Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Bu mesajınızdan sonra nedense gözlerimden yaşlar boşaldı birden.. gerçeklerle yüzleşmek acıttı canımı sanırım, olmayacağını bile bile yine de oldurmaya çalışmalarım, ve bu mesajla bu gerçekle yüzleşmem yaktı canımı:KK43:
Cok ozur dilerim,uzmek istemem sizi:KK43:
3 gunluk dunyada sagliginiz yerinde mi, gecinecek kadar paraniz var mi, bundan otesi yalan dolan. Caniniza yazik,deger mi avm'lerde kavgalara, turlu hakaret duymalara?

Önceden atarlı davrandığım konularım oldu, ama şu son 6-7 aydır eşimi sevmeye başlayalı daha yumuşak başlı , daha anlayışlı, kavga etmekten korkan, ve kavgaya mahal vermemeye çalışan biri olmaya başladım..
Ama gelinen nokta bu..

Boşanma mevzusu ise, en son konularımda var. Haziran ayında falan bir boşanma aşamsına girildi, 1 ay ailemde kaldım falan sonradan ara bulundu devam ettik, ve kendime söz verdim..
Boşanma lafını anmayacağım diye ve anmıyorum da Haziran dan beri 1 kez ağzıma almadım..

Bıgün kendisine niyetini sordum derdin nedir , ne istiyor da söylemiyorsun diye( çünkü bir kıyafet yüzünden eşini bu kadar kıramaz insan) .. boşanmak gibi bir fikri mi var diye o bir şey demedi, ben de irdelemedim..

Ayrılık korkusu da yaşamış yani çok tuhaf sahiden.
Bilmediğin bir sorunu olabilir mi onu böyle gergin yapan?

Esiniz de eski esim gibi opunce kurbagaya donusenlerdenmis. Oldurmaya calismaktan insan yorulur. Gulu sevince dikenini gormez insan. Ne zaman gulden vazgecerse, o dikenler batar artik insana. Esinin durum da bu sanki.
Iki tarafli caba ile olur evlilik. Hani desem ki yeni evlilik ve tam oturmamis. Oyle degil sizinkisi. Ortada caba gosteren bir adam yok. Caba da sarfedecek biri degil gibi. Tek tarafli ugrasan sen varsin gibi.
Bazen olmayinca olmuyor. Olmadigini da kabul etmek gerekiyor malesef. Evlilik = mutsuzluk degildir.

Ayrılık korkusu da yaşamış yani çok tuhaf sahiden.
Bilmediğin bir sorunu olabilir mi onu böyle gergin yapan?

Maddi olarak baya sıkıntılı bir dönemdeyiz , bildiğim tek bu var..
Bu bir etken olabilirse..
Ve bir de bana danışmadan bir okul yazdı siz de biliyorsunuz, ve hocalar finallere kadar birkaç hafta gelmezsen o derslerden de bırakırız demişler ve çalıştığı adam ile konuşacaktı bu durumu..
Bildiğim tek bunlar var.. bunlar etken olabilirse..

Cok ozur dilerim,uzmek istemem sizi:KK43:
3 gunluk dunyada sagliginiz yerinde mi, gecinecek kadar paraniz var mi, bundan otesi yalan dolan. Caniniza yazik,deger mi avm'lerde kavgalara, turlu hakaret duymalara?

Estagfurullah ne özrü..
Ben size çok teşekkür ederim asıl, en önemli şeyin Can sağlığı olduğunu hatırlattığınız İçin..
Çok haklısınız çokkk...

Maddi olarak baya sıkıntılı bir dönemdeyiz , bildiğim tek bu var..
Bu bir etken olabilirse..
Ve bir de bana danışmadan bir okul yazdı siz de biliyorsunuz, ve hocalar finallere kadar birkaç hafta gelmezsen o derslerden de bırakırız demişler ve çalıştığı adam ile konuşacaktı bu durumu..
Bildiğim tek bunlar var.. bunlar etken olabilirse..

Maddi olarak bu kadar sıkışıksanız satın arabayı kapatın borçları.
Al karşına konuş para değil huzur istiyorum.
Seni mutlu ve huzur veren biri olarak görmek istiyorum de..
Neyin hırsı bu anlamıyorum.
Lüks yaşam için borçtan helak olmaya gerek yok bence..

Esiniz de eski esim gibi opunce kurbagaya donusenlerdenmis. Oldurmaya calismaktan insan yorulur. Gulu sevince dikenini gormez insan. Ne zaman gulden vazgecerse, o dikenler batar artik insana. Esinin durum da bu sanki.
Iki tarafli caba ile olur evlilik. Hani desem ki yeni evlilik ve tam oturmamis. Oyle degil sizinkisi. Ortada caba gosteren bir adam yok. Caba da sarfedecek biri degil gibi. Tek tarafli ugrasan sen varsin gibi.
Bazen olmayinca olmuyor. Olmadigini da kabul etmek gerekiyor malesef. Evlilik = mutsuzluk degildir.

Benim de çok hatalarım oldu..
Hani bu noktaya gelmesinde benim de etkim vardır, ama hatırlıyorum da daha 1 aylık evli iken yine kıyafetime karışıyordu, sadece üslubu farklıydı, daha yumuşak kibar bir şekilde uyarıyordu..
Ama şu noktada tahammülü kalmamış , tek kendi bildiğini doğru var sayan bir insan var karşımda..
Tahammülü azalmış, ve belki sevgisi bitmeye başlamış, ne denir bilmiyorum.. bana “ sana olan sevgim azaldı, veya sana tahammülüm kalmadı “ dese, diretecek değilim ki; kendisi de iyi biliyor bunu.. istenmediğim yerde gölgemi bile bırakmayacağımı.. aşkımdan ölsem de kalmayacağımı..

O huzursuzluğu, karsidaki hem suçlu hem güçlü adama laf anlatmak ve evliligi kurtarmak icin cabalamayi ve her seferinde daha kotuye gitmesini iyi bilirim.. Uzuldum okurken, gerildim de..
6 senede kendini hic mi belli etmedi, bu cok ilginc..
Şu aşamada çocuk dusunmek bence hata olur..

Benim de çok hatalarım oldu..
Hani bu noktaya gelmesinde benim de etkim vardır, ama hatırlıyorum da daha 1 aylık evli iken yine kıyafetime karışıyordu, sadece üslubu farklıydı, daha yumuşak kibar bir şekilde uyarıyordu..
Ama şu noktada tahammülü kalmamış , tek kendi bildiğini doğru var sayan bir insan var karşımda..
Tahammülü azalmış, ve belki sevgisi bitmeye başlamış, ne denir bilmiyorum.. bana “ sana olan sevgim azaldı, veya sana tahammülüm kalmadı “ dese, diretecek değilim ki; kendisi de iyi biliyor bunu.. istenmediğim yerde gölgemi bile bırakmayacağımı.. aşkımdan ölsem de kalmayacağımı..
Tahammulu kalmamis evet. Bu yuzden kavga bahanesi ariyor. Agzinizla kus tutsanizda umurunda degil gibi.

Maddi olarak bu kadar sıkışıksanız satın arabayı kapatın borçları.
Al karşına konuş para değil huzur istiyorum.
Seni mutlu ve huzur veren biri olarak görmek istiyorum de..
Neyin hırsı bu anlamıyorum.
Lüks yaşam için borçtan helak olmaya gerek yok bence..

Ailem saolsunlar, kirada sıkıntı çekmeyeyim diye, onların evinde rahata alıştığım İçin , yeme içmeden kesmeyelim diye kendi evlerini sağladılar..
Ama benim gezmek istemem, (ya çok şey mi bir sinema bir yemek)
Problem oluyor..
Bir de kirada olsak ne olurmuştu ki halimiz bilmiyorum..
Ve ayrıca şuan durum olsa bu evde onu bir dk bile oturtmayacağım.. çünkü hak edecek bir insan değil..
Mesajınıza cevap verecek olursam; kendisi de görüyor huzursuzluğu, mutsuzluğu .. lafa gelince 25/26 yaşında adamım demeyi biliyor aklı yetiyor.. kendi aklına yatmaz ise arabayı satıp normları falan kapatmaz benim dememle .. borcun çoğu arabanın kendi borcu zaten..

Bence de bosanmanin sözü bile gecmemeli. Alttan alttan bile sormaya calismamalisin. Eğer sana değer veriyorsa bunu görürsün. Ondan ayrı uyumamalisin araya soğukluk girmemeli iyice. Eğer değer vermiyorsa evliliğiniz her türlü bosanmayla sonuçlanır zaten. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Ailem saolsunlar, kirada sıkıntı çekmeyeyim diye, onların evinde rahata alıştığım İçin , yeme içmeden kesmeyelim diye kendi evlerini sağladılar..
Ama benim gezmek istemem, (ya çok şey mi bir sinema bir yemek)
Problem oluyor..
Bir de kirada olsak ne olurmuştu ki halimiz bilmiyorum..
Ve ayrıca şuan durum olsa bu evde onu bir dk bile oturtmayacağım.. çünkü hak edecek bir insan değil..
Mesajınıza cevap verecek olursam; kendisi de görüyor huzursuzluğu, mutsuzluğu .. lafa gelince 25/26 yaşında adamım demeyi biliyor aklı yetiyor.. kendi aklına yatmaz ise arabayı satıp normları falan kapatmaz benim dememle .. borcun çoğu arabanın kendi borcu zaten..

Bazı bünyeler borç kaldırmaz.
Huzursuz olur. Ben de öyleyim mesela.
Borçlu yaşamaktansa borçsuz dizimi kırıp evde oturmayı tercih ederim.

Bu kadar sıkıntı veriyorsa araba modeli düşürülür falan ne bileyim.
Birikim olunca alınır yine.
Karının kalbini kırıyorsun, evliliğinden oluyorsun gerizekalı.
Oto konforun olsa ne olur?
Diye yakasından tutup sorasım geldi..

Kusura bakma sinirlendim.

O huzursuzluğu, karsidaki hem suçlu hem güçlü adama laf anlatmak ve evliligi kurtarmak icin cabalamayi ve her seferinde daha kotuye gitmesini iyi bilirim.. Uzuldum okurken, gerildim de..
6 senede kendini hic mi belli etmedi, bu cok ilginc..
Şu aşamada çocuk dusunmek bence hata olur..

İnanmayacaksınız ama. HİÇ ETMEDİ..
Ben insanları çok iyi analiz edebilen biriyim, ama İnan’ın hiç hissettirmedi..
Sabrını zorladığım, çok ama çok olay oldu.. ama en ufak bir sinir, kötü söz vs hiç birini duymadım..
İşte üzen de bu ya..
Görsem o zaman derim ki bile bile girdin bu yola.. şimdi diyorum ki tanıyamadan girmişim..
En ufak sinyallerini verse, aşkımdan ölmüyordum ki ben evlenirken dönerdin o virajdan..

Bazı bünyeler borç kaldırmaz.
Huzursuz olur. Ben de öyleyim mesela.
Borçlu yaşamaktansa borçsuz dizimi kırıp evde oturmayı tercih ederim.

Bu kadar sıkıntı veriyorsa araba modeli düşürülür falan ne bileyim.
Birikim olunca alınır yine.
Karının kalbini kırıyorsun, evliliğinden oluyorsun gerizekalı.
Oto konforun olsa ne olur?
Diye yakasından tutup sorasım geldi..

Kusura bakma sinirlendim.

Sanıyorum ben onun gözüne batıyorum artık.. dedim ya önceki mesajımda okulda hocaları sıkıntı çıkarıyormuş diye.. belki oraya gidiyor ve herkes bekar onları görüp onlara özeniyor..
Ben de böyle olsaydım diyor belki de..
Ama onu bu duruma ben itmedim ki, bana danışmadı bile nişan zamanı söyşeseydi böyle böyle okuyacağım diye ben evlenir miydim..
Uzun lafın kısası gelecekte yapacağı kariyer için beni yanında istemiyor sanırım, beni gözden çıkardı sanırım..
Kendi başına olup hayatını yaşamak istiyor diye düşünüyorum artık..
Ama Allah buna razı olur mu, bu niyetle gidilen yolda hayır olur mu..

Karsilikli mektuplasin veya oturun konusun.
Sen neler yapinca o hangi sebeple sana kiriliyor ne hissediyor diye soylesin. Ayni sekilde sende ona.
Herkes ayni seylere kirilmaz sonucta.
Birbirinizi suclamaktan ziyade hangi konularda ne hissettiginizi anlatin birbirinize. Hatta bir liste yapin. Karsilikli fedakarliklar adina. Veya direk birbirinizi oyle kabul edin. Veya sen onun icin boyle bogle giyindigini ama ona yetmeyince seni daha da suclayinca kirildigini uzuldugunu anlat. Yani hislerinizi anlatin..acik acik. Suclamalarla birsey kazanilmaz..
Terapiye de acik degilmis ozaman bu tarz seyler uygula. Tamamen kapaliysa ozaman psikolojik siddette giriyor bu yaptiklari az cok.. Ozaman kendini dusunmelisin ve onun bu sozlerine karsi ve kendisine bir duvar ormelisin. Boyle kucuk kirici atislar zamanla cogalinca yipratici olur..

Sanıyorum ben onun gözüne batıyorum artık.. dedim ya önceki mesajımda okulda hocaları sıkıntı çıkarıyormuş diye.. belki oraya gidiyor ve herkes bekar onları görüp onlara özeniyor..
Ben de böyle olsaydım diyor belki de..
Ama onu bu duruma ben itmedim ki, bana danışmadı bile nişan zamanı söyşeseydi böyle böyle okuyacağım diye ben evlenir miydim..
Uzun lafın kısası gelecekte yapacağı kariyer için beni yanında istemiyor sanırım, beni gözden çıkardı sanırım..
Kendi başına olup hayatını yaşamak istiyor diye düşünüyorum artık..
Ama Allah buna razı olur mu, bu niyetle gidilen yolda hayır olur mu..

Özgürlüğümü özledim diye dürüst olsun bari de insana böyle kendi kendini sorgulatmasın o zaman.
Yazık ya sevip evlenip uğraştıklarımıza bakınca içim acıyor.
İsteye isteye bela sahibi olmuş gibi..

X