• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu haber sizce doğru mu?

Anasayfa

Merhaba,

Bizler, Kürtaj hakkımızı geri almaya kalkanlara dur demek için İstanbul’da da bir araya gelerek Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu’nu kurduk. Kürtaj Haktır Karar Kadınların Kampanyası 8 Haziran-Türkiye’nin 22 ilinde Eş Zamanlı Oturma Eylemi, 17 Haziran Pazar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki yürüyüşler sonrası kürtaj kısıtlaması ya da yasaklanması gündemden kalkana kadar sürecek.

Kürtaj hakkımızı tartıştırmıyoruz. Kürtaj değil günde beş kadının savcılıklara, karakollara başvurduğu halde korunmaması ve devletin bilgisi dâhilinde öldürülmesi katliamdır. Kadınların, çocukların sağlığı, can güvenliği, yaşam haklarının değil dini referansları bile muğlak olan “cenin haklarının” dillere pelesenk edilmesine karşı çıkıyoruz.

Kürtaj değil kürtaj yasağı cinayettir. Sağlıksız koşullarda kürtaj yaptırmak zorunda kaldığı için yani ücretsiz, sağlıklı, güvenli doğum kontrol ve kürtaj hizmeti sağlanmadığı, kürtaj yasaklandığı, doğum kontrolü sadece kadınların üzerine yıkıldığı için yılda seksen bin kadını kaybediyoruz.

Bedenimiz Bizimdir. Bedenimiz, Cinselliğimiz ve Doğurganlığımız Başbakan ya da Koca ya da Hoca, hiç kimse tarafından denetlenemez.

Kürtaj Yasağı ya da kısıtlamasında Orta Yol Yok. Devlet gebeliklerin sonlandırılması konusunda yasaklayıcı, denetleyici bir rol alamaz. İstenmeyen gebeliklerde, karar hakkı kadınlara aittir. 12 haftaya kadar ücretsiz, güvenli kürtaj hizmeti sağlanmalıdır. Kürtajı erkeğin iznine bağlayan tüm yasal mevzuat iptal edilmelidir.

Hepinizi kampanyamıza destek vermeye, yasakçı, denetçi, kadın düşmanı politikalara yol vermemeye çağırıyoruz.

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu
Alıntı : Anasayfa | Kürtaj Haktır

Maalesef Tabipler Odası Başkanı da olayı doğruladı...
Çok yazık!

Türkiyede kadınların büyük çoğunluğu zaten cinsel problemlerle uğraşıyo, vajinismus, orgazm olamama vs
bide bu haberler üstüne tüy dikiyo cinsellikten soğuyoruz be

Of off ne zaman insan gibi insan olmayı öğreneceğiz. Ne zaman merhameti öğreneceğiz. Sözde daha dindar bir toplum oluşturulmaya çalışıyor. Bu muamele hangi dinde yer alıyor. Aklım almıyor...

Türkiyede kadınların büyük çoğunluğu zaten cinsel problemlerle uğraşıyo, vajinismus, orgazm olamama vs
bide bu haberler üstüne tüy dikiyo cinsellikten soğuyoruz be

Okurken o kadınların acılarını yüreğimde hissettim.
Kadın olarak aynı şeyin bizim de başımıza gelmeyeceğini kim garanti edebilir ki?
Kabus gibi..

Okurken o kadınların acılarını yüreğimde hissettim.
Kadın olarak aynı şeyin bizim de başımıza gelmeyeceğini kim garanti edebilir ki?
Kabus gibi..

ben asla hoşlanmadığım bi şeyi yapıyorum bazen iş yeri kimliğimi gösteriyorum, bu asla asla asla sevmediğim ve kendimden utanmamı sağlayan bişey ama anneme yapılan bi muamele sonucu o duruma gelmiştim, bu yazıyı okurken utanma nemesis onlar utansın dedim

bundan 5 sene önce kürtaj olmak zorunda kalan bir kadınım ben..ikiz bebeklerim gelişmediği için canımdan can kopararak yattım o masaya..anestezi altında ve doktorundan hemşiresine insanca muamele görerek yapıldı bu işlem..o anda bebeklerimin benden koparılışına şahit olmadım ama uyandığımda bile tarifi mümkün olmayan acılar çektim.üstelik benim bebeklerim zaten karnımda ölmüşlerdi çoktan..mecburdum..

ister zorunlu olsun ister olmasın,parası yok diye,ceza olsun diye hiçbir kadına evladının rahminden parça parça çıkarılmasını yaşatamaz kimse! ne bilime,ne tıbba,ne insanlığa sığmaz bu..

evet bunun tek adı var;zulüm..

ve lütfen bunu yapan hastaneler açıklansın.

bende okudum yazıyı ama gerçek olduğunu düşünmüyorum.devlet hastanesinde çalışan doktorun da savunması alıması lazım.
1-eşimden hamile kaldım diyor ancak gerçekte evli mi.yani demek istediğim doktora evliyim dedikten sonra kürtaj için babanın da rızasının alınması aşamasında imam nikahı yaptık vss dediyse doktorda çileden çıkmıştır.korunma yollarını anlatmıştır.dikkatli olmasını söylemiştir.
2-narkozsuz ameliyat yapılamayacağını tıp fakütesi birinci sınıfta öğretiyorlar.ki olayda kadın tıbbı bitirmiş tusu kazanmış devlet hastanesinde çalışan doktor.o bilmiyor mu risklerini.kadının yaşından dolayı düşük tehlikesi varsa düşük ile kürtajı karıştırmış olabilir.narkozu almış dozu yetersiz kalmış olabilir.
3-diyelim kadın gerçekten narkoz almadı.doktora sormuyor mu neden narkoz verilmiyor diye.o anda masadan kalkamıyor mu.durun bu işte bir tuhaflık var diye.sonuçta bu can.doktor ellerini mi kelepçeledi muayene esnasında.masadan kalkıp başka bir doktora gidebilirdi.başhekime şikayet edebilirdi.sağlık bakanlığının müfettişleri var onları arayabilirdi.kürtajı neden ertelemedi.röportaj verecek kadar bilinçli ise bunları hayli hayli düşünmesi gerekir.
4-doktor tüm bunları yaptı diyelim.hakaret,kötü operasyon,kırıcı tavırlar.kadın neden aynı gün kanında narkoz var mı diye test olmuyor.yazıda bundan hiç bahsedilmemiş.mahkemede maddi manevi tazminat açıp doktorun doktorluk lisansını bile iptal ettirebilirken neden bunları yaptığına dair kanıtlar yok.demek o doktor hala hastanede çalıştırılıyor.görevinden uzaklaştılmadı.bilmiyorum kader.tuhaf bir haber.

bundan 5 sene önce kürtaj olmak zorunda kalan bir kadınım ben..ikiz bebeklerim gelişmediği için canımdan can kopararak yattım o masaya..anestezi altında ve doktorundan hemşiresine insanca muamele görerek yapıldı bu işlem..o anda bebeklerimin benden koparılışına şahit olmadım ama uyandığımda bile tarifi mümkün olmayan acılar çektim.üstelik benim bebeklerim zaten karnımda ölmüşlerdi çoktan..mecburdum..

ister zorunlu olsun ister olmasın,parası yok diye,ceza olsun diye hiçbir kadına evladının rahminden parça parça çıkarılmasını yaşatamaz kimse! ne bilime,ne tıbba,ne insanlığa sığmaz bu..

benim annemde yaşamıştı seninkine benzer bi durum, hamileydi ve o sırada annemde şeker çıktı insilün yüklendi ilaç verildi vs, sağlıklı doğma ihtimali yoktu,kendi doktoruna gittik,çok iyi bi doktoru vardı erkekti ama işini çok seven kadına çiçek gibi davranan acısını paylaşan bi adamdı, annemle ağladı inanın

bende okudum yazıyı ama gerçek olduğunu düşünmüyorum.devlet hastanesinde çalışan doktorun da savunması alıması lazım.
1-eşimden hamile kaldım diyor ancak gerçekte evli mi.yani demek istediğim doktora evliyim dedikten sonra kürtaj için babanın da rızasının alınması aşamasında imam nikahı yaptık vss dediyse doktorda çileden çıkmıştır.korunma yollarını anlatmıştır.dikkatli olmasını söylemiştir.
2-narkozsuz ameliyat yapılamayacağını tıp fakütesi birinci sınıfta öğretiyorlar.ki olayda kadın tıbbı bitirmiş tusu kazanmış devlet hastanesinde çalışan doktor.o bilmiyor mu risklerini.kadının yaşından dolayı düşük tehlikesi varsa düşük ile kürtajı karıştırmış olabilir.narkozu almış dozu yetersiz kalmış olabilir.
3-diyelim kadın gerçekten narkoz almadı.doktora sormuyor mu neden narkoz verilmiyor diye.o anda masadan kalkamıyor mu.durun bu işte bir tuhaflık var diye.sonuçta bu can.doktor ellerini mi kelepçeledi muayene esnasında.masadan kalkıp başka bir doktora gidebilirdi.başhekime şikayet edebilirdi.sağlık bakanlığının müfettişleri var onları arayabilirdi.kürtajı neden ertelemedi.röportaj verecek kadar bilinçli ise bunları hayli hayli düşünmesi gerekir.
4-doktor tüm bunları yaptı diyelim.hakaret,kötü operasyon,kırıcı tavırlar.kadın neden aynı gün kanında narkoz var mı diye test olmuyor.yazıda bundan hiç bahsedilmemiş.mahkemede maddi manevi tazminat açıp doktorun doktorluk lisansını bile iptal ettirebilirken neden bunları yaptığına dair kanıtlar yok.demek o doktor hala hastanede çalıştırılıyor.görevinden uzaklaştılmadı.bilmiyorum kader.tuhaf bir haber.

sağlık sektöründe çalışıyorum seni temin ederim doğru, sadece kürtaj değil devlet hastanelerinde kanırta kanırta doğum hikayeleride çok şikayetler geliyo ama kürtaj konusu devlet büyüklerimiz tarafındanda sevilmeyen bi konu olduğu için göz yumuluyo yapan kişi nasılsa başıma bişey gelmez diyo

Eminim ki örtbas edilecek bu durum...
Halbuki nasılda yankı buldu Ayşe Arman sayesinde...
O kadının ordaki durumuna sebep olan yine bir kadın maalesef ki. :50:

zaten bu olayların doğru olduğunu tabipler birliği de açıklamış..o yüzden şöyle olduysa doktor da böyle demiştir diye savunmaya çalışmak manasız olur..

bir de konu siyaset bölümüne taşınmasaydı keşke.derdim var da kalsaydı da daha çok kadına ulaşsaydı.

Kadın dedıgın gıbı tepkısız kalmıs evet gercekten evlı olmayabılır yasak bır ılıskı yasamısda olabılır ama yınede bunlar dogruysa sebebı neolursa olsun ınsanlıga sıgmıyor bence:(:

kızlar doğurmaya karar verdiğiniz zamanda paranız yoksa sıkıntı var, devlet hastanesi sizin keyfinize bırakmaz sezeryanı, tersse bebek saatlerce yürütür bastırır vs ki düzelsin, o konudada şikayet çok yaparken iyiydi şimdi ne bağırıyosun kedi gibi üremeyi bilirsiniz anca diye çok şey okudum, doğursada doğurmasada insan gözüyle bakılmıyo parasız kadına

Kusura bakmayın ama tutun ki evli değil? İnsanca kürtaj olmaya hakkı yok mu o kadının?
Zaten bebeğini kaybedecek olan bir kadın var karşımızda maalesef ki o psikolojide eminim bu saydıklarınızı düşünecek durumda da değildi.
Rabbim kimseyi böyle olaylarla sınamasın ama bir bebeğin annesinin rahminden diri diri vakumlanmasından söz ediyoruz!

sağlık sektöründe çalışıyorum seni temin ederim doğru, sadece kürtaj değil devlet hastanelerinde kanırta kanırta doğum hikayeleride çok şikayetler geliyo ama kürtaj konusu devlet büyüklerimiz tarafındanda sevilmeyen bi konu olduğu için göz yumuluyo yapan kişi nasılsa başıma bişey gelmez diyo

bu nasıl vicdansızlık şikayet edıldıgındede durum degısmıyormu hıcbırsekılde?

Kusura bakmayın ama tutun ki evli değil? İnsanca kürtaj olmaya hakkı yok mu o kadının?
Zaten bebeğini kaybedecek olan bir kadın var karşımızda maalesef ki o psikolojide eminim bu saydıklarınızı düşünecek durumda da değildi.
Rabbim kimseyi böyle olaylarla sınamasın ama bir bebeğin annesinin rahminden diri diri vakumlanmasından söz ediyoruz!

evli degılse bıle kımse bu muameleyı haketmıyor nolur vicdanlıca dusunelım arkadaslar bukadar basıtmı konu?????

kızlar doğurmaya karar verdiğiniz zamanda paranız yoksa sıkıntı var, devlet hastanesi sizin keyfinize bırakmaz sezeryanı, tersse bebek saatlerce yürütür bastırır vs ki düzelsin, o konudada şikayet çok yaparken iyiydi şimdi ne bağırıyosun kedi gibi üremeyi bilirsiniz anca diye çok şey okudum, doğursada doğurmasada insan gözüyle bakılmıyo parasız kadına

acilen doğuma alındım.ambulansla bir şehirden başka bir şehire yollandım,erken doğum yapıcam ve gittiğimiz özel ünv.te hastanesi beni doğuma almak için 1 saat bekletti..ve bebeklerim de ben de ölüm riski taşıyorduk üstelik.doğumdan sonra doktor eşime son 5 dk.ile eşinizi ve bebeklerinizi kurtardık demiş..

eşime dedim ki neden bizi 1 saat beklettiler o zaman dedim..meğer sezeryan parasını yatırmasını beklemişler.eşim siz doğuma alın ben parayı getiricem dediği halde almamışlar beni!

düşün gerisini artık.

bu nasıl vicdansızlık şikayet edıldıgındede durum degısmıyormu hıcbırsekılde?

denetim yok ki, bide sağlık sektörü doktor üzerine kurulu, dikkat edin tüm yasalar onların etrafında dönüyo, sanki sağlıkta bi tek onlar çalışıyo ama sağlık çok komplike bi alan, doktorundan temizlik görevlilerine kadar herkes özenli olmalı, doktor iyi olur o hastane yeteri kadar temiz değildir hasta enfeksiyondan kaybedilebilir, bu basit bi örnek, denetimlerde yeterli değil, denetim soruları genelde şu şekilde olur, hastane yatak sayısı, alet edevat durumu gibi sayısal değerleri kapsar, insani şeyleri pek irdelemiyolar açıkçası

Back