- 15 Temmuz 2024
- 636
- 959
- 25
-
- Konu Sahibi elifak0106
İnanmıyorum marttan beri ne kadar değişmiş biz Nisanda aldık ve 5 yıl için 55 ödüyoruz 1.5 için84 ay 55.k
Bizim de onaylanmamıştı ilk sonra kredi kartlarını kapatıp bir tanesinin limitini yükseltti onaylamıştı. 2-3 ayda ne kadar çok değişmiş. Bizim 3.2 lik eve 1.5 kredi çıkmıştı 5 yıl onaylanmıştıMerhaba,
O kervan geçmedi diyen yalan söyler, eskisine göre de çok daha zor. Biz iki hafta önce ev aldık kredi çektik, ev 2.250 milyondu (başkentteyiz). İlk eviniz bile olsa en fazla %60 kredi çıkıyor. Bizim alacağımız eve 840.000 kredi çıktı, eşimin üstünden kredi çektik ben kefil oldum. 500 bizde nakit vardı, 750.000 birevimden kullandım, 250 falan da kredi kartından para çektik.
Bankalar da yolunu bulmuş hane gelirimizi aylık 200 bin beyan ettiğimiz halde 40-60 ay vadeli konut kredisini onaylamadılar. 120 ay - 840 bini 3.250 falan ödetiyorlar. Erken kapama yapacağız mecbur. aylık ödemesi 27k
Maalesefİnanmıyorum marttan beri ne kadar değişmiş biz Nisanda aldık ve 5 yıl için 55 ödüyoruz 1.5 için
3 ay sonra da siz faizlere bakıp bunu dersiniz. Bir de biz alınca da yeni ev kredileri çıkacak düşük faizli olacak diyorlardı gördük işte. Asla çıkacağını sanmıyorum.Maalesef
Valla etrafımda çok fazla bankacı var konut kredileri 3-4 ay sonra düşüşe geçiçek diyorlar. Düşerse de yine konut fiyatları artıcak. Yine bir döngüye giriyor3 ay sonra da siz faizlere bakıp bunu dersiniz. Bir de biz alınca da yeni ev kredileri çıkacak düşük faizli olacak diyorlardı gördük işte. Asla çıkacağını sanmıyorum.
Merhaba evi kaça sattinız?Eviniz olmasina ragmenno kadar kredi veriyorlar mi?Faiz kac?evimizi sattik ustune 800 bin icin bile aylik 30 bin civari odeme gerekiyor .evler 6-7 milyon ben anlamadim bu isi
ben deAh ah çok dertliyim bu konuda…takipteyim
süreç nasıl ilerledi acaba önce evi mi bulduKız kardeşim yakın zamanda iş bankasından ( 3.5 orandı sanırım) konut kredisi çekmişti. Bayağı da yüksek meblağda çekmişti. Bir araştırın isterseniz belki size de çıkıyordur
Ben de.ben de
Evet önce ev bulup bankaya gidiyorsunuz sonra banka evin değerini çıkarıyor ondan sonra kredi onaylanma süresi var( ki bizim 2 hafta sürdü o arada mesela ev satılabilir diye biliyorum) sonra banka parayı karşıya geçiriyor tapuyu verince. O para sizin hesaba hiç geçmiyorsüreç nasıl ilerledi acaba önce evi mi buldu
bir gelişme var mı canım?Ben de.
çok teşekkür ederim emlakçılara soruyoruz 3 milyonluk eve 500 kredi çıkar diyorlar. çok az bizim içinEvet önce ev bulup bankaya gidiyorsunuz sonra banka evin değerini çıkarıyor ondan sonra kredi onaylanma süresi var( ki bizim 2 hafta sürdü o arada mesela ev satılabilir diye biliyorum) sonra banka parayı karşıya geçiriyor tapuyu verince. O para sizin hesaba hiç geçmiyor
Merhabalar tüm kredi kartlarını kapattınız peki.Siz ev kredisi mi çektinizBizim de onaylanmamıştı ilk sonra kredi kartlarını kapatıp bir tanesinin limitini yükseltti onaylamıştı. 2-3 ayda ne kadar çok değişmiş. Bizim 3.2 lik eve 1.5 kredi çıkmıştı 5 yıl onaylanmıştı