Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Benim kıyafetinle bozmuş kafayı.
Bana zaten kış bitiminde , yaz geliyor tartışmayalım giyimine dikkat et dedi.
Ben de sen ayağını denk al tartışmayalım dedim..
Taa 1 ay öncesi dedi bunu..
Dediğini basıl da uyguluyor,
Şimdi eve geldi yatsı namazını kılıyor, vicdanı rahat, aklı rahat, kırdığı bir kalp yok , nasıl Allah ın karşısına çıkıyor ki.

Gerçekten ben artık düşünemiyorum algılayamıyorum da problem bende değil dimi ?
canım problem sende değil sizde ciddi manada iletişimsizlik var ve altta yatan sebepler var sizi bu duruma sürükleyen bence. Su kocanın sana öfkesi ve kini dinse sen de tatlı dille ve ben dili ile duygularını ifade etsen belki anlar.
Siz yapılmaması gereken en büyük hayati yapıp suçlama ile iletişimi kesiyorsunuz.
Sakinlesin mutlu anılarınızı hatırlayın.
Emeğiniz var sevginiz var hepa etmeyin.
Biraz uzaklaşma imkanımız varsa tek başınıza bir yerlere gidip düşünün belki o arada o da özler ve değişir.
Kendi içinde huzuru bulursun ins bir an önce...

Yarın 2 günlüğüne okuluna gidecek şehir dışına inşallah, cuma gününe kadar yok..
Ona seviniyorum.
Ben kendisini zamanında üzdüm, sevgililik döneminde vs. Onların acısını şimdi benden çıkarıyor sanırım , bilmiyorum .
Dediğin gibi konuşamıyoruz biz.
En ufak sorunda ya şu şöyle bu böyle diye oturup sakince konuşmak diye bir şey yok bizde, hemen kaçıyor, ya oda değiştiriyor ya dışarı çıkıyor..
Ama ben bu duruma çok fazla katlanamam.
Ben nereye kadar onun peşinden gel konuşalım diyeceğim, bu evliliği ben tek başıma mı yaşıyorum, ben mi düşüneceğim hep.
Valla sevgi yok değil var ama, gözüm şu noktada onu görecek durumda değil biliyor musun, her günüm mutsuz, huzursuz geçiyor ömrümün en güzel yaşları.

Şehir dışına çıkıyormuş zaten , illa ki aramaz mı ? Az öz konuşmaya çalış , o koşsun peşinden bakalım çözelim konuşalım diye , ben burdan bakınca bunj görüyorum , bırka çözmeye çalışma , çalışsan da üzülüyorsun çalışmasan da , sakin olmaktan başka çözüm yolun yok , dondur evliliği bekle bakalım ona bırak napacak

Aramaz canım aramız bozuk olunca .. sadece mesaj atar soğuk soğuk napıyon? Nerdesin? Kapıyı kilitlemeyi unutma. Vs gibi..
Dediğin gibi iki türlü de üzülüyorum, birinde hem de çabalayıp konuşup bir şeyleri halletmeyi umarak karşımda o görüşte birini bulamayarak daha da hırçınlaşıp 2 kat üzülüyorum..
Umarım beni bu kadar yıldırıp ta bu evlilik kötü bir noktaya giderse zamanında konuşalım gel buraya , oturup adam gibi konuşalım lafları falan kafasına dank eder umarım..iş işten geçer ama önemli değil, o pişmanlığı yaşasa da yeter..

Bence daha önce hiç yapmadıysanız eger bi baba evine dönün siz,bi süre de dönmeyin bol bol düşünün,onun tavrına davranışlarına göre de evliliğinizi gözden geçirin,bu yaşadığınız şey huzursuzluk çok tüketici bişe ve seven sevdiğini bu kadar kolay kıramaz,kırmaz. Tesettürlü biriyle evlenseymiş o zaman,sürekli sizi haşlaması hiç hoş değil

Geçen yıl Ramazan ayını ailemin yanımda geçirdim,1 ay sonra bayramda araya dedemleri falan katarak onlardan cesaret alarak geldi..
Şuan onu düşünmüyorum.
Onun dışında aynen bu dediğinizi dedim, madem ben sana uygun değildim kendine göre kapalı birini bulsaydın, gözünü bağlamadılar senin dedim, ya da ben kapalıydım seni kandırdım da sonradan açılmadım dedim.
Ve ben değil karşında bir başkası da olsa kapalı olmadığı müddetçe kıyafet konusunda o kişiyle de tartışırdın dedim..
Kimse kıyafetine özğürlüğüne bu kadar müdahale edilmesine izin vermez dedim..
Bana dediği şey ; beni seven bana değer verem biri kocam böyle istiyo deyip istediğim gibi giyinirdi diyo..
Ondan sonra işte zaten tartışma uzadı çekti gitti.

Ahh su erkeklerde ki eğo. AVM'de bağirdi ya sana tam iyi erkek oldu. Ondan iyisi yok. O kafaya gore. Dinimiz de kadın el üstünde tutuluyor. Şimdi cinayetler siddet taciz tevacuz gırla gidiyor. Rabbim sabır versin arkadaşım. Bence eşinle bı doktora gidin. En onemlisi Kur'an-ı Kerim'e sarilin. Mevlam careni en kısa zamanda versin inşallah.

Sen onun istediği gibi giyin sorun çıkarma
Bir seneye kalmadan başka kızlarla görüşmeye başlamazsa ben sailor değilim

Sonra onlara karım eskisi gibi kendine bakmiyor sıkıldım ondan Der
Hep mi aynı olur bu tipler

Bizim komşunun kocası da güya kendi gözünden kiskaniyordu kadını zorla kapatiyordu ailesine bile zorla gönderiyordu ne oldu pavyondan gelen bir kadın için karısını bıraktı
Ben böyle çok kıskanç adamlardan şüphelenirim
Demek ki kendi elalemin kadınına o gözle bakıyor ki sana öyle bakilacagini düşünüyor

Bence direk konuşun ben boşanmak istiyorum diyin bi tepkisini görün hala hırçınlaşıyorsa verin dilekçeyi ayrılın. Zaten aileniz yanınızda babanız da sizi aslanlar gibi büyütmüş ee özgüveninizde eşinizle tanışmadan önce yerindeymiş (ki çoğunlukla eşlerin değişiminden sonra kadınlar çok etkilenip tamamen kendine özgüven sorunu bireyler olarak devam ediyor). Zamanla bazı şeyler hallolduktan sonra o özgüveninizi de yerine koyarsınız sonra o kocanız olacak adam da pişman olacaktır. Ha bu arada önceden bütün gönderiyi okuduğum için söylüyorum lütfen şu zamanda 1. yılımız olacak ona üzülüyorum demeyin. Size psikolojik şiddet harcayan adamdan ne kadar ayrılırsanız iyidir. Ayrıca çocuğunuz oluyor diye sorun yaratacağına ilk adam olsun karısına mutlu bir yuva versin sonra gelsin size istiyor musun hatunum diye sorsun eğer istiyorsanız da o zaman yaparsınız. Böyle davranıp çocuk olayı için sinirlenmesin hırt

İyice yüz göz olunmuş ama benim ilişki tarzım farklı olduğu için tarz olarak beğenmedim sizi de. Eşimin arabası bozulunca birlikte servise götürürüz, bu durumda olsa şunu derdim, geleyim servise verelim sonra da yemek yer dolaşır otobüsle döneriz ya da iş çıkışına giderdim, eve gelmiş yorgun insanı tekrar dışarı çıkarmazdım tabi bu ilk baştan böyle olacak ki belli bir kalıp otursun. Eşin klasik Türk erkeği, evlenene kadar prenses gibi davran, evlenince hani nerde benim gündelikçim?

Dr falan kabul etmez, 1 defa söyledim çift terapistine gidelim diye, kendinin değil benim ihtiyacım olduğunu söylüyor buna..
O değil de ona olan güvenimi inancımı iyice sömürdü gitti, iyi günde herkes iyi olur, Canım cicim der..
Önemli olan kötü günde olabilmek , kötü günden kastım bugünler de bir kötü gün, ben seni zamanında çok sevdim, çok mücadele ettim de evlendik, nasıl böyle zulüm ederim, nasıl böyle davranırım kıyamadan deyip insan biraz düşünmez mi..
O böyle yaptıkça içim soğuyor, belki de her şey daha kolay olacak. Bilemiyorum ki, ama tek bildiğim çok üzülüyorum ..

İnan önceden bunu düşünüp üzülüyordum , başka birilerine bakma ihtimalini ama artık bu Canım’ı yakmıyor biliyor musun..
Çünkü bana ne verdi ki başkasına ne verebilecek..
Evlense kapalı olmayan biriyle, aynı bana yaptığı baskıyı yapmaya kalksa o kişi demeyecek mi napıyon sen diye..
Aslan terbiyecisi mi nedir Yani, bir insana yüz kere bunu yap dedim bunu yapacaksın diye diretirsen yapması beklenir mi ondan, açıkça söylüyorum yapacağım varsa da yapmıyorum..

Ha sadece şu var; evlendiği kişi benden daha rahat eder,çünkü ilerde becerebilirse iyi bir kariyeri olacak, (mimarlık okumayı düşünüyor kendisi)
O kişiye maddi anlamda sıkıntı yaşatmaz. Ben cefasını başkası Sefa’sını sürer Yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen öyle bana ne sunabiliyor nasıl bir yuva sunabiliyor ki bu ortama bir de çocuk istiyor yüzsüzce..
Çok şükür Allah ıma elimi kolumu bağlayan bir bebek yok,
Zaten kendisinin istemesindeki en büyük etken bu diye düşünüyorum, benim onun davranışlarına ömür boyu katlanmayacağımı bildiği için, ne kadar merhametli biri olduğumu bildiği için de (çocuğu bir arada büyütmek konusunda) çocuk istiyor ki beni yanında tutabilsin..
Boşanma işi de içimde hiç pişmanlığım kalmayacağını anlayınca ele alacağım bir konu zaten, biraz daha göreyim gerçek yüzünü bu davranışlarını..
İçim soğusun iyice.
Sonra iyi günler aklıma gelip te üzülmeyeyim diyorum.
2 gün burda yok şükür zaten. Biraz kafamı dinleyeceğim..

Araba İçin sanayiye gitme gibi bir düşüncem hiç olmadı,
Ne bileyim erkek işi gibi gelir bana .
Çevremde de görmedim eşiyle arabayı sanayiye götüren birini.
O yüzden bir şey diyemeyeceğim.
Bana gitmeyelim yorgunum dese kırdığından daha mı çok kırılacaktım.. tamam başka zaman gidelim derdim.
Götürüp yüzüme gözüme bulaştırdıktan sonra ne anlamı kaldı ki.
Hakkımda hayırlısı artık.

birşey merak ettim namaz kılmanız konusundada ısrar ediyormu yada siz namaz kılıyormusunuz tabiki kimseyi ilgilendirmez yanlış anlamayın ama bu kapanma konusumdaki israrı kendi din anlayışı ile mi ilgilimi yoksa kıslançlıktan da din kılıfı giydirikmiş bir kıskançlıkmı onu merak ettigim için sordum

Yok bana bir baskısı yok o konuda. Birlikte sabah namazına kalksak vs demişti birkaç kez , ya da düzgün bi üslupla namazını da kılsan iyi olur demişti ama hiç baskı yapmadı, yalan söyleyemem o konuda..

Sen hatalısın gibi yazmadım, eşin çoook hatalı ama ilişki tarzı çok farklı. Ben her hafta sanayideyim çünkü eşimi kandırıyorlar
Kıyafet konusu hele, sana bu kadar yorum yapması ama bu evliliği kurtarmak istiyorsan eski kadınlar gibi susman ve hiç bir şey istememen lazım çünkü adamın trzı bu ya da benim gibi her işin müdürü olup evi idare edeceksin ki sana muhtaç ve mecbur olsun, gidersen rezil olacağına iyice inansın
Boşanmayı düşünsen bu kadar konu açıp kafa yormazdın diye düşünüp yorum yazdım.

Evet ben onu seviyorum, ama sevgim mutlu olmamı sağlamıyor..
Evliliği devam ettirmek niyetindeyim ben, ama ne zaman bir sorun olsa da konuşmaya çalışsam karşımda duvar örmüş bir insan, aşamıyorum o duvarı..
Ya bulunduğumuz ortamı değiştirip başka odaya kaçar, ya evden çıkar..
Hani tamam bir süre yalnız kalıp sakinleşip sonra sorun neyse konuşma yolunu seçse o da kabul, ama yok konu orda kalıyor..
Böyle böyle ben nereye kadar mücadele edebilirim ki, bunun da bir sınırı var .
Ben konuşmaya her zaman açık bir insan oldum.
Ben yıpranıyorum, tek üzülen de ben oluyorum diye düşünüyorum..
Devam ettirmek amacım evet ama , sabrımın yettiği yere kadar

Ay şu adamdan boşanın, adam biraz acı çeker sonra mutlu olacağı birini bulabilir.
"Napıon needion". Adamın konuşmasını bile taklit ediyorsunuz.
Koluma gir diyor, istemiyorsunuz, ama elele tutuşmakta ısrarcısınız. Elinizi tutmadı diye trip üstüne trip ağlamalar falan.
Siz onun koluna girdiniz mi?
Zaten evden çıkarken istemediğini belirtn bir sürü laf saymış, illa istemiyorum mu demesi gerekiyor? Anlayamıyor musunuz adamın canının sıkkın olduğunu?
Geliyor sarılıyor size itiyorsunuz özür dilemedi diye, siz daha önceki hatalarınız için özür dilediniz mi?
Cinsellikte erken boşalıyor diye doktora git diyorsunuz, siz daha cinsellikten haz alamayan bir insansınız, hiç kendiniz doktora gitmeyi düşündünüz mü?
Bir de becerebilirse mimar olacak cefasını ben çektim sefasını alem sürecek diye yazmışsınız, nerede cefa çektiniz? Adamın burnundan getiriyorsunuz. Derse bile gitmiyor sadece sınav dönemi gidiyor. Yok bana söylemedi, söyleseydi evlenmezdim, "napıon" diye mesaj atıyor aramıyor, beni evden almayı akıl edemiyor. Her sınav dönemi bir kavga gürültü.
Sürekli sizin istekleriniz, sizin kalp kırıklıklarınız, sizin mutluluğunuz, sizin gururunuz.
Evliliği sürdüremiyorsunuz bari boşanmayı becerin de kocanız mutlu olabilsin, sizin o şansınız yok maalesef, hayata bakış açınız çok ben merkezci ve bu kadar ben merkezci insanı kimse 7/24 pohpohlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…