• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu haber sizce doğru mu?

Annemin bir dönem birlikte çalıştığı bayan çocuk doktoru, sağlık ocağına, kendinden geçti
diye getirilen çocuğun soğuk havale geçirmesinden şüphelenip, özel aracına attığı gibi annemle
birlikte tam donanımlı bir hastaneye götürüp, hemen müdahalede bulunulmasını sağlayınca
yine annemle birlikte, aceleden çocuğun annesini sağlık ocağında unuttuğunu farketmişlerdi.

Sonra annemin başka bir dönem özelde birlikte çalıştığı bir doktor da kendine muayeneye gelen
sgk'lı hastaları onların haberi bile olmadan 3 farklı poliklinikte muayene olmuş gibi göstererek devleti
zarara uğratıyordu.

Şimdi bu ikisi de doktor. Ama biri 'insan' doktor, diğeri sadece doktor yani sadece bir ünvan...

Bir de doktorun dediği "kocanın altına yatmayı biliyorsun ama" lafı hala beynime kazındı..

sanki hamile kalmak kadının suçuymuş gibi, kadın günah işlemiş gibi..

gerçi şaşırmamak lazım. evli değil ve bakire değilseniz, gittiğiniz jinekolog bile sizi yargılıyor, kimi zaman demediğini bırakmıyor..

kızlık zarı muayenesı yapılırken zaten korkuyla gıdıp gozyasları ıcınde muayene olan kac kız ıntıhar ettı bu ulkede doktorun tesellı verecegıne yaparken iyiydi şimdi niye ağlıyorsun hadi çabuk giyinde sıradaki hasta gelsin sözleri yuzunden zaten psıkolojısı bozuk olan kız dahada kotu oluyor gercekten insanlık sucu ısledım deyıp ıntıhar edenler ahh ahh.. vicdan yıne dıyorum vicdan...tabı bırde madalyonun öbür yüzü var para koparmak ıcın tesellı edenler yok canım bırsey olmaz kucuk bı operasyonla hallederız fantezı olsun dıye evlı kadınlar bıle yaptırıyor deyıp mılyarlarca para koparan doktor onlugundekı tüccarlar!!!! tabı parayı bulmak ıcın neler yapıyor cogu zaman zavallı kızlarımız!!!! yaptıgı hatalar sinsilesi bırbırını doguruyor!!!!!!!

Annemin bir dönem birlikte çalıştığı bayan çocuk doktoru, sağlık ocağına, kendinden geçti
diye getirilen çocuğun soğuk havale geçirmesinden şüphelenip, özel aracına attığı gibi annemle
birlikte tam donanımlı bir hastaneye götürüp, hemen müdahalede bulunulmasını sağlayınca
yine annemle birlikte, aceleden çocuğun annesini sağlık ocağında unuttuğunu farketmişlerdi.

Sonra annemin başka bir dönem özelde birlikte çalıştığı bir doktor da kendine muayeneye gelen
sgk'lı hastaları onların haberi bile olmadan 3 farklı poliklinikte muayene olmuş gibi göstererek devleti
zarara uğratıyordu.

Şimdi bu ikisi de doktor. Ama biri 'insan' doktor, diğeri sadece doktor yani sadece bir ünvan...

doktor var doktorcuk var işte bu forumdakı bılınclı ınsanlarda doktorcuklara karsı susmayalım meslegını düzgun yapana saygımız sonsuz olsun ama boylelerıne karsı susmayalım elımızden gelen nbe varsa yapalım!!!!!!

Bu gibi durumlarda tabip odalarını aramak, onlardan uygulamalar hakkında bilgi almak ve
hatalı uygulama, etik dışı tavır ve buna benzer şikayetleri bildirmek gerek.

Biz rahmetli anneannemi yatağa düşüren ameliyatı yapan doktoru, sürekli arayıp hakkı
olmayan bir parayı talep ettiği için şikayet edip sonuç almıştık. Bıçak parası vs. gibi
nedenlerle istedikleri paralar hekimlik ahlakına uygun değil. Bir de o parayı alıncaya
kadar hasta dosyasına el koyuyorlar ki bu gasptan farksız benim gözümde.

Bu gibi durumlarda tabip odalarını aramak, onlardan uygulamalar hakkında bilgi almak ve
hatalı uygulama, etik dışı tavır ve buna benzer şikayetleri bildirmek gerek.

Biz rahmetli anneannemi yatağa düşüren ameliyatı yapan doktoru, sürekli arayıp hakkı
olmayan bir parayı talep ettiği için şikayet edip sonuç almıştık. Bıçak parası vs. gibi
nedenlerle istedikleri paralar hekimlik ahlakına uygun değil. Bir de o parayı alıncaya
kadar hasta dosyasına el koyuyorlar ki bu gasptan farksız benim gözümde.

aynen oyle gasp degılde nedır kı ? ortada bır can var mal degıl esya degıl telafısı olmayan bırsey hata affetmeyen bırsey:(

Bildigim kadarıyla 10 haftalıga kadar olan kurtaj uygulamalarında narkoz verilmiyor devlet hastanelerinde.

Yani bunun Turkcesi : Eger paran yoksa ve sevisiyorsan ne cıkarsa bahtına, senin bedenine de kararına da saygı duymuyoruz ve senin psikolojik acını fizyolojik acıyla katmerlemek istiyoruz.

Temel neden kapital düzenin ucuz işçiye ihtiyac duyması, dolayısıyla durumu olmayan dogurdukca daha az ucrete calısmaya hazır bir issizler ordusu olusacak.

Bildigim kadarıyla 10 haftalıga kadar olan kurtaj uygulamalarında narkoz verilmiyor devlet hastanelerinde.

Yani bunun Turkcesi : Eger paran yoksa ve sevisiyorsan ne cıkarsa bahtına, senin bedenine de kararına da saygı duymuyoruz ve senin psikolojik acını fizyolojik acıyla katmerlemek istiyoruz.

Temel neden kapital düzenin ucuz işçiye ihtiyac duyması, dolayısıyla durumu olmayan dogurdukca daha az ucrete calısmaya hazır bir issizler ordusu olusacak.

evet garıban anne babanın cocuguda oyle oluyor genelde o ımkanlarla yetısıyor cunku meslegı olamıyor cogu zaman cok para kazanabılecegı ucuz ıscı oluyor herzaman:S

Türkiyede kadınların büyük çoğunluğu zaten cinsel problemlerle uğraşıyo, vajinismus, orgazm olamama vs
bide bu haberler üstüne tüy dikiyo cinsellikten soğuyoruz be

Kadının ruhu,kalbi kimin umurunda :ssz: erkeği rahat ettirsin mutlu etsin yeter... Kadın dediğin erkeğini düşünecek,çocuk doğurup büyütecek işte...... :ssz:

"1928-1994 yılları için yapılan araştırmada, 1928-1945 yılları arasında okutulan ders kitaplarında anneye, ülkenin kuruluşuna katkıda bulunması için önemli toplumsal işlevler yüklerken; 1945-1994 yılları arasında ise ders kitaplarında kadınlara asıl görev olarak evi ve ailesi ile ilgili sorumluluk verildiği belirlenmiştir..."(Helvacıoğlu,1994)

Ayşe Armanı bende okumuştum şokla.. :53: :53: Sen misin isyan eden benim bedenim diyen!! Bir de burada bu muameleyi yapanlarda sözde KADIN :19: Gün gelecek devran dönecek o zaman ne yapacaklar merak ediyorum... :ssz:

Acımıyorum artık Allah onlara da aynısını yaşatsın... :ssz:

Son düzenleme:
tabii ki doğru neden bu konuda yalan söylesinler ki ? hem bu uygulama aynı zamanda doğum yapan kadınlara da uygulanıyormuş narkozsuz işlemi bilmem ama normal doğum sancıları çeken kadınlara '' kocanla s...meyi biliyorsun kes sesini '' diye bağıran hemşireleri '' ıkın ıkınsana kocanla sevişip zevk alırken iyidi ama demi'' diye höyküren ebeleri ben yıllardır duyuyorum.

sanırım bu muamelede bulunan görevlilerin cinsel hayatları feci halde ki doğum yapana kürtaj olana böyle davranıyorlar anlaşılan kocaları kendilerine yanaşmıyor yanaşanı kıskanıyorlar öyle başa böyle tarak işte.

bir kadının dünyada başına gelebilecek en kötü şeylerden bişrisi zaten bu memlekette doğmasıdır kızımın geleceğinden endişe ediyorum oğlumunkinden onun kadar değil.

İnsanların çoğunun başkalarının fikirlerine, inançlarına ve kararlarına saygı gösteremediği, eleştirdiği, haddi olmadığı halde burnunu soktuğu bir ülkede bu tip olaylar yaşanmaya devam edecektir maalesef.

sezeryan fiyatları 3000den başlıyo heralde dimi kızlar, istediğin odaya epidural ya da genel anestezi olmasına göre artıyo sanırım fiyat, yavaştan araştırmaya başlıyım

hastanesine göre değişiyor ben sgk ile anlaşmalı özel hastanede epidural sezaryen için 1250 lira ödedim sgklıyız.

tabii ki doğru neden bu konuda yalan söylesinler ki ? hem bu uygulama aynı zamanda doğum yapan kadınlara da uygulanıyormuş narkozsuz işlemi bilmem ama normal doğum sancıları çeken kadınlara '' kocanla s...meyi biliyorsun kes sesini '' diye bağıran hemşireleri '' ıkın ıkınsana kocanla sevişip zevk alırken iyidi ama demi'' diye höyküren ebeleri ben yıllardır duyuyorum.

sanırım bu muamelede bulunan görevlilerin cinsel hayatları feci halde ki doğum yapana kürtaj olana böyle davranıyorlar anlaşılan kocaları kendilerine yanaşmıyor yanaşanı kıskanıyorlar öyle başa böyle tarak işte.

bir kadının dünyada başına gelebilecek en kötü şeylerden bişrisi zaten bu memlekette doğmasıdır kızımın geleceğinden endişe ediyorum oğlumunkinden onun kadar değil.

ben de cok duyduk acımasız ebe ve hemşireleri zaten doktorların burnu bi karış havada

insan psikolojsiyle uzaktan yakında alakaları yokmuş yemek içmek kadar normal bir ihtiyaç sevişmek fizyolojik bir olay senınyargılamaya ne hakkın var kadını ...ekeği de aynı şekilde...

işini doğru düzgün yapmak yerine millete laf sokmayı iş edinmişler ne yazıkki:50::50:

başbakan övünüp övünüp duruyor özel hastaneleri halka açtık diye. açtınız ama denetleyemiyorsunuz herhangi bir yetişkin bölümünde muayene sgklıya 12 lira iken çocuk hastalıkları bölümüne en az 36 lira alıyor özel hastaneler sahte fatura düzenleyerek doktoruna göre de değişiyor en tercih edilmeyen doktora çöocuğunuzu götürdüğünüzde 36 lirayı bayılıyorsunuz. biliyorlar ki millet el mecbur çocuğunu doktora götürecek. daha bugün kızımı doktora götürdüm özele yine sgk ile tahlille beraber 150 lira ödedik çıktık buyurun bakalım

başbakan önce özel hastaneleri denetlesin gerçi devlet hastanesine sözü geçmeyen hükümet özeli nasıl deneteleyecekse

bir zamanlar imren aykut diye sözde kadından ve aileden sorumlu bakan vardı hangi hükümetti hatırlamıyorum onun zamanında lise talebeleri kızlara zorla bekaret muayenesi yaptırılıyordu o zamanlar haberlerde izlerdim yaşım müsait değildi bekaret nedir ne değildir bilmezdim şimdi yıllar sonra aklıma geldi. kadının adı yok işte.

yanlış hatırlamıyosam bu bakan için gensoru verilmişti mecliste ama sonuç alınamamıştı

bir zamanlar imren aykut diye sözde kadından ve aileden sorumlu bakan vardı hangi hükümetti hatırlamıyorum onun zamanında lise talebeleri kızlara zorla bekaret muayenesi yaptırılıyordu o zamanlar haberlerde izlerdim yaşım müsait değildi bekaret nedir ne değildir bilmezdim şimdi yıllar sonra aklıma geldi. kadının adı yok işte.

yanlış hatırlamıyosam bu bakan için gensoru verilmişti mecliste ama sonuç alınamamıştı

bekaret kontrolu kadar kadına hakaret edılebılecek baska bır yaklasım yoktur ...herkesın kendı bedenı yaa kımı severek kımı hatayla yapıyor herkes kendı yaptıklarına gore yasıyor kımene bundan kımene ya?? bız buyuzden ılerleyemıyoruz namusla bekaretı karıstırdıgımız ıcın ....kımsenın kararına saygı duymayı ogrenemedıgımız ıcın .

bekaret konusunda cok hassasım cok sınır oluyorum neden dersenız senın basınamı geldı hayır sanslıydım gelmedı karsıma oyle bır durum evlendım hatta 1ay sonra bekaretım bozuldu vajınısmus yuzunden.hassaslıgım cocukluk arkadasım bırgun sevgılısıyle ıstemeden yakınlasıyor ve basına boyle bırsey gelıyor cocuk tehdıt edıyor benden ayrılamazsın vs... kız tehdıtlere boyun egıyor aılesının korkusuna , doktora kontrole gıdınce doktor azarlıyor ınsanlık sucu ısledı ya arkadasım, kardesım .. keske olmasaydı ama olmuş ölmelimi?denedı ıntıhar ettı ama kurtardım onu gece yarısı attıgı mesajla gıttım ve hastaneye goturduk onu suan yasıyor ama cok yasıyor sayılırmı hayır mecbur kalıp o adamla evlendı cunku..neden?bekaretını kaybetmıstı evlenınce namusu temızlenıcektı...

bekaret konusunda cok hassasım cok sınır oluyorum neden dersenız senın basınamı geldı hayır sanslıydım gelmedı karsıma oyle bır durum evlendım hatta 1ay sonra bekaretım bozuldu vajınısmus yuzunden.hassaslıgım cocukluk arkadasım bırgun sevgılısıyle ıstemeden yakınlasıyor ve basına boyle bırsey gelıyor cocuk tehdıt edıyor benden ayrılamazsın vs... kız tehdıtlere boyun egıyor aılesının korkusuna , doktora kontrole gıdınce doktor azarlıyor ınsanlık sucu ısledı ya arkadasım, kardesım .. keske olmasaydı ama olmuş ölmelimi?denedı ıntıhar ettı ama kurtardım onu gece yarısı attıgı mesajla gıttım ve hastaneye goturduk onu suan yasıyor ama cok yasıyor sayılırmı hayır mecbur kalıp o adamla evlendı cunku..neden?bekaretını kaybetmıstı evlenınce namusu temızlenıcektı...

şuanda oyle bır hayatı var ki , baska sehırde dısarı cıkamıyor camdan baksa kocası yapmadıgını bırakmıyor ve en kotusu hamıle dıye bosanmayı aklının ucuna bıle getıremıyor annesıne azcık cıtlattıgında annesı hamıle kalmadan dusunecektın dıyor ....bosanmayı goze alıyor sonrasında ama evlenmeden bakırelıgının bozulmus olmasını ve bunu aılesının duymasını goze alamıyordu....bu toplum bu ınsanları bu hale getırdı...

bahsettiğin kişi ışılay saygın mı ,ben de adını hatırlamıyordum şimdi biraz araştırdım internetten ,'aileler kızlarını bekaret kontrolüne götürmeli ,birkaçı intihar etse de önemi yok ben 52 yaşındayım ve hala bakireyim' demiş.

İşte kadına verilen değer bu maalesef bu ülkede.Birkaç hafta önce bir konu vardı da arkadaşlar beni topa tutmuşlardı ben Türkiyeye gelmek isteyen birine başına gelebilecekleri anlatmaya çalışırken.

Bu ülkede ne zaman kadınların bacak aralarından daha önemli işler olduğu anlaşılacak o zaman ilerleyebileceğiz..

Mesela bilim,eğitim,teknoloji,uzay,tıbbi araştırmalar...Savunma sanayii,toplumun gelişimi,ilerlemesi.... :ssz:

Biz de eski Türk filmlerinde ki kadınların dekoltesini buzlamaktan öteye geçemedik.. :ssz:

bahsettiğin kişi ışılay saygın mı ,ben de adını hatırlamıyordum şimdi biraz araştırdım internetten ,'aileler kızlarını bekaret kontrolüne götürmeli ,birkaçı intihar etse de önemi yok ben 52 yaşındayım ve hala bakireyim' demiş.

İşte kadına verilen değer bu maalesef bu ülkede.Birkaç hafta önce bir konu vardı da arkadaşlar beni topa tutmuşlardı ben Türkiyeye gelmek isteyen birine başına gelebilecekleri anlatmaya çalışırken.

aaaa evet evet ışılay saygın çok pardon yanlış hatırlamışım.

Back