Bu İşin Sonu Nereye Varır ?

Canım öncelikle umarım hakkında hayırlısı ve gönlüne göre olanı olur inşallah...yalnız benim takıldığım bir nokta var..sen onca yıl hayatına iffetinden ötürü kimseyi dahil etmemişsin ve anladığım kadarıyla beyfendinin baya geçmişi var bu konularda...benim zihnimi en çok burası kurcalardı...evet her erkek el değmemiş kızlara karşı daha isteklidir ama sen bu konuda kafaya takmayacakmısın bazı şeyleri..yani sana göre daha rahat bir karakter bu durumda anladığım kadarıyla...yani bir anlık etkilenmişin ve kaptırmışın kendini acaba bu insanla kriterlerin uyuşuyor mu yoksa sen şuan çok mu duygusal düşünüyorsun...beni yanlış anlamanı istemem kesinlikle canım ama anladığım kadarıyla çok temiz kalplisin ve bazı detaylara dikket etmiyo olabilirsin..bu arada kültürel farklılıklar başlarda çekici gelir ama evlendikten sonra sabredilmesi gereken konular içine dahil olurlar genelde...açıkçası ben aynı kültürden insanların evliliğini daha oturaklı buluyorum...Allah yardımcın olsun...

Olabilir gerçekten de, ama ne bileyim yapmamıştır gibi geliyor, belki de kendimi öyle inandırmaya çalışıyorum. Çok ucuz bir numara gibi geliyor. Ben de bazı insanlarla görüştüğümde hemen kalkmak istedim ama asla böyle bir şey ayarlamak aklıma gelmedi. Üzücü...

hiç kafanı yorma.
erkekler bir kızdan etkilendiyse ne yapar eder ulaşır.
öyle kelime oyunlarıyla bahaneler üretmez.

hayatını vereceğin insan seni düşünmekten uyuyamasın,ihtimallerden bile medet umsun.
boşver gitsin bu adamı.

kendine göre bulsaydı arkadaşını ekarte edip şu an seninle konuşuyor olurdu canım.

o yüzden kafandan sil at.

arkadaşlar da kafa karıştırmak için bire birdir bu konularda.

Son düzenleme:

Kültürlerimiz, ailelerimiz filan çok benziyordu. Zaten ben arkadaşıma ilk bunu sordum, aile çok çok önemli. Ayrıca aklında, gönlünde biri varsa kesinlikle görüşmeyelim dedim, ben şu an açığım ama kapanmayı düşünüyorum ona tersse, yine görüşmeyelim dedim, yok dedi, annesi ablaları filan kapalıymış. Yani şimdi açıkça yazmak istemiyorum ama benim için önemli olan bazı kriterler var, onların hepsini sordum, istediğim cevapları aldığım için görüşmeyi kabul etmiştim. Bir de arkadaşlarım hep çok inceliyorsun hele bir tanış önce filan diyorlar, o durumunda gazına geldim. Daha öncede yazdım ben çocuğu tutup kolundan nikah dairesine götürmeyecektim ki, sadece tanışacaktık. Bu arada üslubunuz çok kibar, çok naziksiniz, teşekkür ederim yorum için...

Ahahahha o ne demek, cok guldum

Ya anlamıyorum karşımdaki neyi neden yapıyor. Küçük kuzenlerim var, erkek arkadaşlarını parmaklarında oynatıyorlar, anlatıyorlar yaptıklarını, şimdi mesela üniversite sınavlarına hazırlanıyor biri, sınav var diye ayrılmış sevgilisinden, bekleme beni sakın, ben böyle işlerle uğraşamam şimdi demiş. Diyor ki abla bekle desem bu kız cepte o beni bekliyor ben başkalarına bakayım der, bekleme dedim ki unutamasın beni. Hem başkasını bulursa da ben onu bırakmış oldum. Yani şok oldum, neler düşünüyorlar küçücük halleriyle...

aynen istememiş sıkma canını.

Doğrudur canım...o kısımları bilmediğim için görünüşe göre yorum yaptım..ee madem zihninizdeki önemli başlıklar yerine oturmuş ben çok da herkesi dinlemeyin derim..hissiyat da önemli bu konuda..Mesela istihareye yatsanız nasıl olur..İnşallah bu zamana kadarki hassasiyetinizin neticesini en güzel şekilde alırsınız.. Allah kolaylık versin canım..size tavsiyem öncelikle kendi fikir yapınıza yakın insanların fikirlerine başvurun ve duygusallıktan uzak önceliklerinizi göz önünde bulundurarak tercih yapın..hadi hayırlısı :)))

Arkadasim sakin ustune gitme bence de olmaz bu is ilk bulusmada bunu yaparsa nolursun bi dusun sen biraz etkilenmissin merak etme gecer iluskide hep kosan sen olursun bu da cok yorucu ben de senin gibi hic kimseyle cikmadim direk esimle ranistim ilk ciktigim oydu kismetinde varsa seni bulur merakvetme

bence bu çocuktan bi yol olmaz. yok evlenme korkum var yok alımlı değil bu ne be çocuk oyuncağı mı? erkeklerin tipik bahanesi. ilk etapta elektrik alamadı belli ki senden, arkadaşında ısrar ediyorsa dene diye, belki o yüzdendir. ama inan ki hemen etkilenmiş olsaydı bu kadar zaman beklemezdi.. hayırlısı olsun hakkında. ilk okumaya başladığımda seni arkadaşım sandım. aynı durumları yaşıyorsunuz. acaba dedim zehra mı? o değilsin dimi? :) yoksa benim haberim olurdu zaten :)

öncelikle uzun da olsa akıcı diliniz ve imlalarınız için tebrik eder kendi adıma teşekkür ederim
insanı ister istemez düzgün yazmaya itiyor

yarım saat sonra arkadaş bahanesi ile (hastahanelik gibi acil bir durum oldugunu sanmıyorum) kalkmasına verilecek not belli... hadi diyelim ki çok etkilendiniz, o da heyecanlandıgı için yaptı.

ama arkadaşınız sizin hakkınızda bilgi vermesine ragmen yok alımlı degil yok şöyle böyle demesi çok çirkin!
üstelik kadınları evlenilecek-eglenilecek diye ayırmak... çok saygısızca ve ikiyüzlüce.

tüm bunlara bakınca tekrar görüşseniz dahi ilk etapta etkileyici gözüken ve egitimi kariyeri yerinde olan ama ilk paragrafta belirttiginiz iyi insan olmak ve düşüncelerin uyuşması konusunda size uygun olmayan biri bence...

üniv.ten eski bir arkadaşımla eşimin işten bir arkadaşını tellerini vererek tanıştırmıştık.
telde iyi gibilerdi ama çocuk pek aramıyordu.
2-3 ay sonra yüzyüze görüştüler.çocuk konuşmalarından bir cümleyi bahane edip bitirmişti.
arkadaşım kendisini görünce beğenmediği için bahane yaptığını söylemişti.

kısmet değilmiş,sonra her ikisi de farklı insanlarla evlendi.çok mutlular,çocukları da var.

senin kısmetinde bir yerde bekliyordur.

Birde mesaj durumunda arkadasiniza kizdim.Alimli olma konusunda damdan duser gibi soylemis,daha guzel ve kirici olmadan size aciklayabilirmis.Ustune kalkip hala olumlu seyler yapma cabasinda.Benim dusuncem size umit verip,hem hayalkirikligina ugratan arkadasiniz.

Arkadaşım 15 yıllık arkadaşım, çok farklı bir karakterdir. Normal davranışlar beklemiyorum ondan. Ben çok zorladım onu neden söyle diye, söylemedi sonra telefonundan whatsapp yazışmasını okuttu, alımlı değil yazmamış, ben evlenmeyeceğim, ben alımlı birisi ile evlenirim muhtemelen yazmış, sonra da eğlenirim olacaktı yanlış yazdım demiş. Yani evlenmeyecekmiş eğlenecekmiş, o kız da alımlı olacakmış. Ama bu benim alımlı olmadığım gerçeğini değiştirmiyor

Bosverin,takmayin akliniza..gercekten Sizi tanimak istese,bir gorusmede karar vermez.Olgun olma konusunda yanindan bile gecmiyor bu hareketleriyle.
Hakkinizda hayirlisi olmasi temmenisiyle..

Dikkat ederseniz kadınları eğlenecek-evlenecek diye ayıran erkekler genelde eğlenecek tarzda kadınla evlenir yani onların gözünde eğlencelik olanlarla evlenirler, evlenecek kadını ararken..

Bu nedir ya, bebeler bile cakal olmsu resmen vallahi onlarin yaninda ben salak kaliyorum.

Ya canim bence birak bu cocugu bir kere te ne zamandir gorusmek icin cabalamissiniz ikiniz de yani sonra bulusma ayarlanmis hazirlanamadigini bahane ederek bir saat ertelenmis ustune üstlük cok basit ve ucuz bir numarayla tamamen seni sap gibi birakip gitmis. Yani bu cocuk evlilikten korkuyor da olanilir seni begenmemis de olabilir ama her seyi gectim saygisiz bir çocuk bu. Saygisi olsa insanlara biraz sabreder bulusmaniz bitince fikirlerini soylerdi. Yani seni oylece ortada birakircasina giden birisi bence o anlattigin asik olunacak adam kriterine uymaz uymamali tabi her seyi Allahtan ama bence bu adami birak yoluna bak zaten uzaktan bu temelde olan bir iliski yurumez.

Son düzenleme:
Dikkat ederseniz kadınları eğlenecek-evlenecek diye ayıran erkekler genelde eğlenecek tarzda kadınla evlenir yani onların gözünde eğlencelik olanlarla evlenirler, evlenecek kadını ararken..

bazı insanlar cok hareketlidir bazısı da durgun... herkes iyi anlasacagını dusundugu kisi ile birlikte olur, onu sever, kendi deger yargılarına gore insanlarla beraber olur/olmalıdır.

eger eglenceli birinden hoslanıyorsa onunla evlenmesi de tutarlı geliyor bana. keşke hepsi sizin dediginiz gibi olsa.
kimisi de yemedikleri halt kalmıyor sonra da gecmisindeki kadınları asagılarcasına cumleler kuruyorlar, bir de ustune hic erkek arkadası olmamıs biri ile evlenip evin perdesini dahi actırmıyorlar kadına.

yani asıl rahatsız oldugum sey, evlenmelik eglenmelik diye ayrım yapıyor olmaları... ne aradıklarını bilmedikleri yetmezmiş gibi kadınları kategorize edip pazardan meyveleri tadar gibi davranıyor hakaret edercesine boyle cumleler kuruyorlar, cok karaktersizce bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…