• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadari da fazla...

Girsin bir ise calissin kazansın. Kendi parasıyla estetik yaptirsin. Abisinin yapışmış sülük gibi. Evlenince de sizleri yaşar. Siz de hizmetcilik yaparsınız. Şimdiden bu meseleyi cozun derim.

Şimdiden ilerisi için nefesim daraldı benim.
Görümceye estetik parası vermek ne alaka yahu?
Ayrıca kız kardeşine hiç birşey diyemeyen bir nişanlı.. Ustelik de onun için 4 yıl evlenemez.. Oldu canım. Karısını koynuna alırken de kız kardeşe sorar büyük ihtimal.
En sevmediğim aile hayatı bu işte.
Siz de lütfen geleceğin planını çizin şimdiden bu yaşananlar doğrultusunda. Ben gerçekten mutlu bir aile yaşantısı düşünemedim bu durumda..

Sizin kararınız tabi ki ama evlenmeden ortak hesap açmak pek mantıklı gelmiyor bana hele ki bu estetik olayından sonra hesapları ayirmanizi tavsiye ederim. Nisanliniza da sen ne kadar para koyarsan ben de o kadar koyarım deyin size güvenip de parasını çar çur etmesin. Kardeşi okulu bitirene kadar evlenseniz de siz de kalacak buna da hazırlıklı olun ya da tavrinizi koyun en baştan öyle birşey teklif etmesinler bence tyer yapıyor kendine

Merhaba arkadaslar. Daha once de yazmistim kisa ozet geceyim. Nisanliyim yaza dogru evlenmeye karar verdik. Nisanlim kiz kardesiyle yasiyor, anne babasi ilcede. Biz merkezdeyiz, ilcede sıkıldigi icin abisiyle kaliyor. Bana ve aileme cok cirkin davrandi durduk yere. Hadi beni kiskanmis olabilir , anlamaya calisiyorum. Ama ailem? Onlari karistirmaya gerek var miydi gercekten ? Ben simdiye kadar olanlari bi sekilde sineye cektim,alttan aldim. Ama aileme durup dururken dusmanligi alttan alamiyorum. Iletisimim yok.
Nisanliminin da tepkisi yok. Tepkiden kastim kavgali olsunlar, kussunler degil. Sadece simdiye kadar hic biseyine tepki koymadigi icin ne yaparsam yapayim abim yanimda. Canimin istedigini yaparim modunda. Ve maalesef dozu arttirarak devam etti iliskim boyunca. Bekledigim de En asgari duzeyde bir tepki. " yaptiklarini ciddiye aliyorum" demek icin.
Asil meseleye geliyorum. Kendimize ortak hesap actik. Para biriktiriyoruz, borcla evlenmeyelim diye. Ikimiz de ogretmeniz. Elbette acil, temel durumlar icin ailelerimize destek cikar,yardim ederiz. Ettik de. Yalniz nisanlimin kardesi estetik olmak istiyor o paradan ... Ne var kardesi diyenler oldu aranizdan. Elbette kardesi. Her seyi yapar. Yalniz orda benim de hakkim var, evlenmek icin biriktirdigim. Bu kadar skntili oldugum donemde kendime zorunlu bir sey aldigimda kirk kez dusunurken estetige harcama luksum yok.
Ve bir sey daha oldu bugun.. Allahim sen aklima mukayet ol.
Kardesi , 30 yasinda, aof okuyacakmis. Okusun. Ben bunu asla yadirgamam, beni de ilgilendirmez. Buradaki kurslara (merkezde) gidecekmis. Buraya kadar hic bir sorun yok, ne olabilir. Okul 4 yillik. Okul bitene kadar ilceye donemezmis. (2 saatlik yol, kursu haftada 3 gun). O bitirene kadar abisi evlenemezmis. Ben gercekten artik kaldiramiyorum arkadaslar.
:110:
bu aile seni istemiyor galiba?

Evlenmeden ortak hesap ne is. Estetik var estetik var. Burun estetigi baska gogus buyutme, yag aldirma baska. Aof okuyor diye evliligin gununun ertelenmesi sacma. Ortak hesabinizi ayirin ve evliligi tekrar dusunun.

Ortak hesap acma fikrini nasil kabul ettim biliyo musunuz, nisanlim kendi basina para biriktiremeyecegini eger birlikte olursak o paraya eften puften sebeplerle dokunamayacagini soyledigi icin. Ama bunun teklifi bile parayi vermesek de asabimi bozuyor. Gercekten artik hevesim de kalmadi..

Merhaba arkadaslar. Daha once de yazmistim kisa ozet geceyim. Nisanliyim yaza dogru evlenmeye karar verdik. Nisanlim kiz kardesiyle yasiyor, anne babasi ilcede. Biz merkezdeyiz, ilcede sıkıldigi icin abisiyle kaliyor. Bana ve aileme cok cirkin davrandi durduk yere. Hadi beni kiskanmis olabilir , anlamaya calisiyorum. Ama ailem? Onlari karistirmaya gerek var miydi gercekten ? Ben simdiye kadar olanlari bi sekilde sineye cektim,alttan aldim. Ama aileme durup dururken dusmanligi alttan alamiyorum. Iletisimim yok.
Nisanliminin da tepkisi yok. Tepkiden kastim kavgali olsunlar, kussunler degil. Sadece simdiye kadar hic biseyine tepki koymadigi icin ne yaparsam yapayim abim yanimda. Canimin istedigini yaparim modunda. Ve maalesef dozu arttirarak devam etti iliskim boyunca. Bekledigim de En asgari duzeyde bir tepki. " yaptiklarini ciddiye aliyorum" demek icin.
Asil meseleye geliyorum. Kendimize ortak hesap actik. Para biriktiriyoruz, borcla evlenmeyelim diye. Ikimiz de ogretmeniz. Elbette acil, temel durumlar icin ailelerimize destek cikar,yardim ederiz. Ettik de. Yalniz nisanlimin kardesi estetik olmak istiyor o paradan ... Ne var kardesi diyenler oldu aranizdan. Elbette kardesi. Her seyi yapar. Yalniz orda benim de hakkim var, evlenmek icin biriktirdigim. Bu kadar skntili oldugum donemde kendime zorunlu bir sey aldigimda kirk kez dusunurken estetige harcama luksum yok.
Ve bir sey daha oldu bugun.. Allahim sen aklima mukayet ol.
Kardesi , 30 yasinda, aof okuyacakmis. Okusun. Ben bunu asla yadirgamam, beni de ilgilendirmez. Buradaki kurslara (merkezde) gidecekmis. Buraya kadar hic bir sorun yok, ne olabilir. Okul 4 yillik. Okul bitene kadar ilceye donemezmis. (2 saatlik yol, kursu haftada 3 gun). O bitirene kadar abisi evlenemezmis. Ben gercekten artik kaldiramiyorum arkadaslar.
:110:
Haddini bildirme zamani coktan gelmis geciyor bastan ayarlariyla oynamazsan cok cekersin benim gorumcende boyleydi esimin bana aldigi seyleri bile kiskanir aglardi aynisini aldirana kadar en son benim dugunumde kina gecesi istedigini soyledi(ben istemedigim icin yapmayacaktik )arkadaslari gelip bizim dugunumuzde oynayamazmis benim akraba ve arkadaslarim cok oldugu icin en sonunda beni delirtip cemkirtti o zamana kadar ben de seni gibi gormezden gelip alttan aliyordum saf ayagina yatiyordum.Bizim abisiyle ayri bir yuva kuracagimizi ve kararlari sadece bizim verebilecegimizi kimsenin karisamayacagini gayet kaba bir dille anlattim biraz gec anliyor ama 3 yilin soninda elini etegini cekti

Ortak hesap acma fikrini nasil kabul ettim biliyo musunuz, nisanlim kendi basina para biriktiremeyecegini eger birlikte olursak o paraya eften puften sebeplerle dokunamayacagini soyledigi icin. Ama bunun teklifi bile parayi vermesek de asabimi bozuyor. Gercekten artik hevesim de kalmadi..
Onun onceligi kardesidir senin onceligin annen babandir. Ortak hesap isi tamamen yas. Ayrilmakta senin kararin.

evlenmeyin yani nişanlınız size bunları soyluyorsa evlenmeyin çünkü evlenince zoraki yaşayacaksınız bunları ortak hesap nedir yahu daha evlenmeden paranızı alın ordan herkes kendi parasını kendi tasarruf etsin...

Basima agrilar giriyor. Gercekten. Nisanlim kabul etmemis ama gelip bana anlatabiliyor. Bilmiyorum ya olur tamam sorun yok dememi mi bekliyor. O kadar sogudum ki..

önceki konudan devam edebilirdiniz..

ortak hesap açmanız yanlıştı..
gelin ata binmiş "ya nasip" demiş..

anlattıklarınıza göre yorum yapıyoruz..
siz gıcık oldukça görümce adayı dozu arttırıyor..
kavga çıkarmaya çalışıyor.
ortak hesaptan işi karıştıracak.
zaten maddi konulardan çok sorun çıkar.

evlenip evlenemeyeceği konusu görümceye kalmamış.
yüzükler takıldı mı?
nişan yapıldı mı?
tarzınız nasıl bilmiyorum ama
biz eşimle evlenmeye karar verdiğimizde zamanını da kararlaştırmış ve ona göre adım atmıştık.
tanışma nişan düğün tarihleri aşağı yukarı belliydi.
ailelerden maddi bir beklentimiz de olmadığı için kendi planlarımız dahilinde yürüttük bu süreci.
kimseden onay almadık açıkçası.

"x doğum yapmış da doğum kilosunu vermemiş, y'nin çocuğu yürümeye başlamamış"
bunları düşünürsek 40 yıl evlenemeyiz.
sizin durumunuzda, mesela ailesi maddi anlamda bir şey yapacak mı?
düğün, ev, eşyalar..
onlara mı bağlısınız?

nişanlınız size bir şey söyledi mi?

Kız belli kafaya koymuş size huzur vermeyecek.
Nişanlınız ne diyor mühim olan o.
Ortak hesabınızdan kuruş verirse tepki verin.
Aof kursu için evlenmeyecek öyle mi,buna gücü yetmez belki ama şu olabilir.
Sizinle yaşayacak!
Olacağı o.
Nişanlınız bu istekleri nasık karşılıyor,herşey onda bitiyor.
Ufacık bir olumlu yaklaşımı varsa yol verin.
Ciddiyim...
Hayatınızın sonuna kadar olgunlaşmamış bir görümce ve basiretsiz bir koca ile mücadele etmeye gerek yok.

Ayrılık fikrine yönlendirmek istemezdimo_O

önceki konudan devam edebilirdiniz..

ortak hesap açmanız yanlıştı..
gelin ata binmiş "ya nasip" demiş..

anlattıklarınıza göre yorum yapıyoruz..
siz gıcık oldukça görümce adayı dozu arttırıyor..
kavga çıkarmaya çalışıyor.
ortak hesaptan işi karıştıracak.
zaten maddi konulardan çok sorun çıkar.

evlenip evlenemeyeceği konusu görümceye kalmamış.
yüzükler takıldı mı?
nişan yapıldı mı?
tarzınız nasıl bilmiyorum ama
biz eşimle evlenmeye karar verdiğimizde zamanını da kararlaştırmış ve ona göre adım atmıştık.
tanışma nişan düğün tarihleri aşağı yukarı belliydi.
ailelerden maddi bir beklentimiz de olmadığı için kendi planlarımız dahilinde yürüttük bu süreci.
kimseden onay almadık açıkçası.

"x doğum yapmış da doğum kilosunu vermemiş, y'nin çocuğu yürümeye başlamamış"
bunları düşünürsek 40 yıl evlenemeyiz.
sizin durumunuzda, mesela ailesi maddi anlamda bir şey yapacak mı?
düğün, ev, eşyalar..
onlara mı bağlısınız?

nişanlınız size bir şey söyledi mi?

Nisanlandik,yuzukler takildi. Aileler gorustu , her sey yolundaydi. Tarihi mayis olarak belirledik.
Nisanlim kabul etmemis ama bunu bana anlatmasi.. Sanki ben tamam ne var olur dicem de hemen kabul edecekmis gibi. Bilmiyorum boyle bi teklif gelse bana ben bu sacmaligi orda kapatir es adayima anlatip ortaligi bulandirmazdim. Oyle sogudum ki.

Evlenmeden neden ortak hesap açarsınız anlamam. Bence o ortak hesabı kapatın ve yatırdığınız parayı kurtarın.
Estetik olmak istiyorsa anası babası düşünsün. Sizin paranıza neden göz dikiliyor.
Ayrıca kursu bitene kadar evlenmeyin demek kimin haddine anlamadım.
Nişanlınız bu konuda ne söylüyor asıl onu merak ettim ben. Diğer yorumları okumadan cevap verdiğim için arada söylediyseniz bile kaçırmış olabilirim.

Back