Allah aşkına devletten hukuksuz olarak vergi kaçırmak için, hukuk koruması almaya çalışmak nasıl bir kafa? Ne diyeceksiniz ilerde anlaşmazlık olursa hakime; aslında araba benimdi, benim paramla alındı ama biz vergi kaçırmak için arabayı kayınpederin üstüne yaptık ama şimdi arabamı aldı vermedi, geri versin mi? Sizce hukuk tarafını geçtim mantıklı bir tarafı var mı? Hukuki olarak söylüyorum bu yaptığınız muvazadır yani usulsüz ve geçersiz işlemdir ve yapacağınız sözleşmenin bir hükmü yoktur ayrıca hakim tarafından hem savcılığa hem de maliyeye şikayet edilirsiniz. Kocanız ve ailesi sizi dolandırma niyetindeler kusura bakmayın. Sizde üç kuruş vergiden yırtmak için bir araba parasından olursunuz. Kaldı ki kocanızın ve ailesinin araba sponsoru olmak zorunda da değilsiniz. Sizin aileniz para vermese ne yapacaklarmış. Evlilikte edinilmiş mallara tarafların ailelerinden geren miras veya karşılıksız kazanımlar girmez. O sizin şahsi malvarlığınız. Buradan bakınca eşiniz sizi kendisine ve ailesine sponsor olun diye sizinle evlenmiş gibi duruyor. İnsan biraz utanır ve sıkılır karısının şahsi malvarlığı hakkında bu kadar kolay ahkam keserken. Adam sizin şahsi malvarlığınızla alacağınız ve sadece size ait olan arabayı ailesinin üstüne yapıp sizden geri dönülmez bir şekilde kaçıracağı gibi artan paranında üstüne konmanın derdinde, siz bunu göremiyorsunuz, milletin hakkı olan, diğer insanların paşa paşa ödediği parayı ödememek için bütün paranızı kaptıracaksınız. Eşiniz hadi sizden utanmıyor ailenizden de mi çekinmiyor, onların parası ile kendi ailesine araba alalım , babamın keyfi için kullanalım demeye. Hiç onurlu ve gururlu bir insanın yapacağı hareketler değil. Kaldı ki beş yıl devir yasağı var. İstesenizde boşansanızda o arabayı satamıyorsunuz. Zaten dolandırılan, para kaptıran insan profilleri hep sizin gibi küçük hesap ve menfatler için büyük paralar kaptıranlar oluyor. Alın kendi üstünüze arabayı, paşa paşa kullanın, hatta arkasınada babam sağolsun yazdırın. Bence kocanızı ve evliliğinizde ciddi olarak bir gözden geçirin.