpriz yapacagim.

Hayir ya senin iyi niyetinin yuzde biri yok bak bu insanlarda. Olamaz da.
Artik bunlarla yuz goz ola ola ne mal olduklarini anladim.
Sen cok akilli bir kizsin, basindan boyle seyler gecmis dimdik ayaktasin. Gecmise donup guluyorsun. Insallah ben de senin gibi dimdik durabilirim.

Zaten gulmeye basladigin anda bu acilarin cogu gecmis olacak.
Suan iyi sayilirim. Ama bu iliskiden sonra panik atak olmustum. Iliski bitiminden bir kac ay sonra bana mesaj atmisti exim oyle basladi.
Veya travma sonrasi stres bozuklugu da yasadim...hala etkisi var uzerimde.
Az cok psikolojik bilgiye sahibim anlayabiliyorum yani. Mesela iliski sonrasinda ilk zamanlar paranin konusu dahi gectiginde ofke patlamalari yasiyordum. Flashback yasiyordum. Nelere katlanmisim neler gecmis basimdan diyordum. Yasadiklarima inanamiyordum donup dolasip anlatiyordum hep. Insanlara olan guvenim de azaldi. Yeni bir iliskiye hazir olmam uzun surecek baya. Cunki beni tetikleyebilen cok konular var. Delirmenin kiyisindan kosesinden döndügüm cok oldu yani. Ne diyeyim ..allahtan bulsunlar.
Omrumde boyle insanlar gormemistim hic. Boyle insanin algisiyla oynayan vsvs.. Arkadaslarim ailem uyarmisti zaten bunlar deli senide deli ederler diye. Bence savas zirhimi kusanip karsiliklarini verdim baya :KK70:ben de coktum onlarda coktu. Sonuc sifir. O yuzden sana degmez uzaklas diyorum..gurur insanin akil sagliginin yaninda hic kalir. Gururunu kaybet ama akil sagligini kaybetme canim.
Gurur yerine gelir ama akil zor geliyor. Ki onlarin yaptiklari senin degerini belirlemiyor. Ama sen sanslisin erken anladin..yinede baktin gordun bitmiyorlar sen cekil ve hayatina bak canim..hic degmiyor inan bana.. Bak ben kin nedir hic bilmezdim kac yasima gelmisim..Yasadiklarimdan sonra bu da olmustu. O yuzden boyle akillar veriyorum sana. Yoksa gayet anliyorum herkesi ve seni..insan kendisine yediremiyor ama hakkimi savunmaktansa huzurlu olurum dengemde olurum daha iyi.

Nasil yapti biliyor musunuz ?
Ornek vereyim.

Kardesi aileme terbiyesizlik yaptiginda,
benim yanimda bu konunun yanlis oldugunu, cirkin oldugunu soyluyor.
Sonra bi bakiyorum, kardesine hc bir sey dememis.
Zaten onceki konum bununla ilgiliydi.
Hic bir tepki yok. Aileme yapilanlara kadar bana yaptigi seylerde de tepkisiz kalmisti ama ben kardesiyle iliskime mesafe koydugumdan, abisinden de bu anlamda bi sey beklemedim.( ise yaradi derken bunu kastetmistim) Ama konu ailem olunca bir tepki bekledim.
Tepkiden kastim da ciddi bir kusluk degil, asgari duzeyde makul seviyede bir seydi. Sizce de abisine saygi duyan biri nisanlisina su kadar seyi yapabilir mi ya da bir seyler yaptiginda abisinin tepkisiyle karsilasacagini bilse yapabilir mi..
Iste tam olarak ordan basliyor benim bu adamin ne oldugunu anlamam.
Akabinde estetik, araba.
Geri kalani biliyorsunuz..
Anladım Scarletcim...
Yani inanın eski nişanlınızın açısını yakalamak için düşündüm,hala düşünüyorum ne gibi bir argümanla kardeşine bu denli tapar bir insan? Yahu bilmem kaç yaş küçük olur,sakınır kıyamaz ama bu kadın 30 yaşında afedersiniz kazık kadar insan olmuş.
Dünya hali insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor bu düşkünlüğün sebebini kurcalarken... Sizin bilmediğiniz bir travması mı var bu ex görümce kişisinin acaba? Ne bileyim hiç kimse ses etmiyor acaba başına bir iş geldi öncelerden,intihar falan etmeye mi kalkıştı mesela o yüzden mi kimse üzerine gidemiyor? Yani aklıma gelen bir bu var çünkü ablaya kimse pişşt demiyor

Anladım Scarletcim...
Yani inanın eski nişanlınızın açısını yakalamak için düşündüm,hala düşünüyorum ne gibi bir argümanla kardeşine bu denli tapar bir insan? Yahu bilmem kaç yaş küçük olur,sakınır kıyamaz ama bu kadın 30 yaşında afedersiniz kazık kadar insan olmuş.
Dünya hali insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor bu düşkünlüğün sebebini kurcalarken... Sizin bilmediğiniz bir travması mı var bu ex görümce kişisinin acaba? Ne bileyim hiç kimse ses etmiyor acaba başına bir iş geldi öncelerden,intihar falan etmeye mi kalkıştı mesela o yüzden mi kimse üzerine gidemiyor? Yani aklıma gelen bir bu var çünkü ablaya kimse pişşt demiyor

Bizim de psikolojimiz bozuldu ama biz kimseye zarar vermiyoruz..

Sozde benim exin teyzesininde bozuktu intihar etmek istemis. Simdi okuyunca aklima geldi. Ama bu insanlara istedigi gibi davranmasina hak vermiyor.
Ki benim exin teyzesi de bunu kullaniyordu aileye ve exime karsi.. Nezaman basi sikissa ay psikolojim bozuk tadinda ilerliyordu.
Hersey ona alinsin. Herkes etrafinda pervane olsun istiyordu.
Hatta boyleleri cok akilli olur. Yeri gelince teyze bana diyordu senin psikolojin bozuk diye bende hani seninkisi bozuktu diyince de evet o yuzden dikkatli ol olarak cvp veriyordu. Isine nasil gelirse yani.

Bozuksa ailesi ve konu sahibin exi uzak tutmali. Herkes insan evladi. Sonra boyleleri yuzunden bizim de psikolojimiz bozuluyor..
Kusura bakmayin ben cvp verdim ama bende benzer seyler yasadigim icin tutamadim kendimi :KK53:

Neyse konu dagilmasin :KK31:

Anladım Scarletcim...

Yok yok travma. Inan bana bunlar oyle komplike analiz yapilmayacak kadar duz, basit, art niyetli insanlar.
Cok basit. Iki kardes ailesi tarafindan, kendi paranizi yedirmeyin, bir sey isterseniz baskasindan gecinin ogretisi ile buyutulmus. Beni bulmuslar.

Biri egoist ( beyinsiz, dayanamadim sonradan ekledim:))biri var olmak icin bir baskasini kullanan kucuk basit insanciklar.

Son düzenleme:
Zaten gulmeye basladigin anda bu acilarin cogu gecmis olacak.
Suan iyi sayilirim. Ama bu iliskiden sonra panik atak olmustum. Iliski bitiminden bir kac ay sonra bana mesaj atmisti exim oyle basladi.
Veya travma sonrasi stres bozuklugu da yasadim...hala etkisi var uzerimde.
Az cok psikolojik bilgiye sahibim anlayabiliyorum yani. Mesela iliski sonrasinda ilk zamanlar paranin konusu dahi gectiginde ofke patlamalari yasiyordum. Flashback yasiyordum. Nelere katlanmisim neler gecmis basimdan diyordum. Yasadiklarima inanamiyordum donup dolasip anlatiyordum hep. Insanlara olan guvenim de azaldi. Yeni bir iliskiye hazir olmam uzun surecek baya. Cunki beni tetikleyebilen cok konular var. Delirmenin kiyisindan kosesinden döndügüm cok oldu yani. Ne diyeyim ..allahtan bulsunlar.
Omrumde boyle insanlar gormemistim hic. Boyle insanin algisiyla oynayan vsvs.. Arkadaslarim ailem uyarmisti zaten bunlar deli senide deli ederler diye. Bence savas zirhimi kusanip karsiliklarini verdim baya :KK70:ben de coktum onlarda coktu. Sonuc sifir. O yuzden sana degmez uzaklas diyorum..gurur insanin akil sagliginin yaninda hic kalir. Gururunu kaybet ama akil sagligini kaybetme canim.
Gurur yerine gelir ama akil zor geliyor. Ki onlarin yaptiklari senin degerini belirlemiyor. Ama sen sanslisin erken anladin..yinede baktin gordun bitmiyorlar sen cekil ve hayatina bak canim..hic degmiyor inan bana.. Bak ben kin nedir hic bilmezdim kac yasima gelmisim..Yasadiklarimdan sonra bu da olmustu. O yuzden boyle akillar veriyorum sana. Yoksa gayet anliyorum herkesi ve seni..insan kendisine yediremiyor ama hakkimi savunmaktansa huzurlu olurum dengemde olurum daha iyi.

Canim cok tesekkur ederim,ben seni cok iyi anliyorum. Sen beni dusunuyorsun.
Sen de bu tip insanlarla karsilastigin icin bunlara cevap vermenin, muhattap almanin ne kadar bos oldugunu biliyorsun. Cok cok haklisin,ben senin soylediklerini cok iyi anliyorum. Hak veriyorum. Sadece biseye guveniyorum.
Ne biliyo musun ?
Kimseye hakliligimi ispatlamayacagim. Kimsenin haksizligini da ispatlamayacagim.
Dogru yanlis, hakli haksiz bunlarin hic biri yok. Sadece soyle dusun,beni hep rahatsiz ettiler ya. Ben de scarlet yaparsa nasil yaparmis bi gorsunler istiyorum. Cunku onlar bu kadarini hak ediyor,bu kadar cabaladilar .:)
Yasadiklarimiz oyle zor ki.
Bizde biraktiklari iz de oyle.
Ama sen de biliyorsun zamanla daha da iyi olacagiz.
Sen iyi olmaya basladin bile,ben de arkandan geliyorum.

Bizim de psikolojimiz bozuldu ama biz kimseye zarar vermiyoruz..

Sozde benim exin teyzesininde bozuktu intihar etmek istemis. Simdi okuyunca aklima geldi. Ama bu insanlara istedigi gibi davranmasina hak vermiyor.
Ki benim exin teyzesi de bunu kullaniyordu aileye ve exime karsi.. Nezaman basi sikissa ay psikolojim bozuk tadinda ilerliyordu.
Hersey ona alinsin. Herkes etrafinda pervane olsun istiyordu.
Hatta boyleleri cok akilli olur. Yeri gelince teyze bana diyordu senin psikolojin bozuk diye bende hani seninkisi bozuktu diyince de evet o yuzden dikkatli ol olarak cvp veriyordu. Isine nasil gelirse yani.

Bozuksa ailesi ve konu sahibin exi uzak tutmali. Herkes insan evladi. Sonra boyleleri yuzunden bizim de psikolojimiz bozuluyor..
Kusura bakmayin ben cvp verdim ama bende benzer seyler yasadigim icin tutamadim kendimi :KK53:

Neyse konu dagilmasin :KK31:
Öyle öyle... Size de geçmiş olsun diyelim o zaman.
Amaaan ne çok psikopat var

Yok yok travma. Inan bana bunlar oyle komplike analiz yapilmayacak kadar duz, basit, art niyetli insanlar.
Cok basit. Iki kardes ailesi tarafindan, kendi paranizi yedirmeyin, bir sey isterseniz baskasindan gecinin ogretisi ile buyutulmus. Beni bulmuslar.

Biri egoist ( beyinsiz, dayanamadim sonradan ekledim:))biri var olmak icin bir baskasini kullanan kucuk basit insanciklar.
En iyi sen tanırsın zaten vallahi artık ''sen'' diyorum seni özümsedim Scarlet,söyleyemediklerin bana dert oldu çünkü :))
Ama öyle ya da böyle durmuyor bu insanlar,polislik ya da adliyelik bir iş çıkaramıyoruz el kuvvetsiz e nezaketten de anlamıyorlar en sonunda çıldırtıp seni temiz dayak yiyecekler diye endişe ediyorum, aman ha bak

En iyi sen tanırsın zaten vallahi artık ''sen'' diyorum seni özümsedim Scarlet,söyleyemediklerin bana dert oldu çünkü :))
Ama öyle ya da böyle durmuyor bu insanlar,polislik ya da adliyelik bir iş çıkaramıyoruz el kuvvetsiz e nezaketten de anlamıyorlar en sonunda çıldırtıp seni temiz dayak yiyecekler diye endişe ediyorum, aman ha bak

Ayyy ayni sekilde ben de. Cok tesekkur ederim :)))

Yarin obur gun haberlerde cikarim,hikayemi anlatirsin artik :))

Yarindan sonra benle ugrasmak isteyeceklerini sanmiyorum artik :)

Umarimmm..

Scarlet canım yarın için sana bol şans diliyorum. Kalbim seninle. İnşallah herşey istediğin gibi olur.
Zayıflıkları ne ise onunla vur canım. Bunların ki maddiyat baksana seni kaçırmamak için anne baba salağa yatıyor oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Teyze ile görümce daha uyanık oldukları için kuşun kafesten uçtuğunu idrak edebildiler ne koparsak kardır kafasında çirkefleşiyorlar.
Etkisiz eleman da aa nooldu benim hiç haberim yok modunda takılıp kuşu ürkütmeden kafese atmaya çalışıyor.
Sen çok akıllı bir kızsın zaten olayı net bir biçimde görüyorsun. Acıma dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Bunlar nezaketten incelikten anlamazlar elinden geleni yap canım hiç olmazsa içinde kalmasın bir ferahla artık.
Dualarım seninle tatlımm benimm:)

Cok haklisiniz.

Yarin arkadasimin dogum gunu var.

Hani benim hasta oldugumdan gidemeyecegim (!) fakat onun gidebilecegi.

Hah iste tam olarak oraya gidecegim.

Hos bir surpriz yapacagim.

Konunuzu yazmadan takip ediyorum.
Çok haklısınız davanızda.
Ama bu kararınız bana doğru gelmiyor.
Neticede bir başkasının özel gününü mahvedebilirsiniz ( ne yapacaksınız bilmiyorum ama muhtemelen sesler yükselecek)
Siz kavganızı edin ama başkalarını karıştırmayın derim.

Sizin yerinizde olsam asla muhatap olmam daha da. Ne mesajla ne de başka türlü. Hele ki yazılı bir şekilde hiç, bu insanlar çirkef, sizi farklı şekilde zor durumda bırakabilirler. En iyisi bir aracı ile takılarını vermek. Yasal olarak takılar da sizinmiş ama vereceğim diyorsunuz. En azından şart sunup da verebilirsiniz. İşte 2 ay boyunca aileden hiç kimse evime gelip beni rahatsız etmezse iyilik olsun diye yasal hakkım olan takılardan feragat edeceğim, aksi takdirde ... falan filan gibisinden.

Yasal olarak seninse niye veriyorsun ki takıları? Verme sürünsünler yansın içleri bakalım nasıl oluyormuş. Takıları da istemiyorsan bağışla Türk Eğitim Vakfına çocuklar okut. Görümcenin estetiğine arabasına sponsor olma derim ben;)

Konunuzu yazmadan takip ediyorum.
Çok haklısınız davanızda.
Ama bu kararınız bana doğru gelmiyor.
Neticede bir başkasının özel gününü mahvedebilirsiniz ( ne yapacaksınız bilmiyorum ama muhtemelen sesler yükselecek)
Siz kavganızı edin ama başkalarını karıştırmayın derim.

Sizin yerinizde olsam asla muhatap olmam daha da. Ne mesajla ne de başka türlü. Hele ki yazılı bir şekilde hiç, bu insanlar çirkef, sizi farklı şekilde zor durumda bırakabilirler. En iyisi bir aracı ile takılarını vermek. Yasal olarak takılar da sizinmiş ama vereceğim diyorsunuz. En azından şart sunup da verebilirsiniz. İşte 2 ay boyunca aileden hiç kimse evime gelip beni rahatsız etmezse iyilik olsun diye yasal hakkım olan takılardan feragat edeceğim, aksi takdirde ... falan filan gibisinden.

Merhaba.
Anliyorum sizi.
Ben de ayni seyleri dusundum kesinlikle.
O yuzden en ince ayrintisina kadar dusundum, size anlatinca anlayacaksiniz.
Cunku tek basima aldigim bir karar degil bu , yarin anlatacagim. Simdi olmadan bir sey demek istemiyorum olunca yazacagim.
Ama butun ihtimalleri tipki sizin gibi dusundugumu bilin lutfen ve asla birinin anini bozacak bir sey yapmayacagimi da.

Muhattap olmak degil derdim. Bu isten tamamen kurtulmak. Oyle ki dava da acsam poliste cagirsam cok yipranacagim. Bu defteri kapatiyorum ama benim de gitmeden once soyleyecek bir seylerim var bu insanlara. Ne kadar cirkef olsalar da,ben soyleyecegim. Yoksa omur boyu icimde kalacak.

Benim de bu olanlar karsisinda bir cift soz soylemek hakkim.
Bu kadarini da yapayim. Ince dusunceleriniz icin cok sagolun..

Yasal olarak seninse niye veriyorsun ki takıları? Verme sürünsünler yansın içleri bakalım nasıl oluyormuş. Takıları da istemiyorsan bağışla Türk Eğitim Vakfına çocuklar okut. Görümcenin estetiğine arabasına sponsor olma derim ben:KK66:

Babacigim bu taki konusunda hassas.
Ben de hemen vermek istiyorum.
Yarindan sonra ilk isim onlari iade etmek.

Ne guzel soylediniz,insallah kendi emegimle yapacagim.

Scarlet canım yarın için sana bol şans diliyorum. Kalbim seninle. İnşallah herşey istediğin gibi olur.
Zayıflıkları ne ise onunla vur canım. Bunların ki maddiyat baksana seni kaçırmamak için anne baba salağa yatıyor oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Teyze ile görümce daha uyanık oldukları için kuşun kafesten uçtuğunu idrak edebildiler ne koparsak kardır kafasında çirkefleşiyorlar.
Etkisiz eleman da aa nooldu benim hiç haberim yok modunda takılıp kuşu ürkütmeden kafese atmaya çalışıyor.
Sen çok akıllı bir kızsın zaten olayı net bir biçimde görüyorsun. Acıma dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Bunlar nezaketten incelikten anlamazlar elinden geleni yap canım hiç olmazsa içinde kalmasın bir ferahla artık.
Dualarım seninle tatlımm benimm:)

Nasil mutlu oldum anlatamam.

Ben yanlis bisey yapmiyorum,bu kadar zamandir ben bunlari yasadiysam bu noktadaki kararim, icimdekileri dokmek..

Kimileri benden daha sabirlidir,dayanir. Ama beni bitirdiler.
Anladim ki icimdekileri tutarak ben huzurlu olamayacagim.
Onlarin cirkeflikleri kendi zekalari kadar.

Ben onlar gibi cirkeflesmeyecegim. Sesimi dahi yukseltmeyecegim.
Kimseye haksizligini, hakliligini ispatlamayacagim.

Kendime olan saygim artik bu noktadan sonrasi..
Lutfen bana dua et..
Cok tesekkur ederim.. Beni yalniz birakmadigin icin..

Arkadaslar , ben kavga etmedim. Kavga etmeyi de dusunmuyorum .
Sesim dahi yukselmeyecek, zaten kavga etsem yapacaklarimin anlami kalmaz.
O zaman bu pislikleri kendime bulastirmaktan baska bir isime yaramaz.

Ben sonunda bir "nokta" gormedigim bir ise kalkismam.
Ve bu aileyi oyle iyi tanidim ki artik tepkilerini hayal edebiliyorum. Endisenizi anliyorum ama bu iliskideki varligimi ben, bu sekilde yansitma karari aldim.
Icimdekileri dokecegim sadece..

Bana dua edin kizlar..

Back