bu durumda erkek arkadaşıma nasıl destek olabilirim?

Bu sınav sistemlerinin bana öğrettiği şey şu: çalışma masasına aklınla oturacaksın. Kalbini bırakacaksın yoksa bunalım, stres, ailevi sorunlar gibi problemler insanı sadece geriye itiyor. Geçmişime bakınca üniversiteyi nasıl kazandım, nasıl atandım şaşırıyorum çünkü başımda bir zebaniden farksız olan babam vardı. Şiddetin her türlüsü, eziyet... birde ben işte de çalışıyordum maddi destek vermediği için. Benim de kardeşlerimi annemi kurtarmak gibi hayallerim vardı. Bu hayaller onu aşağı çekmemeli. Aksine yukarı taşımalı. Bence en kısa zamanda psikolojik destek alsın. Birde bu pandemi sürecinde pek çok öğrenci yeterli ders verimi sağlayamadığı için bu stresi yaşıyor. Ben de okul ortamında ders almamış olsam stres olabilirdim belki. İnşallah çok güzel yerleri kazanırsınız. Ailesi ile tanışıyorsanız acaba onlarla mı konuşsanız durum bu bu diye. Ona destek olmalarını isteseniz olmaz mı? Gerçi nasıl bir ailesi var bilmiyoruz

Doktora gitsin. Yatistirici tarz ilaclar veriyor doktor. Ozellikle bu sinav donemlerinde stres yasayanlar icin verilenler var. Ya da bitkisel sari kantaron yatmadan once melissa cayi gibi secenekleri degerlendirebilir. Ya da pasifflora surubu var tamamen bitkisel. Az bi miktar denesin alerji vs sonra kulllanabilir. Onun haricinde cok yapabileceginiz sey yok. Benim teyzemin komsusu bir kiz vardi. Tip diye israrciydi dort ya da besinci senesinde kazandi. Yani israr etmek onemli. Yani erkenden boyle moralini bozmasin yapacagim desin.

kullanıyo zaten medikinet 40mg

geçmiş olsun öncelikle ama bu kadar her şeyi kafasına takarsa sadece sınav değil hiçbir şey de başarılı olamaz. Bunun farkına varmalı. Bir de bu dönem senin için de önemli, senin de kendince problemlerin olabilir zaten sınav desen var biraz onlara odaklan.

Ben bircok üyenin aksine bunun ergenlikten dolayi olduğunu sanmıyorum,ergenlik bu değildir. Ergenlik sevgiliden ayrilinca deptesyona girmektir, arkadaslariyla anlasamayinca üzülmektir,kendini biricik sanmaktır. Sınav stresi bambaska bir şey olmayinca dünyanin sonuymuş gibi oluyor. Aile ici sıkıntılar sınav stresiyle birleşince bu karamsar düşünceler insana hakim oluyor. Sürekli kazanamazsam ne yaparim,ailem ne der herkes beni elestirecek,başaramadi diyecek,o yaptı ben yapamadim, basaramayacagim,beklentileri karşılayamayacağım vs.. Erkek arkadasinizin yapmasi gereken kendine bir B planı hazırlamak. Kendini en kötü senaryoya hazırlamalı. Buna göre yol haritası cizmelim Mesela seneye dershaneye gitmek istiyordur ailesinin maddi durumu müsait değildir kendine çalışabileceği bir iş bulur hem calisip hem dershaneye gider. Bu günlerde gecer demek, destek olmak bir işe yaramaz. Sakın tip olmasa da olur baska bölümlere yönel demeyin. Onun hayali hedeflerini düşürmesin. Ve etrafta onun gibi olan bircok öğrencinin olduğunun farkina varsın.

ay ergenlik dertlerim geldi gözümün önüne bu yaşta dünyanın yükünü omuzlarda hissediyosunuz karanlık gözüküyor her şey, depresyonun en dibinde gibi hissediyosunuz da aslında hayata atılınca gerçeklerle tanışılıcak.daha çocuksunuz ikiniz de seneye mezuna kalmış olacağına göre 17 en fazla 18 yaşındasınız .sen kendi sınavına odaklan şurda 2 hafta kaldı kafanı böyle şeylere takma.en kötü mezuna kalır.senin yapabiliceğin bişey yok kendi sınavına odaklanmaktan başka.
bende de vardı böyle bi tane tripli sonra başka bi tercih yaptı beni de terk etti skfnsjf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…