• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu eş aileleri neden bu kadar düşüncesiz

tamam da eşiniz "tamam anne alırım" diyip internetten sipariş edebilir.
kusura bakmayın ama bu sürekli eş ailesinin eleştirilmesi durumlarını anlamıyorum. kardeş sorunlu belli ki. demek kötü anne baba değiller ki eşinizi seçip evlenebilmişsiniz, iyi biri olarak görmüşsünüz.
diğer çocuk sorunlu bir tip olmuş.
eşinizin idare etmeyi bilmesi lazım.
normalde idare ediyoruz zaten alıyorz da ama şu an idare edilecek zamanlar değil 1 yıldır bekliyor bir kaç aya daha bekleyebilir zaten alınca da kardeşi eşimi arayıp resmen küfrediyor niye aldın diye ben sana almı dedim diyor kıymet de bilmiyor gymiyor da annesi aylar sonra anca giydirebiliyor.

şöyle söyleyeyim size kıyafet konusunda böyle mesela araba istiyor ki daha yeni ailesinin arabasını pert etti ki anahtarı gizlice almıştı. Ama hiç kızılmadı gık bile demediler yeni araba aldırlar ve hala o arabayı alıp alıp çıkıyor ve sıfır arabayı geçen yine çarpmış yine bir şey demediler aman paşam ama canım. Cebine annesi hep dolu dolu para koyar erkek adamsın cebin boş kalmasın der bu yüzden şımartılmış diyorum.
Tamam işte bu kadar imkana ve desteğe rağmen senelerce kendine kıyafet bile almıyor oluşu psikolojik olarak sağlam biri olmadığını gösteriyor. Ailesi de bu yüzden el üstünde tutmaya çalışıyordur çünkü rahatsız olduğunu biliyorlar.
Fakat siz olayı şuraya getiriyorsunuz Ailesi sırf böyle iyi davranıyor diye şımarıklık yapıyor falan diyorsunuz aklınız alıyor mu cebi sürekli para dolan birinin, altında araba olan birinin senelerce aynı kıyafeti giyiyor oluşunu? Sizce akli dengesi yerinde olsa böyle davranır mı? Hiç sanmıyorum.
Dediğim gibi siz bence Eş ailesi tarafından hazetmiyorsunuz bu meseleleri de gözünüzde büyütüyorsunuz ve kendinize göre uyarlıyorsunuz.

normalde idare ediyoruz zaten alıyorz da ama şu an idare edilecek zamanlar değil 1 yıldır bekliyor bir kaç aya daha bekleyebilir zaten alınca da kardeşi eşimi arayıp resmen küfrediyor niye aldın diye ben sana almı dedim diyor kıymet de bilmiyor gymiyor da annesi aylar sonra anca giydirebiliyor.

e peki o zaman kardeşinden vazgeçsin ve bir daha görüşmesin eşiniz.

Eşime de kızıyorum zaten o da gidemem diyemiyor giderim ne olacak diyor. Bulunduğumuz şehir küçük avm dışında erkek giyimi satan mağaza yok. Yani mecbur avm ye girilecek. Eşim annesini kırmamak için için tamam alırım diyor ama annesinin de düşünmesi gerekmez mi ki avm ye görünüyor. Bu arada bir kez eşim markete zorunlu bir ihtiyacımızı almaya gitmilti o arada annesi aramış kızmış ne işin var daha dün de marketteydin diye gelin seni sürekli markete gönderiyor demiş ki oğlum ishal olmuştu bez sipariş ettiğimiz kargomuz da gecikmişti bu yüzden bezi çabuk bitmişti acil bir şekilde bez lazım olmuştı diye gitmişti. onu diyen kadın şimdi avm ye gönderiyor.

Öyle bir şey kusura bakmayın gözümde canlanmadı bir şehrinde nasıl sokak mağazası olmaz. Türkiye’nin en küçük şehirlerinde yaşadım hiç öyle bir şeye denk gelmedim. İnternetten söyleyin avmden almış gibi gösterin, en makul çözüm bu gibi. Suçun büyüğü eşinizde hatta tamamı eşinizde iş onda bitiyor çünkü ama başlık eş ailesi içerik yine eş ailesi. Bu kadar titiz insanı iki gün üst üste markette görsem ben de sorgularım bunda bir şey yok.

Internetten alıp oraya göndersin eşiniz
30 yaşındaki bir adamın kendine kıyafet almıyor oluşu şımartılmasıyla alakalı bir durum olamaz saçma sapan şeyler söylemeyin lütfen!

Şımartılan biri ekstra şeyler alır zora sokar aileyi, alır alır giymez ama seneden seneye kendine kıyafet bile almayıp annesine aldıran birinin psikolojik rahatsızlığı falan vardır. Eşin de bu rahatsızlığı bildiği için alıyordur, uğraşıyordur.
Neyse Eşine koronadan mütevellit çemkirebilirsin ona hakkın var ama senin bu tahammülsüzlüğünün koronayla alakalı olduğunu sanmıyorum genel bir çekememezlik var kaynanaya, kayna karşı korona yı bahane olarak kullanıyorsun sadece...
Korona olmayan zaanlarda hep aldık zaten gardrobunu biz dizdik resmen bir şey deseydim o zaman derdim. Aldığımız zaman da 4-5 tane gömlek pantolon birden alıyoruz. hiç giymedikleri bile var ama neymiş onları beğenmemiş. içinden birisni seçiyor 1 yıl onu giyiyor resmen. Ama şu anda corona olduğu için bizi riske atmamalrı gerek diye düşünüyorum

Biz kendimize netten almamıza rağmen onlar netten alınmasını da kabul etmiyor görmeden alma diyor biraz eski kafalılar ne yazık ki.
İnternetten alın kargo sizin eve gelsin, siz tekrar evlerine kargolarsiniz. Nereden anlayacaklar avmden aldık dersiniz. Siparişe bir de poşet eklemeyi unutmayın onun içine koyup postalayin.

Rahatsız bir insanı sorunlu diye nitelemek çok ayıp bir şey değil mi ya? Hasta adam yani, ne yapsınlar sokağa mı atsınlar evlatlarını?
rahatsız olup olmadığı kesin değil. bir ke zorla pskiatriste götürdüler psikatrist bir sıkıntısı yok kişiliği böyle sorumluluk almayı sevmeyen bir tip sorumluluk verin demiş. düzelmezse yine gelin demiş gitmey kabul etmiyor. Ailesi sorumluk verin diyince yine yanlış davrandılar sorumluluğu araba almakta sandılar hemen araba aldırlar. sonra onu mahfetti sattılar. sonra babasının arabasını pert etti yine bir şey demediler.

Öyle bir şey kusura bakmayın gözümde canlanmadı bir şehrinde nasıl sokak mağazası olmaz. Türkiye’nin en küçük şehirlerinde yaşadım hiç öyle bir şeye denk gelmedim. İnternetten söyleyin avmden almış gibi gösterin, en makul çözüm bu gibi. Suçun büyüğü eşinizde hatta tamamı eşinizde iş onda bitiyor çünkü ama başlık eş ailesi içerik yine eş ailesi. Bu kadar titiz insanı iki gün üst üste markette görsem ben de sorgularım bunda bir şey yok.
markete dediğim gibi mevburen gitti bebeğin bezi bitti ve normalde gelmesi gereken kargo 3 gün gecikti bez yetecek gibiydi ama üstüne oğlum ishal de olunca yetmedi. Eşim belli mağazalrdan alıyor bir tek onları giyiyor o lar da sadece avm de var. tek mağaza halinde yok. tek mağaza olarak yerel bir iki mağaza var ama onlarda genelde kumaş pantolon takım elbise tarzı şeyler satıyor yani uygun değil. Eşime internetten söyleyelim diyorum ki annem anlar kabul etmez kızar diyor nasıl anlayacaksa sanki

rahatsız olup olmadığı kesin değil. bir ke zorla pskiatriste götürdüler psikatrist bir sıkıntısı yok kişiliği böyle sorumluluk almayı sevmeyen bir tip sorumluluk verin demiş. düzelmezse yine gelin demiş gitmey kabul etmiyor. Ailesi sorumluk verin diyince yine yanlış davrandılar sorumluluğu araba almakta sandılar hemen araba aldırlar. sonra onu mahfetti sattılar. sonra babasının arabasını pert etti yine bir şey demediler.
Buradan belli psikolojik rahatsızlığı olduğu hangi psikiystristmis o ya kaç yaşındaki adama sorumluluk verin mi denir? Bu 5 6 yaş görevidir.

Peki ne yapsınlar isterdiniz? Koskoca adamı karga tulumba doktora götüremeyeceklerine göre -ki bu şekilde götürseler de işe yaramaz- ne yapmalılar sizce? İstediği hiç bir şeyi almayıp, cebine para koymayıp, kıyafetler üstünde parçalanana kadar ellemesinler mi? Belli ki adamın dürtüsel bir bozukluğu var, istediklerini elde edemediği zaman suç bile işleyebilir.

Buradan belli psikolojik rahatsızlığı olduğu hangi psikiystristmis o ya kaç yaşındaki adama sorumluluk verin mi denir? Bu 5 6 yaş görevidir.
Bu arada gerçekten hiç sorumluluk almamış birisi. sabah uyanır uyanmaz herkes ona bir kahvaltı hazırlama derdine düşüyor ama uyandı kahvaltısı hazur olsun aman kahvaltısı bitti kahves haır olsun aman gömleiği ütülü olsun aman cebinde parası olsun falan filan eşim de geç uyanorsa kendi kahvaltısını kensi hazırlar anneisne her şeyde yardım eder. eşimin yaptığı normal yanlış anlamayın öyle olması lazım zaten ama kardeş fazla şımartılmış.

Her türlü kötü alışkanlığı var diyor.Onları temin edip tüketebiliyor alabiliyor onu halleden kıyafet meselesini de halleder bence

çünkü normal bir insan değil. o kötü alışkanlıkların hepsi bağımlılık tabi ki onları temin edecek çünkü bağımlı olmuş kuvvetle muhtemel.
diğer tarafta günlük işleri yapamıyor çünkü akıl sağlığı normal değil.

Bu arada gerçekten hiç sorumluluk almamış birisi. sabah uyanır uyanmaz herkes ona bir kahvaltı hazırlama derdine düşüyor ama uyandı kahvaltısı hazur olsun aman kahvaltısı bitti kahves haır olsun aman gömleiği ütülü olsun aman cebinde parası olsun falan filan eşim de geç uyanorsa kendi kahvaltısını kensi hazırlar anneisne her şeyde yardım eder. eşimin yaptığı normal yanlış anlamayın öyle olması lazım zaten ama kardeş fazla şımartılmış.
Gerçekten çok değişikmis. Isı guci de yok anne baba göçüp gittiginde gecnnden versin ne yapacak ki o adam? Hani raporu olur hicbur şey diyemem de böyle ekmek elden su gölden nereye kadar.

Peki ne yapsınlar isterdiniz? Koskoca adamı karga tulumba doktora götüremeyeceklerine göre -ki bu şekilde götürseler de işe yaramaz- ne yapmalılar sizce? İstediği hiç bir şeyi almayıp, cebine para koymayıp, kıyafetler üstünde parçalanana kadar ellemesinler mi? Belli ki adamın dürtüsel bir bozukluğu var, istediklerini elde edemediği zaman suç bile işleyebilir.
peki sırf istiyor diye arbayı her istediğinde verip onun hayatını da tehliye atmaları normal mi sizce. Kaç kere ağır kazalr atlattıpını sayamıyorum bile artık. Hiç bir zaman ağızlarından hayır bunu yapazsın dediklerini duymadım ki kendileri de diyor biz ona hiç hayır demedik diye. arbayı pert ettiğinde bir aferin demedikleri kaldı. o da yaptığı şeylerin aslında çok yanlış olduğunu idrak edemiyor bence küçük küçüklüğünden beri hep böyle. Araba pert oldu annesi merak etme oğlum daha iyisini alırız dedi bu normal mi sizce. kıyafet mevzusuna gelince evdeki giyilmemeiş kıyafetleri verebilirler ama yok illa yeni alınacak bu korona zamanı. yapılacak çok şey var yani ama kolaya kaçıyorar eşim alsın halletsin

Back