• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu haber sizce doğru mu?

sağlıkta hikaye çok,bıçak parasını hepiniz bilirsiniz, prof mesela 20000 istedi ameliyat için, seni alır ameliyathaneye, iki saçını okşar sever iyi olacaksın der narkoz verildim mi vınnn, öğrencilerim alın size ameliyat fırsatı

kader hukukumuzda herkes suçu sabit oluncaya kadar masumdur.yaşanan acı bir olay.eğer gerçekse cezalandırılsın.ortaya çıksın.diğer doktorlara ibret olsun.ama yazıda yasal prosedür başlamıştır ifadesi bile geçmiyor.soruşturma açıldı bile denmiyor.bu kadar dram var,kadın ruhuma tecavüzdü diyor.benimle birlikte birçok kadın aynı şeyi yaşadı diyor.yani bu olağan o hastanede demeye getiriyor.ama doktor görevinden bile uzaklaştırılmamış.haber olmuş yazılar ama kanıt yok.hastanın hayatı ne kadar kutsalsa doktorun mesleği de o kadar kutsal değil mi.ya yalan haber ise ya abartılı haber ise ya birşeyleri eksik hatırlıyor ise yazık değil mi o doktora ve hastanede çalışan diğer personele.her duyduğumuza inanmamalıyız.sorgulamalıyız.çünkü bu bir gazete yazısı.mahkeme kararı değil.anneciğimin ameliyatında,dedemin ameliyatında,kendi ameliyatımda görev alan ve devlet hastanesinde çalışan gerçekten görevine aşık o kadar doktor tanıdım ki..en azından yazının devamını takip edeceğim.mahkemelik olursa da sonucuna bakacağım.yaptysa bedelini ödesin.yapmadıysa adı lekelenmesin yazıktır.

evet devlet hastaneleri kadın hastalıkları bölümleri genelde böyle.Allah onları ıslah etsin.

Inanamadim diye cümleye baslayasim geldi ama kendi kendime sordum bir an: " Sahi inanamadin mi? Cok mu olaganüstü geldi? ", aslinda hayir. Devlet hastanelerinin yasattigi cileleri bilmeyenimiz yoktur. Gercekten cok üzüldüm. Doktorun terbiyesizligi ve vicdansizligi gercekten insani ürpertiyor. Kocanin altina yatmayi biliyorsun ne demek? Insanliktan uzaklasan bu devlet hastanesi doktorlarinin psikolojik tedaviden gecmesi gerek bence düzenli olarak, tabi sözüm meclisten disari. Fakat devlet hastanesi deneyimlerimden cikan sonuc büyük cogunlulugunun bu tedaviye ihtiyac duydugu. Bir kere sakin degiller, sürekli sinirliler, güler yüz beklemek saflik, derdi dinleme diye birsey yok, oturup da insan gibi söyle söyle oldu söyle basladi diye anlatamiyorsunuz bile laf agziniza tikiliyor.
Su an yurtdisindayim ve 4 kere devlet hastanesine yolum düstü, doktorlarin sakinligi ve sicak kanliligi beni cok sasirtti. Bilmiyorum bana mi hep iyileri denk geldi ama, nedir sorununuz dedikten sonra sakince anlatmaniza olanak taniyorlar, heyecanli ve tedirginseniz sizi yatistiriyorlar...

Bir ara kolonoskopiye girmem gerekmisti, ben de internetten okuyayim dedim, binlerce sikayet okuyabilirsiniz : " devlet hastanesine gittim, anestezi yapmadan kolonoskopi yaptilar, cok canim yandi, birakin cigliklari attim." O kadar korkunc ki ülkem tablosu... Insan gercekten ne diyecegini sasiriyor.

Son düzenleme:
Tıp okumakla olay bitmiyor işte !
İnsan olmakta ayrı meziyet.Hey yavrum heeey! :51:

bendee ama inşallah meslekten atılırlar olaylar bırebır bu sekılde ıse ozaman anlarlar yıllarca okuyup emeklerı bosa gıdınce. annenın o an yasadıklarını dusunemıyecek kadar vıcdansız doktorlar emegı goz ardı edılebılır ..

ne kadar soruşturmaya falan da alınsa bunlar hiç bitmez.

bir yakınımız doğum yapmıştı. gittiği devlet hastanesinde doktorlar kıza tokat falan atmışlar doğumda (açıklama şoka girtmesin diyeymiş!) hadi ona tamam diyelim koluna falanda vurmuşlar, itip kakmışlar yani :53:

ve 'sesini kes, seni şurda bıraksak köpek gibi ölürsün' demişler :53: :53: :53:

cidden inanamadım yaa

doğumumda devlet hastanesine gitmem kesinlikle, bu şartlar altında gitmek çok riskli.

Çok zor bir durum gerçekten bende birşeyi merak ediyorum suçlular cezasını buldumu acaba.Bütün meslek gruplarında iyiside vardır kötüsüde vardır körü körüne kimseyi savunmayalım ayrıca ben bişeyi merak ediyorum gerçekten bu tip olaylarda foruma bir konu açılsa hep hastalar haksız çıkarılmaya çalışılıyor hastaların hiçbirşeye hakkı yokmu onu merak ediyorum.

evet bir de bu var değil mi? ne zaman kk da sağlıkla ilgili bir konu açılsa hemen hastalara yüklenilmeye başlanıyor..eleştiriye gelemiyoruz hiç,sanalda bile.

Bir kadının ne hissettiği, ne hissedeceğini umursayan hatta aklının ucuna getiren kim ki???
Onlar sadece 'netice' ile ilgileniyorlar. Amaç kürtajı engellemek, sözde dinamik nüfusa sahip
olma bahanesiyle gelecek politikalarına yol yapıyorlar. İlgilendikleri şey, her ailenin bol çocuğa
sahip olup refah içinde yaşaması sanılıyor hala aymayan bir çok kişi tarafından ama asıl dert
giderek yaşlanan Avrupa nüfusunun dinamiğini korumak için, ileride bizi içine katmasını sağlamak.
Ayrıca zaman içinde genç popülasyonun avantajları ile dengeyi kendi politikaları lehine çevirmek.
Hatta belki Çin gibi ucuz iş gücü ile ekonomiyi büyütmek. Ama hiçbir düşüncenin içinde bırakın
kadın haklarını, insan hakları, refah düzeyinin artması gibi bir niyet yok. Herşey tamamen paraya
odaklı.

Bu yüzden, zaten toplumda bir değeri olmayan kadınların sömürülmesinde bir sakınca yok. Doğumu
engelleyecek her türlü uygulamanın karşısındalar. Eskiden aile planlaması, anne ve çocuk sağlığı
merkezleri vardı. Sadece kadınlar ve çocukların hizmet alabildiği yerlerdi. İsteyene aile planlaması
anlatılır, sağlık hizmeti verilir, erkek personelin giremediği özel muayene bölümlerinde kadınlar muayene
olurdu. Belki sağlık sistemi karmaşıktı ama bence hastaya değer verilirdi. İlk kez muayene olduğumuz
doktor ne derse inanır, acaba bizden rant sağlamak adına mı koydu bu teşhisi diye doktor doktor
gezmezdik. Şimdi herkes sadece hastanede sıra beklememek konusunda memnun ama benim memnuniyetim
bunu geçmiyor.

Uzun zamandır doktora gitmiyorum ben. Çünkü x hastanede kanser teşhisi konan arkadaşım, y hastanede
sağlıklısı diye eve gönderiliyor. a kurumunda ameliyata zorlanan arkadaşım, b kurumunda ameliyata hiç gerek
yok diye bilgilendiriliyor. Elbet önceden de yaşanıyordu bu gibi durumlar ama bu durumları yaşama olasılığımız
% olarak tavan yaptı.

Buraya kadar konuştuğum herşey laf kalabalığı gibi ama ben 3 gündür okuyorum bu köşe yazılarını ve bir
mantığa oturtmaya çalışıyorum. Sonuçta bunları uygulayanlar 'hekim', yemin ederek yapıyorlar görevlerini.
Toplumun en saygın mesleği... Nasıl böyle bir işkenceyi uygulamayı hak görüyorlar kendilerinde???
Benim annem hemşire, aile planlaması merkezinde hemşireydi üstelik. Haftada en az 2 gün, sorumlu olduğu
sokaklardaki haneleri tek tek gezerek hem rutin kontrolleri yapar hem de kadınlara doğum kontrolü
yöntemlerini anlatırdı yaz-kış demeden... Ne hikayeleri var, ne çok haneden kovulmuş ama korunmamakta
direnenlere bir 'CEZA' dayatmamış, dayatmadı... Ne değişti peki, neden şimdi bilinçlendirmek yerine
cezalandırıyoruz. Kürtajı yaptıran kişi, neden yaptırıyor biliyorlar mı ki??? Kaldı ki bu kişinin kararı, kişinin
vicdanı. Kime ne???

Ben bugünkü köşe yazısında, son hikayeden inanılmaz etkilendim, inanılmaz doldum. Çünkü orada,
sözde kürtaja karşı çıkmalarının nedeni olan 'korunma yöntemi değil' mevzusu da yok. Tamamen
çaresiz biri var... Gerçi hiçbir durumda hakları yok ama sırf bu yapılan bile, uygulamadaki vicdansızlığı
kabak gibi seriyor önümüze...

kurtaj olmak yada olmamak kısının vıcdanıdır kımısı gercekten mecburıyetten oluyor cocugu sakat yada ozurlu olanlar, tecavuze ugrayanlar, korunmasına ragmen hamıle kalanlar. kurtaj tabıkı bır cana kıymak kotu bırsey belkı ama kısının kendı kararıdır doktorların boyle davranmaya hakkı yok...ınsan boyle doktorlar yuzunden doktora gıtmek ıstemıyor ben hemoroıd ıcın bekar ıken hastaneye gıtmıstım kabızlık ve ıbs den doktor bana demesınmı bekarmısın evlımı bekarım dedım yoksa ters ılıskımı yasıyorsun yanımda annem nasıl kotu hıssettım kendımı bılemezsınız tabıkı hayır ama sıze annem yanımda var dıye cevap verıyorum yoksa cevap bıle vermem pıskın pıskın gulerek sız kımsınız bana boyle soru soruyorsunuz deyıp bagırdım cagırdım cıktım ve sıkayet ettım acil doktoru ıdı o gece sabaha kadar sıcak oturma banyosu yaptım ertesı gun gıttım baska doktora:S

ne kadar soruşturmaya falan da alınsa bunlar hiç bitmez.

bir yakınımız doğum yapmıştı. gittiği devlet hastanesinde doktorlar kıza tokat falan atmışlar doğumda (açıklama şoka girtmesin diyeymiş!) hadi ona tamam diyelim koluna falanda vurmuşlar, itip kakmışlar yani :53:

ve 'sesini kes, seni şurda bıraksak köpek gibi ölürsün' demişler :53: :53: :53:

cidden inanamadım yaa

doğumumda devlet hastanesine gitmem kesinlikle, bu şartlar altında gitmek çok riskli.

Allahım ınanamıyorum okuduklarıma sıkayet etmedımı pekı ? ölsen umurlarında degıl yaaS:S

sezeryan parasınımı beklemısler , bebekler ve sen hayatın tehlıkedeyken ustelık. bu muymus hıpokrat yemını , bu muymus vıcdan bumuymus ınsanlık!!!!! yazıklar olsun!!!!!!! bukadarmı taş bu insanların kalbı ya ınanmak ıstemıyorum sen 9ay karnında taşı sonra doktorların paragozlugu yuzunden kaybetme ıhtımalı korkunc!!Allahım sen vıcdan ver sunlara!!!!!!

biri doktordan şikayet ettiğinde yaşadığını bile anlatmasına izin vermeden savunmaya geçiliyor ...
yok kaç saat nöbet tutuyor biliyor musun o kadar çalışmaya şu kadar maaş alıyor diye ..
kürtajı yapan doktoru neden kimse savunmuyor ??
bu ülkede sadece kürtaj yaptıranlar mı haklı sadece onlar mı özel muameleyi hakediyor ?
bütün hastalar özel muameleyi haketmez mi?

Mağdur olan bayan eşiyle(!) zaten hukuk mücadelesini başlatmış.
Ama istemiş ki sessiz sedasız olup bitmesin bu iş... Diğer kadınlar mağdur olmasın!
İyi de yapmış çok iyi yapmış hemde! Dilerim ki en ağır cezayı alır o doktor... :19:

kesınlıkle arkadasım meslekten atılsın . bız bu devlete vergı oduyoruz bu topraklarda yasıyoruz o doktorda bızım vergımızle maas alıyor bızlere boyle davranmaya hakkı yok!!!!!!!

canım eğer maddi durumun varsa her zaman özel hastaneyi tercih et ,çok mu tahlil yaptırıyorlar yaptırsınlar hatta bazen gereksiz radyasyon bile alsan yine de devlet hastanesinde göreceğin insanlık dışı muamelelerden daha iyidir ayrıca sağlığınla da bu kadar oynanmaz.Ben böyle düşünüyorum,eğer maddi durumunuz varsa sağlık için harcanacak paraya acımayın.

Tabii ki bundan devlet hastanesindeki olaylara tepkisiz kalacağımız sonucu çıkmasın ,burası bir ülkeyse biz de bu ülkenin vatandaşlarıysak ve eğer hastane de bir devlet kurumuysa o zaman bizim yararımıza çalışacak.Bu olayda doktorun açıklamalarından biri de kimbilir kaç hastaya kürtaj yapmıştır o doktor da gibilerinden birşeydi.Doktor başına çok mu hasta düşüyormuş o beni ilgilendirmez ,doktorlar hastalara yükleneceğie sağlık sistemini düzeltmek için uğraşsalar hastalara bağıracaklarına gerekli yerlerde seslerini yükseltebilseler çoğu problem çözülecek ama tabii bu zor olan.Kolay olan hırsını hastadan çıkar, günde bilmem kaç tane hastaya bakıyorum diye böyle iğrençlikler yap,hastalara hakaret et.Şu artık anlaşılsın ki bir doktorun çok hastaya bakması o hastayı ilgilendirmez varsınlar bu problemi sistemi kuranlarla çözsünler tabi cesaretleri varsa.Hasta ,aciz ,tamamen kendini onun eline vereceği için korkan insanlar olmayacak bu sefer karşılarındaki.

Çok sinirim bozuldu ya inşallah gündemden düşmez bu olay.

hasta eleştirisi şu şekilde olabilir, acilden para almıcak hastaneler dendi, bu seferde karnı ağrıyan acile gelmeye başladı, adam köşede beyin kanaması geçiriyo öbür vatandaş vay benim karnıma niye bakmıyosunuz diye terör estiriyo böyle durumlarda var

Allahım ınanamıyorum okuduklarıma sıkayet etmedımı pekı ? ölsen umurlarında degıl yaaS:S

aynen nasıl üzüldüm :59:

etmemiş salak yaa. ve işin komik tarafı ordada sesini çıkarmamış!!! sadece beni hemen eve götürün, burda durmak istemiyorum demiş.. salak yaaa tövbe tövbeee

dedim niye ortalığı yıkmadın??? büyük konuşmayım bana öyle yapsalar o hastaneyi ayağa kaldırırım, kendime gelince etrafta ne var ne yoksa kırar dökerim :47: :47:

evet devlet hastaneleri kadın hastalıkları bölümleri genelde böyle.Allah onları ıslah etsin.

iğrenıyorlar belkı dogrudur ama yapamayacaklarsa secmelermıs bu meslegı ben mesela cok merhametlıyım kan gormeye dayanamam ve buyuzden asla sogukkanlı olamadım doktor olmayıda hıc dusunmedım cunku yapamazdım ...aminn Allah onları ıslah etsın

Allah aşkına kadının başından geçenleri okudunuz.
Kimileri de kalkmış neden doktoru savunmuyorsunuz diyor.
Nesi var savunulacak?
Kaç saat nöbet tutarsa tutsun hastaya asla o şekilde muamele etmeye hakkı yok!
Kim vermiş ona o hakkı?
Zorla mı doktor yapmışlar? Seçmeseymiş tıbı? Bilmiyor muydu mesleğin zorluklarını?
Her işin kendine göre zorlukları var,bahane değil bunlar arkadaşım!!! :51:

aynen nasıl üzüldüm :59:

etmemiş salak yaa. ve işin komik tarafı ordada sesini çıkarmamış!!! sadece beni hemen eve götürün, burda durmak istemiyorum demiş.. salak yaaa tövbe tövbeee

dedim niye ortalığı yıkmadın??? büyük konuşmayım bana öyle yapsalar o hastaneyi ayağa kaldırırım, kendime gelince etrafta ne var ne yoksa kırar dökerim :47: :47:

zaten boyle tıplere guclerı yetıyor ıkı bagırsan susarlarda kadın orda canının bebegının derdınde yapamamıstır ahh ben olucaktım kı hastaneyı baslarına yıkardım dıyor ınsan ama basa gelmeden bılınmez:S:S kımbılır ne haldeydı o an:s

diğer tüm alanlarda insan işini sadece para kazanmak için yapabilir, hayat gailesi der geçeriz ama bir doktorun ve bir öğretmenin bu hakkı yoktur olamaz, biri hayat kurtarıyo biri hayat filizlendiriyo, kendine güvenmeyen doktor ve öğretmen olmasın

zaten boyle tıplere guclerı yetıyor ıkı bagırsan susarlarda kadın orda canının bebegının derdınde yapamamıstır ahh ben olucaktım kı hastaneyı baslarına yıkardım dıyor ınsan ama basa gelmeden bılınmez:S:S kımbılır ne haldeydı o an:s

oda doğru ::59:

hasta eleştirisi şu şekilde olabilir, acilden para almıcak hastaneler dendi, bu seferde karnı ağrıyan acile gelmeye başladı, adam köşede beyin kanaması geçiriyo öbür vatandaş vay benim karnıma niye bakmıyosunuz diye terör estiriyo böyle durumlarda var

bedava dıye işte oyuzdende acile gelıyor bagırıp cagırıyor cok saygısızca hareket edenler de var cahıl ınsanlarımızda yok degıl tabıkı hastanelerde cok sahıt oldum...acil de oncelık sırası ıcın duran gorevlı bayanlar telefonla oynamayı bırakıp hastalarla ılgılense duzgunce beklemesı gerektıgını soylese hostesler durum bukadar vahım olmuyacak. hostesler agzında sakız elınde telefon mesajlasıyor hasta soru soruyor ee beklıyeceksınız busekıldemı cevap verılır boylemı egıtım alınıyor?bız musterılerımıze ne dıyoruz: efendım , bıraz beklemenız gerekıyor ulkemız egıtım kıtlıgı yasıyor kımı okuyan kesım cahıl kımı okumamıs cahil!!!!!

Back