bu durumda erkek arkadaşıma nasıl destek olabilirim?

lloizz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
185
45
sevgilim zor zamanlar geçiriyor çok stresli, yks sınavına girecek ama aşırı derecede stresli mezuna kalmayı düşünüyor son zamanlarda ama daha da bu stresten dolayı çalışamıyor. bugun konuştuk "iyi bir abi değilim iyi bir sevgili değilim iyi bir evlat değilim, seni haketmiyorum iyi olan hiç bir şeyi haketmiyorum. çöktüm artık ben duramıyorum ayakta, sınavdan sonra babamın yüzüne nasıl bakarım, başarısız oldum gelecekte ne yaparım" gibi kötü kötü düşünüp konuştu bayağı anlattı . kendini strese sokuyor önceden hiç böyle değildi çok iyiydi her dediğini yapardı güçlü bir insandı çalışkandı hedefleri için elinden geleni yapmaya hazırdı ama son bu 1-2 ay yavaş yavaş çökmeye kötü olmaya başladı aile içi sıkıntılar sınav maddi sıkıntı falan filan derken iyice yedi bitirdi kendini gözlerimin önünde eridi. saldı kendini her şeyden elini kolunu çekti psikolojik olarak bitirdi kendini. elimdende hiç bir şey gelmiyor. herkesi kendinden uzaklaştırıp yalnız kalıyor yani diyorum uzaklaştırma kendini benden sana destek olayım yanında olayım, diyor ki nasıl yapacağım bilmiyorum. bende bilemiyorum nasıl yanında olup destek çıkarım? ne yapabilirim biraz olsun onu mutlu edebilmek destek olabilmek için lütfen düzgünce yorumlarınızı yapar mısınız? benim en zor zamanlarımda yanımda oldu simdi ben ona destek olmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor ne yapacağım hiç bilmiyorum fikir verin lütfen ilk kez ağlarken gördüm bugün onu içim parçalandı ne yapacağım ne yapabiliriz?

Yks dediğine göre
Nu en fazla 18 22 arasıdır
Mezunada kalabilir
Bu senede iyi yapabilir
Hiç üniversite okumadanda hayatta başarılı olabilir
Dünyanın sonu değil
haklısınız evet ama hedefi çok yüksekti başta tıp istiyordu çok çalışıyordu daha sonra böyle olunca anlattığım gibi işte gerisi

sinava ilk kez mi girecek? kendisi istemedigi surece siz yardim edemezsiniz maalesef. bence sinava kadar yardim yardim diye darlamayin biraz kafasini dinlesin sinavdan sonra rahatlar.
bir yıl daha bekleyecek o yüzden benimde bu telaşım hedefi yüksekti çok çabalıyordu ama birden bu hale gelince iyice çöktü

bende gireceğim ama o şu şekilde düşünüyor, hedefi çok yüksekti tıp istiyordu ona göre çalışıp çabaladı ama birden böyle olunca iyice çöküşe geçti. diğer yandan aile baskısı sınav için olsun genel sıkıntılar olsun, başarısız olursam yalnız kalırım diye düşünüyor düzenli bir mesleğim olmaz aile nasıl kurayım ben diyor. kardeşlerimin hayatını naısl kurtarayım diyor.

Gerçekten bunların hepsi ergenlikten. Zamanla sınavın dünyanın sonu olmadığını görecek. Zaten onun da fikirleri de değişecek. Siz kendi sınavınıza odaklanın lütfen. Kimse için kendi geleceğinizi tehlikeye atmayın.

İşte ergenlikten hep bunlar. Dedim ya bütün yük onun omuzunda sanıyor. Bu sene olmazsa seneye olur, o da olmazsa öbür seneye olur. Tıp tek meslek dalı değil. Evet sınav dönemi zor ve stresli bir dönem ama bunun çözümünü bulacak, bunu dert edecek kişi sen değilsin. Sen kendi hayatını, kendi sınavını dert etmelisin bu süreçte. Sevgili dediğin bugün var yarın yok. Kendini başka bir insanın dertleri için üzme.

Canım benim tıp olmasa başka bir meslek olsun yeter ki boğazından helal lokma geçsin kendini hırpalamasına değmez sen de sınava girecekmişsin biraz relax olun dünya sizin sırtınızda değil o yaşlardan biz de geçtik sıkıntı etmenize değmez bence onu biraz rahat bırak üstüne gitme bazen destek olmak için çok darlarsın ama darladığından haberin olmaz karşıdaki bunalır rahat bırak sınava az kaldı zaten

Daha ne ailesi yaw. Yalnız o değil de bazen erkekler uzaklaşık ayrılmak için psikolojik çöküşteyim deyip karşıdakine küçük küçük kapıyı gösterebiliyor.
O yüzden kendi sınavınızla ilgilenin.

Velev ki zor zamanlar geçiriyor psikolojisi bozuk bir insanın tamiri psikiyatridedir siz bir şey yapamazsınız ayrıca

Sınavınıza odaklanın. Bu sene okul bile olmadı yks haddinden kolay olacak zaten fazla konu olmadığı için.ders çalışın

İki ihtimal var
Ya depresyona girdi
Ya ayrılmaya bahane arıyor

Tıp mezuna kalarak kazanılacak bir fakülte değil. Kapasiten vardır, çalışırsın. İlkinde kazanırsın. İlkinde kazanacak birikimi yapmadıysan zaten sonrakilerde de imkansız.

İki ihtimalin birincisi ise belki psikolog yardımı alabilir. İkincisi ise kendinizi çok yıpratmadan siz de ağır ağır kendi yolunuza bakın.
Kardeşlerime nasıl bakacağım ne demek? Tıp kazandığını düşünüyorum, kaç sene okul okuyacak, o kitaplar kaç tl haberi var mı? Hayata en en erken 7-8 sene sonra atılabilecek. Ailesinden para alıyor olacak zaten. Aileye yardım ne alaka?

Çevremde lise mezunu olup 5-6 bin maaş alan insanlar var. Ben üniversite mezunuyum işsizim ev hanımı oldum.
Hayat bir sınavla geçmiyor. Ama hu süreçte zaten sevgili olunmasınıda doğru bulmuyorum. Sınava kadar bekle sessiz kal. Dönerse senindir ne diyeyim ablacım.

Ama çocuğa suç bulamıyorum. Onu ve onun gibi gençleri bu hale getiren sistemi de allah bildiği gibi yapsın.

Boşuna kendini üzme, yardımını istemeyen birine destek olmak için yapabileceğin hiçbir şey yok. Sadece yanında olduğunu söyle ve çekil kendi haline bırak. Bir de kendinden önce onun için kaygılanıyorsun bu hiç doğru değil. Ona kafa yoracağına kendi çalışmana bak. Bu çocuk da iyi bir yer kazanır bence, önceki yıllardan temeli sağlamsa ve başta çalıştıysa son bir ayda bıraktı diye başarısız olmaz. O tıp kazanır gider sen kalırsan o kötü olur asıl. Her zaman önce kendini düşün

Üzerinde kaldıramayacağı bir baskı hissediyor. Yanında olup sevginizi gösterin ya da bazen bir tık gerçekçi konuşmalar da işe yarıyor. Ama ne olursa olsun bu yaşadığı dönem onun sınavı. Kendi çözmeyi öğrenecek çünkü hayat tam olarak böyle bir şey. Sonra da güçlenmiş olarak çıkacak.

Ben 3. defa giriyorum bu sene. Çalışsın ama kendini yemesine gerek yok, mezuna kalır istediği yeri tutturur.

Yapacağınız bir şey yok. Sevgiliniz belli ki yeterince çalışmamış son bi kaç ayda bunu farkedip olmayacağını kestirince de boşluğa düşmüş, kendini harap etmiş. Mezuna kalsın, inanın hiç bişey değişmiyor. Üniversiteye girdiğinde de bunun çok küçük bir basamak olduğunu farkedecek zaten siz olabildiğince mezuna kal fikrini kafasına sokun. Ama seneye düzgünce çalışsın.

Sınavın son ayları ağlamaklı olmak ya da sinirli olmak bınlar normal süreçler ..ergenlikte dozajı fazlalaşıyor onun yanında olduğunu hissettir ammmaaaa.. sana tavsiyem sende gireceksin madem bu sınava kendi ders çalışmanı bi kenara itip acaba onu nasıl mutlu ederim diye kendi geleceğini heba etme..
O şu anda kazanamama psikolojisinde aile kardeş durumuyla biraz kılıf uydurma noktasına gelmiş ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…