• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu haber sizce doğru mu?

Maalesef doğrudur çünki burası Türkiye paran kadar değerli tanıdıkların kadar kıymetlisin. Resmen, ruhsal ve fiziksel işkencedir bu.

kadın kürtaj edilmemiş ki resmen çin işkencesine maruz kalmış!

hem bedenen hem ruhen mahvedilmiş.

rezilliğe bak ya.

okurken inanamadım. ama doğruymuş. bu nasıl iğrenç bir muamele. o doktor sıfatlı kadına yazıklar olsun. inşallah o doktor şikayet edilmiştir. bu kadar aşağlayıcı davranması ne olursa oılsun gerektirmez bence bu kürtaş olayının yasaklanması en az 3 çocuk meselesinden oldu. ben şuan 28 yaşındayım 2.5 yaşında bebişim var ben de isterim ve bilirim 2-3 çocuk yapmayı ama ben şuanki şartlarda 1 çocuğa bakabiliyorsam neden çocuk yapayimki. benim hayat standartımı yükseltsin o zaman.

kadesa , kadının şöyle bir tabiri var : " kendimi ruhen tecavüze uğramış gibi hissediyorum."

canım ben bile buradan hissettim onu,bir kadın olarak utandım,iğrendim,nefret ettim,acı çektim!

ya ceza olarak uyutmuyorlarmış,kürtaj oluyor ya doktor öyle demiş.şimdi okudum yazıda..neyin cezası bu acaba?

hele son kadının başına gelenler..Rabbim sen büyüksün..

kesinlikle kadınlara verilen bir ceza bu, anısını yazan kadın çok doğru demiş, benim bedenim benim kararım mı diyosun alın size!
konunun özeti bu, paran yok madem karar böyle olur diyolar, vajina kelimesinden tiksiniyolar meclisteki konuşmayı hepiniz hatırlıyosunuz heralde “Kürtaj meselesi konuşulurken siz öyle bir söz sarfettinizki benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Bir evli, bir bayan, çocuğu olan milletvekili kendisi ile ilgili bir organını nasıl böyle açıkca konuşabilir” vajina diyemiyo adamlar

Kadına kadın diyemeyip bayan diyen adamların vajina diyememesi gayet doğal :ssz::ssz:

keşke kadınların inanç özgürlüğü vs diye her seferinde türbanı ortaya attıkları gibi kadının başka hakları olduğunuda dile getirseler, mesela yaşam hakkı,eşi sevgilisi ya da adamın biri tarafından öldürülmeyeceğine dair devlet güvencesi alma hakkı, korunma hakkı, karar verme hakkı

dünden beri merak ettim hanımlar..aranızda bu konuyla ilgili haberi tv de izleyen var mı?
gündeme geldi mi bu yoksa bir köşe yazısında mı patlak veriyor?

neden bu mağdurlardan biri sesini duyurmak istemedi acaba:26:

bu nasıl insanlıktır. 3. dünya ülkelerinde bile böyle muamele yok
okuduklarım dehşete düşürdü beni.
resmen al madem senin bedenin, senin kararın
bu da benim sana cezam, benim vicdanım demek olmuş.

dünden beri merak ettim hanımlar..aranızda bu konuyla ilgili haberi tv de izleyen var mı?

ayşe arman her zaman okuduğum bi köşe değil, haberlerdede görmedim ya da gazetede ki gündemi takip etmeye çalışırım?

istem dışı kürtajlardada aynısını yapıyolarmış yaa, bugünkü yazının sonunda bi kadın anısını anlatmış bebeği karnında ölmüş :(

tv de görmedim büyük ıhtımal cesaret edemeyebılır basın yayınlamaya da , facebookta bır arkadasım paylasmıs emın olamadım facebook ta oldugu ıcın ve kaynagıda yazmıyordu ama sagolsun burdakı arkadaslar dogruladı haberı ogrenmıs oldum... keşke yalan olsaydı ama daha mutlu olucaktım:(

keşke kadınların inanç özgürlüğü vs diye her seferinde türbanı ortaya attıkları gibi kadının başka hakları olduğunuda dile getirseler, mesela yaşam hakkı,eşi sevgilisi ya da adamın biri tarafından öldürülmeyeceğine dair devlet güvencesi alma hakkı, korunma hakkı, karar verme hakkı

Karar verme hakkının altını açarak birşey eklemek istiyorum.
Bir kadın kürtaj kararını eşinin onayı olmadan tek başına verebilmelidir.
Boşanma sonrasında çocuğun çok büyük bir yüzde ile annede kaldığı aşikar iken, sorumluluk nerede ise tümü ile kadında iken kürtaj kararının kadına bırakılmaması bence bir insan hakkı ihlalidir.

Karar verme hakkının altını açarak birşey eklemek istiyorum.
Bir kadın kürtaj kararını eşinin onayı olmadan tek başına verebilmelidir.
Boşanma sonrasında çocuğun çok büyük bir yüzde ile annede kaldığı aşikar iken, sorumluluk nerede ise tümü ile kadında iken kürtaj kararının kadına bırakılmaması bence bir insan hakkı ihlalidir.

kesinlikle katılıyorum, kanun yapıcıların erkek olması okumuşta olsalar medeni (?) de olsalar bu durumu yaratıyo, kadınların söz hakkı olmayınca yasalarda hep erkek keyfiyetine göre çıkarılıyo, kürtajı 4 haftaya indirmeye çalışıyolardı bi ara, zaten kadının bi adet döngüsü ortalama 4 hafta

Back