Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Ay şu adamdan boşanın, adam biraz acı çeker sonra mutlu olacağı birini bulabilir.
"Napıon needion". Adamın konuşmasını bile taklit ediyorsunuz.
Koluma gir diyor, istemiyorsunuz, ama elele tutuşmakta ısrarcısınız. Elinizi tutmadı diye trip üstüne trip ağlamalar falan.
Siz onun koluna girdiniz mi?
Zaten evden çıkarken istemediğini belirtn bir sürü laf saymış, illa istemiyorum mu demesi gerekiyor? Anlayamıyor musunuz adamın canının sıkkın olduğunu?
Geliyor sarılıyor size itiyorsunuz özür dilemedi diye, siz daha önceki hatalarınız için özür dilediniz mi?
Cinsellikte erken boşalıyor diye doktora git diyorsunuz, siz daha cinsellikten haz alamayan bir insansınız, hiç kendiniz doktora gitmeyi düşündünüz mü?
Bir de becerebilirse mimar olacak cefasını ben çektim sefasını alem sürecek diye yazmışsınız, nerede cefa çektiniz? Adamın burnundan getiriyorsunuz. Derse bile gitmiyor sadece sınav dönemi gidiyor. Yok bana söylemedi, söyleseydi evlenmezdim, "napıon" diye mesaj atıyor aramıyor, beni evden almayı akıl edemiyor. Her sınav dönemi bir kavga gürültü.
Sürekli sizin istekleriniz, sizin kalp kırıklıklarınız, sizin mutluluğunuz, sizin gururunuz.
Evliliği sürdüremiyorsunuz bari boşanmayı becerin de kocanız mutlu olabilsin, sizin o şansınız yok maalesef, hayata bakış açınız çok ben merkezci ve bu kadar ben merkezci insanı kimse 7/24 pohpohlayamaz.

Gerçekten size cevap verecek durumda hiç değilim.
Buraya yazmadığım çekindiğim, daha doğrusu utandığım, beni farklı noktalardan eleştirdiği konular var anladınız mı..
(Yukarıda yazdıklarınızdan biri ile ilgili)
Sizin karşınızda bu kadar empatiden yoksun, sadece kendi bildiğini doğru var sayan, her şeyinize müdahale etmek isteyip, onu istediği gibi yapmadığınız noktada şiddetli tartışmalar çıkaran biri olsaydı görürdüm sizi..
Kabullenir miydiniz kıyafetinize bu kadar müdahale edilmesini?
Babamın evinde oturmasına rağmen babamın arkasından onu eleştirel şekilde konuşmalarının olmasını? İyilikten bilmeden.. yüzüne karşı sempatik davranıp arkasından konuşmasını..
En ufak tartışmada sağı solu yumruklayıp zeytinyağı gibi su yüzüne çıkıp kendinde zerre hata görmeyen birini.. konuşmanın mümkün olmadığı

Ve en önemlisi de , ne karakterde bir insan olduğumu bildiği halde ( ya da bildiğini sandığım halde) ona bugüne kadar tek yanlışım olmadığı halde ben senin ne kadar edepli biri olduğunu bilirim gibi bir laf etmesini...
(Nişanlılık döneminde kuzenimle alışveriş yapıyorduk ve akşam saat 9 da eve döndüğüm İçin deniliyor bu laf).
Bunlar çok hoş şeyler, herkesin söyleyeceği konuşacağı şeyler, çok normal şeyler ise ben susuyorum daha da konuşmuyorum..

Ayrıca;şunu da söyleyeyim, Emin’im ki burda herhangi bir üye çıkıp ta avm de yüksek sesle , sokakta aynı şekilde bağırır cinsten konuştu dese eminim o kişinin eşi hakkında hiç olumlu yorum yapamazdınız.. burada da görüyorum ki bana karşı olan bir ön yargı var.
Ama hiç önemi yok, nasıl düşünürseniz düşünün.

Gerçekten size cevap verecek durumda hiç değilim.
Buraya yazmadığım çekindiğim, daha doğrusu utandığım, beni farklı noktalardan eleştirdiği konular var anladınız mı..
(Yukarıda yazdıklarınızdan biri ile ilgili)
Sizin karşınızda bu kadar empatiden yoksun, sadece kendi bildiğini doğru var sayan, her şeyinize müdahale etmek isteyip, onu istediği gibi yapmadığınız noktada şiddetli tartışmalar çıkaran biri olsaydı görürdüm sizi..
Kabullenir miydiniz kıyafetinize bu kadar müdahale edilmesini?
Babamın evinde oturmasına rağmen babamın arkasından onu eleştirel şekilde konuşmalarının olmasını? İyilikten bilmeden.. yüzüne karşı sempatik davranıp arkasından konuşmasını..
En ufak tartışmada sağı solu yumruklayıp zeytinyağı gibi su yüzüne çıkıp kendinde zerre hata görmeyen birini.. konuşmanın mümkün olmadığı

Ve en önemlisi de , ne karakterde bir insan olduğumu bildiği halde ( ya da bildiğini sandığım halde) ona bugüne kadar tek yanlışım olmadığı halde ben senin ne kadar edepli biri olduğunu bilirim gibi bir laf etmesini...
(Nişanlılık döneminde kuzenimle alışveriş yapıyorduk ve akşam saat 9 da eve döndüğüm İçin deniliyor bu laf).
Bunlar çok hoş şeyler, herkesin söyleyeceği konuşacağı şeyler, çok normal şeyler ise ben susuyorum daha da konuşmuyorum..

Ayrıca;şunu da söyleyeyim, Emin’im ki burda herhangi bir üye çıkıp ta avm de yüksek sesle , sokakta aynı şekilde bağırır cinsten konuştu dese eminim o kişinin eşi hakkında hiç olumlu yorum yapamazdınız.. burada da görüyorum ki bana karşı olan bir ön yargı var.
Ama hiç önemi yok, nasıl düşünürseniz düşünün.

Zaten verdiğiniz bir cevap değil, kendinizi kurban gibi göstermek daha çok.
Daha önce sizin ailenize sizden daha çok saygı gösterdiğini söylediğiniz kocanız şimdi arkalarından mı konuşuyor oldu?
Sırf şu konuda üste çıkmak için haklı olduğunuzu düşündüğünüz bütün konuları sıralamış, yine olaylara kendi mutsuzluğunuz, kendi uğradığınız haksızlık vb yönünden bakmışsınız.
Neyse anlayamıyorsunuz belli ki ne kadar bencil olduğunuzu.
Bir an önce boşanın da adam bir ağlar iki ağlar sonra kendisini sevecek bir insan bulabilir belki

Zaten verdiğiniz bir cevap değil, kendinizi kurban gibi göstermek daha çok.
Daha önce sizin ailenize sizden daha çok saygı gösterdiğini söylediğiniz kocanız şimdi arkalarından mı konuşuyor oldu?
Sırf şu konuda üste çıkmak için haklı olduğunuzu düşündüğünüz bütün konuları sıralamış, yine olaylara kendi mutsuzluğunuz, kendi uğradığınız haksızlık vb yönünden bakmışsınız.
Neyse anlayamıyorsunuz belli ki ne kadar bencil olduğunuzu.
Bir an önce boşanın da adam bir ağlar iki ağlar sonra kendisini sevecek bir insan bulabilir belki

Saygısızca bir konuşma demedim zaten, eleştirel dedim farkındaysanız.
Tamam ben bencilim. Allah görüyor.

Allah sabır versin.. diğer konularınızı bilmiyorum ama bu konudaki tek hatanızı en başta yapmışsınız eşinizle beraber gezmeye cıkmışsınız.

sizi anlıyorum bizde nişanlıyken bu durumdaydık bi süre sabrettim en son patladım ne halin varsa gör ugrasamıcam seninle dedim kendi kendine düzeldi adam:KK51:

Ben sizin gibi ılımlı değilim maalesef..
Benimki kadar olduğunu sanmıyorum, ve tüm bunlara rağmen kendisini çok iyi koca olarak lanse eder ya ona şaşıp kalıyorum, etin ne budun ne , ne sanıyon kendini de övünüyon..
Hakkımda hayırlısını diliyorum bir an önce .. kendisi şuan horul horul uyuyor, olan bana oldu..
Evlilik hem güzel bi o kadar da zor canım gerçekten
Seni çok iyi anlıyorum benim ki kadar olmaz senin ki demissin
Ben neler çektim anlatsam trend konu basında yer alır inan ki
Ilaclara bağımlı kaldim yataktan kalkamaz oldum düşüne düşüne kafayı yedim
Çok şükür herşey geride kaldi simdi dediğim gibi çok cok iyiyiz
Rabbim kimsenin ağzının tadını bozdurmasın ev içinde huzursuzluk çok kötü birsey
Inşallah biran önce eşiniz sizi anlar musmutlu olursunuz canım

Evlilik hem güzel bi o kadar da zor canım gerçekten
Seni çok iyi anlıyorum benim ki kadar olmaz senin ki demissin
Ben neler çektim anlatsam trend konu basında yer alır inan ki
Ilaclara bağımlı kaldim yataktan kalkamaz oldum düşüne düşüne kafayı yedim
Çok şükür herşey geride kaldi simdi dediğim gibi çok cok iyiyiz
Rabbim kimsenin ağzının tadını bozdurmasın ev içinde huzursuzluk çok kötü birsey
Inşallah biran önce eşiniz sizi anlar musmutlu olursunuz canım

Çok sağol , hiç sanmıyorum..
Tüm iletişimimiz koptu, şuan okuduğu şehire gitti sabah, ve ne bir arama sorma, ne bir mesaj hiçbiri yok.
Kendisi bilir ben ona bunu hak edecek bir kötülük yapmadım.
Ramazan sonuna kadar daha sabretmeyi düşünüyorum bakalım..

Çok sağol , hiç sanmıyorum..
Tüm iletişimimiz koptu, şuan okuduğu şehire gitti sabah, ve ne bir arama sorma, ne bir mesaj hiçbiri yok.
Kendisi bilir ben ona bunu hak edecek bir kötülük yapmadım.
Ramazan sonuna kadar daha sabretmeyi düşünüyorum bakalım..
Peki eşini seviyor musun

Ayıp değilmi kocanı burada böyle linç ettiriyorsun???
Haklı olsan neyse. Kendi yaptıklarını hiç anlatmıyor, onun yaptığına bin katarak anlatıyorsun.
Ve nihayet bu konuda amacına ulaşmış, adamcağızı taşlatmış linç ettirebilmişsin. Bravo.
İçin soğudu başın göğe erdimi?
Herkes maşallah adamı bir güzel gömmüş. Ee tabi konu sahibinin eski konularına bakan yok.
Ufak bir özet geçeyim,
- cinsellik konu sahibesi için gereksiz. (evli bir kadın söylüyor bunu, bakın EVLİ)
-adam iki hafta yok, geliyor karısına sarılıyor ama karısı onu ittiriyor, neymiş yemek yapıyormuş! Yemek dediğinde çorba! Burada elimi tutmuyor diye şikayet ediyor ama adam sarılıncada ittiriyor, bu ne zıtlık?
- adam sırf okuyor diye adamın bir ciğerini sökmediği kalmış durumda, neymiş evlenmeden bunu haber vermemiş. Yahu vermediyse vermesin ne güzel okuyor senin için mimar olacak, bulunmaz nimet daha ne istiyorsun?
-cefasını ben çektim mimar olunca sefasını başkası sürecek, başkasıyla mutlu olacak diye doğmamış çocuğa don biçmek mantığı ile saçma düşünceler içerisindesin.
Ve daha nice şeyler...

Ayıptır ya.. Kendi yaptıklarını gizleyip burada adamı linç ettirmek insanlıkmı?
Bu adam seni bu halinle neden çekiyor anlamıyorum. Ben olsam bin defa kapını önüne koymuştum.
Bide aileme çok saygılı hatta benden daha saygılı diyorsun ama burada sıkışınca babam hakkında kötü konuşuyor diye çeviriyorsunya pessss doğrusu...

Boşver gitsin böylesi daha iyi bence uzak kalmanız
Ikinizde kafanızı dinlersiniz
Mesaj atsa ne diyecek ki konu tekrar açılacak yine tartışma
Cnm esin geldiğinde sakin bi zamanını kolla otur güzelce konus alıp veremediğimiz anlaşamadığımız konular ne diye sor
Herkes birbirinin sevmediği şikayetçi olduğu konuyu yazsın kağıda bu böyle olmaz nereye kadar itiş kakış gidecek
Kadın olmak çok şey gerektirir yuvayı dışı kuş yapar cnm biraz belki geri bulabilirsin belki ama bu böyledir
Erkek her yaşta çocuktur malesef
Bak sen ılımlı ol çok afedersin işveli cilveli ol ne yapicak çok merak ediyorum
Eminim ki belki yapmışsındır söylediklerimi lütfen yanlış anlama inan ki çok üzülüyorum mutsuz evliliklere

Haklı olsan neyse. Kendi yaptıklarını hiç anlatmıyor, onun yaptığına bin katarak anlatıyorsun.
Ve nihayet bu konuda amacına ulaşmış, adamcağızı taşlatmış linç ettirebilmişsin. Bravo.
Herkes maşallah adamı bir güzel gömmüş. Ee tabi konu sahibinin eski konularına bakan yok.
Ufak bir özet geçeyim,
- cinsellik konu sahibesi için gereksiz. (evli bir kadın söylüyor bunu, bakın EVLİ)
-adam iki hafta yok, geliyor karısına sarılıyor ama karısı onu ittiriyor, neymiş yemek yapıyormuş! Yemek dediğinde çorba! Burada elimi tutmuyor diye şikayet ediyor ama adam sarılıncada ittiriyor, bu ne zıtlık?
- adam sırf okuyor diye adamın bir ciğerini sökmediği kalmış durumda, neymiş evlenmeden bunu haber vermemiş. Yahu vermediyse vermesin ne güzel okuyor senin için mimar olacak, bulunmaz nimet daha ne istiyorsun?
-cefasını ben çektim mimar olunca sefasını başkası sürecek, başkasıyla mutlu olacak diye doğmamış çocuğa don biçmek mantığı ile saçma düşünceler içerisindesin.
Ve daha nice şeyler...

Bu adam seni bu halinle neden çekiyor anlamıyorum. Ben olsam bin defa kapını önüne koymuştum.
Bide aileme çok saygılı hatta benden daha saygılı diyorsun ama burada sıkışınca babam hakkında kötü konuşuyor diye çeviriyorsunya pessss doğrusu...

Sıkışınca babam hakkında kötü konuşuyor demedim, babamın hakkında geçenlerde bir eleştiri yaptı, saygısızlık boyutunda bir şey değildi ve gereksizdi.. bunu söyledim.
Onun dışında cinsellik gereksiz demişsem siz evli misiniz bilmiyorum, dönem dönem isteksiz olduğunuz olmuyor mu? O döneme denk geldi ve açtığım bir konu..
Onun dışında 2 hafta olmayıp da geldiği zaman onu ittirmem gibi bir şey olmadı, yanlış ezberlemişsiniz, beni özlemedin mi vs gibi bir şey dedi, yemek hazırlıyor bir yandan çorba karıştırıp, salata yapmaya ve daha başka bir şeylere yetişmeye çalışıyordum, düzgün bir şekilde yardımcı olabilir misin diye sordum..
Okuma konusuna gelince , gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum evlilik gibi ciddi bir kurumda eşiniz size danışmadan okul yazsa ve 2 yılın sonunda onu 4 e tamamlayıp bir de 4 yıl başka şehre gidip geleceği bir okul, ve bunu sizin fikrinizi almadan yapsa , tabi yapsın ne demek beni hiç etkilemez diyorsanız pess..

Sıkışınca babam hakkında kötü konuşuyor demedim, babamın hakkında geçenlerde bir eleştiri yaptı, saygısızlık boyutunda bir şey değildi ve gereksizdi.. bunu söyledim.
Onun dışında cinsellik gereksiz demişsem siz evli misiniz bilmiyorum, dönem dönem isteksiz olduğunuz olmuyor mu? O döneme denk geldi ve açtığım bir konu..
Onun dışında 2 hafta olmayıp da geldiği zaman onu ittirmem gibi bir şey olmadı, yanlış ezberlemişsiniz, beni özlemedin mi vs gibi bir şey dedi, yemek hazırlıyor bir yandan çorba karıştırıp, salata yapmaya ve daha başka bir şeylere yetişmeye çalışıyordum, düzgün bir şekilde yardımcı olabilir misin diye sordum..
Okuma konusuna gelince , gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum evlilik gibi ciddi bir kurumda eşiniz size danışmadan okul yazsa ve 2 yılın sonunda onu 4 e tamamlayıp bir de 4 yıl başka şehre gidip geleceği bir okul, ve bunu sizin fikrinizi almadan yapsa , tabi yapsın ne demek beni hiç etkilemez diyorsanız pess.

Ayrıca kocamı gömmek gibi bir derdim yok, anlatabilecek kadar yakın bulduğum arkadaşım yok, ailemi üzmek istemedim, ve burda sıkıntımı paylaşmak istedim bundan doğal ne olabilir ?
Karşımda hiçbir çözüme yaklaşmayan en ufak sorunda kaçan bir insan var, konuşarak anlaşılmazsa meseleler başka türlü nasıl anlaşılır ?
Ben ne şekilde yaklaşayım olaya? Rezil edilen bağırılıp çağırılan, eleştirilip yerin dibine sokulan benim, buna rağmen konuşmaya çalışan yine benim..
Ama karşımda öfke ile dolmuş taşmış, ne büyük kabahat işlemişsem sakinleşemeyen bir insan..
Ben nasıl yapayım peki??

Ufak bir özet geçeyim,
Ve daha nice şeyler...

Ayrıca , şöyle bir şey duydunuz mu onu sorayım..
KPSS sınavına hazırlanıyorum ve eşim bana diyor ki “ çocuk meselesini açmıyorum,sınavları öne sürüyorsun bakalım sınavlardan sonra neyi bahane edeceksin..
O zaman bizde kavga kıyamet kopacak asıl tartışmalar işte o zaman diyor.. “ .. bu nasıl bir mantık bir söyleseniz..
Baba olmak tamam hakkı en doğal hakkı ama , evlilik birliğinde böyle dayatma ile mi olur bu.. evetse tamam, benim evlilik anlayışım ile sizinki farklıymış..
Bu yıldan sonra 5 yıl okul hayatı olacak , yeri gelip evde olup çalışmayacak, maddi durumun meçhul olacağı bir evliliğe birde çocuk..
Gerçekten kendimi anlatamıyorum sanırım , bunlar normal şeyler galiba.. herkes mi çocuk yapmaya böyle karar veriyor, böyle bilinmezliğe biri bana cevap versin..
Beyfendiye bunu söyleyince sen orasını düşünme ben hallederim diyor, nasıl düşünmeyim nasıl. Çocuk olduktan sonra sıkıntılar baş gösterince aa biz çocuk büyütmeyi beceremedik geri verelim denilecek bir şey mi..

Yarın 2 günlüğüne okuluna gidecek şehir dışına inşallah, cuma gününe kadar yok..
Ona seviniyorum.
Ben kendisini zamanında üzdüm, sevgililik döneminde vs. Onların acısını şimdi benden çıkarıyor sanırım , bilmiyorum .
Dediğin gibi konuşamıyoruz biz.
En ufak sorunda ya şu şöyle bu böyle diye oturup sakince konuşmak diye bir şey yok bizde, hemen kaçıyor, ya oda değiştiriyor ya dışarı çıkıyor..
Ama ben bu duruma çok fazla katlanamam.
Ben nereye kadar onun peşinden gel konuşalım diyeceğim, bu evliliği ben tek başıma mı yaşıyorum, ben mi düşüneceğim hep.
Valla sevgi yok değil var ama, gözüm şu noktada onu görecek durumda değil biliyor musun, her günüm mutsuz, huzursuz geçiyor ömrümün en güzel yaşları.
Sizin eşiniz ve benim eşim aynıı bu konuları ben mi açtım diye düşündüm bir an hiç uğraşmayın boşuna değişmeyecek hep üzülen kırılan taraf siz olacaksınız halbuki evlenmeden hiç öyle gözükmüyor ben sizin yerinizde olsaydım boşanırdım kesin ve net. Ama benim bebeğim var maalesef katlanıyorum o yokken en mutlu insan beniim

Ayrıca , şöyle bir şey duydunuz mu onu sorayım..
KPSS sınavına hazırlanıyorum ve eşim bana diyor ki “ çocuk meselesini açmıyorum,sınavları öne sürüyorsun bakalım sınavlardan sonra neyi bahane edeceksin..
O zaman bizde kavga kıyamet kopacak asıl tartışmalar işte o zaman diyor.. “ .. bu nasıl bir mantık bir söyleseniz..
Baba olmak tamam hakkı en doğal hakkı ama , evlilik birliğinde böyle dayatma ile mi olur bu.. evetse tamam, benim evlilik anlayışım ile sizinki farklıymış..
Bu yıldan sonra 5 yıl okul hayatı olacak , yeri gelip evde olup çalışmayacak, maddi durumun meçhul olacağı bir evliliğe birde çocuk..
Gerçekten kendimi anlatamıyorum sanırım , bunlar normal şeyler galiba.. herkes mi çocuk yapmaya böyle karar veriyor, böyle bilinmezliğe biri bana cevap versin..
Beyfendiye bunu söyleyince sen orasını düşünme ben hallederim diyor, nasıl düşünmeyim nasıl. Çocuk olduktan sonra sıkıntılar baş gösterince aa biz çocuk büyütmeyi beceremedik geri verelim denilecek bir şey mi..
Bizim de bebeğimiz eşim okurken oldu ve maalesef çok zor her yükün altında ben eziliyorum sakın kabul edip hata edip çocuk yapmayın ve ayrılın gitsin bu insanlr yuva kurmayı hak etmiyor

Bizim de bebeğimiz eşim okurken oldu ve maalesef çok zor her yükün altında ben eziliyorum sakın kabul edip hata edip çocuk yapmayın ve ayrılın gitsin bu insanlr yuva kurmayı hak etmiyor

Teşekkür ederim ya biliyordum tahmin edebiliyordum çok zor olacağını..
Hani demiş ya bayan sana haber vermesi mi gerekirdi diye, nasıl gerekmez evliliği Gayette etkileyen bir olay..
Sanki tek başına yaşıyor , kafa nereye ben oraya..
Kendisi okul okuyacağını bana danışmıyor, ama ben kendisine haber vermeden markete gitsem “ bu evden çıkarken bana haber verilecek” diye huzursuzluk çıkarıyor.. bu ne turşu bu ne lahana..

Sizin eşiniz ve benim eşim aynıı bu konuları ben mi açtım diye düşündüm bir an hiç uğraşmayın boşuna değişmeyecek hep üzülen kırılan taraf siz olacaksınız halbuki evlenmeden hiç öyle gözükmüyor ben sizin yerinizde olsaydım boşanırdım kesin ve net. Ama benim bebeğim var maalesef katlanıyorum o yokken en mutlu insan beniim

Konularımı okudunuz mu ? Genel olarak??

Evet okudum eşiniz benim eşimin aynısı gerçekten sakın çocuk yapmayın bu adamdan benim psikolojimi bozdu eşim sizinkini de o bozmuş gibi gözüküyor evet sizin yaşadıklarınızı yaşayan başka insan da varmış bakın

Allah yardımcınız olsun. Çocuğunuzla bir ömür mutlu olun inşallah, Allah sabır versin..

X