Bu haksızlık değil mi?

Sizi haklı buldum. Siz de kime yaptıysanız ilerde o baksın deyin çekilin kenara. Burda mevzu altın değil. Gerçi bi yandan da bi kuruş bile katkıları olmadığı için size asla karışamazlar. İyi tarafından bakın.

Evet haklısınız ama buda eltiye ve diğer oğlana değer verildiğinden yapıldı.. apacık ortada bence yok diye ağlayıp başka şeylerde çıkarıp vermeleri zaten meşhurdur böylelerin..

Çocukla kıyas değilde eltiye verilen hatta diğer oğluna verdiği değerle kıyas yapıyor gelin hanım..
Gerçekten anlaşıldığımı hissettim tam olarak öyle…

Sizi haklı buldum. Siz de kime yaptıysanız ilerde o baksın deyin çekilin kenara. Burda mevzu altın değil. Gerçi bi yandan da bi kuruş bile katkıları olmadığı için size asla karışamazlar. İyi tarafından bakın.
Kesinlikle aynen öyle kıskanıyor diyenler olmuş şok geçirdim ben de bi anneyim böyle bişw ilk önce insan olarak sonra bi anne olarak aklımdan geçmez
Mevzu gerçekten altın değil

Eşiniz pasif bi insandır ailesine karşı, onlarda bu durumu kullanmışlardır. Kayınvalidemler bize para yok derken bizden sonra görümcemin eşyasını düzdüler :) Boşverinnn, evliliğinizde mutluysanız yeter.
Eşim ailesine 1 tl harcamaz belki de o yüzdendir
Diğerleri sanki bi evin içinde gibiler

Ya eşine gıcıklardır ya da sana. Hiç şaşmaz. Ve de ömür boyunca hiç değişmez bu durum beklentiyi sıfıra indirip kafanı rahatlatabilirsin onun dışında hiçbir şeyi değiştiremezsin
Eşimin gözünün içine bakıyorlar eşim de benim gözümün içine baktığı için bişe yapamıyorlar eşim olmasa kayınvalidem beni gözleriyle yer bitirir
Eşim mesela çayıma şeker koyar kayınvalidem dişlerini sıkar felan öyle işte ahdjjsj

Hayır eşim yaptı hepsini
Eşle beraber yaşıyorlarsa onun yapması normal yani çevremde var çocuklarına diyorlar evleneceksin altınını hazırla maaşına Karışmayız bizden beklenti iiçinde olma diye. Benim kayınvalidem de kayınpederim taktı diye takmadı annesi babası ayrı

Asla karışmıyorlar karışamıyorlar hem eşimden dolayı hem benden dolayı. 10 gündür gitmedim geçen gittim görseniz bi hoş geldin dediler hepsi tavırlı bana ahdhjs umrumda bile değil hoşuma gider demek doğru yoldayım

Yok yok, degil.
Alti ustu bir cift bebek kupesi almislar. Cok maddi degeri olan bisey degil ki. Siz evlendiginiz sirada hic gucleri yoktur belki. Size hic bisey yapmayip, digerlerine cok buyuk maddi destekte bulunsalar hak veririm. Ama alt tarafi kupe

bir cift bebek kupesi kac lira allahaskina koca babaanne dede ala ala bebek kupesi almis siz de tutmus onu kiskaniyorsunuz.
altin kıymetliyse sizin icin evlenmeseydiniz keske bu ailenin oğluyla. size de cimrilermis torunlarına da cimriler. iki altin kupe bir gram altından ucuzdur merak etmeyin. ben de aldim anneme ananeme, ucuz oluyor onlar

Niye değil? Bana yapmamaları oğullarına saygısızlık değil mi? Gözümün içine baka baka göğsünü kabarta kabarta söylemesi yazık günah değil mi mahsustan yapar gibi
bir cift bebek kupesi kac lira allahaskina koca babaanne dede ala ala bebek kupesi almis siz de tutmus onu kiskaniyorsunuz.
altin kıymetliyse sizin icin evlenmeseydiniz keske bu ailenin oğluyla. size de cimrilermis torunlarına da cimriler. iki altin kupe bir gram altından ucuzdur merak etmeyin. ben de aldim anneme ananeme, ucuz oluyor onlar

Yok yok, degil.
Alti ustu bir cift bebek kupesi almislar. Cok maddi degeri olan bisey degil ki. Siz evlendiginiz sirada hic gucleri yoktur belki. Size hic bisey yapmayip, digerlerine cok buyuk maddi destekte bulunsalar hak veririm. Ama alt tarafi kupe
Yorumunuz için teşekkür ederim tabiki küpe maddi değeri çok olan bişe değil ama düşünülmüş bir şey sonuçta değil mi
Bi yüzük takmak da zor bişe değildi aslında hatıra olarak

Bakın kıskanmıyorum neden kıskanayım ya. Kala kala bi çift küpeye kalmadım ya. Ben düşünülmekten bahsediyorum aslında
Onlardan bi hatıra vs

Niye değil? Bana yapmamaları oğullarına saygısızlık değil mi? Gözümün içine baka baka göğsünü kabarta kabarta söylemesi yazık günah değil mi mahsustan yapar gibi
Bana göre değil, bir çift küpenin lafını dahi yapmam. İster taksın, ister takmasın umurumda dahi olmaz. Eşim gözümün içine bakıyor demişsiniz, bu mu önemli sizin için yoksa ezilip büzülüp bir şeyler takmalarını beklemek mi?

Evet haklısınız ama buda eltiye ve diğer oğlana değer verildiğinden yapıldı.. apacık ortada bence yok diye ağlayıp başka şeylerde çıkarıp vermeleri zaten meşhurdur böylelerin..

Çocukla kıyas değilde eltiye verilen hatta diğer oğluna verdiği değerle kıyas yapıyor gelin hanım..
Sizi anlıyorum.
Sağlıklı bir kıyas için Aysu hanımın da çocuğu olmalı. Yani hediye ya eltiye, yada iki torundan yalnızca birine yapılmış olsa daha dengeli bir karşılaştırma olurdu.

Nisbet yapıldığını düşünmedikçe eltime de eltimin çocuğuna takılanla da ilgilenmem.
Hediye gönülden gelen birşey.
Otomatik eşitliğin benim için bir değeri yok açıkçası. Kimse kimseye eşitlik sağlamak zorunda değil. Yapsa güzel olur ama neticede insanların kendi tercihi.

Herhangi bir kültür yada beklentinin hediyeleri karşılaştırmaya yeterli zemin oluşturmadığını düşünüyorum.
Tabi ki bir değerlendirme süreci olabilir insanda. Üzülebilir.

Ben haksızlığa uğradığımı düşünmeme değil, böyle bir şeye üzülürsem; üzüldüğüme ekstra üzülecek kafa yapısında biriyim.

Yorumunuz için teşekkür ederim tabiki küpe maddi değeri çok olan bişe değil ama düşünülmüş bir şey sonuçta değil mi
Bi yüzük takmak da zor bişe değildi aslında hatıra olarak
iyi de sen kimsin?
alt tarafi oglunun evlendigi kadinsin. cok umurlarinda olan bir karakter değilsin yani, bugun bosan yarin adini unuturlar.
ama doğan onlarin torunlari. onlarin soyadini alacak - soyagaclarinda bir ömür onun cocuklarinin torunlari bile birbirinin isimlerini görecekler. kendi kanlari, kendi canlari.
ona bile aldiklari bin liralık küpe, boyle insanlar gelinine tabii ki bir sey takmazlar

Bana göre değil, bir çift küpenin lafını dahi yapmam. İster taksın, ister takmasın umurumda dahi olmaz. Eşim gözümün içine bakıyor demişsiniz, bu mu önemli sizin için yoksa ezilip büzülüp bir şeyler takmalarını beklemek mi?
Tabi eşim önemli ama yine de küçük bi hediye de olsun beklerdim düşünülmemek insan yerine konmamak zoruma gitti yoksa gidip 10 çift küpe de alırım şuan

Back
X