• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu haber sizce doğru mu?

kızlar doğurmaya karar verdiğiniz zamanda paranız yoksa sıkıntı var, devlet hastanesi sizin keyfinize bırakmaz sezeryanı, tersse bebek saatlerce yürütür bastırır vs ki düzelsin, o konudada şikayet çok yaparken iyiydi şimdi ne bağırıyosun kedi gibi üremeyi bilirsiniz anca diye çok şey okudum, doğursada doğurmasada insan gözüyle bakılmıyo parasız kadına

Gerçekten korktum.
Hamile filan değilim, bir kaç aya kadar ancak düşünüyoruz çalışmalara başlamayı ama şimdiden doğum için para biriktirmeyi düşünmeye başladım.:26:

Annem beni 30 yaşını doldurmadan doğurmuş.
İstenmeyen bir bebeğim ben, annem beni aldıramamış zamanım geçmiş :27: Ama sonradan derdi iyi ki doğurdum kızımı diye.
Neyse bundan 34 sene önce okmeydanı SSKda doğmuşum.Çok ağlayan zırlayan bir bebekmişim.Annem ne yaptı ise beni susturamamış.Bu arada kendisi de doğum sonrası bir çeşit ateşli hastalığa yakalanmış, hastanede yatıyoruz.

Ben annemin kucağında ortalığı yıktıkça bir hemşire dayanamamış ve anneme demiş ki
" Utanmadan 30 yaşında çocuk doğuruyorsun ya sustursana şu cocuğu" :53::53:
Tabi bu yıllar önce oluyor.

Keşke artık herşey değişti, böyle şeyler yaşanmıyor diyebilseydik :50::50:

Kusura bakmayın ama tutun ki evli değil? İnsanca kürtaj olmaya hakkı yok mu o kadının?
Zaten bebeğini kaybedecek olan bir kadın var karşımızda maalesef ki o psikolojide eminim bu saydıklarınızı düşünecek durumda da değildi.
Rabbim kimseyi böyle olaylarla sınamasın ama bir bebeğin annesinin rahminden diri diri vakumlanmasından söz ediyoruz!

Bende bu noktaya takılmıştım benden önce tepkinizi gösterdiniz ..
Kadının kadına yaptığını erkek yapmıyor şu memlekette yahu :50:

acilen doğuma alındım.ambulansla bir şehirden başka bir şehire yollandım,erken doğum yapıcam ve gittiğimiz özel ünv.te hastanesi beni doğuma almak için 1 saat bekletti..ve bebeklerim de ben de ölüm riski taşıyorduk üstelik.doğumdan sonra doktor eşime son 5 dk.ile eşinizi ve bebeklerinizi kurtardık demiş..

eşime dedim ki neden bizi 1 saat beklettiler o zaman dedim..meğer sezeryan parasını yatırmasını beklemişler.eşim siz doğuma alın ben parayı getiricem dediği halde almamışlar beni!

düşün gerisini artık.

doğrudur, onlar üstüne yatar bunlar diye düşünmüştür muhtemelen, acil hastadan para talep edemiyolar normalde

kızlar doğurmaya karar verdiğiniz zamanda paranız yoksa sıkıntı var, devlet hastanesi sizin keyfinize bırakmaz sezeryanı, tersse bebek saatlerce yürütür bastırır vs ki düzelsin, o konudada şikayet çok yaparken iyiydi şimdi ne bağırıyosun kedi gibi üremeyi bilirsiniz anca diye çok şey okudum, doğursada doğurmasada insan gözüyle bakılmıyo parasız kadına

Allah boyle zalim doktorların eline düşürmesin ozaman bizleri . ama şöylede birşey var özel hastanelerdede sırf ekstra para almak için gerek yokken sezeryana alıyorlarmış özel hastanede çalışan bşr arkadaşımdan duydum ve toplantılarda hastane sahıbı dıyormus kı gereksızde olsa test ve tahlıllerın hepsını yapın ekstra para demek bunlar dıye:) zaten acilden artık para alınmıyor zararı buradan cıkaralım dıye:S

ben demek istediklerimi açıkça ifade ettim.kadın evli değilse bu muameleyi hakediyor gibi bir anlam çıkarmayın.çünkü onu kastetmediğimi biliyorsunuz.daha geçen hafta bu topiğe eşimle evliyiz 4 aylık hamileyim diye yazan kızın yazısını görmüşsünüzdür.sonra imam nikahı yaptık demişti sorular karşısında.herkeste bir an önce evlen vs yazmıştı.diyorum ki doktora ben evliyim diye kandırdıktan sonra doktorda baba imzalasın bu evrakı demişse o da babası yok yani imam nikahı dediyse doktor da kızmıştır.gerçeği neden söylemiyorsun diye diyorum.kimse bu muameleyi hakediyor demiyorum.eğer yazdığım 20 cümleden bunu anlamışsanız gerçekten çok üzülürüm.

nemesis sen sağlıkçısın.bu tarz olayların sonuçlarını biliyorsundur.doktor her zaman suçlu değildir.seninde çok üstüne gelen hastalar vardır.iki tarafta dinlenmeli diyorum.haksız mıyım?

doğrudur bence eskidende kürtaj narkozsuz yapılıyor diye biliyorum ben ama bu haberdeki tam bir merdiven altı olay...allahım düşürme bizi böyle zalimlerin eline.

doğrudur, onlar üstüne yatar bunlar diye düşünmüştür muhtemelen, acil hastadan para talep edemiyolar normalde

benden daha acil hasta olamazdı sanırım ama yine de para talep ettiler.üstelik öğretmeniz biz,yani paranın üstüne yatmak gibi bir durumumuz yok direkt maaşımızdan kesilir fatura.

yani sağlık sektöründe özel olsun devlet olsun karmaşık şeyler var.

sezeryan parasınımı beklemısler , bebekler ve sen hayatın tehlıkedeyken ustelık. bu muymus hıpokrat yemını , bu muymus vıcdan bumuymus ınsanlık!!!!! yazıklar olsun!!!!!!! bukadarmı taş bu insanların kalbı ya ınanmak ıstemıyorum sen 9ay karnında taşı sonra doktorların paragozlugu yuzunden kaybetme ıhtımalı korkunc!!Allahım sen vıcdan ver sunlara!!!!!!

doğrudur bence eskidende kürtaj narkozsuz yapılıyor diye biliyorum ben ama bu haberdeki tam bir merdiven altı olay...allahım düşürme bizi böyle zalimlerin eline.

aminnnn Allahım aminnn.. ve bu hastanelerı bu doktorları bılelımkı önlem alalım tercıh etmeyelım, şikayet edelım gereken yapılsın gercekten cok sınırlendım sabah su haberle güne kotu basladım..

o doktorlar cezalandırıldı mı onu çok merak ediyorum.

ben demek istediklerimi açıkça ifade ettim.kadın evli değilse bu muameleyi hakediyor gibi bir anlam çıkarmayın.çünkü onu kastetmediğimi biliyorsunuz.daha geçen hafta bu topiğe eşimle evliyiz 4 aylık hamileyim diye yazan kızın yazısını görmüşsünüzdür.sonra imam nikahı yaptık demişti sorular karşısında.herkeste bir an önce evlen vs yazmıştı.diyorum ki doktora ben evliyim diye kandırdıktan sonra doktorda baba imzalasın bu evrakı demişse o da babası yok yani imam nikahı dediyse doktor da kızmıştır.gerçeği neden söylemiyorsun diye diyorum.kimse bu muameleyi hakediyor demiyorum.eğer yazdığım 20 cümleden bunu anlamışsanız gerçekten çok üzülürüm.

nemesis sen sağlıkçısın.bu tarz olayların sonuçlarını biliyorsundur.doktor her zaman suçlu değildir.seninde çok üstüne gelen hastalar vardır.iki tarafta dinlenmeli diyorum.haksız mıyım?

doktorlar herseye sinirlenıyor ama oraya gelen ınsan zaten caresiz düşkün ki doktora gelmiş. heleki turkler yumurta folluga gelmeden hareket etmeyen mıllet.. ıyıce hastalanmadan doktora gıtmez ...cokmu onemlı orda kadın babası var demıs evlıyım demıs dememıs . sonucta onunla beraber 3 kadın daha .. hepsımı yasak ılıskı ıdı? tamam hastalar kızdırdı dıyelım ama hepsımı ? doktorlar cok agresıf davranıyorlar devlet hastanesındekı hademe bıle hastaya bagırıyor neden ozel hastane degıl performansa bakılmıyor işten kovulma korkusu yok.. yorumun ıcın sagol arkadasım ama o doktorda cıksın savunsun kendını kesınlıkle ayse armanın yazısını okumustur yada ona soru yoneltılmıstır umursamamıstır bıle emınım... bızde ıkı tarafın dınlenmesı konusunda hemfıkırız ama doktor suanda kendını savunana kadar haksız degılmı?yasananlar dehset verıcı

aminnnn Allahım aminnn.. ve bu hastanelerı bu doktorları bılelımkı önlem alalım tercıh etmeyelım, şikayet edelım gereken yapılsın gercekten cok sınırlendım sabah su haberle güne kotu basladım..

bence bunu yapan hastaneler açıklanmalı..doktorlara diyecek pek birşey yok çünkü her meslek grubu gibi çok iyileri de var çok kötüleri de.

benden daha acil hasta olamazdı sanırım ama yine de para talep ettiler.üstelik öğretmeniz biz,yani paranın üstüne yatmak gibi bir durumumuz yok direkt maaşımızdan kesilir fatura.

yani sağlık sektöründe özel olsun devlet olsun karmaşık şeyler var.

evet malesef, çünkü diğer tüm sektörlerde talep arzı doğurur ama sağlıkta arz talep üzerinde etkili, mecburi bi alan bide, doktorla tartışamayız ameliyat diyosa ameliyattır, bilgi asimetrisi var, özelde yapılan her işlem her tahlil neyse fatura isteyin fazla gördüğünüz ücretleride SGK'ya bildirin 150 liranın 30 liraya indiği çoktur, bizde kimse sesini çıkarmadığından adam ne koparsam kar diyo, banka sistemide böyle, başvuran uğraşan adama dosya parası adı altında alınan para iade ediliyo ama çoğu kişi amaaan zaten 50000 kredi ödüyorum 3000'i de versem nolur diyo

Devlet hastanelerinde hep öyle yapılıyormuş ,bir gün sonraki haberde bir doktor söylüyordu anestezi versek yatak da vermemiz gerekli 5 dklık bir işlem için yatak bulamayız falan diye.Bu ülkede insana değer verilmiyor zaten hele ki kadın.Kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor biliyorsunuz.
Tabi kadın doktorun hakaretleri de cabası direk meslekten atılması gerekli bunun lamı cimi yok.

bence bunu yapan hastaneler açıklanmalı..doktorlara diyecek pek birşey yok çünkü her meslek grubu gibi çok iyileri de var çok kötüleri de.

evet acıklanmalı tabıkı cok ıyılerı var ama hepsı ıyı olmak zorunda cunku canlarımızı onlara emanet edıyoruz bu meslegı secerken bunu bılerek sectıler ama sadece işin maddı boyutundalar bırcogu ısını sevmeden yapıyor helekı buyuk sehırlerde kalabalık yuzunden hastanın yuzune bıle bakmıyorlar ..bız nasıl meslegımızde hata yapıyorsak onlarda yapınca meslege son verılmelı ben muhasebecıyım hata yaparsam maasımla oderım telafısı var ama onlar can kaybedıyorlar hata yaparak zaman zaman bunun telafısı yok!!!!!!!!!!!

Devlet hastanelerinde hep öyle yapılıyormuş ,bir gün sonraki haberde bir doktor söylüyordu anestezi versek yatak da vermemiz gerekli 5 dklık bir işlem için yatak bulamayız falan diye.Bu ülkede insana değer verilmiyor zaten hele ki kadın.Kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor biliyorsunuz.
Tabi kadın doktorun hakaretleri de cabası direk meslekten atılması gerekli bunun lamı cimi yok.

kesınlıkle arkadasım meslekten atılsın . bız bu devlete vergı oduyoruz bu topraklarda yasıyoruz o doktorda bızım vergımızle maas alıyor bızlere boyle davranmaya hakkı yok!!!!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kadının ne hissettiği, ne hissedeceğini umursayan hatta aklının ucuna getiren kim ki???
Onlar sadece 'netice' ile ilgileniyorlar. Amaç kürtajı engellemek, sözde dinamik nüfusa sahip
olma bahanesiyle gelecek politikalarına yol yapıyorlar. İlgilendikleri şey, her ailenin bol çocuğa
sahip olup refah içinde yaşaması sanılıyor hala aymayan bir çok kişi tarafından ama asıl dert
giderek yaşlanan Avrupa nüfusunun dinamiğini korumak için, ileride bizi içine katmasını sağlamak.
Ayrıca zaman içinde genç popülasyonun avantajları ile dengeyi kendi politikaları lehine çevirmek.
Hatta belki Çin gibi ucuz iş gücü ile ekonomiyi büyütmek. Ama hiçbir düşüncenin içinde bırakın
kadın haklarını, insan hakları, refah düzeyinin artması gibi bir niyet yok. Herşey tamamen paraya
odaklı.

Bu yüzden, zaten toplumda bir değeri olmayan kadınların sömürülmesinde bir sakınca yok. Doğumu
engelleyecek her türlü uygulamanın karşısındalar. Eskiden aile planlaması, anne ve çocuk sağlığı
merkezleri vardı. Sadece kadınlar ve çocukların hizmet alabildiği yerlerdi. İsteyene aile planlaması
anlatılır, sağlık hizmeti verilir, erkek personelin giremediği özel muayene bölümlerinde kadınlar muayene
olurdu. Belki sağlık sistemi karmaşıktı ama bence hastaya değer verilirdi. İlk kez muayene olduğumuz
doktor ne derse inanır, acaba bizden rant sağlamak adına mı koydu bu teşhisi diye doktor doktor
gezmezdik. Şimdi herkes sadece hastanede sıra beklememek konusunda memnun ama benim memnuniyetim
bunu geçmiyor.

Uzun zamandır doktora gitmiyorum ben. Çünkü x hastanede kanser teşhisi konan arkadaşım, y hastanede
sağlıklısı diye eve gönderiliyor. a kurumunda ameliyata zorlanan arkadaşım, b kurumunda ameliyata hiç gerek
yok diye bilgilendiriliyor. Elbet önceden de yaşanıyordu bu gibi durumlar ama bu durumları yaşama olasılığımız
% olarak tavan yaptı.

Buraya kadar konuştuğum herşey laf kalabalığı gibi ama ben 3 gündür okuyorum bu köşe yazılarını ve bir
mantığa oturtmaya çalışıyorum. Sonuçta bunları uygulayanlar 'hekim', yemin ederek yapıyorlar görevlerini.
Toplumun en saygın mesleği... Nasıl böyle bir işkenceyi uygulamayı hak görüyorlar kendilerinde???
Benim annem hemşire, aile planlaması merkezinde hemşireydi üstelik. Haftada en az 2 gün, sorumlu olduğu
sokaklardaki haneleri tek tek gezerek hem rutin kontrolleri yapar hem de kadınlara doğum kontrolü
yöntemlerini anlatırdı yaz-kış demeden... Ne hikayeleri var, ne çok haneden kovulmuş ama korunmamakta
direnenlere bir 'CEZA' dayatmamış, dayatmadı... Ne değişti peki, neden şimdi bilinçlendirmek yerine
cezalandırıyoruz. Kürtajı yaptıran kişi, neden yaptırıyor biliyorlar mı ki??? Kaldı ki bu kişinin kararı, kişinin
vicdanı. Kime ne???

Ben bugünkü köşe yazısında, son hikayeden inanılmaz etkilendim, inanılmaz doldum. Çünkü orada,
sözde kürtaja karşı çıkmalarının nedeni olan 'korunma yöntemi değil' mevzusu da yok. Tamamen
çaresiz biri var... Gerçi hiçbir durumda hakları yok ama sırf bu yapılan bile, uygulamadaki vicdansızlığı
kabak gibi seriyor önümüze...

Çok zor bir durum gerçekten bende birşeyi merak ediyorum suçlular cezasını buldumu acaba.Bütün meslek gruplarında iyiside vardır kötüsüde vardır körü körüne kimseyi savunmayalım ayrıca ben bişeyi merak ediyorum gerçekten bu tip olaylarda foruma bir konu açılsa hep hastalar haksız çıkarılmaya çalışılıyor hastaların hiçbirşeye hakkı yokmu onu merak ediyorum.

bendee ama inşallah meslekten atılırlar olaylar bırebır bu sekılde ıse ozaman anlarlar yıllarca okuyup emeklerı bosa gıdınce. annenın o an yasadıklarını dusunemıyecek kadar vıcdansız doktorlar emegı goz ardı edılebılır ..

meslekten atılmak mı :) ceza bile almazlar emin ol.hemen bir savunmaları vardır..hasta da bana şöyle dedi diye başlar ve devam eder..çok görüyoruz bunu..kürtaj için gelen bir kadının zaten psikolojisi normal değildir,bunu en iyi doktorların bilmesi gerekir.

Back