• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu eş aileleri neden bu kadar düşüncesiz

oğullarına virüs bulaşp bulaşmaması umurlarında değil markete takmalarının nedeni de benim göndermiş olmam. Daha çnce oradayken eşime karşı ne kadar acımasız olduklarını gördüm zaten. eşim rahatsızlanmıştı ağır grip olmuştu hiç hali yoktu geröekten çok kötüydü ben çocukla evdeydim onlar köye gitmişti eşimi aramıştım sesi çok kötü geliyordu ve o halde ona bir sürü iş yaptırıyprlardı dayanamdım ben bizim arabayı alıp köye gittim eşim o kadar bitkin halde iş yapmaya çalışıyordu ki resmen bayılacak gibiydi kv nin umurunda değil hala direktif veriyordu kardeş ortalıkta yok. hmene alıp hastaneye gmötürdüm serum filan taktılar kendini iyi hissedince akşam eve geldik kv hala boşa gittiniz işler kaldı havasındaydıç sonra kşam kardeşi geldi o da girp olmuştu hemen apar topar markete gitti meyve almaya eczeneye gitti ilaç almaya aman oğlum hasta oldu diye. Ayrımcılık da diz boyu yanş

Bu kadar titizlenen bir insan eşini markete gönderse elbette sorgulanır bunda anormallik yok. Anormal olan maksimum 3 senedir evli olduğunuz adamı bu yaşa getiren doğurup büyüten ailesinden daha çok düşündüğünüzü iddia etmeniz hatta ileri gidip ailesinin umrunda olmadığını söylemeniz. Varsayalım dediğiniz gibi eşiniz de problemli zaman. Ben kötüyüm, hastayımı gerekçe gösterip ailesine hayır diyemiyorsa siz eşinizin akıl sağlığını sorgulayın derim. Sanki kafasına silah dayayıp mı iş yaptırmışlar? Sorunlu çocuğuyla akıl sağlığı yerinde evli barklı yetişkin çocuğuna aynı muameleyi göstermemesi kadar doğal bir şey olamaz.

Bu kadar titizlenen bir insan eşini markete gönderse elbette sorgulanır bunda anormallik yok. Anormal olan maksimum 3 senedir evli olduğunuz adamı bu yaşa getiren doğurup büyüten ailesinden daha çok düşündüğünüzü iddia etmeniz hatta ileri gidip ailesinin umrunda olmadığını söylemeniz. Varsayalım dediğiniz gibi eşiniz de problemli zaman. Ben kötüyüm, hastayımı gerekçe gösterip ailesine hayır diyemiyorsa siz eşinizin akıl sağlığını sorgulayın derim.
sizce her doğurup büyüten bakan kişi gerçekten çocupunu düşünüyor mu herkes gerçekten anne baba olabiliyro mu?
Veya her anne baba çocuğunu düşünüyor mu? Eğer öyle olsaydı buraya her gün ailem evlat ayırıyor ailem neden bölye annem beni sevmiyor mu herkes anne baba olamıyor tarzı başlıkları açılmazdı değil mi ? Burada görüyoruz açılan konuları fedakarlık yapan ailesini daha çok düşünen çocuk hep eziliyor diğer daha az düşünen bencil kardeşler hep el üstünde veya kız erkek ayrımı yapan aileler gibi büyük küçük çocuk ayrımı yapan aileler de çok fazla onlara da sen de kendini ailene karşı ezdşirme ne yazık ki herkes anne baba olamıyor diyoruz değil mi. Evet bayılmak üzere olan çocupğunu hala çalıştırmaya devam eden öz annesinden daha çok düşünüyorum eşimi. Ayrıca meden çok titilendiğimi bilidiği için markete göndermemei sorguladı o zaman neden avm ye gönderiyor?

Eşinizin kardeşinin belli ki özel bir durumu var,sağlıkli bir ruh haline sahip değil.Haliyle annesi ve abisi bu duruma üzülüyordur.Bencillik yapmayın,eşiniz internetten alsın göndersin.Ben kayınvalidemin banka ve maaş işlerini yapıyorum yıllardır.Kadın bana güvenmiş emanet etmiş kartlarını.Eşim annesinin maaşını,ihtiyacını bile bilmez.Bu süreçte de hiç sorun etmedim bu durumu.İnternetten halletim kimsenin ruhu duymadı.

sizce her doğurup büyüten bakan kişi gerçekten çocupunu düşünüyor mu herkes gerçekten anne baba olabiliyro mu?
Veya her anne baba çocuğunu düşünüyor mu? Eğer öyle olsaydı buraya her gün ailem evlat ayırıyor ailem neden bölye annem beni sevmiyor mu herkes anne baba olamıyor tarzı başlıkları açılmazdı değil mi ? Burada görüyoruz açılan konuları fedakarlık yapan ailesini daha çok düşünen çocuk hep eziliyor diğer daha az düşünen bencil kardeşler hep el üstünde veya kız erkek ayrımı yapan aileler gibi büyük küçük çocuk ayrımı yapan aileler de çok fazla onlara da sen de kendini ailene karşı ezdşirme ne yazık ki herkes anne baba olamıyor diyoruz değil mi. Evet bayılmak üzere olan çocupğunu hala çalıştırmaya devam eden öz annesinden daha çok düşünüyorum eşimi. Ayrıca meden çok titilendiğimi bilidiği için markete göndermemei sorguladı o zaman neden avm ye gönderiyor?

Sizin saydığınız örnekler evet mevcut ama konuyu gördüğünüze göre altındaki yorumları da görmüşsünüzdür. Ekonomik özgürlüğünü kazan, ailene bağımlı olma, kendi hayatını kur yazıyoruz altına. Eşiniz bunlara sahip mi sahip, hala ailesiyle kendi tercihiyle görüşüyor mu görüşüyor, ailesine hayır diyebiliyor mu hayır diyemiyor o zaman yapılacak bir şey yok. Bu çerçeveden bakınca sizi ilgilendiren bir şey zaten yok. Eşiniz kendini düşünmüyorsa siz niye onu düşünüyorsunuz? Yetişkin adam çocuğunuz değil ki bakıma muhtaç olsun. Bayılmak üzere olan adam hala annecim istedi çalışacağım diyorsa bayılsın, kendi başının da çaresine baksın. Siz niye üstünüze vazife çıkartıyorsunuz?

Bakın kaçıncıya yazıyorum bilmiyorum aynı cümleyi umarım son anlatışım olur. Titizlendiğinizi bildiğinden aa eşin nasıl gönderdi diye şaşırmış ve bunu sorgulamış olabilir normal bu. Avmye göndermesine zaten doğru demedim ama gitmek kararı veren eşinizin kendisi. Sizin titizlenmeniz sizi bağlar. Siz takılıyorsunuz diye neden oğluyla konuşmasını değiştirsin? Oğlu ne zaman der anne gidemem o zaman biter gider. Suçlamak için seçtiğiniz hedef yanlış.

Eşinizin kardeşinin belli ki özel bir durumu var,sağlıkli bir ruh haline sahip değil.Haliyle annesi ve abisi bu duruma üzülüyordur.Bencillik yapmayın,eşiniz internetten alsın göndersin.Ben kayınvalidemin banka ve maaş işlerini yapıyorum yıllardır.Kadın bana güvenmiş emanet etmiş kartlarını.Eşim annesinin maaşını,ihtiyacını bile bilmez.Bu süreçte de hiç sorun etmedim bu durumu.İnternetten halletim kimsenin ruhu duymadı.
internetten almayı kabul etseler sorun yok zaten eşimin illa avm ye mağazaya gidip almasını istiyorlar. Özel durumu olsa bile bu zaöanda diğer oğullarını da rsike atmamaları gerek diye düşünüyorum ki normal zamanalrda bugüne kadar hep yaptık zaten yine yaparız ama şu an uygun zaman değil

ben de akıl yaşının bu durumda olmasını kv nin davranışlarına bağlıyorum onu anlatmaya çalışıyorum. 30 yaşındaki bir insana hala çocuk muamelesi yaparsan onun akıl yaşı hiç büyümez. psikolojik sıkıntısı olsun ya da olmasın sağlam bir insana da bu şekilde davranılırsa zaten hiç büyümez
Konuya değil ama kardeşin durumuna yorum yapıcam. Belki size söylememişlerdir ama kardeşin özel bir durumu var. Sadece şımartılmaktan aylarca aynı kıyafetle dolaşılmaz. Ya kimse doktora götürmedi, önemsemedi, ya da teşhisi var söylenmiyor.ilk haldeyse çok yazık. Şımarıklık durumunda kıyafet çıkarmama durumları ergenlikte olur.

Biz kendimize netten almamıza rağmen onlar netten alınmasını da kabul etmiyor görmeden alma diyor biraz eski kafalılar ne yazık ki.

iyi de nereden bilecekler görüp aldığını?

yani denemediğine göre kardeş, eşinin nasıl aldığından onlara ne?

evet internet alışverişini ben de çok sevmem

ama belirli markaların belirli modellerini yine o markanın sitesinden alıyorum

geçen sene X marka y beden kot aldı ise aynısından alacak işte

bir de geçen senekileri giysin hatta bırakın poposu yırtılsın belki dank eder

ayrıca bu giysiler neden bu kadar çabuk tüketiliyor

ben bu sene alışveriş yapmadım geçen senekileri giyiyorum gayet de

30 yaşındaki adam büyümemiştir, boyu uzamamıştır giysin geçen yaz alınanları

Sizin saydığınız örnekler evet mevcut ama konuyu gördüğünüze göre altındaki yorumları da görmüşsünüzdür. Ekonomik özgürlüğünü kazan, ailene bağımlı olma, kendi hayatını kur yazıyoruz altına. Eşiniz bunlara sahip mi sahip, hala ailesiyle kendi tercihiyle görüşüyor mu görüşüyor, ailesine hayır diyebiliyor mu hayır diyemiyor o zaman yapılacak bir şey yok. Bu çerçeveden bakınca sizi ilgilendiren bir şey zaten yok. Eşiniz kendini düşünmüyorsa siz niye onu düşünüyorsunuz? Yetişkin adam çocuğunuz değil ki bakıma muhtaç olsun. Bayılmak üzere olan adam hala annecim istedi çalışacağım diyorsa bayılsın, kendi başının da çaresine baksın. Siz niye üstünüze vazife çıkartıyorsunuz?

Bakın kaçıncıya yazıyorum bilmiyorum aynı cümleyi umarım son anlatışım olur. Titizlendiğinizi bildiğinden aa eşin nasıl gönderdi diye şaşırmış ve bunu sorgulamış olabilir normal bu. Avmye göndermesine zaten doğru demedim ama gitmek kararı veren eşinizin kendisi. Sizin titizlenmeniz sizi bağlar. Siz takılıyorsunuz diye neden oğluyla konuşmasını değiştirsin? Oğlu ne zaman der anne gidemem o zaman biter gider. Suçlamak için seçtiğiniz hedef yanlış.
Şu anda beni ilgilendiren şey eşim avm ye gidip corona kaparsa çok rahat bana ve oğluma da bulaşabilir dolayısıyla üstüme vazife çıkmakta haklıyım. Diğer yazdığım örneği kadın da oğluna virüs bulamasını İsmez herhalde dediğiniz için yazdım. Market olayına gelirsek şaşırdığı için değil ben gönderdiğim için kızdığından söyledi gelin seni niye markete gönderiyor söyle ona virüs var çıkmam tarzında bir şey söylemiş çünkü

iyi de nereden bilecekler görüp aldığını?

yani denemediğine göre kardeş, eşinin nasıl aldığından onlara ne?

evet internet alışverişini ben de çok sevmem

ama belirli markaların belirli modellerini yine o markanın sitesinden alıyorum

geçen sene X marka y beden kot aldı ise aynısından alacak işte

bir de geçen senekileri giysin hatta bırakın poposu yırtılsın belki dank eder

ayrıca bu giysiler neden bu kadar çabuk tüketiliyor

ben bu sene alışveriş yapmadım geçen senekileri giyiyorum gayet de

30 yaşındaki adam büyümemiştir, boyu uzamamıştır giysin geçen yaz alınanları
Aynen öyle daha giyilmeyen bir sürü kıyafeti var dediğim gibi hiç acelesi de yok. Kendi takıntısından hep aynı kıyafeti giyiyor. Aldığımızda 4-5 tane alıyoruz içinden birini 1 yıl boyunca giyiyor diğerleri olduğu gibi duruyor 1 yol sonra tekrar aynı şey. Eşim annem netten almamı kesinlikle istemiyor onları kandırmam diyor hem olur da anlarsa çok kötü olur diyor

Konuya değil ama kardeşin durumuna yorum yapıcam. Belki size söylememişlerdir ama kardeşin özel bir durumu var. Sadece şımartılmaktan aylarca aynı kıyafetle dolaşılmaz. Ya kimse doktora götürmedi, önemsemedi, ya da teşhisi var söylenmiyor.ilk haldeyse çok yazık. Şımarıklık durumunda kıyafet çıkarmama durumları ergenlikte olur.
Neyi olduğunu kendileri de bilmiyor tedavi olmasını istiyorlar doktora götürmek istiyorlar ama yok mümkün değil yıllar önce bir kez ikna edip götürmüşler orada tamamen normal davranmış onu resmen tanıyamadık diyorlar hayta yatırmışlar filan sonra sorumluluk berin diyip taburcu etmişler o da bakın bir şeyim yok doktor da deri daha da gitmem doktora filan diyor gitmiyor

Aynen öyle daha giyilmeyen bir sürü kıyafeti var dediğim gibi hiç acelesi de yok. Kendi takıntısından hep aynı kıyafeti giyiyor. Aldığımızda 4-5 tane alıyoruz içinden birini 1 yıl boyunca giyiyor diğerleri olduğu gibi duruyor 1 yol sonra tekrar aynı şey. Eşim annem netten almamı kesinlikle istemiyor onları kandırmam diyor hem olur da anlarsa çok kötü olur diyor

iyi de annesi neden netten almasını istemiyor

yani beni,m de 65 yaş üstü annem babam var

onlar netten alışveriş etmez de ben bir şey alacaksam nasıl aldığıma da karışamaz

bana netten alma derse neden almayacağımı sorarım "annem netten almamı kesinlikle istemiyor " bunun gerekçesi ne

yani böyle dolandırılır vs mi sanıyor hani telefon siparişi verdi salatalık geldi haberleri gibi

kendisine alacak olsa deneyerek alacak olsa mağazadan alması makul de zaten kardeşe alacak

evde olanları giysin diyorum ben yine abin yeni almış diye geçen senekilerden çıkarsın

bir de bu kardeş çalışıyor mu

evde oturuyorsa da otursun eskileri ile

Şu anda beni ilgilendiren şey eşim avm ye gidip corona kaparsa çok rahat bana ve oğluma da bulaşabilir dolayısıyla üstüme vazife çıkmakta haklıyım. Diğer yazdığım örneği kadın da oğluna virüs bulamasını İsmez herhalde dediğiniz için yazdım. Market olayına gelirsek şaşırdığı için değil ben gönderdiğim için kızdığından söyledi gelin seni niye markete gönderiyor söyle ona virüs var çıkmam tarzında bir şey söylemiş çünkü

Okuduğunuz gibi ben üstünüze vazife çıkartıyorsunuz cümlesini eşime hasta haliyle iş yaptırıyorlar dediğiniz için yazdım. Yok biz sizinle anlaşamadık bu gidişle de anlaşamayacağız. Anlatmak istediğim şeyi tek cümlede açıklayıp gidiyorum. Konu başlığı ve içerik eş ailesi üzerine ama iş eşinizde bitiyor

iyi de annesi neden netten almasını istemiyor

yani beni,m de 65 yaş üstü annem babam var

onlar netten alışveriş etmez de ben bir şey alacaksam nasıl aldığıma da karışamaz

bana netten alma derse neden almayacağımı sorarım "annem netten almamı kesinlikle istemiyor " bunun gerekçesi ne

yani böyle dolandırılır vs mi sanıyor hani telefon siparişi verdi salatalık geldi haberleri gibi

kendisine alacak olsa deneyerek alacak olsa mağazadan alması makul de zaten kardeşe alacak

evde olanları giysin diyorum ben yine abin yeni almış diye geçen senekilerden çıkarsın

bir de bu kardeş çalışıyor mu

evde oturuyorsa da otursun eskileri ile
Evdeki diğer kıyafetler dolabında durduğundan biliyor onları Yen'i olmadığını anlar yanı ama ısrar edilse giyer bence netten almak istememesinin nedeni göründüğü gibi kaliteli gelmeyebilirmiş ordan öyle güzel görünürmüş falan filan kardeş şu anda çalışıyor ama parasını ne yaptığını kimse bilmiyor haşa ihtiyaçları aile tarafından karşılanıyor

Benim anlamadığım şu,sizin kaç kere alışverişe gittiğinizi dahi nasıl biliyor da birde üstüne hesap soruyor eş ailesi?
Ayrıca aldıklarını beğenmiyor,giymiyor diyorsunuz o zaman eşiniz desin anne kendi çıksın alsın,aldıklarımı beğenip giymiyor,arayıp laf ediyor diye.
Ayrıca kendine kıyafet alamayan adam nasıl araba kullanıyor,işe giriyor kovuluyor vs.
Başta okurken sorunu olduğunu düşündüm açıkçası ama öyle değilmiş demek ki.
Iş eşinizde bitiyor bu durumda,ailesine kızmanız yersiz.
Awm dışında alternatifler var,internet üzerinden alın,sormazlarsa da söylemeyin yani,kafanıza silah dayayıp sormayacaklar nerden aldınız diye.
Bu kadar pasif olmayın birde bu nedir?
Markete gitmeyin,daha yeni gittiniz. Çık kardeşine alışveriş yap,internetten alma görerek al. Vs vs baya kukla gibisiniz. Ne yapacağınıza,nasıl yapacağınıza bu kadar müdahale ettirmeyin.

Neyi olduğunu kendileri de bilmiyor tedavi olmasını istiyorlar doktora götürmek istiyorlar ama yok mümkün değil yıllar önce bir kez ikna edip götürmüşler orada tamamen normal davranmış onu resmen tanıyamadık diyorlar hayta yatırmışlar filan sonra sorumluluk berin diyip taburcu etmişler o da bakın bir şeyim yok doktor da deri daha da gitmem doktora filan diyor gitmiyor
Yani teşhis yok tedavi yok kısacası. Ama adam rahatsız anlattığınız gibiyse. Eşiniz de yardımcı olmaya çakılıyor. İnternetten alıp gönderin. Kardeşinin kıyafetten daha fazlasına ihtiyacı var.

Eşim kardeşinin çok sorunlu olduğunu biliyor kendisi asla gidip almaz diyor ben almazsan 1 yıldır üzerindeki aynı kıyafetlerde devam edecek diyor ki onları da 1 yıl önce biz almıştık. Ama kardeşinin böyle olmasının nedeni zaten ailesi sürekli el üstünde şımartılıyor ama içki kötü alışkanlık hepsi onda. Onla aynı evde kalmaya 1 saat bile tahammul etmek zor. artı aldıklarımız yalvar yakar annesi aylar sonra anca giydirebiliyor. Corona olmasa tamam ama niye onun için kendimiz riske atalım eşler de geröekten anlamıyor kardeşim için değil almazsam annem üzülecek diyor tam çıldırmalık. Kardeşinin umurunda değil asla gidip almaz yani öz bakım sıfır psiatrik sıkıntıları da var bence ama asla doktora gitmeyi de kabul etmiyor ağam paşam idare ediyorlar şu anda.

Benim eşim 3-4 yıl önce aldığı tişörtleri giyiyor. 1 yıllık kıyafete bişey olmaz. Çoluk çocuk değil ki hee yıl büyüyor desen. Kocaman adam sorunluysa sorunlu eli ayağı tutuyorsa aklında bi sıkıntı yoksa gitsin alsın. Yoksa da üstündekiler ile yaşasın. Bu nasıl bir zihniyet yahu Anne de fenaymış. O adamın da bu yaşta niye birilerinin eline baktığı belli oldu.

Benim anlamadığım şu,sizin kaç kere alışverişe gittiğinizi dahi nasıl biliyor da birde üstüne hesap soruyor eş ailesi?
Ayrıca aldıklarını beğenmiyor,giymiyor diyorsunuz o zaman eşiniz desin anne kendi çıksın alsın,aldıklarımı beğenip giymiyor,arayıp laf ediyor diye.
Ayrıca kendine kıyafet alamayan adam nasıl araba kullanıyor,işe giriyor kovuluyor vs.
Başta okurken sorunu olduğunu düşündüm açıkçası ama öyle değilmiş demek ki.
Iş eşinizde bitiyor bu durumda,ailesine kızmanız yersiz.
Awm dışında alternatifler var,internet üzerinden alın,sormazlarsa da söylemeyin yani,kafanıza silah dayayıp sormayacaklar nerden aldınız diye.
Bu kadar pasif olmayın birde bu nedir?
Markete gitmeyin,daha yeni gittiniz. Çık kardeşine alışveriş yap,internetten alma görerek al. Vs vs baya kukla gibisiniz. Ne yapacağınıza,nasıl yapacağınıza bu kadar müdahale ettirmeyin.
Ben oldukça mesafeliyim kv ye karşı benden çekinşr genelde pek bir şey diyemez eşime her şeyi söyler ama eşim 2 gün de marketteysen tesadüfen aramış. O da marketteyim sonra konuşalım demiş diye haberi var toksa her şeyimizi bilmezler hatta çoğu şeyi bilmezler karıştırmayız. Ben pasif değilmişim asla ama maalesef eşim çok pasif

Olay kayinbiraderin saglik durumu da degil sadece sorumsuz kaldi ki.psikiyatrist de oyle demis. Sorumluluk verin demis ama ailesi araba alip cebine de para koyuyor. Kaza yapınca bile hiç yanlış demeden olsun yenisini aliriz diyebiliyorlar.
Önüne yemek hazirliyorlar.
Kisaca kayinbiradere hic verilmemiş sorumluluk fazlasiyla konu sahibesinin esine veriliyor.
Esiniz de sınır koymasi lazim ailesine.
Ben birincil olarak kendimden, eşimden ve cocuklarimdan sorumluyum diyebilmeli. O hayır diyemedigi surece bu sorunlar bitmez V venus12
Sizin kari koca kendi evinizle ilgili de bir sınırınız olmalı, birbirinizin haberi olmadan o sınırın dışına cikilmamali
Maksadim annesine kardesine yardim etmesin demek degil, elbette destek olmali. Ama eşini umursamayip kök ailenin bir dediğini iki etmemek de yanlış.
Bunu esinizle konuşun
Ayrica kaynin kiyafet alamaz degil zaten kendi kiyafetini alma sorumlulugu bile abisine yüklenmiş. Ugrasma gereği duymuyor. Hem belki 3 tisortu var onla.idare etmek isine geliyordur, kayinvalide bosuna takiyor

Back