Bu haksızlık değil mi?

Bakın kıskanmıyorum neden kıskanayım ya. Kala kala bi çift küpeye kalmadım ya. Ben düşünülmekten bahsediyorum aslında
Onlardan bi hatıra vs
e sevmedigin sacma sapan insanlardan hatira olsa ne olmasa ne?
bosver.
sen de her ay birkac defa evlerine gitme huyuna son ver, hayatin alma verme dengesini bozma. sana iyiligi dokunmayana sen de verici olma
ne kaaaa ekmek o kaa kofte de

Sizi anlıyorum.
Sağlıklı bir kıyas için Aysu hanımın da çocuğu olmalı. Yani hediye ya eltiye, yada iki torundan yalnızca birine yapılmış olsa daha dengeli bir karşılaştırma olurdu.

Nisbet yapıldığını düşünmedikçe eltime de eltimin çocuğuna takılanla da ilgilenmem.
Hediye gönülden gelen birşey.
Otomatik eşitliğin benim için bir değeri yok açıkçası. Kimse kimseye eşitlik sağlamak zorunda değil. Yapsa güzel olur ama neticede insanların kendi tercihi.

Herhangi bir kültür yada beklentinin hediyeleri karşılaştırmaya yeterli zemin oluşturmadığını düşünüyorum.
Tabi ki bir değerlendirme süreci olabilir insanda. Üzülebilir.

Ben haksızlığa uğradığımı düşünmeme değil, böyle bir şeye üzülürsem; üzüldüğüme ekstra üzülecek kafa yapısında biriyim.
İşte nispet yapıldığını düşünüyorum ben. Gözümün içine baka. Baka söylemesi
Yorumunuz için teşekkür ederim

Tabi eşim önemli ama yine de küçük bi hediye de olsun beklerdim düşünülmemek insan yerine konmamak zoruma gitti yoksa gidip 10 çift küpe de alırım şuan
İşte bir anlık sinirle hareket ediyorsunuz, istersem gidip on çift alırım diyorsunuz. Onların takacağı bir çift küpeye ihtiyacınız yok, eşinizle mutluysanız bu yeterli.

e sevmedigin sacma sapan insanlardan hatira olsa ne olmasa ne?
bosver.
sen de her ay birkac defa evlerine gitme huyuna son ver, hayatin alma verme dengesini bozma. sana iyiligi dokunmayana sen de verici olma
ne kaaaa ekmek o kaa kofte de
zaten mecbur olmadıkça gitmiyorum. Ama sanki gitmedikçe daha çok düçman oluyorlar ağızlarını açıp tek kelime etmiyorlar aaatlerşn geçmesini bekliyorum

Sizin çocuğunuza ne yaptılar?
Daha önce de sorulmuş bu. Cevap vermediğinize göre bir şeyler yapmışlar sanırım.
Yapmamış olsalar benim çocuğuma yapmadılar, diğer toruna yaptılar diye açardınız zaten konuyu.
Sizinkine de yapıldıysa neden düğününüzle kıyaslıyorsunuz? İkisinin alakası yok.

Burada problem var ama.
Haklısınız ne gerek var üstüne basa basa söylemesine?
Bilmiyorum. Normalde böyle takmam hatta anlamam nispet yapılan şeyleri. Böyle birinin kafama vura vura söylemesi ya da göstermesi gerekir ama. Karşımda onu söyleyince böyle bi tiksinti geldi bana. Konu küpe değil yani

İşte nispet yapıldığını düşünüyorum ben. Gözümün içine baka. Baka söylemesi
Yorumunuz için teşekkür ederim
Böylece amaca ulaşmış oluyor.
Size kötü hissettirmeyi hedefledi ve başardı. Yalnız bu hala bir haksızlık değil.
Saygısızlık bu.

Yapacağınız en sağlıklı şey; olana ve kişilere odaklanmayı bırakıp kendi duygunuzu irdelemek olur. Neden böyle hissettiniz? Bir daha bu tuzağa düşmemek için kendinizde neyi değiştirebilirsiniz?
Bir açık kapı var ve oradan burunlarını sokmayı başarıyor insanlar. Bizim kapıyı nasıl kapatacağımızla meşgul olmamız lazım. Olay ikinci planda kalmalı.

Kayınvalidenizle aranıza duygusal ve fiziksel mesafe koyun.

Cuma günü açtığınız konuda kayınvalideniz için standardın üstünde çok çok iyi bir kayınvalide demişsiniz, bugün size torununa aldığı küpe üzerinden nispet yapan, evine gittiğinizde yüzünüze bakmayan birine dönüşmüş. 3 günde inanılmaz bri değişim olmuş maşallah.

zaten mecbur olmadıkça gitmiyorum. Ama sanki gitmedikçe daha çok düçman oluyorlar ağızlarını açıp tek kelime etmiyorlar aaatlerşn geçmesini bekliyorum
e tamam ne guzel iste
al telefonunu kkya gir oyalan, zaman geçer
madem geleneksel degilsin, "ay biz çocuğumuzu okuttuk daha bizlik bir sey yok" diye ceyrek bile takmıyorsun - avrupai takiliyorsun o zaman ne fişki yemeye geleneksel aileler gibi gelinini cagirip duruyorsun? Avrupai ol senede uc dört görüş:)
islerine gelince oyleler islerine gelince böyle

Cuma günü açtığınız konuda kayınvalideniz için standardın üstünde çok çok iyi bir kayınvalide demişsiniz, bugün size torununa aldığı küpe üzerinden nispet yapan, evine gittiğinizde yüzünüze bakmayan birine dönüşmüş. 3 günde inanılmaz bri değişim olmuş maşallah.
Evet gerçekten iyi bir kayınvalide. Ama bu küpe olayı biraz beni irrite etti Dedim ya 10 gün gitmedim ilk defa o yüzden tavırlı diye

e tamam ne guzel iste
al telefonunu kkya gir oyalan, zaman geçer
madem geleneksel degilsin, "ay biz çocuğumuzu okuttuk daha bizlik bir sey yok" diye ceyrek bile takmıyorsun - avrupai takiliyorsun o zaman ne fişki yemeye geleneksel aileler gibi gelinini cagirip duruyorsun? Avrupai ol senede uc dört görüş:)
islerine gelince oyleler islerine gelince böyle
Ah işte bilsem…

Birde hani yaptığı iyilikler için de kötü diyecek halim yok ya. Küpe olayını anlatıp haksızlık değil mi diye sordum kayınvalidem kötü şöyle böyle demedim

Ah işte bilsem…
arkadaslar yazinca eski konuna baktim her allahin gunu yemege çağırıyorlarmis. gel gel diye baski yapiyorlarmis
ustte yazmissin "mecbur olmadikca gitmiyorum"
hangisi dogru?
madem bu kadar gelenekseller neden sana altin vs takmadilar?
sorsana bir ara yuzlerine?
islerine geldigi kadar gelenekseller heralde.
evet turk aile sisteminde kv kp gelinini kendi mali gibi görür- yemekleri bir yemek ister - misafir gelince gelini hizmet etsin ister vs ama düğününde de geline dal dal bilezik kolye alir. boyledir yani bu isler. tum evini kv kp dizer - sonra kendi evi gibj gelir cikmak bilmez.
sizinkinde hem adettendir diye bir ceyrek takmamislar, hem simdi senden gelinlik bekliyorlar.
hata onlarda degil ki, bir kere bile bunu sorup onlari utandirmayan sende

Kesinlikle aynen öyle kıskanıyor diyenler olmuş şok geçirdim ben de bi anneyim böyle bişw ilk önce insan olarak sonra bi anne olarak aklımdan geçmez
Mevzu gerçekten altın değil
Sizin çocuğunuza bir şey aldılar mı?

arkadaslar yazinca eski konuna baktim her allahin gunu yemege çağırıyorlarmis. gel gel diye baski yapiyorlarmis
ustte yazmissin "mecbur olmadikca gitmiyorum"
hangisi dogru?
madem bu kadar gelenekseller neden sana altin vs takmadilar?
sorsana bir ara yuzlerine?
islerine geldigi kadar gelenekseller heralde.
evet turk aile sisteminde kv kp gelinini kendi mali gibi görür- yemekleri bir yemek ister - misafir gelince gelini hizmet etsin ister vs ama düğününde de geline dal dal bilezik kolye alir. boyledir yani bu isler. tum evini kv kp dizer - sonra kendi evi gibj gelir cikmak bilmez.
sizinkinde hem adettendir diye bir ceyrek takmamislar, hem simdi senden gelinlik bekliyorlar.
hata onlarda degil ki, bir kere bile bunu sorup onlari utandirmayan sende
Evet her akşam yemeği beraber yemek istiyorlar . Her gün arıyorlar yok diyorum Ama evinde hiç iş yaptırmaz yani bulaşığı dahi kendi yıkar öyle iş beklemez hakkına giremem. Evime de gelmezler siz gelin derler etliye sütlüye de karışmazlar
Ama ben dediğim gibi mecbur olmadıkça gitmiyorum 10 günde bir ya da haftada bir gidiyorum
Öyle soramam ya o kadarda değil yaptığı da kendine yapmadığı da kendine.. öncelikle yaparsa oğlu için yapar zaten. Onu bişe yerine koymayan beni koyar mı

Birde hani yaptığı iyilikler için de kötü diyecek halim yok ya. Küpe olayını anlatıp haksızlık değil mi diye sordum kayınvalidem kötü şöyle böyle demedim
Eşimin gözünün içine bakıyorlar eşim de benim gözümün içine baktığı için bişe yapamıyorlar eşim olmasa kayınvalidem beni gözleriyle yer bitirir
Eşim mesela çayıma şeker koyar kayınvalidem dişlerini sıkar felan öyle işte ahdjjsj
E bunu yazmışsınız

Bu soru çok soruldu. Kızım erken doğumla kaybettim o yüzden cevap vermedim
Yine eski konu diyeceğim ama Cuma günü küçük bir çocuğunuz olduğundan ve durmadıgından falan bahsetmişsiniz.
Niye ayrı ayrı şeyler yazıyorsunuz?

Buraya yazdığınız yorumlar eşinizin çayınıza attığınız şekerden bile rahatsız olacak kadar kötü bir kayınvalideniz olduğu yönünde. Böyle biri olağanüstü iyi olamaz hiçbir şekilde.

Back
X